- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs #20787 üzenetére
Arra gondoltam, megcsinálom azt, hogy szűröm az adott kontextusban rosszindulatúnak számító kifejezésekre, és ha van benne ilyen, akkor megpróbálom "tisztítani" (vagy simán csak skip, mert ha már "fertőzött", akkor valid tartalomrész amúgy sem nagyon lesz benne).
Pl. ha kép linkjét várom, akkor abban nem lehet javascript, onerror, onfocus stb.
Viszont mivel nem csak a
javascript:alert('Hacked!')
valid, hanem ajAvascript:alert('Hacked!')
is, ezért így gondoltam az ellenőrzés (egy részét) megcsinálni:if (stripos(htmlspecialchars_decode($linkToCheck), $dirty_content) !== FALSE){
echo "XSS-találat!";
}
Ettől azt várnám, hogy ha
$linkToCheck = "jAvascript:alert('Hacked!')";
akkor ahtmlspecialchars_decode
ezt visszaírjajAvascript:alert('Hacked!')
-re,
astripos
pedig mivel case insensitive, így ha arra keresek, hogy "javascript:"$dirty_content = "javascript:";
akkor sikerül elkapni.De nem, a _decode nem, vagy nem úgy működik, ahogy várnám, és találatot itt továbbra is csak akkor ad, ha a speciális HTML entity-re keresek, pl.:
jA
Mit rontok el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- SilentiumPC Signum SG1 TG
- ThinkPad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Tablet Gen3 13" 3K IPS érintő i7-8550U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged