Hirdetés

2024. szeptember 9., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13704) Flashcash válasza Róth (#13700) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Igen nincs ilyen a mai világban magyarországon hogy jóhiszeműség, mindegy hogy a munkavállaló miben hisz mindenképp a borítékos megoldást fogja választani.
Az sem teljesen igaz hogy rosszabb lesz a nyugdíja, van olyan ismerősöm aki a nyugdíjjárulékát is kézbe kapja. :) Fogja beteszi egy magánnyugdíjpénztári számlára és semmivel nem fog rosszabbul járni mint aki az államtól kapja a nyugdíjat, vagy ha az emberünknek igazi magyaros gondolkodása van és csak túl akar élni, akkor elkölt minden pénzt és várja majd, hogy az állam megsegítse.

Ezen a helyzeten nem tudsz kulcs csökkentéssel változtatni, a magyar adórendszerbe és a köztudatba olyan szinten beleivódott már a lopás, hogy csak az ellenőrzések szigorításával lehet valamit elérni. Itt nem is lesz olyan állapot, hogy valaki majd önként bejelenti magát akárki is lesz kormányon.

Ugyanígy a az állítólagos magyar közteherviselés is nevetséges. A munkavállalók és közötte az adóelkerülők nagy része egyszerűen nem fizet be a kasszába SZJA-t, miközben egy 250 bruttó "álom" fizetéssel bejelentett szerencsétlen 57%-át kapja meg a fizujának, és befizeti a többségben levő adócsalók helyett is az SZJA-t.
Persze kell majd egyéb kulcsokat is csökkenteni, de attól csodát vári nem lehet. Előbb minimum olyan meredek lépésre van szükség mint az egységes 19%-os kulcs.

A másik meg amit eddig is többen írtak el kell felejteni az adókedvezményeket, a gázártámogatást sem kellene a be(nem)jelentett fizuhoz kötni, találjanak ki rá más módot. Az állam hozzáállásának változnia kellene mert jelenleg az az alapelve, hogy szop@ssuk meg az adófizetőt, és segítsük támogassuk az adócsalót.

Valami olyan ötletet kellene bevezetni ami az SZJA befizetőt részesíti előnyben.
-Ingatlanadó kivetése értékhatár felett, aki SZJA befizető az csökkenthesse az ingatlanadóját az általa befizetett adó mértékével, aki nem SZJA befizető mégis értékes ingatlanban lakik az meg tejeljen. Esetleg ugyanezt kombinálni a kamatadóval? Nem tudom. :F
Esetleg bevezetni valami besúgó rendszert, volt komcsi országban hátha sikere lenne.
Ha a munkavállaló borítékba kapja a fizuját és bejelenti az államnak, akkor az állam egy évig fizeti neki hivatalosan bejelentve a nettó bérét, cserébe apeh bátyó elkapja a céget. :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.