Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petika_

csendes tag

válasz bacsis #1 üzenetére

Nyereségnövelés.
    Egyrészt terelnek a "high end-ebb" felé, másrészt cél a minél "óccsóbb" előállítás (éljen a minél nagyobb hasznonkulcs).
    Volt (ill. még van) egy Dell Latitude E6540-esem (már a második, mert az elsőben meghalt az alaplap), és haldoklik a videókártya, így kénytelen voltam utódot keresni. Alapvetően elégedett vagyok vele, mert viszonylag stabil és szerelhető, alkatrész is van hozzá (WWAN kártya helyére mehet mSATA SSD, persze az alapkivitelek kritikán aluliak - kijelző, HDD), családban van egy E6440 is, bőven bírja a gyűrődést.
    Sajna ez volt az utolsó modell a 6000 szériából, lehet választani a színes-szagos 7000 meg az "egyszerűsített" 5000 széria között.
    Mivel már van mindenféle csingilingi hozzá (dokkolók, töltők) inkább Dellben gondolkodtam. A Dell az E-Portot is beszántotta, így olyan laptopot kerestem, ami még kompatibilis, de már van rajta Thunderbolt is (éljen a jövő), így csak később kell majd új dokkolóba beruházni, viszont elég kevés választási lehetőség volt:
    -Latitude E5570/Precision 3510
    -Precision 7510/7520 (bőven túl van a keretemen)
    -Precision 7710/7720 (de ez már nekem túl nagy és brutál drága)

Az 5570/3510-ből meg fehér holló, ami tud TB3-at (extraként volt rendelhető az i7HQ + AMD R7-es gépekhez).
    Végül találtam egy 3510-est, de nem estem hasra a minőségétől, a billentyűzetét rosszabbnak tartom (szigetes és kurzorgombok :((( ), nagy akksi ill. M.2 SSD és SATA HDD/SSD nem megy egyszerre bele ( :(( ), az alsó takaró csavarjaiból kettő már nem használható, mert a gépházban már nincs menet (ötletem sincs miért), szerelhetősége sem olyan fényes (nem vagyok híve a beépített akksinak, vagy pl. hűtés szereléséhez vedd ki a dock frame-et, csak 25 csavar).
    Ami még érdekes, hogy a (jelenleg kapható) Dell dockok közül egy sem támogatja (legalábbis a Dell weboldala szerint).

Van egy céges Lenovo T540p "fapad edition" (i3, HD, 500 GB HDD), egyszerűen förtelmes.
    Az egy dolog, hogy gyenge, de szerintem a ház, a billentyűzet és a gombok nélküli touchpad mindegyiken ugyanaz. A ház szétugrik az illesztéseknél, ha nem két kézzel emelem fel, az egész touchpad benyomható és emiatt lötyög, a billentyűzeten gépelni olyan érzés, mint egy olcsó, vékonyított membránoson, a kijelző lényegében csak egy szögből látható (beépített privacy filter, LOL :P ), az eredeti töltő egy évet bírt. Emiatt se nagyon néztem Lenovot (ha jól olvastam, a későbbi szériákon javítottak azért ezeken).

[ Szerkesztve ]

• Alex91

félisten

Majd 10 ev mulva megtudod, amikor majd megveszed hasznaltan az elso Apple Silicon procis Apple gepedet, hogy mi az a Notebook! :DD

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

• -igu-

addikt

Gondolkodtam karácsony előtt egy (a mostanihoz képest) újabb üzleti laptop beszerzésén (szigorúan használtan), de kicsit megtúrva a netet, a mostani vas tuningja sokkal kifizetődőbb egyelőre.

5 éve szolgál egy Lenovo T520 - és már akkor is használtan vettem.
    Az idei terv: 120GB SSD -> 512GB SSD (+ a régi költözik a DVD meghajtó helyére), 4 GB -> 2x8GB RAM bővítés, processzor csere i5-ről I7-re (valószínűleg i7-2760QM), esetleg egy dokkoló - a kijelző viszont marad az eredeti (1600x900), mert displayporton hajtom külső monitorral.
    Mindemellett megmarad a pöcökegér meg a hangerő gombok, meg az elnyűhetetlen gépház. Ha majd grafikailag már nem lesz elég ez a konfig, újra elgondolkodom, mi legyen helyette.
    Nem hiszem, hogy a jelenlegi piac fel tudna mutatni hasonló szintű bővítési lehetőségeket.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Új hozzászólás Aktív témák