Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka
üzenetére
Volt egy ilyen szabályom, így nézett ki:
Alias-al szerintem jól meg lehet határozni, hogy milyen eszközöket szeretnél blokkolni:
Firewall/Aliases/IP:
+Add gomb megnyomása
Name: Elnevezed az Alias-t (pl. Blokkolt_eszkozok)
Description: Ide azt írsz amit szeretnél, hogy a későbbiekben be tudd azonosítani az alias-t
Type: Host(s)
+Add Host gomb megnyomása
Az Address mezőbe beírod a gép IP címét (192.168.x.x), a Description mezőbe beírod mi ez a gép
Save, majd Apply ha kell.Maga a tűzfalszabály:
Firewall/Rules/Az Interface amin létre szeretnéd hozni (pl. LAN):
Action: Reject vagy Block
Interface: Az Interface amin létre szeretnéd hozni (pl. LAN)
Address Family: IPv4 (feltételezve, hogy nem használsz IPv6-ot)
Protocol: Any
Source: Az 1. legördülő menüben kiválasztod: Single host or alias, a jobbra mellette levő mezőbe elkezded begépelni az előbb létrehozott alias-od nevét, vagy csak simán megadod a gép IP címét
Destination: bejelölöd, hogy Invert match, majd vagy kiválasztod azt a hálózatot ahonnan el akarod érni (ha 2 interfaced van ami WAN és LAN akkor a LAN NET kell neked), vagy létrehozol egy új alias-t ahol a helyi hálózatodat, vagy hálózataidat definiálod (ugyanúgy az IP rész kell neked mint az előbb csak Type Network(s) lesz, amikor pedig hozzáadsz akkor így adod meg pl.: 192.168.x.x/24 - persze a saját hálózatodhoz igazítva)
Log: ha szeretnéd logolni bejelölöd
Description: Adsz neki egy egy leírást, hogy a későbbiekben is tudd mi ez a szabály
Save majd ApplyEzután ha minden okés akkor már blokkolva is lesz a gép.
Ahogy olvasom a hozzászólásod, szerintem ott csúszhatott el a dolog, hogy te a WAN interface-en akartad blokkolni az eszközt, miközben azon az Interface-en kell blokkolnod ahonnan pl az IP-t kapja (pl. LAN, avgy ami nálad van).
-
válasz
Véreshurka
üzenetére
Szia. Köszönöm. Én is így tudtam, befelé nincs is semmi gond. Kifelé viszont mindenkit enged. Legközelebb hétfőn leszek a közelében, akkor csinálok képernyőképeket. Csak gondoltam addig is agyalok a kérdésen, esetleg megnézem, más hogyan oldja meg a kérdést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- MacBook Air 13.3" M1 (Late 2020) nagyon szép állapotban, 97%-os akkuval eladó!
- LG UltraGear 32GQ850-B GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bontatlan - ASUS TUF Gaming K3 Gen II billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest