Hirdetés

2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Szerintem továbbra is túl nagy az árkülönbség a látható végeredményhez képest. A nagy többség inkább vesz 1-2 mérettel nagyobb belépő/középkategóriás TV-t sima VA vagy IPS panellel mint hogy beruházzanak egy kisebb prémium technológiás tévébe. Egy 65-ös normál paneles olcsóbb mint egy 4x-es QLED vagy Nanocell és akkor még félárnál tartanak egy belépő 55-ös OLED-hez képest. Ha nem demokat néznek rajta hanem átlagos tartalmat, ami jellemzően nem 4k, nem HDR, akkor végképp nincs ami indokolja a 2-3 x árat ugyanannál a méretnél.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#52) daneel_hu válasza dribli (#49) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nincs probléma, nem akarlak meggyőzni. :)
Arra világítottam rá, hogy amit állítasz az túlzás. (sötét szoba és képminőség, teljes fekete stb...)
+ azt, hogy a két készülék között nem tudsz képminőségileg érdemben dönteni egy MM-boltban. Képtelenség, mert túlságosan világos van.

Hosszútáv mit jelent?
Nálunk az előző plazma 9 évig szolgált, majd nyugdíjaztuk. (elajándékoztam)
Most van egy 65E8 a nappaliban, de kétlem, hogy 4-5 éven belül ne cserélném le. :)
És nem azért mert nem jó vagy nem bírja, hanem azért mert majd jobb kell.
X-dik ipari forradalmat éljük éppen, szédületesen fejlődnek a műszaki dolgok, ezek is.
Magyarán ha 4 év múlva beszarik, pont leszarom.- de ha nem szarik be akkor is újat aakrok majd. (ennyire ismerem magam)

Ha nálatok 10 évig lesz egy QLED, lelked rajta.

(#53) stilo18 válasza daneel_hu (#52) üzenetére


stilo18
addikt

Azért a Te hozzáállásod ehhez a témához-a kisebbség része itthon.

PSN ID: oO-STiLO-Oo#PS5#C9oled#MiMix3'5G

(#54) Gomez86 válasza stilo18 (#53) üzenetére


Gomez86
senior tag

Ebben nem vagyok biztos - sőt úgy gondolom hogy a többség így van ezzel, csak nem vallja be. Magának sem

Persze ez azokra igaz akik valamennyire követik hogy mi történik és nem azért vesznek tévét, mert a tévészolgáltatójuk 10k-ért odaadja nekik "ajándékba".

"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan

(#55) Chaser válasza Tigerclaw (#51) üzenetére


Chaser
titán

aztán mgnézel egy 4k hdr-t, és máris rájössz h mért annyi amennyi ( :
b8 speciel 720p/1080p-t is igen szépen felskálázza, 1080p/hdr is igen ütős, amennyiben egy tisztességesen megcsinált anyagról van szó, ahol a fekete fekete, akkor áll leesik, természetfilmek lemásznak a kijelzőről
ezzel nem azt mondom minden filmet hdr-ben kell nézni, nem, de van aminél sokat hozzátesz, van olyan film is ahol teljesen sötét jelenet 1-2 perc van, de minden bevilágítás nélkül ahogy feltűnik egy alak a semmiből az leírhatatlan, kontrasztosága miatt nekem speciel simán megfelel 3d-nek ( : ezen a panelen már látom a mélységét a dolgknak, más kijelzőn ilyen sajnos nincs
extraként pwm mentes, és tud 120hz-et is

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#56) Tigerclaw válasza Chaser (#55) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Igen, de kevesen néznek 4k HDR-t, nem beszélve arról hogy a HDR is olyan mint az FDH, 4K, vagyis az eredmény nem feltétlenül hozza azt amit kellene. Ezen azt értem, hogy attól hogy a formátum lehetőséget az csodás dolgokra, sok kiadó, rendező, vágó, nem él vele. Vannak DVD filmjeim, amik fantasztikus minőséget adnak és Blu-ray is, ami majdnem VHS szintű. A HDR is csak egy címke amit rátehetnek egy produkcióra, ha megfelel bizonyos technológiai feltételeknek, de azt nem vizsgálják, hogy a HDR tartalmilag tényleg ki van-e használva, vagy milyen mértékben. Jó példa erre a sok 4k / HDR demo, ami direkt bemutatja, hogy mire lenne képes a TV. Aztán ha nézel egy Netflixes 4k HDR filmet, abban nem látsz ilyen csodákat és úgy kell vadászni egy-egy jelenetet aminél a HDR tényleg megfigyelhető valamilyen mértékben.

Nem kétséges hogy az OLED, QLED sokkal jobb, de jellemzően ritkán tapasztalnád meg ha átlagos tartalmakat nézel. Ha veszel egy átlag magyar embert, az kábeltévés csatornákat néz HD, sub HD formátumban, vagy esetleg BD rippeket. Ott az OLED nem tud annyira csillogni, mert szar az alapanyag.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#57) stilo18 válasza Gomez86 (#54) üzenetére


stilo18
addikt

10 emberből szerinted mennyi követi a tv piacot?
Szerintem úgy kell kérdezni, hogy 100-ból..

Amúgy a tech rétegnél egyértelmű, igazad van.
Én pl 2 évente cserélek, szóval.. Benne vagyok a körben én is :))

PSN ID: oO-STiLO-Oo#PS5#C9oled#MiMix3'5G

(#58) daneel_hu válasza Gomez86 (#54) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ebben nem vagyok biztos - sőt úgy gondolom hogy a többség így van ezzel, csak nem vallja be. Magának sem"

Szerintem is így van.
Maximum nem tűnik fel. :)

(#59) Duree válasza janos666 (#29) üzenetére


Duree
veterán

Igazad van nekünk itthon mivel nagy a család van 6db tévénk.Sajnos a legnagyobb 65" 5 év után tönkrement pixel csíkos ráadásul a háttérvilágítás egy sora is elfáradt, sok ismerősöm is panaszkodik arra , hogy az Lcd tévéje a végét járja pedig csak 4 éves.

(#60) Piftuka válasza janos666 (#26) üzenetére


Piftuka
veterán

"Ne tegyünk már úgy, mint ha minden LCD kijelzőpanel és/vagy a háttérvilágításuk teljesen homogén lenne. "

No, de kedves János, én egy szóval nem állítottam ilyet! :N

Én éppen arra világítottam rá, hogy ilyen tekintetben nincsen különbség az egyes technológiák között.

Ezért felesleges, és gyakran megmosolyogtató az a "kereszteshadjárat", amit jellemzően az OLED tévék tulajdonosai a különféle LCD televíziók (különös előszeretettel pedig a Samsung) ellen folytatnak a fórumon, mondván "az OLED tökéletes, és minden körülmények között a legjobb választás".

Mert az egészen egyszerűen nem igaz. Különösen nem az a "Tesco gazdaságos, avagy 'belépő' szintű LG OLED"-ekre.

Mindent a helyén kell kezelni, és egyelőre még nagyon messze vagyunk a "tökéletes televízió" piaci jelenlététől.

(Én azért hagytam abba az OLED topic olvasását, mert utoljára objektív dolgot nagyjából akkor olvastam, amikor Te az LG B6-ot tesztelted, és leírtad a tapasztalataidat. És akkor még viszonylag kevés fórumtagnak volt OLED készüléke.

Aztán egyre többen lettek, sokuknak egy OLED készülék volt az első tévéje, és nem sokkal a megvásárlást követően már "szakértők" lettek, és a PH! összes tévés cikkjénél, fórumjában "terjesztik az igét", az OLED hibátlanságáról és tökéletességéről.

Komolyan mondom, rosszabb, mint ami annak idején a plazma TV-k kapcsán ment itt...)"Miért pont a csúcskategóriában tartanák meg az LCD-ket a belépő (és közép?) helyett, mikor az a gond, hogy minőségben vált kínossá LCD-vel versenyezni OLED ellen, míg LCD-ből most is vehetsz olcsóbbat, vagy nagyobbat?"

Először is nem "helyett", hanem mellett.

Persze erre majd az idő (és az adott gyártó pénzemberei) úgyis választ adnak néhány éven belül.

Én azt gondolom, hogy pont most, az olyan készülékek megjelenésével van létjogosultsága a prémium LCD készülékeknek, mint a TCL Q825.

Ugyanis nem feltétlenül a teljesítmény volt "kínos", hanem az ár.

A kínai gyártók már bőven alá tudtak menni a Samsung árainak, és ha ők is csökkentenek, akkor - továbbra is így gondolom - a prémium LCD televízióknak igenis helye lesz.

Pont annyira, mint bármelyik OLED tévének.

Mégpedig egészen addig, amíg meg nem jelenik az a készülék, amelyik garantáltan mindenben jobb az összes többinél, és még árban sem drágább..."A "gamer" szóval fura dobálózni, mikor tudjuk, hogy a legtöbb "gamer" cucc csak idióta hype buta gyerekeknek. "

Ne haragudj, de a lényeget nem értetted meg!

Arra utaltam, hogy amikor ilyen nagy példányszámban adnak el monitorokat is, akkor nem biztos, hogy a saját panelek gyártásának leállítása a legrentábilisabb megoldás...

(Fenntartva, hogy nem ismerem az üzleti eredményeiket, a költségkimutatásaikat, tehát akár még olcsóbb is lehet, csak és kizárólag vásárolni a paneleket.)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#61) Piftuka válasza daneel_hu (#27) üzenetére


Piftuka
veterán

Természetesen a filmek miatt.

(Bár érdekes belegondolni, hogy egy játékban is mennyi plusz élményt adhat az ilyen...)

Tény, hogy kevesebb a 3D Blu-ray film manapság, de azért azt ne feledjük, hogy ebben éppen annak is szerepe van, hogy jelenleg (immár majdnem 3 éve) nincsen új 3D televízió a piacon.

Ha volna, akkor megtalálná a kereslet a maga kínálatát ismét; és vica versa...

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.