Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) Oczu válasza Doki16 (#2950) üzenetére


Oczu
senior tag

Nekem is hazavágta az órát. Ne próbáld ki.

(#3002) f4lcon válasza Oczu (#3001) üzenetére


f4lcon
őstag

akkor nekem eddig szerencsém volt vele, egy ilyet is használok

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#3003) Lacko87


Lacko87
tag

Még mindig az a kérdés, hogy mivel használjátok, mert ha pl. laptop usb portról, akkor nem lehet gond, mivel ott a max output sem okoz gondot az órának. Ha viszont egy erős töltőre dugva akkor nem csoda hogy kinyirja az órát.

[ Szerkesztve ]

(#3004) havri1 válasza Lacko87 (#3003) üzenetére


havri1
félisten

Én egy 5 portos asztali blitzwolf-al, 2.4A/port..

havri

(#3005) veressjanos


veressjanos
aktív tag

Én meg kínai telefon 2A-s töltőfejével töltöm rendszeresen ezzel a bölcsővel. Semmi baja az órának.
Úgy látszik nagy a minőségi szórás.

(#3006) sebijani1982 válasza Lacko87 (#3003) üzenetére


sebijani1982
senior tag

Lidl-ben vagy Aldiban vett sima hálózati elosztóval. 8 db 220-as dugalj és 2 db usb van rajta (5V, 2.1 A), az Usb-s részbe van bedugva az óra bölcsője.

"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

(#3007) Oczu válasza Lacko87 (#3003) üzenetére


Oczu
senior tag

En egy 2 A-os Xiaomi toltovel vágtam haza

(#3008) Lgabor007 válasza Lacko87 (#2995) üzenetére


Lgabor007
csendes tag

Xiaomi Mi 8-as gyári töltőfejével. 5 perc alatt haza vágta az órát? Ráolvadt teljesen az óra hátuljára alig bírtam lefeszíteni róla.
Próbáltátok gariztatni akinek haza vágta?
Védelem ezekben nincs a kábele direktbe van kötve a két szélső pöcökre.

(#3009) Lgabor007 válasza Oczu (#3007) üzenetére


Lgabor007
csendes tag

Kuka vagy gariztattad?

(#3010) havri1 válasza Lgabor007 (#3008) üzenetére


havri1
félisten

Ebben az esetben viszont a töltő maga volt szar, ami ráeresztette a delejt.

havri

(#3011) Zsolt74 válasza Lacko87 (#3003) üzenetére


Zsolt74
senior tag

Érdekes lenne nem erős töltőt használni, mert mostanában szinte már csak 2A körüli töltök vannak.

Zsolt

(#3012) havri1 válasza Zsolt74 (#3011) üzenetére


havri1
félisten

Most Sáomi' powerbankról töltöttem, levéve a gyorstöltést, ilyenkor kevesebbet ad eleve.Mérni mértem, de csak azt méri, amennyit felvesz., az meg 0,014A volt. (Szerintem az óra töltőelektronikája veszi le, nem a bank érzékeli)
Na így felment ugyanúgy szépen (nem lassabban, ugyanúgy kb 1 óra alatt 20%-ról 100%-ra), viszont most sokkal gyorsabban merül. Eddig az új FW-vel 15-18% volt 24h, most éjjel merült 16%-ot :DDD :W Lehet semmi köze hozzá, csak megint a szokásos hülyesége, hogy beragad valami, de restart sem oldotta meg, merül tovább.

[ Szerkesztve ]

havri

(#3013) Sztyepadzso


Sztyepadzso
őstag

Az órának 290 mAh az akkuja. Gyakorlatilag mindegy kéne, hogy legyen, mivel töltöd, annyira kevés, viszont a gyorstöltésre nem hiszem, hogy fel van készítve, mert minek lenne. Ahogy én tudom, egy modern, valamilyen szabványú gyorstöltése alkalmas töltő, és egy gyorstöltésre alkalmas telefon a csatlakozáskor elkommunikálgat egymással, hogy akkor milyen feszültség és/vagy áramerősség értékekkel operálhatnak. És ha nincs közös nevező, akkor lead egy egy kb 1-2 A-es, 5V-os egyenáramot, és kész.

Miután a technológiák egyik fele az áramerősséget(Huawei SuperCharge), másik a feszültséget(Qualcomm Quick Charge) variálja inkább(persze a másik érték se marad érintetlenül),szerintem egyszerüen kimaradt valamelyiknek a támogatása az Amazfit-ből.
Én személy szerint egy Lumia telefon sima, 1A-s töltőfejét használom az óra, meg egy Mi Band 2 töltésére, probléma nélkül. A Mi Band azt hiszem 80 mAh-s, és az se töltődik fel hamarabb, mint az óra, emiatt nem a töltő a kritikus keresztmetszet, szerintem szépen összebeszélnek, h mikor, mekkora töltöttségnél mekkora áramerősséget használhat a töltő, és úgy tölti az órát/band-et.

Lehet, hogyha a párom Huawei gyorstöltőjére tenném, egy tizedmásodperc alatt elfüstölne. Nem fogom :D

(#3014) doc válasza Sztyepadzso (#3013) üzenetére


doc
nagyúr

a kinti forumok alapjan a gyari toltoben van elektronika ami vezerli a toltest, az utangyartottban nincs, ezert tudja szetcseszni az orat
(nem tudom hiteles-e az info, elkepzelhetonek hangzik)

(#3015) havri1 válasza doc (#3014) üzenetére


havri1
félisten

Érdekes, mert elvileg egy sima kábel szerepét teljesíti. Telefonoknál is a telefonban van az elektronika.

havri

(#3016) Addel válasza doc (#3014) üzenetére


Addel
senior tag

Az amazfit facebook csoportban is írt erről régebben valaki, hogy szétkapott gyári meg utángyártott bölcsőt, és a gyáriban van védőelektronika (így valszeg az órában nincs), az utángyártott olcsó kínaiban viszont nem volt semmi, csak a puszta kábel a csatlakozókra kötve.

De amúgy itt is azt írják, hogy a gyári töltőben van a védelem.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#3017) havri1 válasza Addel (#3016) üzenetére


havri1
félisten

Ha az órában tényleg semmi nincs, az gáz.
Még mindig érdekes számomra, hogy elektronika nélkül lenne, hiszen ebben az esetben a töltő, honnan tudná, hogy mennyi áramot és milyen ütemben kell leadnia?

havri

(#3018) Addel válasza havri1 (#3017) üzenetére


Addel
senior tag

Gondolom ugyan úgy, mint bármelyik mezei aksitöltő. Méri az akkumulátor feszültségét töltés közben.
A ceruza aksi töltőknél is a töltő vezérli a töltést, nem az aksi. Amúgy teljesen logikus, így helyet takaríthattak meg ami a méret szempontjából lényeges egy óránál.

[ Szerkesztve ]

(#3019) havri1 válasza Addel (#3018) üzenetére


havri1
félisten

De ebben az esetben, csak akkor sülhet ki az óra, ha a töltőfej pont akkor megy tönkre, és ráereszti a nagy áramot.

havri

(#3020) mistvan68


mistvan68
tag

Sziasztok!

Kizárt dolog,hogy az órában nincs töltésfigyelés és védelem.Érték és vagyonvédelmi,tűzvédelmi és egyéb szabványossági szempontok is köteleznek rá.Ilyen sem telefonoknál sem ezeknél az óráknál nem megengedhető és nem is lehet ilyen.Van benne, méghozzá elég komoly.Szedtem már szét több okosórát.Elég komoly smt szintű többrétegű NYÁK-ot (PCB) tartalmaznak.
Már reggel írtam egy hosszabb magyarázatot a korábbi "mivel töltsem,mi a jó,stb.) találgatásokhoz,de időtúllépés miatt nem került fel a fórumba.
Villamos mérnök vagyok és Smt elektronikát tervező,gyártó,tesztelő cégnél dolgozom.
Mindegy,hogy mivel töltitek,de jó legyen a kimeneti kb.5V DC egyenfeszültsége a töltőfejnek.értem ez alatt azt,hogy jól szűrt kimenő tápfeszültség legyen!Ez minőségi töltőfejeknél általában jó,de találkoztam már márkás fejjel,aminél kívánnívalót hagyott maga után.Ezt sajnos csak oszcilloszkóppal lehet ellenőrizni,hogy a kapcsolóüzemű töltőfej kimeneti feszültsége mennyire "sima".Ehhez a szkóp a megoldás,mert ezzel lehet látni,hogy "sima" a jel,tehát egy vízszintes vonalat látunk kiugrások nélkül a kijelzőn.Én a saját töltőfejeimet mindig ellenőrzöm igy,mert a szűretlen,olcsó, névnélküliek általában nem adnak teljesen vízszintes vonalat,ez pedig a szűretlen táp ismertető jele.Természetesen szétszedve az ilyen töltőfejet egy plussz fojtóval és puffer elkóval ezen lehet segíteni,már aki ezt megoldja magának.Általában ennyit nem ér.
A márkás telók (Sony,Samu,iPhon,Honor,Huawei,Nokia) töltői jók ilyen szempontból.
Az pedig,hogy az órát a noti USB-ről(400mA) vagy bármilyen jó töltőfejről töltitek teljesen mindegy.Olyan kicsi a kapacitása (210mAh),hogy bármivel lehet tölteni,ami jól szűrt 5V egyenfeszt ad.
Addel:a link,amit adtál nem a Stratos töltöbölcsőjének a belső NYÁK-ját mutatja lejjeb,bár nagyon kicsi a kép,mert a Stratos-nál egyenes vonalban vannak a töltő pinek (talpak,padok).Ez inkább a PACE1,de nem a miénk.Talán két smd tranzisztor vagy kettős dióda van benne,de nehéz megállapítani,mert túl kicsi a kép és nem lehet nagyítani jó minőségben.Igazából az eszköz elektronikája fogja a töltést leállítani vagy csepptöltésre átállni.

Üdv.István

[ Szerkesztve ]

(#3021) havri1 válasza mistvan68 (#3020) üzenetére


havri1
félisten

:R :R :R

havri

(#3022) Lacko87 válasza mistvan68 (#3020) üzenetére


Lacko87
tag

Köszi! Neked van a világon a legjobb szakmád :D Következő életemben én is villamosmérnök leszek :D

Tehát az alapján amit írsz, a lényeg a minőségi töltőfej és a bölcső az már lényegtelen ha jól értem.

Viszont ha nincs garantáltan megfelelő töltőfej akkor biztos megoldást jelenthet a laptop usb portja? Vagy azon keresztül is lehet gigszer?

Másik kérdés, ha az órában van védelem, akkor miért van az hogy itt is és másik fórumokon is egyre többen szívják meg ezekkel az utángyártott töltőkkel, miközben a gyári töltővel még nem olvastam olyat, hogy valaki megölte az órát?

(#3023) zhorvath válasza mistvan68 (#3020) üzenetére


zhorvath
aktív tag

Végre egy szakember megnyugtatott.
Én is használok két ilyen töltőt, de még nem szenvedtem velük balesetet.
Én Honor 9 töltőjéről (Huawei) töltöm, vagy USB-ről.

(#3024) V@ns


V@ns
aktív tag

Néhány kérdést/kérést engedjetek meg:
Leszedtem egy csomó watchface-t, de jöhet még ha valaki tud valami designosat :)
TXT-t vagy PDF-et hova kell másolni az órán, ha felraktam a PDF readert?
Az normális, ha 24 óra alatt nem sportoltam, nem volt GPS tehát automata fényerő meg néhány notification és elharapta az akksi negyedét, majdnem kétharmadát? 5-6 napokat nem lehet kihozni belőle?

Nekem is van utángyártott töltőm, de gépbe van dugva, és szoktam figyelni, nem forrósodik, viszont meglepődtem, hogy milyen hamar teletolja az akksit.

Nem rossz ez a gyári szíj, de nagyon izzad a kezem és zavar, hogy nem szellőzik, kicsit lazábban is hordom emiatt. Valaki tud bevált szíjat? Nem szeretnék bőrt, mert a karórám bőrszíja is.... hát hogy mondjam.... én átmosom mindig szappannal, de elég büdös tud lenni :D :DD

(#3025) mistvan68 válasza Lacko87 (#3022) üzenetére


mistvan68
tag

Szia!

Igen töltheted a noti USB-ről,mert ezek töbszörösen jól szűrt tápok.
Igaz,hogy az USB 2.0 max. 400 -500mA áramerősséget tud,de ehhez az órához vagy általában bármilyen okosórához elég.
USB 3.0 port elvileg már tud 1A-t is ez már telefontöltésre is alkalmas.
Másik kérdésedre.
Min ahogy korábban írtam a szűrés nagyon fontos.Ha ez hibádzik,akkor ún. "felharmonikus" szűretlen impulzus megy ki az egyenfeszültségre transzponálódva,ami akár jelntősen meghaladja pillanatokra az előírt 5V egyenfeszültséget.Ez pedig a védelmi elektronika meghibásodását is okozhatja.A szűrés hiányában,amit többszinten fojtótekercsekkel és puffer kondenzátorokkal kell megoldani rengeteg zavar és zajfeszültség jut ki a töltőfejből,ami káros.Nem feltétlenül azonnal okoz gondot,hanem folyamatos ilyen töltő használata mellett.
A töltőfejek ugyanis kapcsolóüzemű tápegységet tartalmaznak,hogy kicsi legyen a méretük és gazdaságos a gyártásuk.Ezek általában 50 - 100kHz frekin működnek,ezért lesznek kis geometriai méretűek és csak kevés smd és egyéb alkatrészt tartalmaznak.De ezt a feszültséget nagyon és több körben szűrni kell az impulzusok miatt,hogy szinte tökéletes egyenfeszültséget kapjunk.Szkópon ezt jól lehet látni.A szűretlen és ezek az olcsó 1-2 dolláros töltők olyan kimeneti feszültséget adnak,amiken jelentős zavarokat,impulzus kilövéseket lehet látni,ha oszcilloszkóppal mérjük.
Remélem érthető,amit írtam.

További szép napot!

Üdv.István

[ Szerkesztve ]

(#3026) havri1 válasza mistvan68 (#3025) üzenetére


havri1
félisten

Igaz asztali gép, de 1.6A-t kitol magából a 2.0
A 3.0 pedig 2.45A-t.

havri

(#3027) mistvan68 válasza havri1 (#3026) üzenetére


mistvan68
tag

Szia!

Így van a nagy PC-knél.
Ő notit kérdezett.
A mai notik tápja(külső táp) általában maximum 120W-sak a PC-k pedig,akár 1kW-sak is lehetnek.Így nyilván még az általad írt áramerősségnél is lehet több,egészen addig ameddig el nem ég az "USB A female" socket a rárakott terheléstől.Láttam már ilyet is.

Üdv.István

[ Szerkesztve ]

(#3028) esox


esox
senior tag

Láttátok, hogy jön egy zafír verziós változat?

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>

(#3029) havri1 válasza mistvan68 (#3027) üzenetére


havri1
félisten

Értem, köszi. Jelenleg keresem a legkisebb töltőt a lakásban :DDD

(#3028) esox: Érdekes hír, mert zafír üveges már volt, only china, bőr szíjjal.

havri

(#3030) Faby válasza havri1 (#3029) üzenetére


Faby
senior tag

Szerintem azt hozzák ki most globalra is. Annyi különbságre emlékszem, hogy az csak bőrszíjjal volt, nem volt mellette szilikon/gumi pánt.
Anno nézegettem is, de a china only szoft és a 3xx USD ár eltántorított.

[ Szerkesztve ]

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#3031) havri1 válasza Faby (#3030) üzenetére


havri1
félisten

Igen, pont így jártam én is. Tetszett, de ennyire nem:)

havri

(#3032) V@ns


V@ns
aktív tag

Még egy dologban kérném a segítségeteket.
Az órán (nálam) a stopwatch után jön sorban a legutóbbi alváselemzés majd utána egy pötty pulzál mint amikor rebootol az óra, utána pedig jön a timer, location....
Meg tudnátok nézni, hogy Nektek mi van ott? Ha az egyik telepített app csinálja, akkor viszont letörlöm, mert idegesít.

Köszönöm szépen!

(#3033) veressjanos válasza V@ns (#3032) üzenetére


veressjanos
aktív tag

Nekem ott a Training Center van.

(#3034) V@ns válasza veressjanos (#3033) üzenetére


V@ns
aktív tag

Nekem csak pulzál időtlen időkig a kis pötty... :(

(#3035) zhorvath válasza V@ns (#3034) üzenetére


zhorvath
aktív tag

Azt valamelyik telepített alkalmazásod csinálja.

(#3036) Faby válasza V@ns (#3032) üzenetére


Faby
senior tag

Nem az iránytű lesz az?
Első használat előtt (meg néha később is) kalibrálni kell, írja is, hogy forgasd körbe a csuklódat a kalibráláshoz.
Ilyenkor az elején pulzál a piros pont.
Amúgy az Amazfit alkalmazásban kapcsolható, hogy mit jelenítsen meg, és milyen sorrendben.
Órám > Widget és app kezelés, és itt tudod föl-le sorolni, ill kikapcsolni a gyári alkalmazásokat, widgeteket. Sajna a telepített appokat, mint pl a watchdroid, a lista végére teszi, és az onnan nem módosítható.
2.3.7.0 verzión legalábbis.

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#3037) V@ns


V@ns
aktív tag

Este letörlöm róla őket, és megnézem melyik csinálta.
Köszi a segítséget!

Előző hosszabb HSZ-emre valaki? :U

(#3038) TommyX_


TommyX_
őstag

Olyan problémám akadt, hogy váltottam telefont:
Xiaomi Mi A1 (Android 9)
Az amazfit watch alkalmazás működik rendesen, szinkronizál...
Viszont a mi fittel akad bajom, mivel nem szinkronizálja a lépés és alvás adatokat, amióta ezt a telefont használom.
A kérdésem az, használja valaki 9-es androiddal rendelkező telefonnal az órát és a mi fitet természetesen, és nála működik?

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#3039) szpali válasza TommyX_ (#3038) üzenetére


szpali
addikt

Nekem Oneplus 5 van 9.0 androiddal és minden rendben
próbáld meg törölni és újra párosítani :F

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#3040) TommyX_ válasza szpali (#3039) üzenetére


TommyX_
őstag

Próbáltam, de nem működik :(

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#3041) szpali válasza TommyX_ (#3040) üzenetére


szpali
addikt

Épp most érkezett új MiFit (3.5.8), hátha az orvosolja

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#3042) V@ns


V@ns
aktív tag

Szükséges a Mi Fit a Stratosnak? :F

Nyomtam egy print screen-t a tegnapi kérdésemre. Letöröltem a programokat amiket én telepítettem rá, és a pulzáló pötty nem a compass.
Így és így pulzál loopban. :F

[ Szerkesztve ]

(#3043) TommyX_ válasza V@ns (#3042) üzenetére


TommyX_
őstag

Nem szükséges amúgy, nekem azért kell, mivel volt előtte mi band 2 és 3 az ott szerzett adatokat is szeretném folytatni.

szpali
Kipróbáltam, azzal sem jó, úgy nézem ez telefon gond lesz nálam.

[ Szerkesztve ]

Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream

(#3044) Manka76 válasza TommyX_ (#3038) üzenetére


Manka76
senior tag

Nálam is ez volt (S9+ 9.0). Amíg el nem távolítottam a Mi-Fit-ból az órát addig nem voltak meg az adatok. Nálam a folyamatos pulzus is kimaradt. De szerintem is bőven elég az Amazfit Watch hozzá.

LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.

(#3045) LustaDick123 válasza V@ns (#3042) üzenetére


LustaDick123
tag

A Mi Fit szinkronizálja a lépéseket a Google Fittel. Hasznos lehet pl. ha eszközváltás után egy alkalmazásban szeretnéd látni a történelmet.

(#3046) V@ns


V@ns
aktív tag

Srácok, letöröltem az appokat, 2-3 újraindítás, AmazMod újratelepítés, AmazMod pont frissült is, és eltűnt az az 1 widget oldal ahol pulzált a kör :C
Notify & Fitness for Amazfittel szinkronizáltam a Google Fitnesst, de letöröltem, mert több dolgot nem használtam ki belőle.
Google Fitnessbe hogy lehet több dolgot szinkronizálni? Mivel? Alvást és ilyeneket nem lehet feltolni?

(#3047) szpali válasza V@ns (#3046) üzenetére


szpali
addikt

MiFit áttolja... :U
Vagy csak a lépéseket és a sportot? :F

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#3048) adathor


adathor
csendes tag

Hali!
A gps nekem hamar feláll de "visszanézéskor" mindig nem az adott útvonalon futok hanem mellette 2-3 méterre...
A másik dolog!
Kivették frissítés után a pulzuszámlálóban a folyamatos számolást?
Azt hiszem HR continus vot az opció.

(#3049) havri1 válasza adathor (#3048) üzenetére


havri1
félisten

Benne van az, hosszan nyomd a kijelzőt a pulzusmérésen.

havri

(#3050) veressjanos válasza havri1 (#3049) üzenetére


veressjanos
aktív tag

Csak rá kell bökni :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.