Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
Kötelességük sem lett volna őket támogatni, maradjunk ennyiben. Személy szerint hosszú éveken át voltam élsportoló úgy hogy magam finanszíroztam az utazásaimat mégsem háborogtam. Őket most támogatták, jól is van így, mutassák meg mit tudnak. Tulajdonképpen ennyit rá lehet áldozni olyasmire is amiről az emberek zöme még csak nem is hallott.
-
kolopele
nagyúr
Ahogyan írtam engem sem támogatott senki sem a sportban sem a munkában (igaz nem is kértem soha) ami sok ember számára ma is a biztos megélhetést jelenti, értéket teremtett az ország számára, nem mellesleg nem kevés adót is a mai napig. Soha nem értettem és nem is fogom miért mindig másoktól kell várni a megoldást, ha meg netalán mégis jönnek a pénzek akkor meg szidni azt aki adja.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Igen, az ilyesmik a legjobb befektetések, itt érzi igazán az ember, hogy a jövőbe fektet be, aki őket támogatja!
A kerékpárútnál meg mindegy, ki csinálja, bármelyik párt, magánszemély, szervezet oldaná meg a problémát, tudnék neki örülni, és felháborító, mikor bárkinek a jószándékát, pénzét és munkáját merő rosszindulatból zátonyra futtatják! Például én Fehérvárról sokszor tekerek le a Balatonra, és Lepsénynél a 7-es főút évek óta hiába várja a felújítást, nem ritkák a gyerekfej nagyságú, 6-8 centi mély kátyúk; ha egyszer valaki -bárki- veszi a pénzt, időt, munkát az út javítására, eszembe nem jutna kritizálni.
-
kolopele
nagyúr
Én nem mentem el innen, pedig hívtak pár országba, de ragaszkodtam ahhoz hogy itt épüljön meg a vegyesvállalat, a piacok attól még lehettek külföldön. A mai napig kimehetnék ha akarnék, de ha itthon megkeresem ugyanazt mint kint akkor minek? Nem volt nekem problémám Gyurcsányék alatt sem, de azért az egykulcsos adó bevezetése nagyszerű ötlet volt, rendesen rátett az amúgy sem kevés keresetemre. Tudom, ezt a pénzt másoktól vesszük el, ezt a szöveget már nagyon ismerem
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Egyszer én is leteszem a lantot, a szabadalom meg a tulajdoni részem bőven elég lenne arra hogy ne dolgozzak ha nem akarok, de mit csináljak ha szeretem az újabb és újabb kihívásokat, nekem ezek fontosak. A gyerekek is még csak 10 évesek, jól érzik magukat itthon, és azért elég sokat megyünk nyáron mindenfelé, most sem itthonról írok, csak már lefeküdtek, kimerítette őket a hegyi túra Amikor szünetük van (őszi, tavaszi, téli), akkor is mindig megyünk. Jó ez így. Egyébként gratulálok bármit is dolgozol hogy ilyen lehetőségek mellett teszed, én egy olyan ember vagyok aki örül annak ha egy másik ember elégedett
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Manapság szerintem már épp az a legjobb eszköz, hogy nem törődnek velük, kvázi tudomást sem vesznek róluk, mintha nem is léteznének, egyszerűen ignorálnak mindent, ha pedig nem alakul ki vita, párbeszéd, akkor az egészből úgysem lesz soha semmi konfliktus.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Szerintem is ez lehetett. Állami pénzcsap nélkül már neki sem megy úgy, és sokat emésztett fel ez a harc. A választások után látta, hogy esélytelen, inkább visszavonul. (gondolkodó választói réteg nélkül és a még nem létező koncon is marakodó ellenzékkel egyszerűen esélytelen, ráadásul lejtős pályán).
Pedig Simicska is csak egy pre-Mészáros volt a kegyvesztettség előtt, mégis sokan szurkoltak neki, azt hiszem.
(Viszont azt még mindig nem értem, hogy miért így akarta megoldani, miért nem borította a bilit. - Na jó, azért sejtem, hogy börtönt sem akart volna, vagy nem akart 20 késszúrással a hátában öngyilkos lenni.)[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
Az a probléma hogy olyan dolgokkal jössz elő ami engem abszolút nem érint vagy nem is érdekel, vagyis hogy éppen mi zajlik a bodajki kastélyban. Pont ez a baj hogy sokan ilyenekkel foglalkoznak a saját életük helyett, ebből megélni valóban nem lehet. 8 elemit sem végzett emberek trágár szavakkal illetik a kormányt egyfolytában, miközben ha az atyaúristen pártja lenne hatalmon se vinnék semmire mert ennyire képesek. Őket akkor el kellene tartani? Alapjövedelem..........Komolyabb gazdasággal bíró országban is megbukott végül.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Ezzel azért nem értek egyet, mert a diktatúrában eleve nem választasz vezetőt. Magukat helyezik oda. És ezzel ki is nyírta magát a rendszer, mert semmi garancia nincs arra, hogy az a diktátor nem egy gazember. Ellenben, a demokráciában megvan a lehetőség a választásra, és ami még sokkal fontosabb, a leváltásra is! Okos nép ez utóbbihoz szintén nagyon kéne...Mert van olyan, hogy benézi az ember a dolgot -ezt magamról is elmondhatom, mert az első orbán kormány idején még rájuk szavaztam-, de aztán látva a "bort iszik, vizet prédikál" mentalitásukat és a gyakorlati működésüket, mára elpártoltam. Az mondjuk kétségtelen, hogy nem könnyű hova fordulni, mert egy gyurcsány féle másik suttyót sem támogatnék semmi pénzért.
Lényeg az, hogy demokráciában -ha az jól működik, tehát ne abból indulj ki, ami itt van/volt valaha is-, megvan az a társadalmi kontroll, ami lehetővé teszi a gazemberek kitakarítását. Diktatúrában erre nincs mód, maximum véres megoldások révén...
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
-
Vesa
veterán
A történelmi tapasztalatok elsősorban nem ezt erősítik. Bár sok királyt döntöttek le a trónjáról, de az oda vezető útat mindig rengeteg szenvedés és halál kövezte ki, rengeteg embert kínoztak halálra vagy ítéltek el bemondásra. Egy diktátor sokkal könnyebben épít magának olyan hadsereget, aminek segítségével aztán elrettenés útján, terrorral és erőszakkal képes megvédeni magát a tömegek haragjától. Az a fejlecsapás amit emlegettél, sokkal inkább az egyszerű embert fenyegette aki a király ellen fordult.
Nézd meg, hány értelmetlen háború indult idióta királyok miatt, nem egy esetben szimpla szerelmi, "beházasítási" okokból.De legnagyobb problémám a diktatúrákkal az, hogy még ha feltételezzük is, hogy rendes ember kerül hatalomra -ami igen ritkán következett be egyébként-, akkor is abból a tévedésből indulnak ki a rendszer pártolói, hogy a király tévedhetetlen és mindenhez ért! Pedig nincs olyan ember, aki minden kérdésben jó döntést képes hozni. Lehet egy embernek érzéke például a pézügyekhez vagy a külpolitikához, miközben mondjuk fogalma nincs az oktatással kapcsolatos problémákhoz vagy egyéb fajsúlyos kérdésekhez, de a teljhatalma miatt hajlamos lesz azt képzelni magáról, hogy abban is tökéletes és tévedhetetlen. Ilyen esetben nem tudod leváltani. Hasonlót láthatunk orbánnál is egyébként, akinek a középkori gondolkodása és a teljes digitális analfabetizmusa kifejezetten jól jön a hazafias döntéseknél, miközben gyűlöli a fejlődést ezért lezülleszti az oktatást, az iskolákban a fontos és értékelhető tudás helyett a vallási nevelést építi, és éppen most cseszi szét a tudományos akadémiát is, ami hosszabb távon az ország lemaradását fogja okozni a modern tudományok terén.
Összefoglalva: Nincs tökéletes ember, így jó király sem létezik!
A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest