Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Szólánc.
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
amphenol
csendes tag
válasz
abteam2008 #22183 üzenetére
Ilyen hibám nekem is volt , kétszer szervíz , majd csere .... azóta örülök ... szerettem a 995-t , de jelenleg egy LG sokkal -sokkal -sokkal megbízhatóbb .. nincsenek egyéni csengőhang keveredések , atomstabil a
GPS ( mindennel ) nincsenek meglepetésszerű akksilefogyások .... viszont a fülest azt sajnálom mert az tényleg nagyon jó volt ... LG eléggé egyszerűt ad ...Eleinte küzdöttem mindenféle segéd progival ami a GPS-t életben tartotta , majd GPS conf file javítás ami fél évig jó volt majd végleg vége a GPS-nek .... ha garis akkor SZERVIZ ...
Egyébként ha itt a fórum keresőbe beírod GPS akkor megtalálod , hogy sok usernek rossz lett a GPS-e ICS frissítés után , Alcáék facebookon egy darabig ígérgettek frissítést , majd miután kijött a frissítés ( ami nem segített ) pár héttel megszüntették a fórumot az oldalukon ... így nem tudom hányan reklamáltak , de előtte
jópáran .... -
amphenol
csendes tag
válasz
gabor_b #21190 üzenetére
Nekem csinálta valamikor ezt a "nem létesíthető kapcsolat a kamerával " hibát , akkoriban telepítettem több fotó készítő , megnéző programot ..... törölgettem , állítgattam .... de sajnos arra már nem emlékszem mi volt a megoldás konkrétan ... de nálam biztosan szoftveres volt egyértelműen ....
-
amphenol
csendes tag
válasz
gemini #20670 üzenetére
Amióta ez a gps.conf file-m azóta hibátlan a GPS . Érdekes módon eleinte nehezen ment , szinte minden prg csak akkor lett jó ha előtte a google maps-ot futtattam , de utána minden szuper , előzetes piszkálás nélkül elsőre megy minden : na...tel , 3 betűs , gps info , minden féle GPS mérő prg ..... ha simán feltettem a régi GB-s conf-ot azzal valamiért nem ment ..de addig játszottam a paraméterekkel amíg jó lett ... csak a filerendszer /etc könyvtárban írtam át a system/etc átjavult ... utána "visszarootoltam" ....
#Test
#NTP_SERVER=xtra1.gpsonextra.net
#Asia
# NTP_SERVER=asia.pool.ntp.org
#Europe
# NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
#North America
# NTP_SERVER=north-america.pool.ntp.orgXTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin# DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
# 4 - Debug, 5 - Verbose
DEBUG_LEVEL =4# Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
INTERMEDIATE_POS=1# supl version 1.0
SUPL_VER=0x10000# GPS Capabilities bit mask
#SCHEDULING = 1
#MSB = 2
#MSA = 4
# default = MSA | MSB | SCHEDULING
CAPABILITIES=0x7# Accuracy threshold for intermediate positions
# less accurate positions are ignored, 0 for passing all positions
ACCURACY_THRES=5000################################
##### AGPS server settings #####
################################# FOR SUPL SUPPORT, set the following
# SUPL_HOST=supl.host.com or IP
# SUPL_PORT=1234# FOR C2K PDE SUPPORT, set the following
# C2K_HOST=c2k.pde.com or IP
# C2K_PORT=1234################################
# EXTRA SETTINGS
################################# Wiper (wifi positioning), 1=enable, 0=disable
#ENABLE_WIPER=0 -
amphenol
csendes tag
Na megjött szervizből a telefon . Reggel 9-kor vettem át , érdekes volt bekapcsoltam a GPS-t .
Indítottam a Google Maps-ot alul kiírta GPS ON ( vagy valami ilyesmi ) , GPS bekapcsolt ,
ha kikapcsoltam a programot akkor a GPS kikapcsolt. Teszteltem GPS test , stb .... látszólag jó ....Délután 14-kor hazafele bekapcsoltam a GPS-t ( google maps-al ) .... ROSSZ !!!
Ugyanaz mint előtte volt .... pedig a Telenor-os ügyfeles szerint alaplapot cseréltek ....
Ha a SIM-en névjegy van akkor a telefonra nem tölti vissza az elmentett névjegyeket , ha üres a SIM
akkor igen ....Szóval semmi !!!!
Jön a 2.0 verzió ...
-
amphenol
csendes tag
válasz
helixP #20051 üzenetére
Telenoros frissítés : GPS rossz maradt , csengőhangok keverve maradtak , vaku talán javult ( nem égeti ronggyá a közeli képet ) , továbbra sem szereti ha sim-en névjegyek vannak
... nem nagyon teszteltem , mert frissítés után 2 nappal szervizbe vittem , azóta ott van ....
3 hónapja megígért GPS javításon bepöccentem ...
Alcatelék meg szelektívek a facebookon , csak arra reagálnak ami tetszik nekik ....
Szóval le vagyunk ..
-
amphenol
csendes tag
válasz
amphenol #19840 üzenetére
Bocs már nem tudtam szerkeszteni ....
Nem csak az Alcánál vannak problémák :
http://hvg.hu/tudomany/20130423_8_millio_hibas_iphone_keszult
Lehet , hogy itt is hasonló a probléma , van amelyik sorozat jó , van amelyik
nem sikerült , ha alaplapcsere lesz remélem , jót tesznek bele ... -
amphenol
csendes tag
válasz
hatizsak #19818 üzenetére
Nem emailban küldtem , hanem kinyomtatva a Telenorhoz bevittem telefonnal együtt ...
Az ügyfeles megértett , mellékapcsozta a szervizlapnak , a készülékkel együtt megy ...Egy szívás volt : azzal kezdte , hogy kikapta az akksit ... mondtam neki , hogy ezzel
meg is javította a készüléket pár órára , hiszen akksi ki-be ennyi időre javítja ...így most , ha
a szerviz megkapja ott jó lesz , bár azért szerintem tudják miről van szó , nem "hülyegyerekek"
még ha levélben kicsit szájbarágósan is írtam le ... persze ha visszaadják azzal , hogy jó , akkor újra viszemTelenor korrekt volt ( kaptam cserekészüléket , valamilyen huawei - a gps jó benne
)
Ha meg jön javításból , akkor itt beszámolok ( előreláthatólag 1-2 hetet mondtak )
Szerintem akinek garanciális szintén vigye vissza , legalább anyagilag szív az Alca , ha már
bolonddá tettek bennünket az ígért javítással ...ha többen visszük , jobban észreveszik ... -
amphenol
csendes tag
válasz
ToniSoprano #19798 üzenetére
Alábbi levél melléklettel megy holnap a Telenorhoz vissza :
Tisztelt Szervíz !
A mellékelt Telenor One Touch S ( OT -995 ) készülékkel a következő problémám van :
A GPS egység esetlegesen működik . Készülék ki-be kapcsolás , vagy akkumulátor ki-be
után pár órát ( esetleg napot ) jó , majd onnantól kezdve sajnos a jelenség a következő :
GPS bekapcsolás , google maps program indítás ... rövid időn belül talál jelet , de abban a
pillanatban a GPS ki is kapcsol ... majd újra GPS ki-be aztán vagy újra ugyanez a jelenség ,
vagy ez sem ....Ez a készülékre telepített google maps , valamint a Google play-on található bármelyik GPS-t használó programnál így viselkedik ....
Februárban vásároltam a készüléket , azóta felvettem a kapcsolatot az Alcatel ügyfél-
szolgálattal , facebook-os fórumukon is türelmet kértek , és azt ígérték , hogy
a frissítés megoldja a problémát ....én türelmesen vártam a megoldásra , letöltöttem a
frissítést ( FOTA , látszólag sikeresen )Sajnos nem sikerült a GPS javítása . És mint fórumokon olvastam ( Alcatel facebook , Mobilarena stb. ) nem vagyok egyedül a problémával .
http://mobilarena.hu/tema/re_alcatel_one_touch_995_szintet_lepett/friss.html#msg17855
Szintén fórumon olvastam , hogy magánemberek rájöttek a probléma megoldására ,
a régi op rendszer ( 2.3 GB ) gps konfig file-jével tökéletesen működik a telefon , tehát nem hardver , hanem szoftver hiba .. Akinek rossz a GPS-e annak mindenkinek az ICS
előző frissítésekor romlott el .... Én már frissítve vásároltam . Azt is olvastam , hogy a szervíz
ezt a módszert nem alkalmazhatja ...nekem bármilyen megoldás jó lesz , de kérem a
készülékbe épített GPS javítását .Telefont nem piszkáltam , nem „rootoltam” ( pedig úgy állítólag működne :-) ! )
Ezenkivül még vannak problémái ( pl ötletszerűen használt egyedi csengőhangok ,
ha a SIM-en vannak névjegyek , akkor a telefonban lévőket nem kezeli megfelelően stb , )
de ezekkel a problémákkal megbékéltem -
amphenol
csendes tag
válasz
#84490496 #19669 üzenetére
Persze az iratkapocs 99 % hogy nem nyerő ...
Ebben az esetben a rátett cucc nem maga az antenna , hanem csatolt sugárzó lenne ..
Elvileg működhet , de csak "eltalált" helyen , meg ha az iratkapocs rezonáns méretű az adott
frekvencián ( bár nagyjából ez a hullámhossz tartomány ) ... ennek esélye , csak úgy eltalálni kicsi ...Egyébként kocsi mobilantennában is van olyan aminek egyik felét a szélvédő belsejére ragasztják ,
a másikat kivülre , fémes érintkezés nélkül pl. :http://www.radioberlet.hu/index.php?oldal=termekek&alkat=17&col=1&keyw=vhfuhf
Nem reklám , nem az adott cégnél dolgozom , de ez a szakmám ...
Hogy ontopic is legyek .... a Telenor frissítés simán lejött , de sajnos GPS viselkedése nem
változott ( pozíciót talál pillanatok alatt , majd kikapcsol ) ( bármilyen programmal ) , bár eleinte ,
gondolom a ki-be kapcsolás miatt egy darabig jó volt - ez régebben is szokott segíteni ...
még nyüglödök vele , aztán jövőhéten szerviz ...Az infrás távirányítóra nem vonatkozik amit írtam , csak a rádiós , ISM sávos , nyertél ....
-
amphenol
csendes tag
válasz
#84490496 #19635 üzenetére
Nagyfreki kicsatolásához nem kell fémes érintkezés ( induktív , kapacitív csatolás ) , több elemes antennák ( Yagi , vagy akár parabola ) sem kell fémes kapcsolat az elemek között ...
Megfelelően elhelyezett passzív elemek ( reflektor , direktor ) sokat segíthet , de elhelyezésüknek
pontosnak kell lennie , különben rontanak , nem segítenekDe ennek ellenére egyetértek veled , az esetek 99 %-ában inkább ront mint segít .
Bár nálam régi netemnél segített a WI-FI router antennája mögé tett hajlított fémlap , de azt
"tudományosan" méreteztem 2,4 GHz-reTök offtopic : próbáld ki a kocsi riasztó távirányítódat : keresd meg hol a működésének a határa , majd
ahonnan nem megy , onnan próbáld ki fejedhez nyomott távkapcsolóval ... meg fogsz lepődni ... -
amphenol
csendes tag
válasz
Tocika #19196 üzenetére
Én 2 hónapja várok türelemmel ... 1-2 hetet adj nekik ... A javítás is annyi , hogy 2.3 -al kapod vissza a telót ,
várd meg a frissítés jó lesz-e , ha nem még mindig visszaviheted ( akkor mondjuk velem együtt pár százan még viszik ) ... én pont a GPS miatt tértem "okos" telefonra , különböző trükkökkel , widgetekkel most is életben lehet tartani a GPS-t ( bár néha akksi ki-be segít csak ) .. -
amphenol
csendes tag
válasz
Tocika #19192 üzenetére
Erre a hibára ( is ) gyógyszer lesz a megígért frissítés ( tényleg lesz , már a Telenort is kérdezték , és azt válaszolták , hogy náluk a javítás , már tesztelik , nemsokára tényleg ) ....
" wwenigma :
Alcatel face oldalan kommenteltem egyet-kettot, kivancsi vagyok mit valaszolnak "Alcatel weboldal tapasztalat : nem értik / szeretik a viccet ... pl .. kérdezték , hogy mit csinálsz a hétvégén ... páran poénból írtuk : 995 frissítünk ...úgy lemoderáltak mint a huzat . pl . írták , hogy ne az oldalon kérdezzünk tőlük üzenetek között , hanem direktben ... én meg naívan erre reagálva megkérdeztem , hogy akkor az én hiba kérdésemre ( GPS , csengőhang stb ) miért az volt csak a reakció, hogy elkérték az IMEI -t
aztán többé semmit sem írtak .... szintén törölték .... sértődősek nem kicsit ... -
amphenol
csendes tag
kb 1 órája jelezte az Alcatel One Touch Magyarország facebookon :
Alcatel One Touch Magyarország Kedves Felhasználók!
Pár héten belül érkezni fog egy javítás amiben orvosolva lesznek a következő problémák: GPS,Wifi,Fényképező!
Üdvözlettel az
ALCATEL Csapata
kb. egy órája · Mégsem tetszik · 1Ennyi ....
OFF : remélem a pár hét az nem 4 vagy több , mert az már pár hónap ..
szép lassan kipörögnek a garanciák .... -
amphenol
csendes tag
Bíztató jel :
Az Alcatel oldalán az OTU Q 2.5.8 helyett Q 2.6.7
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/ot-995.html#.UUGpfzdcbTo
( download fül ) ....
Remélem lesz FOTA belőle ..
-
-
amphenol
csendes tag
válasz
mjani1172 #17871 üzenetére
Lehet , hogy függ , lehet , hogy nem , de :
3 betüssel mindig jó , most mióta telepítettem az előbb írt widgetet azóta minden prg.-vel
működik ....Ez pedig tény , itt van a kezemben ... a valósággal pedig ugye nem lehet vitatkozni ...
Azért kértem , hogy akinek ilyen problémája van próbálja ki ... okosabbak leszünk ...
Más : az Alcatelék válaszoltak , kérték az IMEI-met ... meglássuk , de ha így megy ahogy
most van akkor királyság ... -
amphenol
csendes tag
válasz
Nagya21 #17863 üzenetére
Na GPS probléma ....
Lehet , hogy van gyógyszer ...
Azon gondolkodtam , hogy "ébren" kell tartani a GPS-t .. elkezdtem sorban widgetekkel
próbálkozni ...Na : Az ami ébren is tartja és mellette minden alkalmazással meg is osztja eddig egyet találtam :
GPS Signal Widget Lakshman
Kérem akinek hasonló problémája van telepítse , és jelezze segített-e !
Remélem nem kiabáltam el a dolgot , de nálam kb 1 órája müxik , nyúzom ahogy bírom ...
-
amphenol
csendes tag
válasz
helixP #17856 üzenetére
De függ ... igo tényleg megy rajt ( ma hajnal óta küzdök ) ....
Adatforgalom : be van kapcsolva , de a fiam galaxyja anélkül is jó .
Gps-nek az adatforgalom állítólag csak hideginduláskor ( ha már rég nem volt gps bekapcsolva )
segít .... azt meg amúgy is tudom , hogy ha már 4 müholdat lát akkor minden
flanc nélkül menni kell ... munkámhoz , hobbimhoz használok GPS-t
amikor még az android ki sem volt találva ...meg még a netes adatátvitel is csak
gyerekcipőben totyogott ... ismétlem magam : pont ezért vettem ilyen telefont a GPS
+ androidos GPS prg-k miatt .... megszívtam ....Írtam Alcatel ügyfélszolgálatnak ..tudnak-e segíteni ..
-
amphenol
csendes tag
válasz
egykori #17822 üzenetére
Igen én febr. elején vettem a Telenornál ....minden szuper , de a GPS amint poziciót talál rögtön utána kikapcsol ..... akármit töltöttem le a marketből ugyanúgy viselkedik ....
Utána olvastam ...facebookos oldalon valaki írta , hogy "tudnak róla" .... állítólag igo müxik ...
Néha ha a telónak olyan kedve van elindul , pár órát jó , azán a következő alkalommal kakukk ...
2 hete próbálgatom , gyári visszaállítás , de jövő héten érdeklődök Telenornál ....
Attól félek , hogy úgy járok mint más : hülyének néznek , álljak szabad ég alá meg ilyesmi ....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Alcatel újra támad a középkategóriában, a gyártó legújabb, áprilisban debütáló készüléke remek ár-érték aránnyal rendelkezik.
- Samsung Galaxy Z Flip5 8/256 karcmentes
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest