Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pechman8

tag

válasz Tomate #5856 üzenetére

Egyetértek troy válaszával. Ha két különböző merevlemez, méret vagy sebesség van raid-0-ba fogva akkor a kissebbik-lassabb vinyóhoz igazodik a másik. Az egytányéros sebességr biztosan jobb mint a többtányérosé, de ez (és most sokan felhorkannak) csak inkább számokban kifejezhető. Neked is van ilyen, és olyan merevlemezed. Tudod tapasztalatból... Az hogy particiókra osztod a tömböt kimérve talán számít de érzetre biztos nem.
    Szerintem a lényeg a lényeg. A raid0 gyorsabb akárhogyan csűrjük-csavarjuk. A HDD technológia 50 éves ez a RAID0 javít rajta. Szárnyakat nem fog kapni tőle a rendszer mivel inkább sok kicsi file-al dolgozik és az elérési idő a gáz! De ha nincs pénz akkor ez a legolcsóbb. De az igazi megoldás a tovább lépés -> SSD-re ami a tapasztalatok szerint 40X gyorsabb elérésben... Igen én mindig valahogy ide kanyarodok vissza. Ennek oka, hogy bármennyire is jó a RAID0 én többet vártam.
    Véleményem: Ha a feltételek (3HDD, 2RAID0 1biztonsági, RAID-es alaplap) adott mindenképpen ki kell alakítani. De külön ezért már pénzt nem adnák. Inkább gyűjtenék SSD-re.

pfu... kösz, hogy végigolvastad.

Új hozzászólás Aktív témák