Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) erdoke válasza Terrorista (#950) üzenetére


erdoke
titán

Az se lenne hülyeség, ha abban a gépben, ahol rendesen olvas, néhány lemezt meg is írnátok. CDRW, DVDRW a biztonság kedvéért, és ha azokkal ok, akkor egyszer írható médiára is.

A legjobb aláírás a héten

(#952) branermaster


branermaster
csendes tag

Sziasztok nekem detó ugyanez a problémám, mint Terroristának! Csak nekem nem add ki hangokat! Idáig minden jól ment aztán ma gondolt 1et és egyre lassabban olvasta a dvd-ket! Aztán egyszer csak nem is olvasta! Pont mikor nagyon kellett volna! Aztán megint gondolt (most már 2-t :D ) és lás csodát jó lett! Most per pillanat megint nem olvassa a dvd-t csak cdt! Mi lehet a baj? :F Még nem frissítettem rajta firmware-t! Egyáltalán hogy kell megnézni, hogy milyen van rajta?? Ja és ha frissítem a gari ugrik vajon? Szerintetek az új firmware segít?

(#953) branermaster


branermaster
csendes tag

Úgy néz ki megoldódott a problémám! :C Amíg vártam a válaszokra visszaolvasgattam! Majd kipróbáltam a PIO módot! És láss csodát minden frankón, megy! :D Eddig ata33 -on volt! Ja az baj hogy 40eres kábel van neki adva? Miben lenne más, ha 80 ereset dobnék neki? Most még tesztelem a cuccot, felmásolom azt a dvdt amit, az előbb adatkommunikációs hiba miatt nem tudott!

(#954) Terrorista


Terrorista
senior tag

A PIO mód az nem lassú?? Én is kipróbáltam de nálam nem segített.. Neked melyik firmware van fönn ? Nekem alapból 1.06-os volt de mikor megvettem rögtön frissítettem 1.14-re! Kitudja lehet a gyárival még jó volt..

Régebbire hogyan lehet frissíteni? Illetve milyen progival lehet lementeni egy fw-t?

(#955) branermaster


branermaster
csendes tag

Felmásolta rendesen a dvdt! :D Sajna nem tudom melyik firmware van fenn mert még nem néztem utána hogy kell megnézni, mivel már nincs rá szükség, de ha meg mondod hogy kell akkor megnézem! Nekem a pio mód bevált 5X gyorsabban beolvassa a dvdt!

(#956) Terrorista


Terrorista
senior tag

Ezzel a progival meg tudod nézni a firmware-t! Szedd le innen a firmware check nevű progit! Bővebben: link
Indítsd el miután kicsomagoltad! Válaszd ki fölöl az írót és alul keresd meg a Current Revision bejegyzést és az lesz a firmware sorszáma!

(#957) branermaster


branermaster
csendes tag

Megnéztem,de tudni kell hogy én kb 1 hónapja vettem és nem nyúltam a firmware-hoz! Ezt írja:

PIONEER DVD-RW DVR-108
Current Revision : 1.14
Release Date : 04/09/07
Model : Pioneer or Generic 3rd party model
Serial Number : DJDC393964WL

This firmware is already latest version.
This firmware does not need to be updated.

(#958) Terrorista válasza branermaster (#957) üzenetére


Terrorista
senior tag

Én 2 hete vettem de én fekete előlaposat.. Lehet ezekből még csak az 1.06-os a legújabb...

(#959) erdoke válasza Terrorista (#958) üzenetére


erdoke
titán

Az előlap színe nem befolyásolja a FW-t. ;) Nekem is fekete van 1.14-essel.

A legjobb aláírás a héten

(#960) Mr.Skyline


Mr.Skyline
senior tag

nekem fehér van!:D gyári 1.14-essel és nekem ''Ultra DMA 4 - Ultra 66'' módban van és eddig hibátlanul működött mint cd iró/olvasó és dvd iró/olvasóként is! amugy 133-as csőkábelen van és mivel SATA vinyóm van ezért ő a Primary Master;)

[Szerkesztve]

"Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük"

(#961) Terrorista válasza Mr.Skyline (#960) üzenetére


Terrorista
senior tag

Nekem is így volt először! Csőkábelen UDMA 4-en ment Primary Masterként, és nekem is SATA vinyóm van..
Az alaplapunk egyezik és mégsem hajlandó menni... :(
Most a haveréban van, neki Asus A7N8X-X-es lapja van és nála hibátlanul működik! Most tesztelgeti de eddig mindent beolvasott!
Nem értem miért:F

(#962) tonesz válasza Terrorista (#961) üzenetére


tonesz
tag

Hi!

Valami hasonló dolgot tapasztaltam én is. Egy ideig ment minden (dvd olvasás, írás) aztán egyszercsak nem. Rippelni is alig, írásnál viszont mindig elszállt. Hol 10, hol 50, hol 98!!%-nál. Nem, pio, hanem dma, sec master szóval minden jól be volt állítva, de valamiért mégsem ment... Már az alaplapi ide vezérlőre gyanakodtam, aztán szétszedtem, hogy viszem vissza, de még mielőtt visszavittem volna egy utolsó esély gondoltam megjár. Visszaraktam vindóz újrahúz, semmi gond. Azóta se.
Egyébiránt sztem nézd meg a táp csatit, nem kontaktos-e. Az is okozhat ilyen galibát.

Üdv.
T

A vasaló nem attól meleg, hogy a ruhához dörzsölik /index.hu/

(#963) Terrorista


Terrorista
senior tag

Kipróbáltam a gépemben egy másik Pio 108-ast és minden működött simán, persze at enyém is működött más gépében csak az enyémben nem...
Semmi baj nemn volt vele, írta szépen a lemezeket 8-16X-ig semmi hiba nélkül..
Visszaolvastattam a 16X írt lemezt és nem volt hiba!

Ma visszavittem az üzletbe hátha tudnak vele csinálni vmit.. Csak akkor lesz szopás ha jól működik majd a szervízesnél, akkor majd tuti nem cserélik ki és majd visszaadják ugyanazt!

(#964) gLes


gLes
őstag

Megvettem! :DD

Rögtön fel is avatnám egy másolással 4x-es sebességen :)) Sztetek az így megírt lemezt bírják az asztali lejáccók? :U (Alap lámer kérdés, muszály feltennem :Y)

(#965) plömplöm


plömplöm
őstag

hy

van-é tapasztalás dl lemezek megírásával és ezek megolvasásával?

(picit visszaolvastam, nem találtam ilyen infót)

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#966) erdoke válasza plömplöm (#965) üzenetére


erdoke
titán

Verbatim és Philiős lemezek nálam simán mennek asztaliban is. Ritek anyagúakat állítólag érdemes még kerülni, nagyon hullámzó a minőségük.

A legjobb aláírás a héten

(#967) plömplöm válasza erdoke (#966) üzenetére


plömplöm
őstag

te hol vetted őket és mennyiért, szabad tudnom?

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#968) gLes


gLes
őstag

báááh...nem megy az on-the-fly másolás :O

TDK DVD-R (DVD-Video) -> Ritek DVD-R 4x :(

Ez ugye normális? :F

(#969) erdoke válasza gLes (#968) üzenetére


erdoke
titán

Neroval sajnos teljesen normális. Én mindig leszívom a filmet ISO-ba DVDDecrypterrel, aztán ugyanezzel kiírom az ISO-t. Így még sose rontottam el.

A legjobb aláírás a héten

(#970) erdoke válasza plömplöm (#967) üzenetére


erdoke
titán

DVD lemezek <- erre keress rá, vmi DVD és CD lemezek lesz a téma címe.

A legjobb aláírás a héten

(#971) Hitman


Hitman
aktív tag

Magyarországon hol és mennyiét lehet kapni Pioneer DVR-A08XLB-t ((csak érdeklődés szintjén kérdezem)), és miért van az hogy egyik számtech bolt kínálatába sem találom, talán kis hazánkba nem is szánnak ilyen termékeket??? :(

(#972) gLes válasza Hitman (#971) üzenetére


gLes
őstag

Bővebben: link :DD

Mind1, a múltkor még volt :))

De vegyé nyugodtan sima DVR-108-ast, ugyanazt kapod :)

[Szerkesztve]

(#973) kurtuzov válasza gLes (#968) üzenetére


kurtuzov
senior tag

Egy érdekes adalék on-the fly íráshoz: be kell valljam PRINCO lemezekre pörkölök, igaz csak adatot írtam neroval. Ugyi 4x sebesség, primary master rendszervinyóról (Erdoke most emeli égnek a tekinetét:) secondary master PIO 108D-re 4480MB 14:55 alatt. Aztán jött a próba: ezt a megírt DVD-t on-the fly secondary slave NEC 5700B-röl a sec master PIO 108-ra. A read buffer az elején feltöltődött maxra, majd szép lassan lecsúszott 49-50%-ra és végig ott mozgott, 31 perc alatt végzett. Második menet: kis átkötögetés, primary slave NEC 5700-ról sec master pio 108-ra read buffer fel a maxra majd le a nullára, fel-le,fel-le igy végig 30 és fél perc írásidő.
Az elsőnél még vágom, hogy mindkét eszköz foglalta a maga sávját az IDE kábelen és igazságosan megosztoztak(tehettek mást?:) a második menet fel le játéka is átlag 50%-nak felel meg, mégis mi a jelenségek magyarázata?
Válaszaitokat előre is köszönöm.

Amúgy nem kell fikázni, még a nyáron szóltam cimbinek, te mingyá' veszek egy DVD írót hozzá'' má' 100 blank anyagot! Hát hozott - igaz Dodinál akkor még 120 körül mentek a Princok (ahogy visszanéztem) én meg 90-ért kaptam - virultam. Aztán megismertem a PH-t és novemberben meg is vettem a fekete PIO 108-amat. Annyit vártam A08-ra, hogy amikor a PX716A-ra is várni kellett bepöccentem és fele annyiért vettem egy 108-t. Viszont Németo.ból meg már megrendeltem a Plexet, a csaj meg is vette sejthetitek mennyire örült amikor megtudta mégse kell. Nosza gyorsan feldobtam a PH-ra hátha kell vkinek. 27e Ft-ért ment volna (áfa lenyelve) KoVa kolléga rá is harapott a dologra, de most meg hazajött a csaj és annyira elege volt belőlem hogy kell, nem kell, azt megint kell fogta magát és elpasszolta kint. Szóval KoVa most gyakran emleget, de meg is írtam neki: túl sok a baj ezzel a Plex-szel, tekintse ezt jelnek.

Most úgy néz ki egy nagy csomag Philips 8x lemezt kapok esetleg tud vki vmit a PIO 108-cal való vizonyáról?
Na most már elég belőlem.

[Szerkesztve]

(#974) Druss válasza kurtuzov (#973) üzenetére


Druss
aktív tag

Én mióta megvan az írom csak Philips DVD-r 1-8x írtam és eddig hibátlan lett minden lemez. Csak 8x-an pörköltem kb. 8 perc alatt és simán viszik azok az asztali lejátszók amikben kipróbáltam. Én tökéletesen meg vagyok vele elégedve:C

"A szavak csak hangok a levegőben, a tettekben bízz, ne a szavakban!" David Gemmell

(#975) sd90


sd90
csendes tag

Én is csak ezt az egy helyet találtam: http://www.co-libri.hu/ Az árlistájukban hetek óta szerepel a DVR-A08xla. De lehet,hogy van nekik ''b'' is.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

'' Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj nincs ki észrevegye fájdalmad,ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod. De próbálj meg csak egyszer fingani...''

(#976) Intelligencs válasza kurtuzov (#973) üzenetére

UFF! Az ilyeneket szeretem én is: megyek vásárolni, az ismerősöm megkér, hogy vegyek neki ezt-azt. Aztán mikor megveszem, akkor közli velem, hogy ő már közben vett magának egy másikat, mert nagyon megtetszett. Akkor miért nem hív fel vásárlás előtt, hogy én megvettem-e már? Én meg rohangálhatok az ő szarjával, hogy el tudjam adni. Azt sejted, hogy csak egyszer lehet velem ezt eljátszani...

Jó tanács: legközelebb időben szólj az ismerősödnek, mert ez nagyon csúnya mentalitás, és kurva idegesítő.

The Amiga, Born a Champion

(#977) Side_


Side_
aktív tag

Hi!
A PIO-108 tudja (majd) a minuszos DL lemezt írni????

''Van visszajelzés, tehát vagyok!''

(#978) erdoke válasza Side_ (#977) üzenetére


erdoke
titán

Igen, ugyanannyira, amennyire 107-tel lehet DL lemezt pörkölni. :D

A legjobb aláírás a héten

(#979) gLes válasza erdoke (#978) üzenetére


gLes
őstag

Mán mé ne? ;] Manapság csodákra képesek a firmware-ek :DDD

(#980) Fade_Away


Fade_Away
őstag

egyaltalán -DL lemezt MOon lehet már kapni?

(#981) gLes válasza Fade_Away (#980) üzenetére


gLes
őstag

Lehet jó drágán szal nemérdemes...egyelőre ;]

(#982) simasumi


simasumi
csendes tag

Sziasztok,

Van valami infótok arról, hogy miért nem játssza le az asztali DVD (Panasonic RV32) lejátszóm a DVD+R lemezeket, csak a DVD+R DL lemezeket? Mielőtt a 108-ast megvettem, nem is próbálkoztam +R lemezekkel. Most először megírtam egy DVD+R DL lemezt (Verbatim), azt simán játszotta. Utána megírtam két DVD+R lemezt, de egyiket sem játszotta (egyik Primedisc 4x sebességgel írva, a másik Verbatim, 1x-sel írva). Nero 6.3.1.15-tel írtam. Korábban -R és -RW lemezekkel nem volt semmi bajom. Korábban olvastam valami book type beállításról, amit a 108-as nem csinál meg +R lemezekre. Lehet, hogy ez a gond?

Más asztali DVD lejátszók a +R írott lemezeimet is lejátszották.

Kösz előre is.

(#983) erdoke válasza simasumi (#982) üzenetére


erdoke
titán

Azért, mert a kisebb Panasonic játékosok (merő bunkóságból szerintem) gyárilag nem támogatják a +R/RW szabványt. Hivatalosan a nagyobbak se, de azok valójában viszik.
A DL-t azért játsza le, mert azt a Pio 108-as gyárilag ROM-nak álcázza (book type-ot állítja át).
Tegyél az íróra Piodata FW-t, az a +R lemezeket is ROM-nak írja, így már csak a +RW marad problémásnak. ;)

A legjobb aláírás a héten

(#984) Blackmate válasza erdoke (#983) üzenetére


Blackmate
senior tag

Azt a Piodata FW honnan lehet lerantani? Egy linket pliiz :D

(#985) erdoke válasza Blackmate (#984) üzenetére


erdoke
titán

Bővebben: link

Ebben van kernel és FW is. DVRFlash 2.0 kell ahhoz, hogy a 108-on kernelt és FW-t is tudj flashelni.

A legjobb aláírás a héten

(#986) Intelligencs válasza kurtuzov (#973) üzenetére

E-mailed fényében mindjárt más megvilágításba kerül a dolog, amúgy meg ne hidd azt, hogy ezen hozzászólásod alapján bárki is elítélne Téged.
Itt sokkal durvább karakterek is vannak, akik hozzászólások százain keresztül ontják magukból a rosszindulatot és butaságot...

Amúgy kösz a mailt, cool csákó vagy :D

[Szerkesztve]

The Amiga, Born a Champion

(#987) Side_ válasza erdoke (#978) üzenetére


Side_
aktív tag

És esetleg tudtok valamit arról, hogy mit fog tudni a 109-es?

''Van visszajelzés, tehát vagyok!''

(#988) Manitou


Manitou
addikt

108-ast érdemes most venni? Most akarnék venni DVD íróz, mert már megelégeltem a kis CD kapacitást:) Ez a 108-as milyen viszonyba van 4X Ridata DVD-R lemezekkel? Lemez előbb lesz, mint íróm. :D

(#989) KovA válasza kurtuzov (#973) üzenetére


KovA
tag

kurtuzov : Nem emlegtlek én semennyire .. olcsobban kijöttem így vettem egy PIO 108-at :D az NEC3500 mellé :) .. igy most minden megvan ami kell ...

Plexet max majd ha mar kitesztelték, kijön a javított firmaware .. :)

Szóval én is beleptem a klubba igaz en ket klubban is vagyok egyszerre :)

https://kova.hu/konfig

(#990) juhand


juhand
csendes tag

Vettem egy Samsungot vissza vittem mert nem ment.
Vettem egy PIO-108D -t magamnak azt használom.
Vettem egy NEC-3500 -as egy ismerősömnek és azt teszteltem.

Samsung: nehogy meg vedd.
NEC: jó.
PIO: legjobb.

Ár/érték arányban az NEC és a PIO egyforma, kinek mi a fontosabb.

A PIO-nak jobb a mechanikája, ugyanabban a gépben ugyanazon a helyen, ugyanazzal a DVD-vel kevésbé rezeg, vagyis eredeti Ritek G05-el egyik sem rezeg, viszont Ridata 4x-el a PIO nem rezeg viszont az NEC egy kicsit rezeg.
A NEC-in van Digital audio kimenet a PIO-n nincs.
Az NEC rövidebb, könnyebb beépíteni.
Az NEC olcsóbb 2 ronggyal.

(#991) juhand


juhand
csendes tag

Vettem egy Samsungot vissza vittem mert nem ment.
Vettem egy PIO-108D -t magamnak azt használom.
Vettem egy NEC-3500 -as egy ismerősömnek és azt teszteltem.

Samsung: nehogy meg vedd.
NEC: jó.
PIO: legjobb.

Ár/érték arányban az NEC és a PIO egyforma, kinek mi a fontosabb.

A PIO-nak jobb a mechanikája, ugyanabban a gépben ugyanazon a helyen, ugyanazzal a DVD-vel kevésbé rezeg, vagyis eredeti Ritek G05-el egyik sem rezeg, viszont Ridata 4x-el a PIO nem rezeg viszont az NEC egy kicsit rezeg.
A NEC-in van Digital audio kimenet a PIO-n nincs.
Az NEC rövidebb, könnyebb beépíteni.
Az NEC olcsóbb 2 ronggyal.

(#992) Fade_Away válasza Manitou (#988) üzenetére


Fade_Away
őstag

108 az egyik hanem legjobb választás jelenleg.

én eddig 20ridatat(ricohjpn) irtam meg vele tökéletesen.

(#993) Anonymous_19


Anonymous_19
tag

valaki kerem valaszoljon arra, hogy mi a kulonseg a 108 es a 108D kozott?

Szerintem...

(#994) gabe_


gabe_
őstag

Egy betű. :DDD

(amúgy nem tudom)

Sovány szakácsban sose bízz!

(#995) erdoke válasza Anonymous_19 (#993) üzenetére


erdoke
titán

Semmi.

A legjobb aláírás a héten

(#996) kysrizsa


kysrizsa
csendes tag

Na PPeter mi az ábra a tesztről???

(#997) erdoke


erdoke
titán

Kitűnő hír! A DVDInfo Pro 3.47-es verziója már véglegesen támogatja a Pioneer írók hibaellenőrzési tesztjét. Íme egy scan a 108-cal (A07-tel írva 6X sebességgel CLV):

Bővebben: link

Szerk: Kicseréltem a képet linkre, mert nem fért be.

[Szerkesztve]

A legjobb aláírás a héten

(#998) Manitou válasza Fade_Away (#992) üzenetére


Manitou
addikt

Akkor asszem beújitok egyet karácsonyra.

(#999) Fade_Away válasza erdoke (#997) üzenetére


Fade_Away
őstag

valami jó linked, hogy ez a pi po peak pie mitjelent?

Esetleg egy pár soros magyarázatot is megköszönök....

(#1000) vss


vss
csendes tag

Sziasztok! Most vettem egy pio 108-ast. Annyi lenne a gondom, hogy minden Ritek 05-ös 8x lemeznél (Arita, Ridata stb.) a min. írási sebesség a 4x-es. Ez minden proginál érvényes (Nero, DVD Decryter, CloneCD). Tapasztalatom szerint eléggé változó a minősége ezeknek a lemezeknek, és jó pár régebbi asztali se díjazza a 4x-es írást, ezért én inkább 2x-esen szeretném írni. Tud erre a problémára vki megoldást? Az a érdekes, hogy a 107-esem az akár 1x-en is hajlandó írni ezekre a lemezekre. Előre is köszönöm a segítséget! :F :F :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.