Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) Sógi


Sógi
addikt

Ha resetelni szeretném a telefont akkor utána vissza tudok állítani mindent ahogy volt?

(#1702) lugosi válasza Sógi (#1701) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ha volt mentés.

(#1703) Sógi


Sógi
addikt

Mármint az iCloud mentés a beállításokban?

(#1704) Phobion


Phobion
őstag

sziasztok!

iPhone 6s Plus tulajoktól kérdezném: nálatok előfordult olyan, hogy bizonyos appok (üzenetek, viber) random időközönként kilép és bezárja magát, tehát crash-el az app?

azt olvastam, hogy lehetséges hardver hiba is, február 5-én lejár a garanciám

így az lenne a kérdésem, hogy tapasztaltatok Ti is ilyet? hardver cserés a telefon? iOS 9.X óta tapasztalom ezt, reméltem, hogy iOS10-el javul a dolog, de nem :(

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#1705) Dzsuri89 válasza Phobion (#1704) üzenetére


Dzsuri89
őstag

Mielőtt szervízre adod a fejed, előtte egy iTunes alatti szoftverfrissítést/újrahúzást javasolnék és a telefont Újként álítasd be, elkerülöd a szoftveres hibákat.
Teszteld le, aztán ha úgy is produkálja, akkor mehet szervizbe, de tuti szoftveres anomália szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#1706) Phobion válasza Dzsuri89 (#1705) üzenetére


Phobion
őstag

Rendben, köszi!

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#1707) lugosi válasza Sógi (#1703) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen.

(#1708) ferrari1


ferrari1
őstag

Jó áron tudnék hozzájutni egy példányhoz csak az akksiban 387 töltési ciklus van és azt írja a program, hogy 76%-os. Szerintetek nagyon gáz az az akksi már?

(#1709) lugosi válasza ferrari1 (#1708) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem a jó árért cserébe ez van. Az kb egy, az elején vett telefon és sokat használták. Az ártól függ.

(#1710) ferrari1 válasza lugosi (#1709) üzenetére


ferrari1
őstag

120

(#1711) lugosi válasza ferrari1 (#1710) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Hát, ha 16-os, akkor nem verném magam oda a földhöz hogy milyen jó ár. Olyan átlagos, esetleg kicsit átlag alatt szerintem. Lehet jó vétel is meg nem is. Állapottól is függ, meg függőségtől stb. Mindenféle találgatás nélkül ennyi ciklussal szerintem eléggé használt, gondolom ez az állapoton is tetten érhető. Papírjai rendezettek?

(#1712) ferrari1 válasza lugosi (#1711) üzenetére


ferrari1
őstag

16-os, külsőre makulátlan, első tulaj ( barátom ). Csak az akksitól tartok, minden más rendben van.

(#1713) lugosi válasza ferrari1 (#1712) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Így én azt mondanám hogy szerintem vedd meg.

(#1714) silmatauki


silmatauki
őstag

Sziasztok, írtam egy tutorialt azoknak, akik nem félnek JB'lni az iPhone SE / 6s / 6s+ / iPad Pro (mindkét típus) gépeiket. (A többi gép-modellről legalul írtam.) Most érdemes jailbreakelni, amíg lehet!

(a “jailbreak” rövidítve a továbbiakban: JB)

Sietni kell, mert
- ha már 10.2.1-re upgradeltetek, azt nem lehet JB'lni!
- ha túl régi az oprendszer (pl. a nem JB'hető 9.3.4 vagy 9.3.5), lehet, azt meg azért nem lehet. Legalább 10.0-snak kell lennie! De persze 10.0-ról is érdemes most SOS 10.2-re upgradelni.
- a 10.2-t az Apple még pár napig aláírja, azaz most még(!) rárakható egy gépre. Ha viszont kifuttok az időből, akkor már semmiképp nem tudtok visszaállni 10.2-re!

1. Kezdés: a gépen 10.2 legyen. Ha a most aktív 10.2.1 lenne rajta, akkor kötelező a downgrade 10.2-re, mert a 10.2.1 már nem JB'lhető. A downgrade-hez szedjétek le az adott gép ipsw-jét innen: http://www.redmondpie.com/download-ios-10.2-ipsw-links-for-final-version-of-the-iphone-and-ipad-firmware/ , majd az iTunes-ban nyomjatok Alt + Restore iPhone (ha előzetesen JB'lt gépről upgradeltek, emiatt muszáj teljesen törölni a gépet) vagy Alt + Update (ha nem muszáj teljesen törölni a gépet)-et. Ezután tallózzátok be az IPSW-t, és indul is az up/downgrade.

2. Miután minimum 10.0-n és maximum 10.2-n lett az iEszköz, töltsétek le ezeket:

https://yalu.qwertyoruiop.com/yalu102_alpha.ipa – ez az IPA file
http://www.cydiaimpactor.com/ - ez a Cydia Impactor

3. Kössétek a gépre az iEszközt és indítsátok el a most letöltött Cydia Impactor-t. Két legördülő menüt fogtok látni; abból a felsőnek nem szabad üresnek lennie, hanem a iEszközötök neve kell látható legyen benne. (Az alsó menüben kizárólag androidos dolgok vannak; ezzel a menüvel nem kell foglalkozni.)

4. Húzzátok rá a yalu102_alpha.ipa fájlt a Cydia Impactor ablakára.

5. Meg fogja kérdezni az Apple Developer portálon a usermaileteket és jelszavatokat. Ha nem tudjátok, ilyet hogy hozhattok létre, kérjetek meg valakit, hogy csináljon.

Ha olyan accountotok van, ami fizetős, akkor mindenképp azt használjátok. Ha ilyen nincs, akkor regisztrálni kell egy ingyenes accountot a developer.apple.com-on.

Kiegészítés: ha olyan accotok van, és az több csapatba is tartozik, olyan csapatot válasszatok ki az impactor jelszómegadása után, amely fizetős csapat! NE válasszatok “Personal team”-et, mert akkor 7 nap után (ha újraindítjátok a rendszert) újra kell majd futtatni az egész eljárást!

Azt, hogy 7 napos, vagy 1 éves telepítést kaptatok, egyszerűen ellenőrizhetitek, anélkül, hogy a hét napot ki kellene várnotok: kapcsoljátok ki a Beállításokban az Általános > Dátum és idő > “Automata beállítás”-t (ha be van kapcsolva), és a legalján a dátumválasztóban a (telepítéstől számított) 7 napon túli, de egy évnél nem későbbi dátumot állítsatok be. Ilyenkor ha megnyomjátok a “yalu102” ikont, és az azt írja ki, hogy ““yalu102” is No Longer Available” (“A(z) “yalu102” már nem érhető el”), akkor csak hét napos az installálás.

6. miután dolgozik egy kicsit az Impactor, megjelenik az iEszközön egy új, “yalu102” nevű ikon.

7. Engedélyezni kell az iEszközön a “yalu102” ikon futtatását. Settings -> General -> Device Management (Beállítások > Általános > Eszközfelügyelet), válasszátok ki az emailt, amit használtatok, és felül a “… beállítása megbízhatóként” linkre klikkeljetek. A dialógusablakban a “Megbízható” gombot kell megnyomni.

8. Ezután indítsátok el a “yalu102” ikont

- go-t nyomtok (középen, kékkel “go” felirat)
- ha respring (gyors újratöltés) helyett “failed, retry”-t ír ki a rendszer, akkor arra klikkeltek megint (és így tovább, amíg nem respringel)
- ha volt legalább egy “failed, retry”, akkor a repsring után nem lesz aktív a JB. Ilyenkor újraindítjátok a “yalu102”-t és az egészet fentről kezditek, mindaddig, amíg “failed, retry” nélkül sikerül ez az egész.

9. Cydia béta installálása

Fontos: most még olyan Cydia verziót installál a yalu, amelyben a főoldali linkek (pl. “Manage Account” egyáltalán nem mennek). Ezért klikkeljetek erre a linkre az iEszközön:

https://cydia.saurik.com/api/share#?source=http://apt.saurik.com/beta/cydia-arm64/&package=cydia

és installáljátok onnan a Cydiát.

Kiegészítések:

K-1: A gép teljes újraindítása utáni teendő

Mivel ez a JB “csak” semi-untethered megoldás, mindenképp jailbreakelni kell a gép teljes újraindítása után. Ekkor ugyanazt kell csinálni, mint amit fentebb (8. pont) már írtam:

- megnyomjátok a “yalu102” ikont
- go-t nyomtok (középen, kékkel “go” felirat)
- ha respring helyett “failed, retry”-t ír ki, akkor arra klikkeltek megint (és így tovább, amíg nem respringel)
- ha volt legalább egy “failed, retry”, akkor a repsring után nem lesz aktív a JB. Ilyenkor újraindítjátok a “yalu102”-t és az egészet fentről kezditek, mindaddig, amíg “failed, retry” nélkül sikerül ez az egész.

K-2: A “yalu102” app újrainstallálása

Ahogy már írtam, 7 nap (nem fizetős fejlesztői account), ill. 1 év (fizetős) után, ha újraindítjátok a gépet, és – ahogy az újraindítás utáni JB-hez kell - a “yalu102” ikont megnyomjátok, azt fogja kiírni a rendszer, hogy ““yalu102” is No Longer Available” (“A(z) “yalu102” már nem érhető el”).

Ilyenkor a következőt kell tenni:

- letörlitek a “yalu102” appot a készülékről (a megszokott hosszúnyomás + X-megnyomás-módszerrel)
- újrafuttatjátok az egész processzt az asztali gépen

Szerencsére ilyenkor nem kell újrainstallálni a Cydiából a kedvenc tweakjeiteket! A “yalu102” futtatása után azok aktiválódnak.

K-3: iPhone 7/7+

Az nem JB'lhető 10.2-n. Jelenleg csak 10.0… 10.1.1 felett JB'lhetők egy régebbi és sokak szerint megbízhatatlan módszerrel. Azaz inkább érdemes várni. Ha 10.0 és 10.1.1 között van a gép, akkor NE upgradeljetek 10.2-re, mert e ez előbbiekre biztosabban lesz JB, mint a 10.2-re. Ha viszont már 10.2.1-en vagytok, akkor SOS downgradeljetek 10.2-re (lásd bevezetés). 10.1.1-re (vagy előző verziókra) már nem lehet downgradelni, kizárólag 10.2-re (még pár napig).

K-4: 32-bites iOS10 gépek (iPhone 5, 5c stb.)

Ezek sem JB'lhetők (és nem is lesznek azok)

K-5: a Cydia-beli tweakek iOS10-kompatibilitása

Ezt érdemes megnézni, mielőtt bármit is installáltok: https://docs.google.com/spreadsheets/d/14e9GB-PNhDJuKI799InVFWrUQc-qn-Wd3zRJHKGkKr0/edit#gid=0 . Az olyan kötelező alapdolgok, mint pl. a NoSlowAnimations, már kompatibilisek. A CameraTweak és egy halom szuper tweak még nem.

[ Szerkesztve ]

(#1715) SoldierL válasza silmatauki (#1714) üzenetére


SoldierL
senior tag

Szia Köszi a leírást! Azt szeretném kérdezni, hogy ez ipad mini 2-őn (10.1) működik?

(#1716) silmatauki válasza SoldierL (#1715) üzenetére


silmatauki
őstag

nem

(#1717) Sógi válasza ferrari1 (#1708) üzenetére


Sógi
addikt

Melyik program ez?

(#1718) Eclips21 válasza silmatauki (#1714) üzenetére


Eclips21
őstag

nekem szombaton egy nem kompatibilis tweak miatt kb használhatatlan volt a telóm minden gyári app törlődött(igen a beállítások is cydia is yalu is)...(camera appstore számológép maradtak és az appstoreból letöltött alkalmazások) azóta csak youtubos videoban szereplő tweaket teszek fel,

Ez a malőr annyira szar volt hogy se telefonálni (fogadni se hívni se) se belépni a beállításokba(itunes hitelesítés se jelet meg a telón...), kb egy színes kijelző volt XD akkor még szerencsére alá volt írva a 10.2 és gyors letöltöttem és vissza is tettem szűz rendszerként majd elölről kezdtem mindent.

Már elég körültekintő vagyok, akkor kicsit megijedtem hogy ennyi volt van egy icloud lock-os telom ami semmire se jó.

Most is JB-s a telóm de még mindig az alpha verzióval azóta meg már béta7-nél jár. Érdemes frissíteni, ha igen milyen módon kell?

Ha netalántán megint össze sz@rná magát a gépezet mit lehet tenni? megy fel a 10.2.1? majd minden lefekvés előtt egy ima hogy legyen rá JB? vagy hogy lehet ilyenkor visszahozni a 10.2?

[ Szerkesztve ]

(#1719) silmatauki válasza Eclips21 (#1718) üzenetére


silmatauki
őstag

"Most is JB-s a telóm de még mindig az alpha verzióval azóta meg már béta7-nél jár. Érdemes frissíteni, ha igen milyen módon kell?"

Simán letörlöd a jelenlegi yalu ikont, és az Impactorral felrakod helyette az újat. Utána újra JB'elsz.

(#1720) Eclips21 válasza silmatauki (#1719) üzenetére


Eclips21
őstag

köszi, akkor majd frissítem valamikor pár bétét még várok XD hátha lesz stable

(#1721) silmatauki válasza Eclips21 (#1720) üzenetére


silmatauki
őstag

1, most egy ideig nem lesz új béta.
2, a jelenlegi b7 teljesen stabil. (én a b6-ot használom a 6s-en, a 6s+-on és az iPad Pro 12.9-en; mind3on teljesen jó.)

(#1722) Eclips21 válasza silmatauki (#1721) üzenetére


Eclips21
őstag

Az lehet hogy a Cylinder azert kezd el szaggatni egy ido utan mert nalam az alpha van fennt? Vagy csak siman program hiba?

(#1723) Eclips21


Eclips21
őstag

Tönkre vágtam a cydia-t “Could Not Open File /var/lib/dpkg/status” ez nem is lenne baj, mert van fix rá csak az a baj hogy iFunbox nem látja hogy JB-s a teló pedig a Jalu meg azt állítja hogy az :O :O :O mondjuk előtte is mindenféle hibát írogatott a Cydia. Terminál se működik. Szerintem valahogy nincs root jogom hiába írja a Jalu hogy van. Ötlet? XD

(#1724) Eclips21 válasza Eclips21 (#1723) üzenetére


Eclips21
őstag

van megoldás király a gyerek ez az első ami működik és érthető is :C

iu.: amúgy a Yali102-vel a gond szerintem mert 4. "go" ra van csak jailbreak... remélem javítják

[ Szerkesztve ]

(#1725) silmatauki válasza Eclips21 (#1724) üzenetére


silmatauki
őstag

"amúgy a Yali102-vel a gond szerintem mert 4. "go" ra van csak jailbreak... remélem javítják"

Néha nálam is ez van, 64GB-os telón. Együtt lehet vele élni...

(#1726) Eclips21 válasza silmatauki (#1725) üzenetére


Eclips21
őstag

Amúgy nálam csak azóta csinálja mióta frissitettem beta7-re előtte alpha verzióval nem volt ilyen, de ha vissza teszem az alphat akkor is ugyan ez van. Valamibe belekutyult.

Most olyan gondom van hogy fent van a Cydia felélesztése elott felrakott tweakek amik nem működnek de jelenleg letörölni se tudom őket.

(#1727) silmatauki válasza Eclips21 (#1726) üzenetére


silmatauki
őstag

Passz – én nem variáltam verzióváltással / újrainstallálással – szinte csak a full factory restore-ral foglalkoztam egész idő alatt a béták sorozata alatt, amikor elkezdték agyba-főbe nyomatni a bétákat, és amíg az Apple aláírta a 10.2-t. Azaz amikor kijött egy új béta, formáztam az egész telót és újahúztam 0-ról, immár az új bétával JB'elve.

(#1728) Eclips21 válasza silmatauki (#1727) üzenetére


Eclips21
őstag

az tuti hogy ez a jó megoldás :D de már késő :D

amúgy helyrehoztam mindent,, 100%os újra a telóm cydia se dob semmi hibát kb jobb mint az első telepítésnél :D ehhez újra raktam mindent mai error-t írt tweak telepítés közben, most nulla hiba van :C

kezdek belejönni így 7-8 év android bogarászás után :DDD

(#1729) Gaaabeeesz válasza ferrari1 (#1708) üzenetére


Gaaabeeesz
aktív tag

Milyen programmal lehet ellenorizni toltesi ciklust? Koszi

Üdv, Gabesz

(#1730) kazanka


kazanka
őstag

Ingyenes navigáció létezik Jailbreak nélkül?

(#1731) Eclips21 válasza kazanka (#1730) üzenetére


Eclips21
őstag

:DDD ez komoly? waze, google maps(le lehet szedni offline-ba térkép részleteket), meg a gyári almás maps mobilnetből szinte semmit se fogyasztanak. Én horvátba google maps-el mentem úgy hogy leszedtem offine-ba amerre terveztem az utat

[ Szerkesztve ]

(#1732) kazanka válasza Eclips21 (#1731) üzenetére


kazanka
őstag

Eddig csak Androidos telefonon használtam Navigációt.Ténylegesen most is Samsung Tab 3-t használok erre a célra, de ki tudja mikor lehet rá szükségem,ha pl. a tablet nincs nálam.

(#1733) ferrari1 válasza Sógi (#1717) üzenetére


ferrari1
őstag

Bocsi a késői válaszért! :B coconutBattery

(#1734) badmad válasza silmatauki (#1714) üzenetére


badmad
senior tag

Szia....vissza akarom állítani a leírásod alapján a telóm de ez a betallózás nekem nem megy az istennek sem....mit csinálok roszul? :)

(#1735) badmad válasza badmad (#1734) üzenetére


badmad
senior tag

Rájöttem....de mostmár nem tudok vissza állni eggyel régebre... :((

(#1736) Gaaabeeesz


Gaaabeeesz
aktív tag

Udv.

Regebben en mindig hasznaltam ezeket a memoria "ürítő" programokat.
Azt olvastam, hogy ezek inkabb karosak, mintsem hasznosak.

Nektek mi a tapasztalotok?

Erdemes valami cleaner progikat futtatni, vagy felesleges?
1-2hetente ujrainditani a telefont es kesz?

Koszi

Üdv, Gabesz

(#1737) lugosi válasza Gaaabeeesz (#1736) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én nagyon régen használtam ilyet, amikor még szifon 3G-m volt, és kevés volt a memóriája, de az appok már az újabbakra készültek. Azóta soha.

(#1738) Gaaabeeesz válasza lugosi (#1737) üzenetére


Gaaabeeesz
aktív tag

én mondjuk 4-5-nél még csináltam, 6-nál már én sem tettem fel.

Üdv, Gabesz

(#1739) SoldierL


SoldierL
senior tag

Össze-vissza csinál mindent ez az itunes. Felraktam sok videót erre kitörölte az összes zenét. Másolás közben még ráhúzok pár zenét, leáll a másolással. Megbízhatatlan. Tudnátok nekem ajánlani alternatívát? Olyat amivel könnyú, átlátható és a videókat tényleg a (gyári) videók mappába teszi és a zenéket is ugyanígy.
Ja és miért van az, hogy másolásnál rend szerint lehagy 3-4 zenét? Nem másolja fel mindet.

[ Szerkesztve ]

(#1740) choco01


choco01
addikt

Hali.

Érdemes frissíteni 9es iosról?

Akkumulátor kezelés, sebesség nem romlik?

:R

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#1741) lugosi válasza choco01 (#1740) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Érdemes.

(#1742) choco01 válasza lugosi (#1741) üzenetére


choco01
addikt

Köszi, átlagban mennyi kijelző időt tud neked?

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#1743) lugosi válasza choco01 (#1742) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Fogalmam sincs, sose hagyom lemerülni. Este mindig töltőre teszem, függetlenül attól hogy 70 vagy 40% van benne. Talán annak idején másfél éve új korában nézegettem hogy mennyit tud, de sajnos nem emlékszek.

(#1744) choco01 válasza lugosi (#1743) üzenetére


choco01
addikt

Még én is tesztelgetem szerintem olyan 4-5 órát tudhat 20 ora keszenlet mellett.

Gyári töltőt es kábelt használsz?

:R

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#1745) lugosi válasza choco01 (#1744) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen, otthon a gyárit, a kocsiban pedig egy philips szivargyújtó-töltőt a hozzá csomagolt kábellel, azzal sincs semmi probléma.

(#1746) choco01 válasza lugosi (#1745) üzenetére


choco01
addikt

És ha a philipsel töltöd utána nem merül gyorsabban?

Köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#1747) lugosi válasza choco01 (#1746) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem vettem észre ilyet, de őszintén szólva eszembe se jutott, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat.

(#1748) choco01 válasza lugosi (#1747) üzenetére


choco01
addikt

Köszi!

Neked melyik ios van rajta?

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#1749) lugosi válasza choco01 (#1748) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A mostani legfrissebb hivatalos. 10.3.2

(#1750) choco01 válasza lugosi (#1749) üzenetére


choco01
addikt

És akkor biztosan nincs semmi hátránya a 9-es verzióhoz képest? Egyenlőre nem mertük frissíteni..de ha azt mondod jobb akkor nyomjuk is :U

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.