Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebipayne
tag
Még olyan kérdésem lenne, hogy egy esetleges áramszünet mennyire van veszéllyel a RAID kötetekre? Mert az én szingli vinyóm még nem halt bele egybe sem, bár nem is RAID...
-
sebipayne
tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Csak egy pédát mondtam. Egyébként megnéztem egy hasonlót és tényleg Xvid (2MB/s-el!!!), de akkor gondold el milyen lehetett amikor még nem volt tömörítve...
Én nem pont a másolásra értettem a sebesség-növelést, hanem pl:
1. amikor látom h mondjuk DVD-ből konvertálok át avi-ba és a procterhelés épp ha eléri a 40-50%-ot akkor sztem joggal feltételezhetem hogy a vincsi lassítja be a rendszert.
Hasonló a helyzet amikor a felrakott 1Gigás avi-ból ami kb. másfél perces (kb. 11,37MB/s)
ugyancsak nem a processzor fogja le, hanem a vincsi szerintem.
2. Amikor egy memóriazabáló effektes videoszerkesztő programban dolgozok, és már felszökik a memóriahasználat 1-1,5GB fölé (A rekord 2,5GB körül volt
), akkor is úgy elkezd swappelni mint állat, és látszik rajta hogy miután felhasználta a fizikai memóriámat, nagyon belassul az egész folyamat.
Nem mindegy hogy 11,37MB/s-el CSAK átmozgatok valamit, vagy pedig olvas, tömörít, és másol egyszerre 1 HDD-n...
[Szerkesztve] -
sebipayne
tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Köszi szépen, pont ez lenne az egyik cél, mert sok a bedigitalizálásra váró anyagom, amiket tömörítetlenül rakok a gépre (pl: 1 órás videó vagy 10Giga)
Hát még mindig nagyon gondolkodok a RAID 0-ban, jó lenne egy nagy partíción az összes cucc
,de ahogy elnézem nemnagyon szívlelitek a biztonság miatt. 
-
sebipayne
tag
Szóval akkor azt akarjátok mondani hogy maradjon meg a mostani vinyóm a fontos- és rendszeradatoknak, és külön legyen egy RAID0 tömb a többihez? (ha jól mondom)
Csak ezzel az a gond hogy többletkölcséggel jár amivel én nem számoltam:
így akkor nemtudom belerakni ezt a pénzt a RAID-be, ha nem adom el a mostani vinyót, és akkor még vagy 20K-t összekéne kaparnom valahonnan... -
sebipayne
tag
Hűtéssel nincs gond szerintem: direkt vettem egy hűtőt a Maxtorra, és így 20-22 Celsiust jeleznek tartósan a SMART progik(hűtés nélkül 36-38 ha jól tudom) - bár annyira nem hiszek ezeknek a progiknak.
Jah, tényleg: ezek a hőérzékelők hol helyezkednek el? A vinyó belsejében?
''a RAID0 könnyen széteshet'' -Ezt pontosan mire értetted? A meghajtók hibáján kívül is elveszhetnek az adatok? Nem csak akkor ha kipurcan az egyik vincsi? -
sebipayne
tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
ASUS P4C800-E Deluxe alaplap , északi híd: Intel Canterwood i875P
i875P, déli: Intel 82801EB ICH5R
Ezek alapján?? -
sebipayne
tag
Még senki sem válaszolt a kérdésemre:
Szerintetek ez hogy muzsikálna RAID0-ban: 2x 250GB Maxtor DiamondMax 10 (16MB, SATA) ? -
sebipayne
tag
Sziasztok! Nos a kérdésem:
Bővíteni akarom a gépem ezért eladom a 160-as Maxtort és valamilyen RAID 0-s megoldásban gondolkodom. Főleg a sok videoszerkesztés, digitalizálás, másolás, telepítés miatt.
Az a lényeg hogy jó nagy legyen a tárhelyem, és minél gyorsabb legyen RAID 0-ban.
Ezt néztem ki: 2x 250GB Maxtor DiamondMax 10 (16MB, SATA)
Szerintetek ez hogy muzsikálna RAID-ben?
Ja, és nemtudom hogy mekkora teljesítménykülönbség van ATA és SATA között RAID-ben?
Szóval megéri-e pár ezressel többet áldozni 2 SATA-ra, 2 ATA helyett?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), akkor is úgy elkezd swappelni mint állat, és látszik rajta hogy miután felhasználta a fizikai memóriámat, nagyon belassul az egész folyamat.