2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hardverapró - Most szórakozol velem??? Érdekes "vevők" a láthatáron...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az elmúlt pár hét tapasztalatát szeretném leírni.
Nemrég megjelent egy cikk, ahol is arról volt szó, hogy hogyan védje magát egy vevő.
Ami alap, ugyebár sose utalj előre, csak átvétel után fizess, stb. stb. Ez mind rendben is lenne...

De ugyan ki vagy mi védi az eladót?

Mostanában megint felgyűlt egy halom, működő, de általam már nem használt, vagy ismerősök megunt/lecserélt cuccai, amit vagy beszámoltam nekik, vagy csak "elektronikai" hulladék címen otthagytak nálam. Nem ez a foglalkozásom, de számítástechnikával kb 30 éve foglalkozom hobbi szinten, és ismerősök elég sűrűn keresnek ilyen jellegű gondjaikkal és kérdéseikkel.

Felraktam pár dolgot, és nem tudok szó nélkül elmenni az alábbi tapasztalatok mellett, mert szerintem nem egyedi eset, másrészt direkt csinálja a "kedves" "vevő" (igen így idézőjelben mind a kettő külön).

Kapok egy üzenetet, hogy érdekli a cuccos, elérhetőséget kér. Amit meg is kap, mert hát ugye normális ember úgy gondolkozik, hogy a másik is normális, és azért ír, mert valóban venni akar. Sokadik üzenetet írom, hogy mi legyen, sokadikra válaszol, hogy persze kell neki, küldjem fel Pestre (meg tudom oldani, van egy aránylag még türelmes öcsém, aki hűségesen felviszi nekem a cuccokat, mivel Pesten dolgozik), és majd egyeztet öcsémmel.
Becsomagolom a cuccot, mindenről fotót készítek, megadom az összes lehetséges adatot, kérem, hogy adjon már meg egy elérhetőséget, de semmi.
Felmegy a cucc, eltelik egy hét, kérdezem öcsémet, hogy jelentkezett a vevő? Persze nem.
Ráírok, hogy akkor mi van, jön a válasz (napok múlva), hogy persze kell, majd egyeztet. Volt is egyeztetés, megegyeztek, hogy hol veszi át, neki hol megfelelő, de éjjel-nappal dolgozik, és nehezen tudja megoldani, jó, öcsém munkatársa bevállalja, aki közel lakik a "vevőhöz", hogy hozzá érte mehet. Majd keresi. Azóta is keresi, érdeklődtünk nála, annyit mondott, hogy egy nem fogadott hívása volt 1x a 2. héten, este 11-kor, hívószám kijelzés nélkül.
Ráírtam, hogy akkor most mi van, 2 napig semmi, majd egyszer csörög a telefonom, hívószám nincs, és hát a kedves vevő. Mondja, hogy nem jó a számom, amit beírtam (igaza volt, egy számmal több volt benne), de mondom neki, ha dob egy üzenetet, akkor 1 perc alatt küldtem volna neki a helyes számot. Megjegyzem az öcsém, és a kollegája száma az korrekten meg lett adva.
Mondja, hogy neki továbbra is kell a cuccos, és megy is érte, mondom, OK, 1 hete van rá, ha nem jön érte, akkor eladom másnak. Persze, persze kell, DE neki kell egy hetes garancia, értem, de mégis mire gondolsz? Hát hogy egy hétig ki akarja próbálni, mondom részemről nincs akadálya, a cuccos működött, és működik, de mondom kifizetni azt ki kell, mert nem ismerősök vagyunk, hogy csak úgy 8,5 eFT-t most otthagyjak nálad. Jó, jött a válasz.
Na, hát azóta is jön a cuccért. :W
Szóval hazahozattam a cuccot, és el is van adva.
Írtam neki egy üzenetet, hogy kösz a szívatásért, elszalasztottam kb 3 vevőt (vagy ki tudja azok is kik lettek volna).
Ja és, kismillió pozitív visszajelzése van, de újonc kategória. Kezdek ezektől félni.
Másik emberrel is jártam így, aki rám írt, hogy kell neki, de aztán nulla kommunikáció, vagy csak csepegtetve.

Most tényleg vannak ilyenek, akik ezzel szórakoznak, hogy a másik üzletét rontsák??? Vagy ennyire "nemtörődöm" és tojik a másik fejére, még azt is megértettem volna, hogy ha dob egy üzenetet, hogy bocs, máshogy alakult, ez van, de ez a nulla felé konvergáló kommunikáció és utána meg szarok a másikra az rendesen fel tud bosszantani...

Na ez van, legalább kiírtam magamból...

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
őstag

Hát ne haragudj, de...ez van. :U Hidd el, elég sokan jártak már így, akik gyakran adnak el különböző dolgokat. Benne van a pakliban, hogy ilyen patkányokkal találkozik az ember.
Én egy telóval jártam így legutóbb. Megbeszéljük a "kedves vevővel" a helyet, az időt. Persze ígérgeti, hogy ott lesz, meg minden, kell neki a telefon. Bebuszoztam a megbeszélt helyre, vártam, vártam, vártam. Több mint egy órát vártam a megbeszélt idő után, elment kb. 2 buszom is, megelégeltem és hazajöttem.
Itthol írok neki, hogy miért nem jött? Hát meggondolta magát és nem kell...magától persze nem is írta volna.
Én nem vagyok egy indulatos ember, sőt :B De akkor a telefont a torkán keresztbe lenyomtam volna :W
Ez a hátránya a gyakori kereskedésnek. Sok hazug, gerinctelen féreg...Ó de van ezeknél jobb is, aki a szar termékeire akarja elcserélni a gyakran kétszer-háromszor drágább eladó cuccodat. És még fel van háborodva, mikor ezt szóváteszed. :DDD

Ja

(#2) elithun


elithun
őstag

Az írásból az derült ki, hogy már feljuttattad Pestre úgy, hogy ő még nem mondott címet sem. Javaslom, hogy amíg legalább szóban nem fixáltatok semmit, addig ne tegyél ilyen lépéseket. Kellenek a konkrétumok. Ha meg több napba telik, hogy válaszoljon, akkor hívd fel rá a figyelmét, hogy van más jelentkező is, és ha semmi aktivitás nem történik továbbra sem, akkor nyugodtan add el másnak. Ilyen az üzlet.

[ Szerkesztve ]

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#3) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Én nem pöcsöltem volna ennyit, egy hét után storno. Nincs nekem már türelmem az ilyenekhez.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#4) Anonymus23 válasza elithun (#2) üzenetére


Anonymus23
veterán

Igen, több cuccot is küldtem akkor egyszerre, ez egy volt a többi között.
PL egy VGA-val is több napig is húzódott (lett egy hét) mire átvette a vevő, de legalább kommunikált közben, és ott valóban igaz volt, hogy a munkahely szólt közbe, mert végül az ígért időben és helyen megtörtént a csere.

A másik meg, hogy az jutott eszembe, hogy olyanok csinálják ezt, akik hasonló dolgokat adnak el, és ezzel csak a saját üzletüket akarják javítani, hogy minél kevesebb hasonló cucc legyen fenn, mert amíg én "türelmesen" kivártam, addig Ő esetleg már túladott a dolgain az éppen aktuális és reális vevőknek. De ez már lehet nagyon összeesküvés elméletes.

Az, meg ha valaki szórakozásból csinálja, az már beteges. Ha meg meggondolja magát, akkor legalább annyi gerinc legyen benne, hogy szól, mert ez így sunyi és rohadék egy dolog, de persze mindenféle ember előfordul a világon.
Nem okulásképpen, hanem mint az utolsó mondatomban, inkább csak kiírtam magamból.
Direkt nem írtam neveket, mert nem a lejáratás/szembesítés volt a célom (egyelőre ;] )

;) - The Power of the Light Side

(#5) elithun válasza Anonymus23 (#4) üzenetére


elithun
őstag

Rejtély amúgy, hogy hogy alakulnak ki ezek. Mindig úgy gondoltam, hogy kinek lenne annyi ideje, hogy más üzletét lassítsa, avagy kinek szórakozás ez. De még azt is nehezen értem, hogy, ha érdekli a termék, akkor mi telik 2 napba egy üzenet megírásában? Még, ha az csak annyi is, hogy "bocs, már nem érdekel a termék".
De hasonló viselkedés az eladók között is van sajnos.

Legalább végül sikerült eladnod a cuccot. :)

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#6) Picco válasza Anonymus23 (#4) üzenetére


Picco
addikt

regen rengeteget aproztam, akkor meg jobb volt a helyzet, de ha ilyen naivan allsz hozza akkor elobb utobb a duhongoben fogsz kikotni. nem banto szandekbol mondom, inkabb tapasztalat.

A másik meg, hogy az jutott eszembe, hogy olyanok csinálják ezt, akik hasonló dolgokat adnak el, és ezzel csak a saját üzletüket akarják javítani, hogy minél kevesebb hasonló cucc legyen fenn, mert amíg én "türelmesen" kivártam, addig Ő esetleg már túladott a dolgain az éppen aktuális és reális vevőknek. De ez már lehet nagyon összeesküvés elméletes.

ezzel uk hirdetesi oldalon eleg sokszor talalkoztam mar. vagy a masik veglet amikor feltesznek par olcsobbat kulonbozo accountokrol es aztan jonnek alkudozni...azthittem hogy csak itt jellemzo az ilyen szamomra undorito taktika.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#7) Anonymus23 válasza Picco (#6) üzenetére


Anonymus23
veterán

Naívnak nem érzem magam, mivel pénzt nem buktam az egészen. Sokkal inkább érzem korrekt hozzáállásnak, azt tartom, hogy úgy próbálok tenni, amit szeretném, hogy velem is tegyenek.

Egyébként értékesebb cuccnál nincs ilyen "türelem". Itt is 1,5 hétnél ráírtam, hogy akkor ennyi, mivel se kommunikáció, se érte nem ment a cuccért, visszahozom, ekkor esett meg az ominózus telefonhívás.
Nekem eddig vagy előre utaltak, vagy személyes átvétel volt KP. Eddig még mindenki azt kapta amit rendelt.

Egyébként megy a cuccos sógornőméknek egy gépbe, másodikos kislányának lesz ilyen abszolút kezdő gép, hogy ismerkedjenek a számítástechnikával, az hogy Ő mikor fizet az is egy talány még :DDD
Mondom, nem ebből élek :)

;) - The Power of the Light Side

(#8) gabesszg


gabesszg
aktív tag

Én nekem hobbim az ecigizés és mindig cserélgetem a dolgaimat. Eleinte még én is elvittem neki, türelmes voltam mindenkivel , pár ilyen k*cs*g után türelem elszállt azóta szigor van :D .Vicc az egészben én anno azért szerettem hardveraprót mert ide azok jöttek akik tudják mit akarnak és komolyabbak az átlagnál, de sajnos én is úgy látom , hogy ez változóban van.

(#9) istnag válasza Anonymus23 (#7) üzenetére


istnag
addikt

Ha nem ebből élsz, akkor oda a sógornődnek (aki ha jól tévedek a testvéred felesége, tehát igazából a testvérednek adod) ajándékba. Te sem lehetsz egy egyszerű eset, az írásodból kiderül.

(#10) grricco


grricco
újonc

Kapásból két ilyen esetet tudok.
Mind a kettőben az volt a közös, hogy nem adtak meg telefonszámot, se elérhetőséget.
Helyszíni egyeztetés és folyamatos üzenetváltás volt.
Mikor már a megbeszélt helyszínen várakoztam és unalmamban ráírtam, akkor rendszerint jött a győkér válasza. (Pl. nincs nálam pénz, defektes a biciklim)
Legjobb az egészben az, hogy utána a kedves vevő van felháborodva, hogy nem írok vissza. :(((

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.