Hirdetés

2024. szeptember 9., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14951) fokukac válasza Róth (#14946) üzenetére


fokukac
nagyúr

miért, hinnél gyurcsánynak? :DDD

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#14952) priti válasza Flashcash (#14924) üzenetére


priti
addikt

Ha nem csak szabálysértés, akkor mi? Akkor hogyan szankcionálod úgy, hogy ne az legyen a végén belőle, hogy nulla fok esetén riadtan elinduljon az összes hajléktalan lopni, hogy zárják be őket télre...
Már egyszer volt szó róla, hogy nem annyi hajléktalan van az országban, mint amennyit a nyugatiban látni, hanem ezrével vannak, élnek ilyen emberek sajnos. Nincs fegyház kapacitás ilyesmire.

Hardverlesen

(#14953) g@bo válasza Róth (#14949) üzenetére


g@bo
nagyúr

van jelentősége, anyagi, de ami sokkal fontosabb az, hogy az utóbbi években ez lenne az első, amikor végre a fidesz is labdába rúghat.

ugyanis fletót, sem a kormányt lemondatni, megrengetni nem tudták. a honlapjukon kiírt már csak 24 óra... visszaszámlálás is közröhej tárgya lett.

gyakorlatilag tehetetlen ellenzék, ül, nyom egy egy nem-et, néha, ( igent, amikor béremelés van ) és semmi hasznuk. csak ugatnak, de nem harapnak.

(#14954) priti válasza Róth (#14949) üzenetére


priti
addikt

Mindenki lop.
A fidesz se különb. Szinte úgy jön le sokszor, hogy egymással versenyeznek, hogy ki a pofátlanabb.
Viszont egy nagy igazság van.
Az, hogy nagyon nem mindegy, hogy mikor és honnan lopnak el pénzt. El lehet lopni 1 millát úgy is, hogy okoznak vele 25 milla kárt azzal, hogy akkor és ott lopták el azt a millát ahol, és el lehet lopni úgy is, hogy hát Istenem, elloptam, nekem is meg kell élni valamiből. Eltűnt 1 milla. (kvázi ügyesen)
Na ez a nagyon nem mindegy, mert ha egy pártban 20 ember lop fejenként 1-1 milliót úgy, hogy az az országnak 20 millióba került, az nem ugyanaz, mint az, ami az országnak 20*25milla=fél milliárdba kerül, és mindkét esetben csak 1 millát lopott magának egy 20 fős mag. Na erről van szó.
Az MSZP ebben az értelemben volt sokkal-sokkal pofátlanabb, mert nem számított , hogy mikor és honnan, mindent loptak. Egyenesen rongáltak.

Ígyis -úgyis ellopják, mert egy politikus jól akar és tud élni, mert pénzekről dönt, ezt nem lehet kivédeni. Azért naivak ne legyünk.

Hardverlesen

(#14955) lúzer válasza Dalai Láma (#14947) üzenetére


lúzer
veterán

Remélem nem sikerül majd beizzítani a népet, és nagy érdektelenség fogja kísérni a népszavazást.
úgy lesz, és mellé sok fideszes is nemel fog szavazni

én pl. sokáig úgy voltam hogy nemmel szavazok, bár asszem igen lesz
Ok: gyf kompenzálásképp akkor fog csak igazán srófolni a vizitdíjon, a tudott 1000 ft helyett lesz talán 3k is
végre fizet az ingyenélő mszp-s is

A nem-szavazás is egyfajta vélemény nyilvánítás,
akkor a kádár érában kuuurrrrv@ nagy demokrácia volt

[ Szerkesztve ]

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14956) lúzer válasza fokukac (#14950) üzenetére


lúzer
veterán

mszpbutuska ;)

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14957) lúzer válasza fokukac (#14950) üzenetére


lúzer
veterán

mszpbutuska ;)

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14958) lúzer válasza priti (#14954) üzenetére


lúzer
veterán

viszont ha valaki úgy lop tőlem egy millát, hogy hoz 9-et mellé akkor azt én sikerdíjnak nevezem

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14959) prmcsk


prmcsk
addikt

Már rég összenőtt, ami összetartozik.....A kormányzat embere kampányol a vizitdíj mellett

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#14960) priti válasza lúzer (#14958) üzenetére


priti
addikt

Nem gondolom, hogy ha valaki érvényt szerez az állam jogos követelésének, akkor az az ember az államnak keresné, "hozná" a pénzt. Egy ilyen ember nyilván a munkáját végzi. Méltányos nagyobb összegek esetén jutalékot, jutalmat fizetni ezzel motiválva a megfelelő irányba a jó képességü okos embereket, de az ikszet, ipszilont engedek lopni jutalmazási rendszer nem jó.
Azért nem, mert az oda-vissza zsarolás sokkal többe kerül az országnak, mint ha törvényes kifizetések lennének. Erről nem tudomást venni az egyik legnagyobb baromság ma itthon.

A másik nagy baj a gyászos igazság, hogy aki elteszi a pénzt, az ráadásul utólag nem úgy értékeli, ahogy kéne, hogy megkaptam a jutalmam, hanem úgy, hogy végre odaengedtek a mézes bödönhöz és most kell megcsinálnom a szerencsémet és olyan végtelenül nagy a mohóság, hogy komoly tudás és erkölcsi alapon felépített emberek a saját elveiket feladva változnak át hányingerkeltő gyarló piócákká pillanatok alatt és nincs visszaút, azért tesz meg mindent, hogy a bödön mellett maradjon, semmi más nem érdekli, ezért a célért zsarol, hazudik, lélegzik, semmi más nem számít.
Így elveszítjük a szakképzett humán erőforrást a politikában, és lám egyre nehezebb találni egy használható szakpolitikust, aki nem csak ugatni tud, hanem dolgozni is és ha ne adj Isten találnak, akkor az említett módon "elrontják" és bár egy-két dolgot megcsinált a továbbiakban használhatatlan lesz, mert csak azt tudja kérdezni, hogy ez nekem miért jó.

Magyarország problémái megoldhatatlanok, ha a politika, ahol a legnagyobb a korrupció attól hangos, hogy majd magukon spórolnak. Ez röhej.
Már itt is írta egy vállalkozó, hogy a mai pályázatcentrikus rendszerünkben senkinek sincs esélye, mert nincsenek esélyek, csak árak. Kár nyomni a púdert, már senki nem hiszi el, mióta a hírtv kiteregetett pár dolgot. Kár azt mondani, hogy ez így nem működik, mert működik. Működik, mert engedjük, hogy működjön.
Ezért támogatom a bolognai folyamatot, mert lecarom, híguljon fel a felsőoktatás minősége, de akkor is vegyen részt mindenki egy látókörszélesítő képzésben legalább, hogy ne a szavazatok többségét adja ki a megvezethető birkák szavazata, hanem ők legyenek kisebbségben és ébredjen öntudatára a magyar végre a sok vesztes háború után. Tudják az emberek, hogy mi az az államadósság és stb.
Ma azt modod, hogy 100 milliárd annyi jön le a többségnek, hogy hú az jó sok, de arra már nem is emlékszik, hogy 100-at mondtál, vagy 150-et, mert nem tudja mihez kötni. Na így nem lehet választani. Megnézi a jelöltet és ha jókat hazudik megszavazza akkor is, ha egyértelmű, hogy hazudik. Ez nem változott meg és a tandíjjal nem is fog.

Hardverlesen

(#14961) lúzer válasza priti (#14960) üzenetére


lúzer
veterán

elismerésem ezért a hsz-ért!

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14962) N4r4ncs válasza priti (#14954) üzenetére


N4r4ncs
aktív tag

Kinem szarja le hogy lop :W ,engem az fírtat hogy ha a démon fidesz marad akkor most 2008-ban az ország ahol élek legalább olyan szinten tarthatna mint szlovénia és nagy valószínűséggel már euroval fizetnék..

[ Szerkesztve ]

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#14963) Róth


Róth
aktív tag

Háromszázmillió forintos költségvetésből 60 milliót fizetünk ki pénzbeli segélyként, húszmilliót természetbeni ellátásként - összegez Gönczi Mihály, Átány polgármestere. - A költségvetés 20 százaléka megy segélyezésre.
De továbbmegyek: Átány lakossága 1610 ember. Ma kilencvenketten élnek életvitelszerűen segélyből. Ők azok, akik nem elveszítették a munkájukat, mivel az soha nem volt nekik, hanem eleve arra rendezkedtek be, hogy eltartja őket az állam.........A családi típusú segélyezést 2006. július 1-jétől vezették be. A famíliákban az egy főre eső jövedelmet egy szorzó alapján számolják ki. Így fordulhatott az elő, hogy mivel a törvény nem tartalmazott jövedelemkorlátozást, akadt olyan notórius segélyezett, akinek 71 ezer 757 forintot fizettek ki, amitől a minimálbér igencsak messze elmaradt.
..........A polgármester szerint az is nagy hiba, hogy a segély mindenféle kötelezettség nélkül jár...........2006-ban egy olyan család jövedelme, ahol a szülők minimálbéren voltak foglalkoztatva és három gyereket neveltek, 150 ezer forint volt. Az a háromgyerekes család pedig, ahol mindkét szülő segélyezett volt, 5131 forinttal többet vihetett haza...
Az egyik: nincs értéke a pénznek, hiszen nem kell érte semmit tenni, csak minimális együttműködést mutatni a munkaügyi központtal. A másik gond épp ebből ered: ha a pénznek nincs értéke, akkor bátran lehet szórni egyszeri fogyasztási cikkekre, el lehet felejteni a beosztást, a pénzgazdálkodást, legfeljebb majd kölcsönkérnek...

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#14964) lúzer válasza N4r4ncs (#14962) üzenetére


lúzer
veterán

ne aggódj, fizetsz Te még euróval, mikor a kofának nem kell a billforint

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14965) lúzer válasza Róth (#14963) üzenetére


lúzer
veterán

meg kell becsülni az ilyen ingyenélőket, jó mszp szavazók.

ui: megnézném ezek mikor fizetnek vizitdíjat, tuti hogy azt is átsírják másra

[ Szerkesztve ]

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14966) Dalai Láma válasza g@bo (#14953) üzenetére


Dalai Láma
őstag

A fidesz szempontjából van csak jelentősége, na meg mszp és kormányoldal szempontjából. És én miért asszisztáljak milliárdokért a fidesz labdába rúgásához? Fel kéne tenni a kérdést, hogy ki van kiért. Drukkolnom kéne, hogy a fidesznek sikerüljön valami? Ezzel a fidesz lehet, hogy nyer, de az ország annál kevesebbet.

Olvasd el Róth írását még egyszer. Leszavazhatták volna a gyűlöletbeszéd törvényt. Megtették? Hmmm? Szóval tehetetlenek. Amikor van lehetőségük, a kormánnyal szavaznak. Kormányzati pozícióban miért is szavaznának úgy, ahogy most ígérik? Hidd el, jó is nekik a "tehetetlenség", mert innen igazán könnyű hülyíteni a népet, hisz számon se lehet kérni rajtuk, mert ők ugye nincsenek kormányon.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#14967) Dalai Láma válasza lúzer (#14955) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Tudtommal a Kádár-érában a választásokon a részvételi arány 90% fölött volt közel a 100-hoz.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#14968) fokukac válasza lúzer (#14964) üzenetére


fokukac
nagyúr

már csak azon tűnődöm, hogy hogy lehetsz még ennyi ésszel szabadlábon? :F

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#14969) priti válasza Dalai Láma (#14966) üzenetére


priti
addikt

Ez a szimpátiaszavazás gondolatmenete. Lépj már át Orbánon meg Gyurcsányon!

Olyan nehéz a saját gondolataid alapján dönteni? Miért kéne valamelyikükkel egyetértened? Nincs saját véleményed?

Nem tudsz dönteni?

Nemá Láma, olyan nagyon nem bonyolult !

A szempontok meg nem választhatók el, mivel parlamentális demokrácia van, így az ő szempontjuk a te szempontod. Az ő döntéseik a te életed, de attól hogy a te életed még eldöntik helyetted. Ha neked ez elég, akkor megérdemled.

Hardverlesen

(#14970) g@bo válasza Dalai Láma (#14966) üzenetére


g@bo
nagyúr

Érdemi kérdésben van lehetőségük? Mondjuk, a fizetésemelésüket se szavazzák le. Sumákok ők is, persze.

(#14971) lúzer válasza fokukac (#14968) üzenetére


lúzer
veterán

Volt már olyan hogy kettős valutarendszer :U

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14972) lúzer válasza Dalai Láma (#14967) üzenetére


lúzer
veterán

persze mert seggberúgták aki nem ment el "szavazni" ahol egy jelölt volt! :((( :((

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14973) divot válasza Róth (#14963) üzenetére


divot
veterán

Amikor a Fidesz hozzányúlt a segélyezési rendszerhez, az SZDSZ azonnal rasszizmust kiáltott.

(#14974) fokukac válasza divot (#14973) üzenetére


fokukac
nagyúr

mikor nyúlt hozzá a fidesz a segélyezési rendszerhez?
annyit csinált, hogy alanyi jogúvá tette a családi pótlékot, így vezérigazgató ismerősöm is lelkendezett, hogy dejó, végre ő is kapja :D

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#14975) divot válasza fokukac (#14974) üzenetére


divot
veterán

A pótlékok emelése helyett családi adózás - rémlik? Azt mondták, hogy ne tegyünk különbséget a gyerekek között, viszont a szülők között igen - aki dolgozik, az részesüljön az előnyökből. Erre jött az SZDSZ, hogy ez egyértelműen cigányellenes.

(#14976) lsc


lsc
nagyúr

Nocsak [link] .

Az élet kegyetlen .

(#14977) Dalai Láma válasza priti (#14969) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Valahol lemaradhattál, vagy félreérthettél. Épp azt próbáltam leírni már sokszor, hogy jó lenne pl a kérdéseket nézni, és azokra válaszolni, ahogyan az ember gondolja, ami nem feltétlenül esik egybe a pártjának az akaratával. Már ha van pártja.

Szóval most nem is nagyon értem, miből szülted ezt a hsz-t. g@bo-nak válaszoltam, aki azt írta hogy végre a fidesz is labdába rúghat most. Szerintem viszont nem mi vagyunk a fideszért, és nehogy má azért szavazzunk valahogyan, hogy a fidesz örömködhessen egy kicsit.

Én azt akarom, hogy maradjon a vizitdíj, meg a kórházi napidíj. Oda-vissza a buszjegy is 2x annyiba kerül. A tandíjon pedig erősen gondolkodom. Ha elmegyek szavazni, valószínűleg csak a tandíjas kérdésre fogok válaszolni.

Nem szeretem a kormányt, de a vizitdíj az egyik legsikeresebb intézkedésük. Kb az összes többi rosszabbul sült el, csak hát azokról valami okból nem lehet szavaztatni, vagy a fidesz sem mer (pl a szociális juttatások mértéke, és feltételei).

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#14978) Dalai Láma válasza lúzer (#14972) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Igen. Most, a demokráciában megtehetem, hogy otthon maradok. Vagy csak egyik kérdésre adok választ.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#14979) Róth válasza divot (#14975) üzenetére


Róth
aktív tag

"Erre jött az SZDSZ, hogy ez egyértelműen cigányellenes."

Valahol az is volt. :DDD
Orbán a következő mondatával verte ki a biztosítékot amikor a cigányokra tért: "a gyerekeknek tanulást, a felnőtteknek munkát tudunk ígérni". Ezt csipáztam benne, az egyenes beszédet. De erre nem érett a társadalom. A Kispéter-féle szarkenést tudják csak befogadni a népek: az "európai unió, egyeztetés a társadalmi szervezetekkel, közös felelősség, együttműködés, párbeszéd". Szili Katalin is ezért a legnépszerűbb.

[ Szerkesztve ]

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#14980) lúzer


lúzer
veterán

A Gyurcsány rezsim gazdaságpolitikája

A Gyurcsány-gazdaságpolitika nagyban hasonlít a Peron-féle politikára, azzal a különbséggel, hogy amíg a peronizmusban az államosított vállalatokat adták ki „hűbérbe”, addig a Gyurcsány-hálózat valódi magántulajdonba veszi az állami eszközöket. A különbségek azonban itt ki is merülnek.
Argentína vidéki lakosságának elszegényedését a peroni gazdaságpolitika okozta. Az IMF által preferált pénzek egy lépésben kerültek a Peront támogatók kezébe. A Gyurcsány-hálózat tagjai az EU forrásokkal és az állami kölcsönök elégetésével építették le a prosperáló gazdaságot. A Magyarországon folyó gazdaságpolitika három alapelvből áll: (1) szélesíteni a kiszolgáltatott elszegényedett népréteget, akik az állami újraelosztástól függenek; (2) a rétegek egymással versenyeztetése a folyamatosan, szándékosan csökkenő, csökkentett forrásokért; (3) egy önfinanszírozó szűk elit létrehozása, amely korlátlanul rendelkezik az állami fő bevételi források szétosztása felett.
A kiszolgáltatott rétegek folyamatos szélesítése tisztán gazdasági eszközökkel történik. A folyamatosan növekvő költségteher és a csökkenő vásárló értékű bérek létrehozták a kiszolgáltatott alsó-középosztályt. Az alsó-középosztálybeliek és a szegény rétegek egymással versengenek az ágazati béralkukban a központi támogatásokért, ezek a jelenségek a jelenlegi struktúrában akár munkahely szerint is meghatározhatóak.
A pénzek – források – elosztása magáncégeken keresztül történik. Ezek a cégek elképesztő vagyonok felett diszponálnak: az állami bevételek újraelosztása pályázati rendszeren illetve közbeszerzésen keresztül történik, ahol a bonyolítók 12%-os fix profittal dolgoznak és a cégek, amelyek a fejlesztési munkákat elvégzik, a számlázáskor 100%os profitot érvényesítenek. Igen jellemző adat, hogy a teljes lakosság 20%-a visz haza bruttó 150 000 Ft (600 €) több bért. A teljes lakosság átlagfizetése (egy főre eső fizetés) 35 250 Ft (110 €)

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14981) N4r4ncs válasza lúzer (#14980) üzenetére


N4r4ncs
aktív tag

Asszem sikerült rávilágítanod a lényegre!

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#14982) priti válasza lsc (#14976) üzenetére


priti
addikt

Csípem a Kósát, tökös gyerek. Ő találta ki a kötvénykibocsátást is, amit azóta számos önkormi átvett ... ez az, amikor csinál valaki valamit és nem csak pofázik. Megtalálta a módját, hogy eredményes legyen Debrecen. Ott se volt pénz, hát csinált. Ez igen.
Nem sírni kell.

Hardverlesen

(#14983) priti válasza Dalai Láma (#14977) üzenetére


priti
addikt

Nem tudom miért van az, hogy mindent pártszemüvegen át látsz. A tény az, hogy végre te rúghatsz labdába és hangod adhatsz a véleményednek és annak, hogy a parlamentáris demokrácia nem egyenlő a négy éves diktatúrával.
Ha döntésed aktuálpolitikai jelentősége szerinted fontosabb, mint a kérdések helyes eldöntése, akkor ne, de szerintem gondold át, hogy valóban siker e az, amit most annak értékelsz.

Hardverlesen

(#14984) ToRR3nt3


ToRR3nt3
senior tag

Több minisztériumi szakszervezet is Alkotmánybírósághoz fordul a teljesítmény-értékelési rendszer miatt, amelyet még Szetey Gábor volt személyügyi államtitkár dolgozott ki. Az érdekvédők azt nehezményezik, hogy a dolgozóknak csak előre meghatározott százaléka kaphat jó vagy kiváló minősítést. [link]

Államreform, mi? Ez a Szetey is megcsinálja a káoszt, aztán angolosan távozik. Jó fej.

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#14985) priti válasza priti (#14983) üzenetére


priti
addikt

Egyébként megértem, hogy szerinted siker az, hogy a vizitdíj csökkentette a betegek számát az orvosi rendelőkben. Szerintem se a körzeti orvosi rendelőben kell ultizni az özvegytársadalomnak, ebben az értelemben eredmény, DE (most szándékosan kihagyom az érveim a vizitdíj ellen, mert nincs értelme vitáznunk, hiszen egyenrangú állampolgárként jogod van az ellenvéleményre és én azt köteles vagyok elfogadni) de szerintem ha a vizitdíjra azt mondjuk, hogy siker, akkor valahol a szolidaritásra mondunk nemet. Kétségkívül helytálló indokkal, de egyben a legszegényebbek orvosi ellátásból való kizárására mondunk igent. Hová vezet ez?
A magyar társadalmi rétegek egymásnakfeszüléséhez. Ahhoz az "osztd meg és uralkodj!" helyzethez, ami lehetővé teszi, hogy szakmailag teljesen alkalmatlan emberek támogatást szerezzenek maguknak. Én nem szovjet csillagot, nem gárdákat akarok, nem gyűlölettörvényt akarok. Nem habzó szájú buta seggfejeket akarok hallgatni.
Én eredményekkel való kacérkodást akarok hallgatni egy választási vitán, nem pedig azt, hogy ki szart büdösebbet.

Lehet, hogy messzire jutottunk egy egyszerű kérdéstől, de ha egy ember átlagosan 15-20 alkalommal nyilváníthatja ki az akaratát országa útválaszttásai során, akkor sokféleképpen végig kell gondolni. Ez az ami miatt elkezdtem a napokban fórumozni.

Hardverlesen

(#14986) Dalai Láma válasza priti (#14983) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ezzel most nem tudok mit kezdeni. Továbbra sem. Mintha nem is az én hozzászólásomra reagálnál.

Elmondom ismét: ha igazad lenne, és a pártpolitikai aktualitások mozgatnának, netán a pártok kommunikációja, akkor azért szavaznék igennel, mert nem értek egyet a gyf kormány tevékenységeivel. Mert ez így is van. A vizitdíj viszont szerintem épp egy jó dolog, és akármennyire is unszimpatikus a kormány, csak ezért nem vagyok hajlandó igennel szavazni. Magyarul a kérdés helyes eldöntése felülírja a párt-unszimpátiámat. (továbbá ha nem ikszelek sehogy sem, úgy a szavazás érvénytelenségének esélyét növelem, ami azt jelentené, hogy marad a vizitdíj - ez a célom).

A népszavazás kiírása és kezdeményezése egy abszolút pártérdekeket szolgáló döntés volt. Pozíciószerzés, és az ellenfél egyengítése. Te pedig örülhetsz a demokráciának. A népszavazás abszolút pártpolitikai érdekeket szolgál, én azonban a kérdésekre összpontosíva fogok dönteni, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy melyik oldal milyen végeredményt szeretne.

Érthető?

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#14987) Dalai Láma válasza ToRR3nt3 (#14984) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Erről egy ismerősöm mesélt, aki közvetlenül tapasztalta. Már hetekkel ezelőtt megmondta, hogy milyen hátulütői vannak a rendszernek. Kérdés, hogy a ezt mindenki így átlátja, akkor a kidolgozásáért felelős "szakember" hogyhogy nem látja a buktatókat. Vagy miért van az ,hogy látja, de így figyelmenkívül hagyja?

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#14988) Dalai Láma válasza priti (#14985) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nyilván vannak jogos ellenérvek is. 300 Ft pedig nem nagy összeg, ennyit cigire is kiadnak még a legszegényebbek is (aztán a betegségeiket mások pénzéből lehet majd gyógyítgatni). Egy egyszerű átcsoportosítással elérhető a vizitdíj kifizetése+ egy cigi mentes egészségesebb élet. Persze jogosan mondhatod, hogy messze nem igaz, hogy minden szegény dohányzik. Ez igaz is. De 300Ft-ot egy koldus is öszeszed fél órán belül.

A szolidaritás pedig megmarad, a tb járulékot ugyanúgy fizetni kel továbbra is mindenkinek. Engem az lepett meg, hogy a nagy egyenlőségben miért fordulhatott mégis elő, hogy iszonyat sokan nem fizették a TB-t. Arról nem is beszélve, hogy a minimálbér adómentes, ami szintén nem nevezhető közös teherviselésről. Ha már nem kell adóznia a jövedelme után, akkor legalább a vizitdíjat kifizetheti.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#14989) Róth válasza Dalai Láma (#14988) üzenetére


Róth
aktív tag

"De 300Ft-ot egy koldus is öszeszed fél órán belül."

Te aztán tudsz érvelni :DDD Összehozlak Hordágy Ágicával.

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#14990) N4r4ncs


N4r4ncs
aktív tag

Úgy látszik mégsem olyan rózsás a helyzet[link] ennyit erről

Mátyással együtt az igazság is meghalt

(#14991) Dalai Láma válasza Róth (#14989) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Konkrét panaszt nem sokat hallottam még arról, hogy valaki azért nem ment el, mert nem tudott fizetni.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#14992) fordfairlane válasza Dalai Láma (#14988) üzenetére


fordfairlane
veterán

A havi átlag 10-15 ezer forintos tandíj önmagában nem olyan vészes, egy főiskolás / egyetemista havonta ennél jóval többet költ, illetve többe kerül. Viszont, belegondolva, én valószínűleg nem tudtam volna elvégezni a főiskolát, ha még tandíjat is kellett volna fizetni, szüleimnek így is nehéz volt engem finanszírozni. A 300 ft-os viztdíj önmagában nem vészes, a gyógyszerár, gázártámogatás leépítése, még ez sem olyan borzasztó talán,kigazdálkodhatónak tűnik. De ez így, egyszerre, reálbércsökenés idején, ez már vészes tud lenni sokaknak. Van egy kollégám, akit egyáltalán nem érdekel a poltika, soha sem foglalkozott vele, és nem is keres rosszul. Mégis el akar menni igeneket jelölni a népszavazáson. Úgy gondolom, hogy a társadalom egyszerűen nem hajlandó több terhet elviselni. Nincs megtakarítása. A vizitdíj az egésznek csupán nagyon kis szelete, ám jelképes intézkedés a csomagból.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#14993) Róth válasza fordfairlane (#14992) üzenetére


Róth
aktív tag

"A havi átlag 10-15 e forintos tandíj önagában nem olyan vészes.......A 300 ft-os viztdíj önmagában nem vészes...."

A tavalyi 20%-os és az idei évre várható 20%-os energia-áremelés önmagában elviselhető, a tavalyi 30%-os élelmiszerár-emelkedés önmagában nem nagy teher, a jövő évben bevezetésre kerülő, havi 2-6 ezer forintra tehető ingatlanadó önmagában senkit nem fog földhöz vágni, az idei 5%-os ft-gyengülésből következő importár-emelkedés és a devizahitelesek 5%-kal emelkedő törlesztője önmagában bagatel tétel, a 4%-os elvártadó tavalyi bevezetését önmagában el kell, hogy viseljék a vállalkozók......

NA DE EGYÜTT!
:))

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#14994) Róth válasza Dalai Láma (#14991) üzenetére


Róth
aktív tag

"Konkrét panaszt nem sokat hallottam még arról, hogy valaki azért nem ment el, mert nem tudott fizetni."

Mégis csökkent az orvos-beteg találkozó, azt meg (laikusként) nem merném állítani, hogy az elmaradó páciensek kivétel nélkül ultijátékosok lennének. Az orvoslátogatás indokoltságát egyedül az orvos hivatott eldönteni (és nem az szdsz mögött álló amerikai ellátásszervező cég tulajdonosai). Az idős társadalom túlnyomó többsége legalább egy krónikus betegségben szenved, ami előbb-utóbb a haláluk kiváltó oka lesz, és ezen az úton nagyon nem mindegy, hogy milyen pszichés hatások befolyásolják a lefolyást. Egy (akár teljesen felesleges) vérnyomásmérés nem kerül pénzbe, viszont az orvossal való rendszeres találkozó igenis a terápia része lehet.

[ Szerkesztve ]

Tiit, tiit, tibadam, tibadam!

(#14995) lúzer válasza Dalai Láma (#14988) üzenetére


lúzer
veterán

Ami ezer lesz, és ugye minimum 3× kifizeted egy bajnál.

De én örülök neki, bár lenne 10.000
És igent fogok beikszelni, mert ettő fogja a gyf-hordágy páros mérgében emelni.
Hátha lesz 3.000 ft

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14996) lúzer válasza Dalai Láma (#14991) üzenetére


lúzer
veterán

Én meg igen.
Választhatott: vizitdíj vagy 1 kiló kenyér

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14997) lúzer válasza Róth (#14989) üzenetére


lúzer
veterán

Lehet hogy még a buta, lepukkant nyomorgó mszpszavazó se szeret koldulni???
:U :U

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#14998) priti válasza Dalai Láma (#14986) üzenetére


priti
addikt

Értem.
Lehet , hogy pártérdekből írták ki, na és akkor mi van? Az erre a kérdésre adott válaszban kap ez egy fals csapást és abban már nem értek egyet senkivel, hogy a népszavazás intézménye az "abszolút pártérdekeket" szolgálja. A népszavazás minden esetben a demokráciát szolgálja és az a tény, hogy ettől a szemlélettől egy magadfajta a politikával foglalkozó ember elszakadt (azaz nem tart igényt rá, inkább nem szavaz) bizonyítja a folyamatos manipulálás eredményét, a magyarországi demokrácia fejletlenségét. A szüntelen agymosást.
Hiszen függetlenül attól, hogy miről szavazunk, a szavazat a meghatározó és az a tiéd lesz, az embereké lesz és nem a politikáé, a politika majd kétféleképpen értelmezve magáévá fogja tenni az eredményt, de a nép dönt, azaz a demokrácia működik. A népszavzás soha nem lehet antidemokratikus eszköz, csak az eredményes manipulálás bizonyítéka.
Teljesen falsnak tartom azt az álláspontot, hogy pártérdek. Baromság.
Mindenki érdeke, hogy a demokrácia elfogadható minőségében működjön itthon és elfogadhatatlannak tartom a népakarattal szembeni kormányzást még akkor is, ha a népakarat a hülyeség. Tessék tudomásul venni, hogy a demokráciára mondtunk egységesen igent '89-90' -ben.

Hardverlesen

(#14999) g@bo


g@bo
nagyúr

290-ig is elmehet az euró
- dg - - dudas@mail.index..hu
| 2008. 02. 21., 12:05 | Frissítve: 58 perce
Az árfolyamsáv eltörlése nélkül a jegybanknak nincs elég eszköze ahhoz, hogy egyszerre küzdjön az inflációval és a pénzromláshoz hozzájáruló gyenge forinttal, ráadásul az utóbbi időben az MNB is vesztett hitelességéből. A forint gyengülését az alapkezelők döntően azzal magyarázzák, hogy a befektetők kipécézték a bizalmatlanná vált nemzetközi környezetben a legrosszabb makromutatókkal bíró Magyarországot. A kamatemelés talán segít, de arra is komoly esély van, hogy a hosszabb távon visszaerősödni várt árfolyam a közeli hetekben-hónapokban akár a 290-es szintig is elszalad.

:R

(#15000) Motion_Blur válasza g@bo (#14999) üzenetére


Motion_Blur
félisten

kukac megmondta, hogy minden rendben van :R

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.