- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
Még korábban én is barkácsoltam ilyen rövidítő kódot, de nem olyan egyszerű (még az enyém sincs kész csak félig-meddig
), mondjuk nálam az is szempont, hogy a szövegben lévő tag-ek is érvényesek maradjanak. [link]
Igen abban az esetben az ékezetes karaktert mb_ fgv-el vagy más módon kell levágni. hogy ne vágjon félbe ékezetes karaktert. Szvsz érdemesebb lenne szóhatárra keresni és ott vágni. -
Sk8erPeter
nagyúr
Tudom, hogy nem Te írtad, nem is azért mondtam, hanem csak segítő szándékból.
És most tényleg sokkal szebben mutat az oldal, sztem hagyd is így!Nem kell az a párszavas levágás az első mondatból...bőven elég a cím. Lehet, hogy az eredeti készítője valami blogmotorszerű cuccból költöztette át a kódot...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nekem ne köszönd, csak vakondkának, csak ő segített érdemben, én nem.
Amúgy szerintem őszintén szólva elég gagyin mutat, hogy így ki van emelve az első néhány szó a bejegyzésből. Még egy blog esetén talán érthető, de itt nem értem, miért nem elég csupán a főcím, ami ott is van. Én ezt úgy, ahogy van, kiszedném a fenébe, dehát ízlések és pofonok... -
vakondka
őstag
Véleményem szerint a php kódban lesz a hiba, ami veszi a cím első néhány karakterét, majd kiírja mögé a 3 pontot.
Gondolom adatbázisban html entitikkel vannak rögzítve az ékezetes karakterek és ha ezt rossz helyen vágod el, akkor ez lesz az eredménye.Először alakítsd vissza a szöveget a html_entity_decode() függvénnyel, majd ennek eredményéből már levághatod az első néhány karaktert ahogyan a programod most is csinálja.
PL:
<?php
$cimszoveg="Tisztelt Programszervezõ kollégák, Osztályfõnökök, Egyesületek és utazni vágyó csoportok!";
$short_cim=html_entity_decode($cimszoveg);
$short_cim=substr($short_cim,0,35).'...';
echo $short_cim;
?> -
Sk8erPeter
nagyúr
És ha mondjuk phpmyadmin felületen megnézed, akkor a szövegek helyesen szerepelnek az adattáblában?
(Mert elsőre csak a sima véletlen elírás jutott eszembe.
)
Mondjuk ha az ékezetekkel lenne valami hasonló para, akkor az könnyen megmagyarázható lenne, hogy nem stimmel a karakterkódolás, és ha UTF-8-ban van fent a szöveg, akkor ilyenkor esetleg egy mysql_query('SET NAMES utf8'); parancs segíthet, meg a doksik megfelelő karakterkódolásra állítása, stb... De így...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gyúrósok ide!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Automata kávégépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest