Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simba86
senior tag
válasz kolopele #161 üzenetére
"Oligarchák: Igen, van ilyen, de az ellenzéknek ez jó támadási felület is egyben, az EU - s pénzekkel ugyanis el kell számolnia egy kormánynak mire költi." szóval jóvanazúgy...
"Iskolai tankönyvek agymosó szövegei: Segítem a gyerkőcöket a tanulásban, most mennek negyedikbe, még nem tapasztaltam semmi extrém esetet,"
Csak nézd meg a történelemkönyvet majd 7-8. osztályban, meg a földrajz könyveket... (tudom, úgyse hiszed el, hogy migráncsos szöveg van benne az olaszról szó leckénél, amíg nem láttad, én a saját szememmel láttam...)
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
BiP
nagyúr
válasz kolopele #161 üzenetére
"Világrekorder adók: Valamiből fejleszteni kell az országot, fizetni a munkanélkülieket, a megélhetési szülőket, mindezt ellensúlyozza az egykulcsos adó, családi adókedvezmények, rezsicsökkentés (én ezt eléggé észrevettem, ugyanis a medence, garázs fűtésének díja látványosan csökkent)."
Az a baj, hogy az egykulcsos adó szembemegy a közteherviselés logikájának ill. morális alapgondolatának, mert a gazgag, aki pont többet tudna adni a közösbe, jobban jár vele, mint az, aki alapból keveset keres. De hát politikusaink keze maguk felé hajlott.
(mondom ezt úgy, hogy az én nettóm is nagyobb lett ezáltal).
De én pl. igazságosabbnak/szociálisabbnak tartanék egy kétkulcsos rendszert egy megfelelően magas határral.
Rezsicsökkentés: Gondolom valóban szükséged van a medence/garázs fűtésén megspórolt pénzre, a megélhetésed múlik rajta. Tényleg nem mehetett volna jobb helyre. Irigylem a problémáidat.
Másik oldalról meg a világpiaci árak is alapból csökkentek, elég pofátlan dolog volt belenyúlni, és saját intézkedésnek eladni a csökkentést. A hatósági árral szarabbul jártunk, mintha követte volna a világpiaci árakat a rendszer.
Családi adókedvezmények: Na, ez mondjuk tényleg egy jó irány szerintem is. Támogatják vele a gyerekvállalást, de mivel adóból megy, kizárják vele a "megélhetési szülőket", akikre utalsz.(#167) kolopele: Mert bizony vannak olyan emberek, akik a saját kerítésükön túl is látnak.
És ehhez nem kell az állam csecsein lógó megélhetési 8 általánososnak lenni. Igen, van egy réteg, akinek tök mindegy melyik kormány van hatalmon, rossz lesz. Vagy akit 10e Erzsébet utalvánnyal meg lehet venni, és hatalmon tartja az ott lévőket.
De bizony nagyon sokan vannak, (és én is ilyennek tartom magam), akit a kormány nem azért zavar, mert épp narancs és nem piros/kék/zöld, hanem az, amit csinálnak, amit rombolnak, rabolnak és hogy hogy megvezetik az embereket.
És az zavar, hogy értelmes emberek 1 tál lencséért, rövidtávú haszonért eladják a jövőjüket. És ez bizony k*vára bosszantó.
Nyilván holnap is felkel a nap, teszem a dolgom, megyek előre, nem ezzel fogom idegesíteni magam nap mint nap, de amikor megtapasztalom a rendszer hátrányait adott helyzetben, (az orvosnál, az iskolában, a fórumokon), hadd ne ujjongjak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest