Hirdetés

2020. szeptember 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26) janos666 válasza Piftuka (#25) üzenetére


janos666
(nagyúr)

Ne tegyünk már úgy, mint ha minden LCD kijelzőpanel és/vagy a háttérvilágításuk teljesen homogén lenne. Ott is simán vannak szivárványszínű fehérek, "bevilágítások" az élek/sarkok mentén (vagy csak úgy foltok akárhol), és akkor a FALD hibáiról még nem is beszéltünk (ami nélkül sohasem fog tényleg szép kontrasztosnak tűnni a kép egy OLED mellett még akkor sem, ha épp olyan tartalmat kap, amin elemében van a FALD és nem lehetetlen feladatot kap a zónák számához mérve).

Azt is el kéne felejteni, hogy az LCD-k örök életűek. Sohasem mennek tönkre. Nem ég ki a vezérlésük, nem durran el a tápjuk, sohasem hibásodik meg a háttérvilágítás, illetve extrém esetben sem tud akár még beégni is hosszú távon. Minden LCD minimum 30 év, még olcsó javítást sem igényel majd soha. Túlélnek mindenkit. Még tervezett elavulás sincs. Lesz "evolution modul" ingyen és minden évben megkap minden új funkcionalitást, új formátumtámogatást, új HDMI portokat, új USB-t...

Miért pont a csúcskategóriában tartanák meg az LCD-ket a belépő (és közép?) helyett, mikor az a gond, hogy minőségben vált kínossá LCD-vel versenyezni OLED ellen, míg LCD-ből most is vehetsz olcsóbbat, vagy nagyobbat?

Játékra is mindig jobb volt a PDP és az OLED is, mint az LCD. Az egyetlen kivétel, mikor a jobb LCD-k már nem csóváztak annyira és volt jól használható BFI is, de az OLED-eken még nem működött semmilyen BFI (ma is kissé határeset, bár szerintem már elég jó) és natív 120Hz sem volt (de 2017 óta már van 1080p120, idén pedig lehetne már 216p120 HDR is, ha lenne HDMI 2.1-es VGA is, nem csak TV). De ez összesen néhány év volt.

A "gamer" szóval fura dobálózni, mikor tudjuk, hogy a legtöbb "gamer" cucc csak idióta hype buta gyerekeknek. Beleraknak egy RGB ledet egy olcsó kütyübe, ráfestenek egy játékkaraktert és eladják dupla áron, úgy hogy semmilyen tekintetben nincs játékra optimalizálva, akár fele annyiért találsz olyat, amivel kényelmesebb/jobb játszani, pedig nem arra árulják.

[ Szerkesztve ]

TV kalibrálás: https://hardverapro.hu/apro/lg_oled_2018-2019_hardware_lut_kalibralas/friss.html

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.