Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
őstag

Hát ne haragudj, de...ez van. :U Hidd el, elég sokan jártak már így, akik gyakran adnak el különböző dolgokat. Benne van a pakliban, hogy ilyen patkányokkal találkozik az ember.
Én egy telóval jártam így legutóbb. Megbeszéljük a "kedves vevővel" a helyet, az időt. Persze ígérgeti, hogy ott lesz, meg minden, kell neki a telefon. Bebuszoztam a megbeszélt helyre, vártam, vártam, vártam. Több mint egy órát vártam a megbeszélt idő után, elment kb. 2 buszom is, megelégeltem és hazajöttem.
Itthol írok neki, hogy miért nem jött? Hát meggondolta magát és nem kell...magától persze nem is írta volna.
Én nem vagyok egy indulatos ember, sőt :B De akkor a telefont a torkán keresztbe lenyomtam volna :W
Ez a hátránya a gyakori kereskedésnek. Sok hazug, gerinctelen féreg...Ó de van ezeknél jobb is, aki a szar termékeire akarja elcserélni a gyakran kétszer-háromszor drágább eladó cuccodat. És még fel van háborodva, mikor ezt szóváteszed. :DDD

Ja

(#2) elithun


elithun
őstag

Az írásból az derült ki, hogy már feljuttattad Pestre úgy, hogy ő még nem mondott címet sem. Javaslom, hogy amíg legalább szóban nem fixáltatok semmit, addig ne tegyél ilyen lépéseket. Kellenek a konkrétumok. Ha meg több napba telik, hogy válaszoljon, akkor hívd fel rá a figyelmét, hogy van más jelentkező is, és ha semmi aktivitás nem történik továbbra sem, akkor nyugodtan add el másnak. Ilyen az üzlet.

[ Szerkesztve ]

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#3) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Én nem pöcsöltem volna ennyit, egy hét után storno. Nincs nekem már türelmem az ilyenekhez.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#4) Anonymus23 válasza elithun (#2) üzenetére


Anonymus23
veterán

Igen, több cuccot is küldtem akkor egyszerre, ez egy volt a többi között.
PL egy VGA-val is több napig is húzódott (lett egy hét) mire átvette a vevő, de legalább kommunikált közben, és ott valóban igaz volt, hogy a munkahely szólt közbe, mert végül az ígért időben és helyen megtörtént a csere.

A másik meg, hogy az jutott eszembe, hogy olyanok csinálják ezt, akik hasonló dolgokat adnak el, és ezzel csak a saját üzletüket akarják javítani, hogy minél kevesebb hasonló cucc legyen fenn, mert amíg én "türelmesen" kivártam, addig Ő esetleg már túladott a dolgain az éppen aktuális és reális vevőknek. De ez már lehet nagyon összeesküvés elméletes.

Az, meg ha valaki szórakozásból csinálja, az már beteges. Ha meg meggondolja magát, akkor legalább annyi gerinc legyen benne, hogy szól, mert ez így sunyi és rohadék egy dolog, de persze mindenféle ember előfordul a világon.
Nem okulásképpen, hanem mint az utolsó mondatomban, inkább csak kiírtam magamból.
Direkt nem írtam neveket, mert nem a lejáratás/szembesítés volt a célom (egyelőre ;] )

;) - The Power of the Light Side

(#5) elithun válasza Anonymus23 (#4) üzenetére


elithun
őstag

Rejtély amúgy, hogy hogy alakulnak ki ezek. Mindig úgy gondoltam, hogy kinek lenne annyi ideje, hogy más üzletét lassítsa, avagy kinek szórakozás ez. De még azt is nehezen értem, hogy, ha érdekli a termék, akkor mi telik 2 napba egy üzenet megírásában? Még, ha az csak annyi is, hogy "bocs, már nem érdekel a termék".
De hasonló viselkedés az eladók között is van sajnos.

Legalább végül sikerült eladnod a cuccot. :)

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#6) Picco válasza Anonymus23 (#4) üzenetére


Picco
addikt

regen rengeteget aproztam, akkor meg jobb volt a helyzet, de ha ilyen naivan allsz hozza akkor elobb utobb a duhongoben fogsz kikotni. nem banto szandekbol mondom, inkabb tapasztalat.

A másik meg, hogy az jutott eszembe, hogy olyanok csinálják ezt, akik hasonló dolgokat adnak el, és ezzel csak a saját üzletüket akarják javítani, hogy minél kevesebb hasonló cucc legyen fenn, mert amíg én "türelmesen" kivártam, addig Ő esetleg már túladott a dolgain az éppen aktuális és reális vevőknek. De ez már lehet nagyon összeesküvés elméletes.

ezzel uk hirdetesi oldalon eleg sokszor talalkoztam mar. vagy a masik veglet amikor feltesznek par olcsobbat kulonbozo accountokrol es aztan jonnek alkudozni...azthittem hogy csak itt jellemzo az ilyen szamomra undorito taktika.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#7) Anonymus23 válasza Picco (#6) üzenetére


Anonymus23
veterán

Naívnak nem érzem magam, mivel pénzt nem buktam az egészen. Sokkal inkább érzem korrekt hozzáállásnak, azt tartom, hogy úgy próbálok tenni, amit szeretném, hogy velem is tegyenek.

Egyébként értékesebb cuccnál nincs ilyen "türelem". Itt is 1,5 hétnél ráírtam, hogy akkor ennyi, mivel se kommunikáció, se érte nem ment a cuccért, visszahozom, ekkor esett meg az ominózus telefonhívás.
Nekem eddig vagy előre utaltak, vagy személyes átvétel volt KP. Eddig még mindenki azt kapta amit rendelt.

Egyébként megy a cuccos sógornőméknek egy gépbe, másodikos kislányának lesz ilyen abszolút kezdő gép, hogy ismerkedjenek a számítástechnikával, az hogy Ő mikor fizet az is egy talány még :DDD
Mondom, nem ebből élek :)

;) - The Power of the Light Side

(#8) gabesszg


gabesszg
aktív tag

Én nekem hobbim az ecigizés és mindig cserélgetem a dolgaimat. Eleinte még én is elvittem neki, türelmes voltam mindenkivel , pár ilyen k*cs*g után türelem elszállt azóta szigor van :D .Vicc az egészben én anno azért szerettem hardveraprót mert ide azok jöttek akik tudják mit akarnak és komolyabbak az átlagnál, de sajnos én is úgy látom , hogy ez változóban van.

(#9) istnag válasza Anonymus23 (#7) üzenetére


istnag
addikt

Ha nem ebből élsz, akkor oda a sógornődnek (aki ha jól tévedek a testvéred felesége, tehát igazából a testvérednek adod) ajándékba. Te sem lehetsz egy egyszerű eset, az írásodból kiderül.

(#10) grricco


grricco
újonc

Kapásból két ilyen esetet tudok.
Mind a kettőben az volt a közös, hogy nem adtak meg telefonszámot, se elérhetőséget.
Helyszíni egyeztetés és folyamatos üzenetváltás volt.
Mikor már a megbeszélt helyszínen várakoztam és unalmamban ráírtam, akkor rendszerint jött a győkér válasza. (Pl. nincs nálam pénz, defektes a biciklim)
Legjobb az egészben az, hogy utána a kedves vevő van felháborodva, hogy nem írok vissza. :(((

(#11) Anonymus23 válasza istnag (#9) üzenetére


Anonymus23
veterán

Nem, a feleségem testvére. Markos/Nádas szavaival élve: Nekem nem rokonom :DDD
Nem, nem vagyok egyszerű eset, de hogy ez hogyan jött át neked a leírásból, azt nem vágom... :F
Nem tartozok neked számadással, hogy kivel milyen módon "jótékonykodok", de nemrég kaptak egy laptopot ajándékba, és akkor mi van? Kb. ugyanúgy nem tudsz semmit az egészről :U

De ha ez sem modott neked semmit, akkor tényleg no comment:
"hogy Ő mikor fizet az is egy talány még :DDD "

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#12) Csapoati válasza grricco (#10) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Velem ilyet randin csináltak. :D 3 nappal később ír a csaj (facebookon!) , hogy izémizé, nem volt nála a telefonja stb. Na persze. :D

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#13) orion1025


orion1025
őstag

Én mostanában pont az ellenkezőjét tapasztalom. Venni akarok CPU hűtőt, de eddig 6 embertől nem kaptam választ. Hozzáteszem, nem a 2-3000Ft-os kategóriából válogatok, de hát ennyire nem kell senkinek a pénz...

Mellesleg én már beszüntettem a személyes átvételt, csak ismert embereknek vagyok hajlandó így eladni bármit is, az én időmet ne rabolják, illetve hülyét többet nem csinál belőlem senki. A másik kedvencem az, hogy valaki bejelentkezik egy adott termékért, majd napok múlva ismét reagál, hogy akkor utalna, adjak adatokat, majd pár nap múlva benyögi, hogy utalt, ide küldjem neki, és este már majdnem hőzöng, hogy postázva lett-e...

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#14) Cifu


Cifu
nagyúr

Becsomagolom a cuccot, mindenről fotót készítek, megadom az összes lehetséges adatot, kérem, hogy adjon már meg egy elérhetőséget, de semmi.

Itt kellett volna elvágni az akciót.

Tetszik, nem tetszik, ha még egy telefonszámot sem tud megadni, akkor nem foglalkozunk vele.

Sorry, keress mást, aki így hajlandó veled üzletelni...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#15) #00137984


#00137984
törölt tag

A nyerészkedés és az átverést sajnos anyagi kárban mérhető nálam. Jófogás. Ott aztán találkozni néhány piszkos üzletelővel akinek a hirdetéseit aztán nagy ivben elkerülöm, még ha jó üzletnek tünik is. Samsung 37cm-es TV-t vettem meg kétszer és a kettőből tudtam egy jól müködő, esztétikailag elfogadhatót épiteni. Előre utalás után egy müködésképtelen TV játékot vettem, ami az eladó állitása szerint tökéletesen jó volt nála, miközben nálam meg életjelet sem adott. Ezt amúgy a Samsung TV volt tulajdonosa is állitotta, mégis jól látható képhibával adta el nekem. Ezek után a pénzem nem akarta visszatériteni (különben is ennyi pénzért miket is várok el...) és azt javasolta adjam el másnak (sózzam rá másra), amikor képhibás a készülék. A pénzkifizetés és próbatesztelés után derül csak ki mit is kaptál a pénzedért, ezért a vevő mindig hátrányból indul. Amúgy még igy is majd a pénzemnél vagyok, de mehetnének megbizható üzletelésben gördülékenyebben a dolgok. :)

[ Szerkesztve ]

(#16) #00137984


#00137984
törölt tag

Azért a HardverApró még mindig jóval biztonságosabb hely eladásra-vételre. Itt a többség ad a mások véleményére és a jó megitélésre.

(#17) #00137984


#00137984
törölt tag

Persze azokat is megértem, akiknek az utánvétes csomagját nem veszik át valami oknál fogva és a csomagot visszaviszik a feladónak. Az bukó... Nálam ilyen nem lehet, mert ha megrendelek valamit akkor az KELL és ezért nagy csalódás ha nem azt kapom.

(#18) d@vee válasza #00137984 (#15) üzenetére


d@vee
őstag

A "jó"fogás a görények odúja...én egy túl olcsó PSP-t vettem vagy 3 éve ott, csak töltő nem volt hozzá. Az eladó váltig állította semmi baja, csak a töltő nincs meg. Megjött, töltőre feldugom, akkor derült ki, hogy a képernyő nem műkszik...hang volt, kép nem.
Írok eladóra, hogy mi van, mondja hogy nála működött...na persze.
Bukni végül is csak a postát buktam, mert alkatrésznek eladtam ugyan annyiért, de azért nah.

Ja

(#19) #00137984 válasza d@vee (#18) üzenetére


#00137984
törölt tag

Lezárom az ott folyó üzleteléseimet és aztán törlöm a felhasználási fiókomat. Nekem is éppen nem ráfizetésesek az üzleteléseim, de valamikor csak 2x pénzráforditással és egy kis idegeskedés árán tudom ezeket lezárni. Ha néhányan felhivnák a hibákra a figyelmet és az árakat is ehez mérten adnák meg, akkor kevesebb ilyen esetet lehetne átélni. Ezzel az oldal forgalma fog visszaesni, mert a használt és hibás terméken túladni szándékozók a többi eladónak is rontják a forgalmát. A komolyabb vevők nélkül hiába hirdetnek jó állapotú használt terméket, ha egyre kevesebb lézengő vevő van és azok is egyre olcsóbban akarnak hozzájutni mindenhez.

(#20) Anonymus23 válasza #00137984 (#19) üzenetére


Anonymus23
veterán

A jófogás arra jó, hogy ha valami olyasmi kell, ami a környéken van, akkor azért odamegyek és ha tetszik, akkor megveszem.
Pl feleségem (amúgy messze nem egy harcias vagy izmos/zömök valaki, de valamiért kitalálta, hogy lecsapja a csilláron lévő legyet. Nem tudom, hogyan sikerült neki, szerintem a légy túlélte, de az ütéstől a fénycső vitte magával az egész foglalatot, és persze azon ág üvegbúrája is megsínylette, kitört belőle egy darab.
Rákerestem és 9e Ft-ért megvettünk egy pisszenés nélküli 5 ágú, színben és stílusban is nagyon klappoló csillárt kb 6 utcával tőlünk, ami újonnan boltból 25 eFt. Tényleg semmi baja nincs, még 5 izzó is volt benne, igaz a régi fajta izzók, amiket azonnal kicseréltem 5 itthoni kompaktra, de ezek meg 3 féle, majdnem az 5 LED izzó többe került (kis tulzással 3,5 eFT) mint a csillár.

;) - The Power of the Light Side

(#21) janeszgol


janeszgol
félisten

Ez már undorító. Én már ezért sem nagyon adok el, inkább csak vásárolok. Amúgy olvasva a topicot, érdekesen hangzanak egyes trükkök. Az ember egyszerre találékony és aljas.

[ Szerkesztve ]

(#22) duc


duc
aktív tag

Mostanában tényleg hígulás van az aprón. Vevő írja kell a cucc, elérhetőséget, telefont adok. Innentől semmi reakció. Nem egyedi eset.
Viszont sajnos régi eladóval is volt hasonló, ráírok hogy kell a cucc, mennék. Semmi. Másnap megint. Semmi. Harmadnap jégen az áru, jelzés semmi. Innentől sokmindent nem kell várni az embertől.
Az értékeléseknél ugye ez nem látszik mivel csak a sikeres adásvételt lehet pontozni, ha nincs üzlet akkor a töketlen kommunikációt sajnos nem.

üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.

(#23) orion1025 válasza Anonymus23 (#20) üzenetére


orion1025
őstag

Arról sajnos senki nem beszél, hogy maga az oldal használhatatlan. Nem lehet belépni, mobilról semmit nem lehet csinálni, keresni pláne nem, az üzenetek random eltűnnek, stb hibák az oldallal. Ezzel kapcsolatban már írtam az oldalon található elérhetőségen, megkérdeztem, hogy mikor lép ki az oldal a béta fázisból, erre azt a választ kaptam, hogy ez a végleges :DDD

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#24) Anonymus23 válasza orion1025 (#23) üzenetére


Anonymus23
veterán

Érdekes, ezekkel a hibákkal egyikkel sem találkoztam még. Volt pár hete ez a hardveres hiba náluk, de azóta max lassulás fordul elő, ilyenek nem.

Szerintem megint van egy kedves "vevőm", beírta, hogy érdekli egy cucc, Pestre kellene feljuttatni, elérhetőséget kért, azóta meg csend van. Ehhh, komolyan mondom bírom az ilyet. :(((

;) - The Power of the Light Side

(#25) Cifu válasza Anonymus23 (#24) üzenetére


Cifu
nagyúr

Írtó egyszerű: ha nem adott elérhetőséget, és van másik jelentkező, akkor írsz neki, hogy ha nem jelentkezik két órán belül, eladod egy másik vevőnek. Ennyi. Az esélyt megadtad neki, innentől kezdve az Ő sara, hogy nem jelentkezett (BTW, ha elkérem valakitől az elérhetőségét, az első az, hogy megadom a sajátom, hogy lássa ki keresi...)...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#26) Anonymus23 válasza Cifu (#25) üzenetére


Anonymus23
veterán

Most ránéztem az adatlapjára, 2 éves reg, 2 db piaci hozzászólással, de ott van a telefonszáma is.
De már belefáradtam az ilyenek kergetésébe, ha elmegy, elmegy a cuccos, ha nem, hát megmarad, majd lesz alkalom rá, hogy túladjak rajta.

;) - The Power of the Light Side

(#27) orion1025 válasza Anonymus23 (#24) üzenetére


orion1025
őstag

Akkor szerencsés vagy, engem az ideg szét szokott vetni, pláne ha valakinek a címe kellene, mert adnám fel a csomagját, ilyenkor általában felszívódik a beszélgetés. Erre az esetre alkalmazom azt a "trükköt", hogy az email fiókomba belépve keresem meg a jófogás üzenetét, és azon belül navigálok az ottani üzeneteim közé.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#28) -szabi-


-szabi-
őstag

Hi

Eljött ez az idő is belefutottam egy unfair eladóba.
Ma 4-re megbeszéljük a találkozót még a telefonszámom is megadom.
Erre a találkozó előtt 5 perccel az aprón ír, hogy eladta másnak.
Többet újonc hirdetésre nem fogok rámozdulni.

üdv

(#29) hatpersze


hatpersze
tag

Én is úgy érzem rettentő módon megváltozott a hardveraprót használók bázisa, és sajnos nem előnyére. Az, hogy egy hirdető még válaszra sem méltat, az szerintem azonnali kitiltással kellene honorálni, feltéve ha nem jelzi a hirdetésben más elérhetőségét. Kritikán aluli, és aljas dolognak tartom. Elméletem van miért történik, de az sem mentesít semmi alól.

Egyszerűen megbízhatatlan a hardverapró, már szinte nem is használom, talán csak megszokásból... És ami vicces, a jófogáson az elmúlt hetekben sokkal több pozitív élmény ért mint itt egy év alatt. Pedig fordítva kellene lennie.

Szerintem meg kellene szigorítani a hirdetés igénybevételt, kiépíteni egy átláthatóbb rendszert. Sajnos a pozitív visszajelzés se ér manapság szart se az oldalon.... Illetve több lehetőséget kellene adni a véleményezésekre, mondjuk jelezni hogy nem válaszoló eladó, érdeklődő. Pl.

Az én "védekezésem" hogy minden eddigi privát beszélgetést megtartottam, és mielőtt kezdeményezek (vásárlást) ott ellenőrzöm a kapcsolatomat az illetővel. Ez a megoldás már jópárszor segített, már szűrt ki "leendő vásárlót" is aki előtte válaszra sem méltatott.

".....végre kiírhattam magamból....."

(#30) Dragon3000 válasza -szabi- (#28) üzenetére


Dragon3000
veterán

Jártam hasonlóan én is csak nem újonccal és nem is írt, telefont nem vette fel és még a privát üzenetre sem reagált utána. Nem is értem, hogy akkor minek hirdeti az ilyen a szarjait.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.