Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimy83
aktív tag
Na ezt a cikket előbb is megtalálhattam volna .
-
szab.tam
nagyúr
kis fáziskéséssl találtam rá a cikkre....
na, hát nem vagyok egyedül.
nincs is nagyon mit hozzátenni a leírtakhoz.
látom,vannak sorstársak, akik megértik: én voltm mindig az első, aki kiszalad, ha meglepi 3d prezentáció jött. a film sosem térhatású lett a színes papírszemüvegtől, hanem vagy piros, vagy zöld...és újból megerősödik a pár hónapja használt, kedvenc mondásom:
"kell, mint félszeműnek a 3d ledtv..." -
pr1mzejEE
addikt
Szerencsére nálam nincs gond, de szerintem ti sem vesztettetek túl sokat. Persze maga a gondolat attól még fenn marad, hogy azért én is szívesen megnézném úgy.
Jó írás volt, grat!
-
Azért a szemtengely ferdülésnek is van pár formája és mértékétől függően arra is el tudok képzelni egy jólsikerült prizmás korrekciót amivel működhet a térlátás.
Amennyire én tudom, a prizmás szemüveg legfeljebb kis mértékű korrekciót tud normálisan kezelni, és csak korlátozott látószögnél (ugyebár ezeknél az is probléma, hogy ha nem pont egyenesen előre néz, akkor a korrigálás is ennek megfelelően kell, hogy változzon, ez pedig csak korlátozásokkal érhető el).
Még gond lehet, hogy viszonylag sok a rejtett kancsal akik rövidebb ideig képesek megtartani a térlátásukat és fáradságától illetve a téma távolságától függően hamarabb szétesik nekik a kép.
Igen, ezért is említettem, hogy nem csak sztereovakság van, hanem a sztereolátással kapcsolatosan vannak különféle betegségek, ez is egy közülük.
-
-
Az egyik, hogy vajon mi a helyzet a sztereografikus képekkel, amikor ugye egy elsőre kaotikus ábrát addig és úgy nézünk, amíg a lap "elé" nem kerül kvázi 3D-ben.
Azok is a két szem által eltérően látott képre épülnek, így nem, vagy csak nagyon nehezen kivehetőek.
nem lenne jobban olvasható, hogy "egyetlen ép szemmel", esetleg "fél szemmel"?
Nem kötözködésnek szánom, ténlyeg tetszik a cikk, és ahogy meg van írva.Minden kritikát szívesen fogadok, amíg kulturált hangnemben van megfogalmazva.
Az 'egyetlen' tényleg jobban hangzik, cserélem. -
Asador
tag
Azért a szemtengely ferdülésnek is van pár formája és mértékétől függően arra is el tudok képzelni egy jólsikerült prizmás korrekciót amivel működhet a térlátás. Még gond lehet, hogy viszonylag sok a rejtett kancsal akik rövidebb ideig képesek megtartani a térlátásukat és fáradságától illetve a téma távolságától függően hamarabb szétesik nekik a kép.
Amúgy azoknak akiknél jelentkezik ez a probléma én is csak javasolni tudom a látásvizsgálatot és nem csak a 3D tartalmak miatt, de manapság sok számítógépes munka /gémereknek meg a sok játék/ erősen igénybe veszi a látást. És aki teheti egy polatest-et végeztessen. -
pontevin
csendes tag
Heló,
szuper írás. Két dolog:
Az egyik, hogy vajon mi a helyzet a sztereografikus képekkel, amikor ugye egy elsőre kaotikus ábrát addig és úgy nézünk, amíg a lap "elé" nem kerül kvázi 3D-ben.
A másik:
E helyett:
"A távolságokat egy ép szemmel is képes az ember megbecsülni, ha már az agya hozzászokott a tényszerű állapothoz"nem lenne jobban olvasható, hogy "egyetlen ép szemmel", esetleg "fél szemmel"?
Nem kötözködésnek szánom, ténlyeg tetszik a cikk, és ahogy meg van írva.
-
ntomka
nagyúr
válasz
RepeatSector #10 üzenetére
Én nem vagyok dolbyvak, érdekel a 3D, de nem ahogy most tolják !
-
villamos
őstag
A teret pedig egy szemmel is lehet érzékelni. A szem ugyanis folyamatosan mozog, és az apró mozgások során különböző képek jutnak az agyba, ezeket rakja össze.
Velünk semmi baj sincs, egyszerűen gagyi a technológia. -
sztereovak ember nincs, esetleg a szemünk nem támogatja ezt a megjelenítési módszert. apámékat le fogom jól b@szni, hogy nem költöttek egy kicsit többet rám!
-
VIC20
őstag
"fáradtságot"
Helyesen: vegye a fáradságot!
-
^Clown
addikt
válasz
BloodyEddie #19 üzenetére
Köszi, mondd még meg nekem, mire van szükségem
Nem Steve Jobs-nak hívnak véletlenül?
-
00roli00
aktív tag
Nézzük a jó oldalát. Nem kell 3d-s tv-t vennünk.
Nekem nincs térlátásom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
iMaverick #29 üzenetére
Ez csak a fejlődés egy lépcsője, nem adok neki sok időt és a látóidegekre fognak hatni nemsokára elektromos jelekkel... Akkor viszont minden látáshibát orvosolni lehet majd közvetlenül.... Persze a reklámok és a politika eléri majd, hogy lássuk a császár új ruháját........
-
válasz
RepeatSector #10 üzenetére
Nincs semmi baja a szememnek, kivéve a ^Clown által említett szemüvegesség, de engem sem érdekel a 3D... Szerintem fel van ez a téma hype-olva! Nem is kicsit.
Szvsz ez egy újabb rókabőr az egyébként már megkopott mozis világról. Kellett valami új, újszerű élmény, amivel még több embert tudnak becsábítani a moziba és még felárat is tudnak tőlük kérni...
-
Amennyire tudtam, az ok-okozatot igyekeztem leírni, én úgy vettem ki számtalan témát boncolgató cikk elolvasása után, hogy egyes esetekben a sztereolátás visszanyerhető akár speciális szemüveggel, akár műtéttel (lásd második link), de sok esetben sajnos nem. Lásd például szemtengelyferdülés...
-
válasz
philoxenia #12 üzenetére
Javítva, köszi.
-
Kantorpe
tag
Kiprobaltam a lenti tesztet, de nekem nagyon nehezen megy, es a leirtakat csak alig kozeliti.
Mindenesetre engem hidegen hagy ez a "laz" .
Majd megjelenik sima blurayen es letoltom
-
Szerintem egyedileg készítet szemüveggekkel a legtöbb ilyen probléma kikyüszübölhető (lesz a jővőben), kivéve a félszeműeké.
-
vergilx
őstag
nekem szerencsére olyan élesek a szemeim,hogyha ráfókuszálok az ujjamra elvágja
-
hussanas
csendes tag
valoszinuleg enis sztereovak vagyok mivel kb 3 dioptria elteres van a 2 szemem kozott, viszont az imax-es avatart egesz elveztem sot lattam 3ds dolgokat is viszont a ket szines 3ds dolgoktol szetmegy a fejem es nagyon kell nezni h lassak vmit szoval eleg fura
-
Cyberpunk
félisten
Hát én nekem is nélkülöznöm kell a 3D-t mivel a bal szemem sokkal rosszabb mint a jobb. Amin se szemüveg se műtét nem segíthet ez amolyan születési rendellenesség be vannak tokozódva az erek
azt mondták.
Szóval a 3D mánia nekem is kimarad -
JanFe
aktív tag
Erdekes cikk, koszi.
-
^Clown
addikt
Én nem vagyok sztereovak, viszont szemüveges. Nagyon nagy öröm ám felvenni a "3D szemüveget". Ha meg leveszem a szemüveget, homályosan látom a filmet. Úgyhogy király
Szerintem nem maradnak le a sztereovakok semmiről, nem akkora durranás ez a 3D. Az ipar egy újabb nagy lehúzása, vedd meg a legújabb TV-nket felkiáltással. -
BloodyEddie
őstag
Nagyon érdekes cikk, nem is tudtam róla hogy létezik ilyesmi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A második link utolsó előtti szavában elírás.
-
eziskamu
addikt
Én szerencsére látom a teret, de ezt a fajta szemüveges 3D-t nem támogatom. Majd ha megy anélkül is, szóbajöhet a 3D. Nekem volt ilyen LCD szemüvegem és szép is volt de fárasztó (bár a monitoromnak is csak 120Hz volt a max). Az volt még fura, hogy hiába térbe látom, de pl egy álló képnél a betekintési szög/belátható tér állandó volt. Mondjuk egy folyosónál ha oldalról nézné az ember, nem szemből, elvárná hogy változzon a látható rész és a szögek de ez ugye fixálva van, nem természetes. Mintha a folyosó úgy mozogna mintha fixálva lenne az ember szeméhez/fejéhez.
-
RepeatSector
senior tag
Én is sztereovak vok de engem nem érdekel a 3D !
-
Zoz
őstag
Nekem úgy szól a diagnózis, hogy jobb szemre tompalátó. Annyi előnye volt, hogy sorozáson szó nélkül megkaptam az E kategóriát
Viszont 3D az nincs.
Az Avatart szerencsére lehetett 2D verzióban is nézni, de most pl a Kaptár 4 már csak 3D-s verzióban megy...
Szemüveg nélkül szellemképesek, szemüveggel meg pont ugyanolyan 2D mint a hagyományos film, csak sötétebb.
Amúgy engem a normál szemüvegnél is zavar ha piszkos, baromira meg tud tőle fájdulni a fejem.
Ezek a mozis 3D néző vackok meg össze-vissza vannak fogdosva, borzalom :-( -
Klinyo
csendes tag
Érdekes írás, most halottam először erről a betegségről, ami azért is furcsa mert iyen sok embert érint.
De amennyire én tudom a LCD szemüveges 3D-s mozi után sok embernek fáj a feje vagy szédül. Ami sajnos a technológia egyik hibája, és nem a néző betegsége miatt van. Ha jól emlékszem a képek váltogatása miatt kialakuló vibrálás okozza. A modern 3D tévék is csak 100-120-szor képes újrarajzolni a képet, ami egy szemre vetítve 50-60 kép. Ha vissza gondolunk a régi CRT monitoroknál is mindig 75Hz-es vagy annál magasabb képfrissítést kellet használni, hogy hosszabb használat után is elkerüljük a szédülést és a hányingert. Úgy hogy csak a marketingesek szerint olyan fantasztikus áttörés a mostani 3D technika. De már régóta dolgoznak a térben megjelenő lézerrel vetített 3D filmlejátszókon úgy hogy szerintem felejthető a mostani technológia.
-
Dr Smoke
aktív tag
A két testvérem és én is sztereovak vagyok sajna.
De legalább a távolságokat jól meg tudom becsülni mind a két szememmel.
Úgyhogy ha véletlenül félszeművé válnék, nem leszek gondban.
Engem is aggaszt a probléma, hogy esetleg 10 év múlva csak 3d szemüveggel tudom majd megnézni a kedvenc filmemet, ha meg leveszem akkor szellemképes lesz... -
LamerGyuri
senior tag
Én is sztereovak vagyok. Ezalatt a röpke 40 év alatt egészen megszoktam már...
-
RootRulez
félisten
Nekem is pár éve mondta az orvos, hogy egyik szemem kicsit máshogy áll, én ezt eddig észre se vettem. Nem tudom, hogy emiatt nem tudom élvezni a 3D- filmeket, vagy mert a bal szemem sokkal rosszabb is, mint a többi...
Én már ezen nem is bánkódom, beletörődtem...
-
sinar
csendes tag
Hello !
Csak egy apró megjegyzés....tényleg a sztereo élményhez a két szem által leképzett képet kell rögzíteni és azt a megfelelő időpontban megjeleníteni.....Itt a weboldalamon /rotoplayer / láthatsz egy 3D sztereoban is látható képet ami a megjelenítést illetően kék-vörös szemüveggel látható....a módszer biztosan fog fejlődni de nem egyszerű....én csak a felvételi résszel foglalkozom, de a felvételek száma, csupán a tárgy felső 180 fokos térbeli leképzését illetően is meghaladja a 700 db.-ot....no persze ha fotó felvételt csinálsz mondjuk 1500x1500.-ban....HD tv felbontás messze nem adja / sajna/ azt a fotó minőséget.....ja és persze a megrendelő szépnek egyedinek és átütőnek tartja....de azt honorálni nem nagyon óhajtja....de azért küzdünk tovább.
Üdv sinar
www.rotophoto3d.com
-
CounterBoci
senior tag
Életemben először az Avatart láttam (vagy nem láttam?
) 3D-ben, viszont nem értettem hogy mi ebben a nagy szám. Most már tudom hogy nem láttam semmit. Nekem sem egy irányba néz a két szemem, noha nem is lehet észrevenni. Orvos mondta, magamtól rá nem jöttem volna. És azzal más is úgy van hogy 3D-s film után ha leveszi a szemüveget szédül? Alig birtam kitámolyogni a moziból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- World of Tanks - MMO
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest