Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3010) bartatamas válasza #79335424 (#3009) üzenetére


bartatamas
senior tag

Sziasztok,

Sok volt mostanában a kérdés/felvetés wifi alapú hely detekcióval. Nem mondom hogy mindig bírom követni és megérteni mi a gond. Kezdjük talán ezeket a problémákat újra.

Most töltöttem fel a Play-be az 1.37-es verziót amely a következő módosításokat tartalmazza:

1. Wi-Fi alapú hely detekció

Wi-Fi alapú hely detekcióra javaslom hogy a "Belépés a megadott helyre", "Kilépés a megadott helyről", "Kilépés minden helyről" eseményeket használjuk.

Azoknál a helyeknél amelyeket Wi-Fi alapon szeretnénk detektálni csak wifi hálózatot állítsunk be, cellákat, pozíciót ne.

A beállításokban engedélyezni kell a "Wi-Fi használat" menüpontot, Android 4.3 esetén beállítani a "Nappali/Éjszakai Wi-Fi scan intervallum" értékeket és engedélyezni a rendszer beállításokban hogy kikapcsolt wifi esetén is legyen felderítés.

Az új verzió már a fenti események esetén is fogja a Wi-Fi Near funkciót használni, eddig sajnos nem tette!

2. Wi-Fi konfigurált hálózat (nem) elérhető esemény

Itt lehetőség lesz ezentúl beállítani milyen hálózatok esetén akarjuk hogy az esemény működjön/ne működjön. Javaslom, ne ezt használjuk hely detekcióra.

3. Somatom

Az előzővel kapcsolatos hogy olvastam és javítottam az eltűnő konfigurált hálózatok problémát kikapcsolt wifi esetén. Remélhetőleg ez már nem lesz probléma az új verzióban.

Van két új kifejezés, az egyikkel le lehet kérni egy hálózati interfész IP címét, a másikkal pedig le lehet generáltatni milyen alhálózatban van. Ez utóbbi segít eldönteni hogy két IP cím ugyanabban a tartományban van-e.

Más:

- a beállított pollingnál azért van sűrűbben felderítés, mert a beállított polling az E-Robot által kezdeményezett keresésekre vonatkozik, de ezen kívül más alkalmazások és a rendszer is generál ilyet, azok eredményét is megkapja a program

- Nem tudok arról hogy a wifi scan kikapcsolt képernyő esetén nem működne. Már 5 napja tesztelem az új hely detekciót és látszólag jól működik, pedig soha nincs bekapcsolva a képernyőm otthon és a munkahely között.

Most jövő keddig nem leszek gépközelben, addig remélem nem lesz gond az új verzióval :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.