- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
válasz
SüdiLaller #106 üzenetére
ok linked dobj majd mert nem vagyok(már) nagy logout-os (ide is jöhet)
-
Vakegérke
félisten
válasz
SüdiLaller #104 üzenetére
Adok még egy okot. Én is szívesen olvasnám.
-
aram01
nagyúr
válasz
SüdiLaller #102 üzenetére
hát remélem többet nem gyűjtesz be
ha megírnád én tuti hogy elolvasnám -
aram01
nagyúr
válasz
SüdiLaller #100 üzenetére
Nagyon durva
Akkor már két szülinapod van -
SüdiLaller
aktív tag
Dolgoztam anno egy fém öntődében, és ott volt 2 kemence amiben kb 1 Tonna folyékony horgany rotyogott. Ezekből öntötték ki rudakba a horganyt, amivel etettük az öntő gépeket. Ha előbb értünk be, az is feladatunk volt hogy lefölözzük, mint anyu a húslevest, mert ennek is habzik a teteje. Erre van egy szita szerű merőkanál, ami használatából adódóan tiszta kihűlt horgany hab, szivacsos szerkezetű, és maga a kanál olyan 4-5 literes lehet. EzT, egy frissen alkalmazott kollégánk (akit Trianonnak köszönhetünk
) belemerítette előző használat után egy vödör vízbe. (víz sem lehetett a közelben pont ezért) Majd visszatette a kemence mellé. Én unottan, fáradtan, reggel 6-ra beesek, megyek kinyitom a kemence ajtót, ami akkora mint egy szobaajtó csak acélból, fogom a kanalat, belemerítem a rotyogó horganyba, és elkezdett morajlani a talaj is a lábaim alatt, az agyam itt megállt és éreztem hogy a testem cselekszik, mert fel sem fogtam hogy mi ez. Elengedtem a kanalat, félre ugrottam, fordulásból bevágtam a kemence ajtaját, és hasra basztam magam, bele a mellettem lévő öntő homokba. Mire belefúródtam a nedves homokba, addig kirobbant a kanál ajtóstul, vele jött némi horgany is, majd megnéztük a kollégákkal a kemence belsejét: Ki volt vastagon tapétázva horgannyal. A többi kolléga aki 1-2 méterre állt a kemence nyitott ajtajától, azért nem lett olyan mint a terminator T-1000 mert akkor azt tettem amit. A srácnak aznap az volt a feladata, hogy a targonca villáján állt. (5 Méter magasban) Ő választotta a verés, és kirúgás helyett. Szerintem tanult belőle (ő is). Én már nem dolgozom ott, de állítólag LEGENDA VAGYOK
-
aram01
nagyúr
válasz
SüdiLaller #98 üzenetére
na mintha én írtam volna
(#97) psycroptic: én is megtanultam a leckét
-
psycroptic
őstag
Erről jut eszembe:
volt melóhelyemen a takarítónő úgy gondolta, hogy mit neki gumicsimma, ellesz ő a sima acélbetkós félcipőben is!!! Magasnyomású forróvíz+kátrányoldó elegyének az lett a gyümölcse, hogy levált 3 azaz három darab lábujj a lábfejéről. Ehhez én csak gratulálni tudtam...
-
aram01
nagyúr
válasz
SüdiLaller #95 üzenetére
szia
jobb mint az új
bár szerintem a hegek ott maradnak örökre -
SüdiLaller
aktív tag
Üdv! Mostanra milyen a pacskerod?
-
törölt tag
Kemény...jobbulást
-
aram01
nagyúr
válasz
PeeterssoN #91 üzenetére
azt hiszem a kénsav valamelyik velegye
-
aram01
nagyúr
válasz
PeeterssoN #89 üzenetére
már majdhogynem begyógyult
-
PeeterssoN
őstag
válasz
Crystalheart #74 üzenetére
Hali!
Én 70% os alkoholt szoktam spricnizni a bakancsba. Igaz az drágább...de kimél minden anyagot.Brutál lett a lábad aram01 !
-
spuros
őstag
Laza képek..
A lámpa viszont nagyon ott van. Főleg a második...
-
aram01
nagyúr
jól megette a bakancsot mi?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Crystalheart #74 üzenetére
köszi szépen.
milyen időközönként szoktál újabb adagot beleszórni ? -
Crystalheart
őstag
A szódabikarbóna magába szívja a szagokat, kezdésnek ez sem rossz - szokták hűtőbe is tenni, egy kupakba szórva. De még jobb, hogy ebben a lúgos környezetben a szagot okozó baktériumok, és mellesleg a fertőző gombák sem képesek elszaporodni, sőt egyenest megmurdelnak. Jobb bármilyen vonatkozó lábkenőcsnél, ha nem túl érzékeny az ember bőre. (Le kell tesztelni, menyire bírja az ember lába. Egy vagy fél teáskanál por elég egy cipőbe, és nem is kell túl gyakran megismételni. Kiszedni úgysem tudod, ha belerázod, szóval abban már benne fogsz járni.
A sötét zoknik színe sok használat után kikopik miatta, de annyi baj legyen.) Benne rohadhatsz egész nap a csizmában/bakancsban 50 fokban is, akkor sem kapsz el semmit sehonnan, és Al Bundy effekt sem jön elő, ha leveszed a lábbelid. Ez nekem, mivel nyáron is motoroscsizmában mászkálok, ha elmegyek hazulról, különösen hasznos.
Egyes patikákban lehet nagyobb kiszerelésben és jóval olcsóbban is kapni, mint az étkezési megjelölésűt (ami ugyanaz), Budapesten az Azúr Vegyszerboltban is lehet.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Crystalheart #56 üzenetére
ezt a szódabikarbónát nem is hallottam még. Valóban ilyen jó tulajdonsággal bír ?
Nem kellemetlen, hogy beleteszed ?
Ha úgy van, akkor majd kipróbálom. -
Apika
addikt
Jobbulást! Még szerencse, hogy nem lett nagyon felületen a sérülés. Akár az egész lábfejed is lemaródhatott volna...
-
djculture
félisten
Evvel nem mentél el még a sürgire vagy mivan?: Grantáltan szike móka lesz úgy látom , ha meg vársz vele akkor az elhallt húsrész ha nem vágják ki akár fertőzést is okozhat. Nem játéknak néz ki.
-
Crystalheart
őstag
Biztos jobb lenne egyes munkákhoz, de most arra, hogy csak elnyűjek évente egyet-kettőt, arra a gumicsizma a legolcsóbb, és úgyis minden nap kell ilyeneket is csinálnom, nem akarnám váltogatni. Meg aztán a régi parasztok se véletlenül hordtak magas szárú csizmát, ami kétfunkciós: a nadrág fölé is lehet húzni, meg a nadrágot is rá lehet húzni, ha olyan a munka, hogy felülről kosz mehetne bele. (Csak egy olyan igazi régi csizma húzós árú ma már, hiába tartósabb.) Teszek bele szódabikarbónát, így nem lesznek túlontúl kellemetlen szagok sem - ez egyébként jobb minden lábdezodornál -, a lábamon pedig simább a bőr, mintha sarokreszelőzném naponta.
Ugye, ha már a lúgnál tartunk.
-
aram01
nagyúr
válasz
#65675776 #52 üzenetére
a nyers vas alatt az olyanokat értettem ami nincs még felület kezelve,pl: hegesztett zártszelvények,ilyesmi.
amúgy ex sógorom cégénél sűrűn előfordult hogy:meg nem dermedt kokillákkal mászkáltam
lapa: tuti az,az izzót én tettem bele csak úgy poénból,van akasztója is,csak a maratás alatt elengedte a kötés
-
lapa
veterán
ez biztos karbid? nem ilyen góliát elemes cucc? nekem ugyanilyen van itthon, abba kerékpárizzó megy. persze nem lepődnék meg ha mindkét féle lenne. aszittem ráejtetted, elég csúnya tudna lenni az is, komoly anyagvastagsága van.
-
törölt tag
Egy-egy jobb műszak után mi is mondtuk, hogy: "Akkor most menjünk bankot rabolni!" A tömény lúgnak vannak kellemes hatásai. De semmi sem pótolja azt az érzést, amikor a friss vágásba belefolyik a 35%-os peroxid. Tömény fehér hab, "enyhe" csípő érzés (konkrétan beszarás határára kerül az ember), de olyan tisztán és nyomtalanul se azelőtt, se azután nem gyógyult egyetlen sebem se, mint amikor a tejiparnál dolgoztam.
-
callmeakos
veterán
Ahh nice job
Legközelebb csak óvatosandomxc
Neked meg mit mondtam hogy nem jöhetsz elő a barlagból. Ha még 1x kitolod a képed, taposóaknát szerelek a bejárt elé -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Crystalheart #43 üzenetére
értem.
Egy-két munkánál nem jobb a bakancs ? Én is abban vagyok egész nap. Amikor nagyobb esők vannak, csak akkor megyünk másnap csizmába, de már reggel 8-9 óra fele elviselhetetlen.(#44) aram01: tudtam én ezt, de akkor is milyen lett volna már
-
Crystalheart
őstag
-
aram01
nagyúr
nem sértődtem volna meg rád
staker: fúj de undorító lehetett,demjénben voltam hasonló helyzetben(már nagyon régen)
da csak télen járunk és éjszaka(melegvízes).Fiúk lányok vegyesen pia,sötétség jó víz szex ilyenek,gondolom páran még wc-re sem mentek ki.Reggel jön egy nyugdíjas csoport,ránézésre sűrűn jártak oda.Két öreg berontott a vízbe hörgve csapdosták a vízet meg prüszkölve itták,közben meg mondják hogy jó ez víz kívülről belülről megfiatalitja a testet.
Crystalheart: ne félj,én sem fogok már papucsban flangálni ott
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Crystalheart #40 üzenetére
megkérdezhetem mivel foglalkozol ?
-
törölt tag
Velünk már volt olyan, hogy standon belül volt az apartmanunk és így bármikor elmehettünk úszkálni a kinti medencékbe. Nyitás előtt, zárás után..Lementünk reggel 7-kor, rá fél órára kinyitott a strand és jött egy olyan nyugdíjas csoport, akiken olyan dolgokat láttam, hogy muszáj volt kijönnöm a vízből. Az egyiknek tiszta piros kiütéses a lába, a másiknak b*szott nagy seb a hátán..stb.
-
aram01
nagyúr
staker:
persze hogy kihagyom,még ha nem is fájna meg semmi veszélye nem lenne a dolognak akkor sem mennék.Kiindulva magamból: ha meglátnék egy embert ilyen csúnya lábbal ballagni be a vízbe,vagy adnék neki egy gyomrost vagy ordítva menekülnék kifelé,mentve a gyerekeket és a jobbféle asszonykákat
Crystalheart: nem volt kedvem beöltözni 1db(amúgy 2db csak a másikat ott hagytam mert lesérültem) lámpa miatt,itt kb 240ft per kiló áron megy de megtudjuk beszélni pü-ben ha gondolod
-
aram01
nagyúr
válasz
Crystalheart #33 üzenetére
nem krómoztam hanem horganyoztam,rendesen ipari körülmények között(egy ismerősömnek van ilyen üzeme) maga a folyamat
-
DJ WOKKY
addikt
Igen, ebben az első mondatodban igazad van
Te érzed, és te látod a sérülés fokát.
Amennyiben besebesedik, akkor feltételezem nem fog már fájni (legalább is addig nem hiszem amíg le nem ázik a seb). Viszont ameddig nincs rajta seb, addig szerintem biztosan csípni fog.
De egyszerű, csapvízzel megnézed, az is klóros a tisztítás miatt.Bár te látod és érzed, de én félnék attól, hogy nem-e a véráramlatba is bekerült valami káros anyag.
Sajnos a sógornak valóm épp most jár különbnél különb vizsgálatokra, mert a vérében, nyálmintában és vizeletmintában is vegyszereket mutattak ki. Mezőgazdaságban dolgozik. -
Crystalheart
őstag
Amúgy menyire nehéz ez a galvanizálás? (Gondolom, krómoztad...)
Van egy régi szeparátorom, aminek a kieresztő csövei egészen rozsdásak lettek. Fúrógép drótkefével és rozsdaoldóval nagyjából kitisztogattuk - bár meg kell hagyni, igazság szerint talán oldószerbe kellene áztatni, mert a kifolyó csövekhez nem igazán lehet hozzáférni -, de talán valamivel le is kellene kezelni, hogy egy elmosás után ne rozsdáljon olyan könnyen vissza. Azt még nem tudom, a krómozás vagy a hirganyzás lenne-e megfelelőbb, régi konyhai eszközök (krumplinyomó, reszelő, stb.) alapján talán a horgany.
-
DJ WOKKY
addikt
micsoda sztorikat olvashat itt az ember, és még képekkel is kommentáljátok.
aram01 barátom neked pedig jobbulást kívánok és mielőbbi orvoslátogatást, mert azért ez csak nem játék.
-
deicide
veterán
Csak hogy megragadjam a lényeget, az nem karbiTlámpa, hanem karbiDlámpa...
-
kmisi99
addikt
-
psyho85
aktív tag
Ohh, nekem mindkét alkaromba adott szép hegtetoválást a tömény kénsav, ahogy végigfolyt rajta... Így öt év után egész emberien néz ki, de azért nem kívánom senkinek.
daa-raa: az baráti kezelés, de végül is a salétromsavat semlegesítetted az NaOH-val, a többi meg már csak bőrápolás utána...
Durva lehetett, minden esetre.
-
törölt tag
Csak utóbbinál az nem feltétlenül rossz mozdulat.
Előző munkahelyemen egyszer sikerült ~ fél óra alatt lesavaznom (50%-os salátromsav), lelúgoznom (40%-os nátrium-hidroxid), majd legőzölnöm (150°C-os) a bal kézfejem. Utána egy órával még egy kicsit leborítottam 35%-os peroxiddal is. Élmény volt. Pláne mikor pár nap múlva kezdett lejönni a bőröm szép sötétsárga darabokban.
-
aram01
nagyúr
kösz fiúk már kezdek gyógyulni némi sör és vodka (egy zacskó gumicukrot megáztattam benne) segít fájdalmat csillapítani.milyen sav volt? valami speckós,azt hiszem a kénsav valamely fajtája
EczkE: nem metem kórházba de lehet hétfőm ott kezdek mert már nemtudok tálépni
-
törölt tag
Jobbulást!
-
ch003067
addikt
az fasza..... mi volt, sósav ? Mert akkor én is vigyázok vele....
-
Nordic
Közösségépítő
Nekem a címről mindig a láncfűrész meg a tangabugyi esete jut az eszembe...
Amúgy jobbulást!
-
EczkE
veterán
Elmentél vele kórházba?
-
Domxc
senior tag
Puhány pudli!
Múltkor asszem megcsiklandozta valami az én lábamat is!
jobbluást
-
nincsisbéla
aktív tag
Az szép...
Jobbulást!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest