Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
Kellene egy K10D váz. Szerintetek hol a legolcsóbb..?
-
tbs
addikt
Gyors kérdés: K100D + pentax M42 adapter + 100% fémtiszta(!) M42 objektív segg. Nem csinál zűrt a váz-objektív elektromos csatlakozásainál..? (Mert ráfekszik a bogyókra, ugye.)
-
tbs
addikt
Megvan a csipi. Custom menüben valami értelmezhetetlen rövidítés-mondatot kell enabledre állítani. User's Manual rulz..!
Aminek következtében éjfélig lődöztem egy Zeiss Pancolar 50mm F1.8-al a konyhában... Továbbra is űberelhetetlen optika, zseniális bokeh, tűéles kép.
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #1078 üzenetére
Zöldség. Van hozzá minden. Jó obi és tartozék is doszt. Képminőséggel itt már nincs túl sok probléma. (Pleiades a közeli példa. Bírom a stílusát. ) Masszív, strapabíró darab. K100D-t ''nyúzok'' pár hónapja (értsd megkapom asszonytól néha), van egy Z1P-m, egy MZ50-es vázam. M42-es zseniális obiból van jópár, de a K bajonett sem egy vesztes darab. Mondjuk eBay nagy barát, de 2-3 lencsénél többre ritkán áll rá az ember.
Nem tucatgép, átlagos(?) tudással, átlag feletti masszivitással és kezelhetőséggel.
Pentax. -
tbs
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #1123 üzenetére
A Pancolar 50/F1.8 gyilkosan jó holmi. Nemrég egy éjszakán keresztül csodáltam a konyhában kattingatva a zseniális képeit.
Ja, több kisseb kártya. Gyorsabb és adatbiztosabb...
Hö. Hátulról olvasok. Látszik, ugye..?
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #1220 üzenetére
Nekem volt egy ~20 éves örökölt gyári Pentaxom, ami eltört(!) egy kivétel során. Darabok belehullottak a 2 hetes K100D vázba. Infarktus. Azóta pofával lefelé ügyeskedek. ~2 hónapja szereztem a Medikerből egy hamát. Problémamentes. Nem forgácsol. Amúgy a "forgácsolós" képeket elnézve a biztosító rugólap, vagy a furán kezelt kicsavaró kulcs húzta meg a bajonett fényezését...
Ha csak kölcsönbe kell, oda tudom adni napokra, kipróbálni.
-
tbs
addikt
válasz -Deejay- #1245 üzenetére
"Az érdekelne, hogy miket hallottatok erről a gépről?"
Nem a Super verzójú, de van egy."Elég-e az általa kínált 6Mpixel, ha csak otthoni hobby fotózás a cél?"
Bőven. Nem a megapikszelek számítanak."Úgy általában a Pentax hol helyezkedik el a DSLR-ek világában?"
A technikailag korrekt, "inkább a kevesebbet, de az nagyon jól" vállalók közé tartozik."Tényleg túl hangos a zárszerkezet?"
Mihez képest. Nem néma. Nem lesből, 5m-ről vaddisznó fotózásra való. Viszont az elején is tök ugyanolyan hangos, mint pár ezer expó után. Nikonok pl. nagyon felhangosodnak. Elérik a K100D hangját előbb utóbb."Valóban hatékony a portalanító rendszer, vagy csak marketing az egész?"
Szerintem akár hasznos is lehet, de egy körtepumpa hatásosabb, az biztos. -
tbs
addikt
válasz -Deejay- #1250 üzenetére
Amikor cseréled az objektívet a tükör elég jól elszigeteli a külvilágtól a ccd-t.
Amivel eddig (1szer) sikerült komoly koszhalmot bevinnem véletlenül, az az éppen felcsavart obj. volt. (Retkes volt a bajonettje. Első kép: ufó az égen... Másofik kép: hatalmas bibircsók lányom homlokán. Oki lekap, megkefél, megtöröl, K100D ccd tisztítás bekapcs, lefeléfordít, körtepumpa pfff..! Pfff...! Tökéletes eredmény. Túl van lihegve a koszos ccd probléma. Ha izmos tisztítás kell, artwork foto.
#1254, adik: Az új SMD-es csodák gumírozottak a bajonett felfekvő részén.
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
válasz johnjohn #1371 üzenetére
Nikon D80 van technikailag ~pariban a K10D-vel. Nikonból felépíteni ua. a minőséget pillanatnyilag tuti legalább 1.5x-ös szorzó a Pentaxhoz képest. Már ha lehet ugyanazt. Pentaxnak nincsenek új, űberteléi.
Barátom, aki végül D80-at vett, sokáig szemezett a K10D-vel, csak Nikkor obis kölcsönhaverjai vannak többen... Amúgy néha "irigykedik" (kedves hozzám) a K100D harmadannyiba-kerülő-mégis-jobb képminőségére...
Nyomkodtam sokat a D80-át, a szubjektív benyomásom, hogy a Pentax alapból kéz alá dolgozik, de a Nikonnal jó pár napot el kéne töltenem, mire azonos használati szintre jutnék...
Nikon hátsó lcd-je alkalmas korrektebb előválogatásra, Pentaxé alacsonyabb felbontású. Stb.
-
tbs
addikt
Ha ez az első dslr-ed, akkor k100d, marad pénzed + obira, ha kell. Ha meg nem jön be, kevesebbet buksz.
Ha van már slr tapasztalatod, akkor k10d és kiszolgál 2-3 évig biztosan.
Megnéz, megtapogat... Ha az ár már nem játszik. K10d mellé nézz meg a D80-at is, van akinek jobban fekszik a fogása.
-
tbs
addikt
válasz Szten Márs #1487 üzenetére
Szabad.
-
tbs
addikt
A sandisk e3 a saját olvasójával 18/18M ír/olvas, a kingston 8G class2(!) 15/18M ír/olvas. Természetesen nem vagyok kezdő, szinkron módon jöttek-mentek a bitek a device és egy ramdiszk között linux alatt.
Az e3-as sandisk nem akad meg a D80 folyamatos jpg expója közben sem. (D80 ebben gyorsabb a K10D-nél kb. 2x...) Kingston-t nem tudom, nem volt abban a gépben.
-
tbs
addikt
Én pl. nem használok semmilyen permanens szűrőt. Komponálót, pl. átmenetes ND-t, néha. Polárszűrőnek rohadt ritkán van valódi(!) értelme, rendszerint hosszúzáridős mókáknál -> akármilyen jó oda. Szerintem.
A rendelkezésre álló ujjaimon meg tudom számolni hány szűrőzött képet tartottam meg... -
tbs
addikt
válasz Mercutio_ #1581 üzenetére
És..? Az ágtolás után lecserélted az uv szűrődet..? Az obik bevonata durvább dolgokat is elvisel, mint a "szűrőké". Por. Szél viszi. Akkor "széllel" le is fújható róla... És ér ellene a napellenző bőven. Napellenzővel bele se toltad volna az ágat...
A farsangi szezonban bölcsikben fényképeztem két alkalommal. A napellenző miatt nem értek az apró orrok-ujjacskák a frontlencséhez...
Polár: ha polározol, a polár-tekergetés miatt nem villám a téma. Ha nem villám a téma, akkor állvány, lerekeszelés, hosszabb záridő, alacsonyabb érzékenység, azaz rá kell készülni. A polár egyébként kompozíciós szűrő, mint az ND-k... Elég kevés olyan alkalom van, ahol tényleg indokolt számomra a polározás. Bevallom a noname+ fényfogó poláromat többször használtam ND-ként, mint polárként...Két tábor van: az obivédőszűrős és a szűrőtlenségben hívők. Mi nem egy táborba tartozunk...
-
tbs
addikt
válasz philoxenia #1678 üzenetére
Linket!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest