- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bimbiri
tag
válasz
proci985 #113 üzenetére
Miért ne lenne hülyebiztos? Legalább 2x visszakérdez mielőtt végrehajtaná. A szándékos károkozás ellen nem véd. Az XP esetében már nem engedi a rendszermeghajtót maga alatt megformázni, korábbi rendszeren nem tudtam most lepróbálni.
"bimbiri: gyakran használt utasításokat az ember tudja, ha meg kell más is, az egy idő után átmegy gyakran használtba. a teljes ref manualt viszont senki nem fogja fejből felmondani."
A példa a memoriterek tanulásánál volt felhozva és jeleztem is, hogy elég hülye példa, nagyon sarkított. De mond már megy honnan tudja a gyakran használtakat? Gyakran használja, rákeres, elolvassa a hozzá tartozó bekezdéseket, begépeli. Azaz megtanulja, memorizálja. Pont mint egy verset. Ezért használtam példaként. Ha nem kondícionálnánk az agyunkat a tanulásra "felesleges" tananyagok megtanulásával, akkor a szakma (programozás) tanulásánál lenne gondban az agyunk, mert nem tudja hogyan kell megjegyezni, megtanulni az információt.És itt is megjegyezném, hogy (miután szembesítettek saját idiótaságommal és megvilágosították az elmém) Bambano és sorstársai ellen elkövetett túlzott és értelmetlen verstudási elvárás nem normális és alkalmazott pedagógiai módszer. Mégegyszer elnézést kérek tőle saját értelmetlenségemért!
-
válasz
proci985 #113 üzenetére
net localgroup add helyicsoportnév /usernév/tartománynév
ipconfig -all
ipconfig -renew
shutdown -s -m //gépnév
ping 192.168.1.1Ezeket windóz alatt szokás használni, parancssorból. Igaz, nem DOS parancsok... De sokszor előkerülnek
És a pinet meg az ipconfigot nagyon sokszor kell bediktálnom home usereknek, amikor nem megy a net... -
misx
senior tag
válasz
proci985 #113 üzenetére
Hát azért néha jól jön, hogy ha az ember emléxik 1-2 DOS parancsra. Pl. amikor leszedtem DOSBOX-ra néhány ősi játékot, azokat valahogy el is kellett indítani. Igaz aztán rányomtam az NC-t, hogy könnyebb legyen.
De egyes cégeknél is lehetnek ősi DOS-os programok, pl. NYENYI bevallásból nálunk még mostanában is kellett lekérni adatokat. Bár XP-s gépen van, így elég egy parancsikon, de nyomtatni csak LPT porton tud...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 12400f, 3070, 32gb RAM
- Szimulátor Playseat + Garanciális Logitech G29 kormány + ajándék váltó
- Apple Watch Series 6 44mm GPS Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Jó állapotú!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 16GB 512GB SSD
- GAMER PC! i9-9900K / RTX 3070 Ti / Z390 / 16GB DDR4 / 1TB NVMe / 650w! BeszámítOK
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest