Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló Ja no!
Namost ezekhez hogy lehet kijelzőt biggyeszteni? (HMI)
A CPU-n alapból is rajta lévő sors porton keresztül. Ha nincs rajta csak peripheral csatlakozó, akkor egy CIF01-es oros interfészen keresztül.
Ha van rajta egy soros port, meg egy peripheral csati is, akkor egy CIF01-el megoldható, hogy programozhatod is anélkül, hogy a HMI-t lehúzogatnád róla a programtöltés idejére.
A CPM-hez illesztheted a régi NT sorozatú kijelzőket, de az új NS sorozatúakat is.
Meg nem látom egyelőre, hogy impulzus kimenetet mire használják?
Hajtásvezérlésre. (szervók, léptetőmotorok, stb)
Meg megoldható-e az hogyha olyat veszek amiben nincs RTC, akkor felépítek a programban több önnálló blokkot,amik az adott napszakokhoz passzolnak, majd ezeket egyenként néhány digit-input-lábra ''hozzádedikálom''?
Megoldható.
Ez csak ott jöhetne a képbe, hogy a CPM1A ill 2A-ra lehet ProfiBus-t meg DeviceNet I/O modult is biggyeszteni, ezzel talán könnyebb a decentralizálást, de főleg a HMI-t megvalósítani (?)
Omronnál a HMI-hez nincs szükség sem profibuszra, sem Devicenetre.
Ha a decentralizált verziót az I/O számok növelésre akarod használni, akkor annak szerintem semmi értelme.
Akkor nagyobb PLC-t kell venni inkább.
Szal úgy tűnik, hogy az eredeti 100kHUF-os limitem a két szék közti földreülés esete.
Mint írtam nézd meg használtan. Én vettem mér siemens C7-et 40-ér (beépített I/O-k, több analóg is, számláló bemenet, LCD kijelző, kezelő gombok, MPI busz, RTC, stb.
Meg S7 314-et is. Sőt, most kínáltak egy Omron CQM1-et 40-ér, 64 I/O ponttal, belső órával, soros porttal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Spórolós topik
- Androidos tablet topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Vadiúj AM5 procik! Több darab kèszleten! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i3-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest