- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosejbli
senior tag
Nagyon kontár vagyok elektronikából, így erre rákérdezek hátha tudsz kis értelmet verni belém.
A hangszórónál valószínűleg a földhurok miatt alakul ki a zavart jel, ez okozhat gondot a pi-ben is. Gondolom azért a pi-ben komolyabb a vezérlés ilyen téren, mint egy random li-ion töltőelektronikában. -
sztoja
csendes tag
Ahogy írtam, nem vagyok szakértő. Utána néztem a neten, és több helyen is a "hivatalos" raspberry Pi táp mint 5,1 voltos, 2,5 amperes van hirdetve, tehát igaz kell hogy legyen az 5,1 voltos táp is. Nézz utána nyugodtan. Persze sok más helyen meg 5V 3A szerepel, tehát mindkettő igaz lehet.
A másik, egy 10-12 ezer forintos géphez nem tudom elképzelni, hogy alapból egy mercedes kategóriájú tápokat konstruálnának. Talán nem egy zaporozsec, de egy opel színvonalú táp elég kell, hogy legyen. Az általam belinkelt darab nem éppen filléres vacak, az ottani árakat tekintve. Az itt kapható darabok pedig ugyanazok a "filléres kacatok", azokat is ugyanonnan hozzák be, csak itt aztán dupla áron (vagy még drágábban) árulják. Már évek óta rendelek elég sok mindent onnan, és egyáltalán nem volt több probléma az ott rendeltekkel, mint az itt vásárolt dolgokkal.
Végezetül, az általad belinkelt táp ára majdnem 90 EUR, vagyis 12-13-szor annyi, mint a hivatalos Raspi táp ára. Nem érzed, hogy nem volt tisztességes ez az összehasonlítás? Nekem úgy hangzott, mintha csak le akarnád járatni a kinti beszerzést, és ösztönöznéd az itteni, túlárazott termékek vásárlását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest