- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
ddekany
veterán
Nem nagyon vagyok ismerős desktop-os Linux-okban, de kb fél éve CD-ről bootlva kipróbáltam az akkor legújabb Ubuntu-t, és hát kapásból ilyen dolgokba futottam, hogy a törlés és a szemtes teljesen béna. Nyomok egy file-ra Del billentyűt, és kapásból eltünt, nem kérdezett rá. Hm, -- gondoltam -- bátor alapbeállítás (mert feltételezhetem, hogy átállítható), na de végül is vissza lehet szedni a szemetesből, nem? Hát nem igazán... Ott volt a szemetesben ugyan a cucc, de nem találtam "visszaállítás" funkciót, hanem nekem kellett kitalálni honnan volt törölve, és visszarángatni oda, mint egy sima mappából!
Könyörgöm, a szemetes, ez egy teljesen alap funkció desktop-on! Szóval én ilyesmikben látom a gondot ami az OS-t illeti... 2008-ban nem szabadna ilyen alap dolgoknak fapadosnak lennie.
A másik meg az, hogy az emberek általában arról beszélnek, hogy a Linux így meg úgy nehéz/könnyű jucinéninek, stb... Ideális esetben az OS-t szinte észre se kéne vennie a usernek, mert az "csak" egy alap infrastruktúra aminek az felhasználó 99%-át soha nem is látja. Persze most még nem áll fent az ideális eset... De akkor is, a "Linuxra átállás" lényegét én inkább a Free alkalmazásokra való átállásban látom, szóval ha már Windows-osok VS "Linux-osok" vita van, akkor azon a fronton kéne elsősorban megütközni.
Aktív témák
Hirdetés
- HP PROOBOOK 445 G10 ELADÓ
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra - GYÁRTÓI garanciával
- Apple MacBook Air M2 (13,6", 8 GB RAM, 256 GB SSD)
- Dell 3520, 3530 eladó! Magas minőségben felújítva, 1 év garanciával, számlával
- új MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 2TB SSD 64GB Apple space gray asztroszürke ajándék
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest