Új hozzászólás Aktív témák
-
Godefroy
senior tag
válasz misirulez #75 üzenetére
[OFF]100 éves csatáról nem hallottam csak 100 éves háborúról
Azt meg nem úgy kell elképzelni 100 évig fojt a vér hanem voltak összefüggések a hadicselekmények között és ezért hívják 100 éves háborúnak. Volt pl 16 év közte amikor nem volt harci cselekmény...
A legnagyobb véres eseménye nem aközépkorban voltak hanem pl a múlt század világháboruiban.
9/11 re meg válaszként több százezer irakit legyilkoltak az életszerető amerikaiak."Régen lazán felgyújtottak valakit, ha úgy gondolták róla, hogy boszorkány."
Most is lazán felgyújtottak tavaly egy lányt miután megerőszakolta és kirabolta a 17 éves.Tudod Te is ezer ilyen példa van ez a kor semmivel sem jobb mint a régiek.[/OFF]
De a srác nem is erről írt itt a blogjában, hanem a halál elkerülhetetlenségének való döbbenéséről.
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
Dany007
veterán
válasz misirulez #75 üzenetére
Nem mondtam azt, hogy régen nem volt rosszabb a helyzet. Erről szó sincs. Örülök, hogy nem abban a korban kellett élnem.
Viszont ettől függetlenül a jelenlegi "javulás" is kevés ahhoz mint ami kéne. Akkoriban főként talán európára koncentrálódtak ezek az esetek.
Viszont napjainkban össze vissza a világban. Ugye az 1-2. vh. Ott volt a Vietnám, Kórea, Kuvait, Irak, Afganisztán, és akkor Afrika még szóba se jött! Pedig ott van aztán írtás dögivel. Nézd meg a Véres Gyémánt c. filmet, az elég szép képet ad mi is folyik ott. Nembeszélve arról, hogy az ilyen országok hadurai délamerikában is megtalálhatók. Csak nem mindig kapnak akkora nyílvánosságot. De ha azt vesszük ugyan úgy megvan a háborúk gyilkolások mennyisége most is, mint akkoriban, csak az egész világ területén szétszórva...
B.nőm anyukája Trutykó könyvében olvasta, hogy nemrég Ruandában több mint 1 millió embert mészároltak le két népcsoport közti konfliktus kapcsán... Állítólag a Tv-ben is volt, én abszolút nem tudtam róla.
Szóval a fene tudja, lehet, hogy rosszabb volt a helyzet "akkoriban" , de most se sokkal jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külpolitika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM