Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Tele von Zsinór #6318 üzenetére

Ja, az ötleted jó a noscript áthelyezésére, pl. milyen jó lenne erre JavaScript használata. :DD :))

Igen, én is úgy csinálom, hogy megírom először teljesen JS nélkül működőképesre az oldalt, és csak azután módosítgatom az oldalt úgy, hogy AJAX-szal is működjön. Természetesen pluszmunka, de szerintem a használhatóság miatt megéri. Pl. amikor egy form-ot küldök el, akkor engem felhasználói szemmel nagyon szokott zavarni a teljes oldal-újratöltődés. Minek, amikor csak pár adatot küldök át (ha épp nem fájlfeltöltésről beszélünk, ott felőlem lehet újratöltődés, bár a Flash-es vagy iframe-es megoldás itt is sokkal szebb) - az adatok fogadásáig meg megjelenítek egy forgolódó kis ikont, hogy a felhasználó azért tudjon róla, hogy valami tényleg történik a háttérben.
    Tipikus példa lehet akár a stack overflow. :) Tele van JavaScriptes, AJAX-os megoldásokkal, és épp ezért kényelmes a használata. Ezért mondom azt, hogy manapság az igazán modern honlapok esetén elkerülhetetlen, vagyis inkább szükséges az AJAX használata - pusztán a felhasználói élmények növelése érdekében.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés