Hirdetés

2020. január 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#60) Piftuka válasza janos666 (#26) üzenetére


Piftuka
(addikt)

"Ne tegyünk már úgy, mint ha minden LCD kijelzőpanel és/vagy a háttérvilágításuk teljesen homogén lenne. "

No, de kedves János, én egy szóval nem állítottam ilyet! :N

Én éppen arra világítottam rá, hogy ilyen tekintetben nincsen különbség az egyes technológiák között.

Ezért felesleges, és gyakran megmosolyogtató az a "kereszteshadjárat", amit jellemzően az OLED tévék tulajdonosai a különféle LCD televíziók (különös előszeretettel pedig a Samsung) ellen folytatnak a fórumon, mondván "az OLED tökéletes, és minden körülmények között a legjobb választás".

Mert az egészen egyszerűen nem igaz. Különösen nem az a "Tesco gazdaságos, avagy 'belépő' szintű LG OLED"-ekre.

Mindent a helyén kell kezelni, és egyelőre még nagyon messze vagyunk a "tökéletes televízió" piaci jelenlététől.

(Én azért hagytam abba az OLED topic olvasását, mert utoljára objektív dolgot nagyjából akkor olvastam, amikor Te az LG B6-ot tesztelted, és leírtad a tapasztalataidat. És akkor még viszonylag kevés fórumtagnak volt OLED készüléke.

Aztán egyre többen lettek, sokuknak egy OLED készülék volt az első tévéje, és nem sokkal a megvásárlást követően már "szakértők" lettek, és a PH! összes tévés cikkjénél, fórumjában "terjesztik az igét", az OLED hibátlanságáról és tökéletességéről.

Komolyan mondom, rosszabb, mint ami annak idején a plazma TV-k kapcsán ment itt...)"Miért pont a csúcskategóriában tartanák meg az LCD-ket a belépő (és közép?) helyett, mikor az a gond, hogy minőségben vált kínossá LCD-vel versenyezni OLED ellen, míg LCD-ből most is vehetsz olcsóbbat, vagy nagyobbat?"

Először is nem "helyett", hanem mellett.

Persze erre majd az idő (és az adott gyártó pénzemberei) úgyis választ adnak néhány éven belül.

Én azt gondolom, hogy pont most, az olyan készülékek megjelenésével van létjogosultsága a prémium LCD készülékeknek, mint a TCL Q825.

Ugyanis nem feltétlenül a teljesítmény volt "kínos", hanem az ár.

A kínai gyártók már bőven alá tudtak menni a Samsung árainak, és ha ők is csökkentenek, akkor - továbbra is így gondolom - a prémium LCD televízióknak igenis helye lesz.

Pont annyira, mint bármelyik OLED tévének.

Mégpedig egészen addig, amíg meg nem jelenik az a készülék, amelyik garantáltan mindenben jobb az összes többinél, és még árban sem drágább..."A "gamer" szóval fura dobálózni, mikor tudjuk, hogy a legtöbb "gamer" cucc csak idióta hype buta gyerekeknek. "

Ne haragudj, de a lényeget nem értetted meg!

Arra utaltam, hogy amikor ilyen nagy példányszámban adnak el monitorokat is, akkor nem biztos, hogy a saját panelek gyártásának leállítása a legrentábilisabb megoldás...

(Fenntartva, hogy nem ismerem az üzleti eredményeiket, a költségkimutatásaikat, tehát akár még olcsóbb is lehet, csak és kizárólag vásárolni a paneleket.)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.