Hirdetés

2022. szeptember 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Bedugva hagyott PC -"

Ennek a költségéhez számold hozzá az elemcserék költségét. bedugva hagyva kibírhatja a gyári az alalap teljes életciklusát. Kikapcsolgatva többször is cserére szorulhat.

A takarékosság hátrányait figyelmen kívül szokták hagyni.
Amikor mindenki szorgalmasan takarékoskodik, csökken a szolgáltató bevétele. Viszont a saját költsége semmit sem változik. Nem mondhatja a dolgozóknak, szeva nem fogy az áram, ezért 8 óra helyett csak 7 óra 40 perces munkaidőben tudunk foglalkoztatni.
Ezért kompenzálják a bevétel kiesést, áremeléssel. Magyarul a megvásárolt időkapcsolóknak soha sem fog megtérülni a befektetése, mert a megtérülés előtt már vissza áll számla összege az eredeti mértékre.
Ekkor még nem számoltál azzal a nyilvánvalóan előfordulható, ezért elő is forduló problémával, hogy ezen eszközök tápegységeit nem a folyamatos ki- és bekapcsolásra tervezték, előbb - utóbb valamelyik el fog durranni. Nálam egy router táp füstölt el, pedig csak üdülés alatt volt áramtalanítva.
A takarékoskodásra törekvésnek akkor van igazán értelme, amikor a fogyasztás növekedésekor, például új eszköz beállításakor törekszel a fogyasztás emelkedésének mérséklésére.
Ezzel mindenki jobban jár. A szolgáltató bevétele növekszik, nem kell árat emelnie. Az energia hatékonyabb eszköz kitolja a következő erőmű építésének szükségességét, több időd van a szolgáltatón keresztül előtakarékoskodni az építkezésre.

A takarékoskodás amúgy sem teljesen helyén való fogalom. Inkább a pazarlást kellene elkerülni.
Egy ritkán használt helyiségben, ahol rendszeresen bekapcsolva felejtik a világítást, a fali kapcsoló helyett, ajtókapcsolót érdemes használni, Ajtó becsuk, a világítás kikapcsol.

ruszkik, haza!

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.