Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Beállítottam a következőt:
Esemény:
Riasztás napi ismétléssel minden nap 9:30. az időpontot változtattam 2 perccel később állítottam az aktuális időhöz. Próbálgattam, hogy történik-e valami.
ÉS-sel hozzáadtam, hogy
Van naptári esemény
minden naptár és feltétel ki van pipálva a címhez beírtam, hogy erobot* és a naptárban létrehoztam egy erobot eseményt. Semmi mást nem állítottam.Művelet:
Ébresztő: 12:30
Viszont amikor ellenőrzöm, akkor logikai hibát ír és a beállított időpontban sem fut le a parancs.
Kipróbáltam, hogy csak azt a naptárat pipálom ki amelyikben az erobot esemény van. Az eredmény ugyanaz.Viszont ha alul rányomok a kis nyílra, akkor lefuttatja és hozzá is adja az ébresztőt.
Miért?[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Keresgettem itt a fórumon, viszont nem találtam meg ezt.
Amikor bedugom a fülest, akkor felugrik a MiClick ez egy program ami megkérdezi, hogy mit dugtam a telóba.
Ez után kellene elindítani a Music-ot. Ezt egyelőre sehogy sem tudtam összehozni. -
-
-
-
törölt tag
válasz llaszlo #3057 üzenetére
Tehát, ha jól értem, akkor egy alkalmazásban rányomsz egy gombra és attól induljon el a zenelejátszás? Androidon minden alkalmazás a saját virtuális környezetében fut és nincs infója más alkalmazás folyamatairól, ha az nem küld neki infót. Tehát, ha az a klikk nem Tasker plugin (vagyis, ami olyan infót küld, amit a Tasker és ezáltal a Robot is kezel), akkor sztem ezt legfeljebb Autoinput -tal lehetne megoldani.
-
válasz llaszlo #3057 üzenetére
Nehezen, de rájöttem, hogy miről van szó. Előző válaszom emiatt nem is ide illő...
Azt nézd meg, hogy a MIUI Music appban nincs-e az beállítva, hogy a Fülhallgató bedugásakor induljon el automatikusan? A leírt probléma adódhat emiatt, feltéve hogy van ilyen a MIUI Music-ban.
Kell lennie, mert ennek hiányában mitől indulna el?
-
törölt tag
válasz llaszlo #3059 üzenetére
De magáról a választásról nincs infó. Figyeltetheted a MiClick fókuszból kikerülését, de akkor a zene mindenképpen el fog rá indulni, függetlenül attól, hogy a MiClick -ben mit választottál. Az Autoinput egy alkalmazás, amit tulképp a Taskerhez készítettek. A lényege, hogy megmutatsz neki egy bevitelt, aminek megjegyzi a körülményeit (vagyis, hogy milyen activity volt fókuszban) és az érintési koordinátáit. Ha ez bármikor megismétlődik, akkor azt jelzi és ezáltal eseményként tudja használni a Tasker (és persze a Robot is).
-
zeon.hu
nagyúr
megoldható, hogy x szolgáltatótól (esetleg konkrét számról) érkező hívás esetén átváltson a teló 2g-re, majd a végén vissza?
#?*@&!
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz #79335424 #3064 üzenetére
kicsit bonyolult a helyzet
romot cserélnék, de az bizonyos esetekben (van akinél hibátlan, van akinél rossz) rosszul kezeli a telenortól bejövő (és oda kimenő, de az nem érint a voip miatt) hívásokat 3 és 4g-n.
most rákérdeztem a voda topikban, hogy van-e esély mondjuk csörgés közben váltani 2g-re.#?*@&!
-
-
törölt tag
válasz zeon.hu #3069 üzenetére
Dehogy! Semmi baj sincs vele, hiszen évekig használtuk. Csak a Telenor, meg a másik T kitalálta ezt a 3g hanghívást és nem értik meg, hogy nem mindíg jó. Persze, náluk nem szempont, hogy a dualSIM -hez jó legyen. Azonos kártyán símán ment a 3G net és a 2G hanghívás. De ha a hang is 3G, akkor már nuku net.
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
Wi-Fi konfigurált hálózat nem elérhető eseménynél nem működik a művelet.
illetve egyáltalán semmi nem történik, nem jelezMariskaEszter, történetben sincs, hogy lefutott volna a parancs.
látom, hogy frissült az esemény: most akkor a "bejelölt ssid-k kihagyása" mellé legyen pipa és jelöljem be az összeset vagy ne?#?*@&!
-
törölt tag
válasz zeon.hu #3071 üzenetére
Ezt mire használnád? Ha a wifi near talál vmit, az OK. De mire akarod használni azt, hogy nem talál semmit? Esetleg vmihez feltételként hozzá lehet csapni, mert akkor vmihez köthető a lekérdezés pillanata. De önmagában, mint esemény, nem sok értelmét látom. Az az esemény, a változás, ha elérhető lesz. A nem elérhető, az az elérhetőn kívül, az összes lekérdezésnél teljesül. Egyébként sztem ugyanazért nem működik, mint a van elérhető konfigurált hálózat. De ha SSID -re akarsz szűrni, akkor használhatod az "adott helyen van" feltételt, tagadás operátorral. Vagy eseményként, a kilépés az adott helyrőlt.
-
-
törölt tag
válasz llaszlo #3073 üzenetére
7 napos trial -ja van. De várj még vele, mert valamiért most nem tudom összehozni. Műveletet tudok vele csinálni, de eseményt nem. Van vmi advanced menü, amiben van egy manuális variable, azaz változó definíció, de még nem sikerült működésre bírnom Robottal. Aztán lehet, hogy vmi értesítést kéne kiíratnom, amit a Robottal figyeltetek. A logjában látom az input eseményt, csak még nem sikerült munkára bírnom.
zeon.hu:
Sztem összekeveredtél. Ha megszakad a kapcsolat, akkor a hálózati kapcsolat megváltozott wifi szétkapcsolva eseményt tudod használni. Egyébként miért is nem jó a wifi alapú helyesemény? Itt arról van szó, hogy csak a mifi SSID -jéhez társítasz egy wifi alapú helyazonosítást. Ez a helyesemény mindíg bekövetkezik, ha a wifi near érzékeli a mifi SSID -jét. Ez független a mifi, vagy a teló földrajzi pozíciójától. -
törölt tag
válasz zeon.hu #3076 üzenetére
Gondolom azért mert Tamás változtatott rajta és ez nálad bekavart. Egyrészt azért, mert vmiért ez a funkció most hibás (legalábbis én nem találok más magyarázatot arra, hogy miért nem reagál a hibakövetésben megjelenő eseményre), másrészt azért, mert nem biztos, hogy neked ez az esemény a nyerő. Próbáld meg a hálózati állapot megváltozott eseményt! Én ezt használom és tökéletesen működik. Maris mindíg szól.
-
deltakongo
újonc
Sziasztok!
Azt szeretném megvalosítani, hogy hazaérve a telefonom ne vibráljon, csak csörögjön, /egyébként vibrál is meg csörög, mivel zsebben hordva csak így "hallom"/. A dokumentáció és a példák alapján csak a cellainformációt használva probáltam beállitani. Lehet, az a baj , hogy a műveleteknél csak azt állitottam be , hogy a rezgés kapcsoljon ki , de azt nem, hogy híváskor, mivel ezt már nem tudom hogyan kellene.
Köszönöm a segítséget. -
törölt tag
válasz deltakongo #3080 üzenetére
Többféleképpen is megoldható. A helymeghatározás mindegyiknél alap. A többi szitu és telófüggő. Csinálhatsz egy parancsot, ami a belépés adott helyre eseményre az audio -> rezgés beállítása -> ki műveletet hajtja végre. Egy másik parancs pedig a kilépés az adott helyről, vagy a kilépés minden helyről eseményre ugyanezt bekapcsolja. Ehhez stabilan működő helymeghatározás kell, ami cella alapján, kikapcsolt kijelzőnél nem mindíg valósul meg.
Csinálhatod azt is, hogy a kapcsolat -> bejövő hívás, vagy a telefon -> hívás állapota megváltozott -> amikor csörög eseményhez adod a rezgés bekapcsolás és utána a rezgés kikapcsolás műveletet. Majd a kikapcsoláshoz hozzáadod az "adott helyen van" feltételt. A bekapcsoláshoz meg ugyanezt a feltételt hozzáadod tagadadàs operátorhoz (menüben úgy szerepel, hogy hozzáadás nem operátorhoz). Híváskor mindenképpen bekapcsol a kijelző és ez a módszer mindíg lekérdezi a helyinfót.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Tamás elveszett?
-
zeon.hu
nagyúr
Elixír az elmúlt 4 órában közel 1000x ébresztette a telefont, kb 2 perc össz idővel.
Ez normális?
(Wakelock detektor mérése)#?*@&!
-
Armahun
addikt
Értesítéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Be lehet azt állítani hogy Lollin a Robot értesítései ne jelenjenek meg a lezárt képernyőn, csak a lehúzott értesítési sávban?
Ahogy néztem az oprendszeren és a Roboton belül is, vagy mind a két helyen megjelenik, vagy egyiken sem.
( pl. a PowerLine alkalmazásban nem jelenik meg a záron, csak feloldás után lehúzva, szintén oldalra nem kilökhetően.)[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
bartatamas
senior tag
válasz llaszlo #3025 üzenetére
Most csak olyat tud hogy egy naptár esemény elejét és végét detektálni. Nem tudod ezt megoldani egy új naptár eseménnyel ami azt jelzi mikor kellene ennek megtörténnie?
Amire szükséged van azt nem igazán értem. Azt tudod detektálni hogy megérkezel vagy elmész a munkahelyről és akkor vagy valamivel később kapcsolni. Azt természetesen nem tudja hogy 5 perccel munkába érkezés előtt csináljon valamit. Honnan tudja hogy 5 perc múlva megérkezel majd,
-
bartatamas
senior tag
válasz llaszlo #3026 üzenetére
A változók elég általánosan használható eszközök, sokmindenre lehet használni. Sok mindent nem is lehet nélkülük megoldani.
Az események változóban adják a paramétereket, például a Wifi állapota megváltozz esemény változóban adja hogy mi ez az állapot. Egy változó arra jó hogy egy értéket beletegyél amit ugyanebben vagy másik parancsban tudsz használni.
- Jó arra hogy egy számításigényes értékmeghatározást (pl: aktuális pozíció) csak egyszer számoljon ki a rendszer, eltárolod egy változóba és több helyen is fel tudod használni, nem kell mindig lekérni.
- Jó arra hogy megőrizz egy értéket. Ez tipikusan az aktuális időpontnál hasznos. Ha egy parancs végrehajtása során többször kérnéd le az aktuális időpontot, akkor az mindig más értéket adni vissza. Ez bizonyos esetekben nem jó, ilyenkor egyszer lekéred, változóba teszed és ezután azt használod.
- Jó arra hogy permanensen, a parancs futásán túl is megőrizz értékeket, pl: utolsó hívás időpontja
A példákban ha valamelyik példa mellett látod a "változó" címkét akkor az használ változókat. Meg tudod ezeket nézni hogy mire.
-
bartatamas
senior tag
válasz llaszlo #3028 üzenetére
Lehet hogy később valaki írta, de nem olvastam előre.
Feltételt lehet megadni eseményhez és művelethez is. Van olyan feltétel hogy "Adott idő van" és ott meg lehet adni ilyet hogy 7:35 és 7:40 között. Ezt nálad úgy látom úgy kell használni hogy a "Belépés adott helyre: Munkahely" eseményhez célszerű ezt a feltételt adni.
-
bartatamas
senior tag
válasz deltakongo #3080 üzenetére
Melyik része nem megy? A helydetekció vagy a rezgés kikapcsolás?
-
-
bartatamas
senior tag
-
törölt tag
válasz bartatamas #3091 üzenetére
Abban a hsz. -ben pont azt vázoltam, hogy mi a probléma vele.
-
válasz bartatamas #3086 üzenetére
De bizony, egy későbbi Hozzászólásban megírtam ezt...
-
bartatamas
senior tag
válasz #79335424 #3096 üzenetére
Korábban írtam hogy csak akkor váltódik ki az esemény ha korábban nem volt SSID, most pedig lett.
Tehát a változást érzékeli, különben pár másodpercenként újra és újra lefutna. A cél pedig nem ez, hanem az hogy ha megérkezel valahová és először váltódik ki, akkor reagáljon. -
törölt tag
válasz bartatamas #3098 üzenetére
Olvastam. De akkor sem reagál. Kikapcsoltam a Hotspotot a hálót adó készüléken, majd vissza. A helyeseménnyel reagál, a hálózateseménnyel nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest