- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Enszuke #54341 üzenetére
Na ha ez így bejön vám nélkül neked, ahogy írja, akkor megeszem a kalapom (nincs kalapom, könnyen beszélek, de ha lenne sem lennék túl nagy veszélyben). Majd biztos az amazon fogja eldönteni, hogy erre jár-e vám, vagy sem. Szerintem a nagydarab vámos bácsi, akinek majd felcsillan a szeme a rohadt nagy doboz láttán. Egyébként tudják mennyi a vám, mert amikor a kindle-t rendeltem, akkor volt az az akciójuk, hogy ők fizették a magyar vámot, ha rendeltél. Még abban az esetben is nekem kellett vámpapírt visszaküldenem, mikor az amazont nyúzta meg a vámos a lóvéval. Pedig az kicsi dobozban volt, nem ennyi pénzért.
Azt meg, hogy egy hollandiában rendelő akárki mit írt arról, hogy megy-e 220-ról, azt kétkedéssel fogadnám. Főleg a második tetszett, amikor nincs rá írva de megy.... Na mindegy. Nem vitázok, nekem ez úgyis kicsi méret
-
Se ÁFA, se vám, se 220 volt
meg másfajta dugasz, ami megoldható, de azért... stb. Ráadásul, mikor megrendeled és elérsz a fizetésig, akkor ki fogja írni, hogy ja magyar vagy, akkor hozzád nem szállítjuk. Én az angol amazonról szoktam rendelni, még ott is megkapom jópár dolognál. Tévénél eléggé valószínű. Inkább a német amazonon kéne ilyeneket keresni, ott esélyesebb, hogy le is szállítják még nekünk is.
-
Sajnos ez sem nyert. Ugyanannyit szed ki, mint a másik.
Az sem jött be, hogy a másik programnál rákattintok arra, ahol nem adja ki, mert sajnos a másik mezőben sincs bent a jelszó.
Köszi mindenkinek a segítséget, de úgy látszik, másik irányból kell próbálkoznom (a tulajnál).
-
-
Köszi! Rápróbálok. Valamelyiket már próbáltam fél éve, de nem emlékszem melyiket. Az nem szedte ki sajnos. Majd beszámolok.
-
Van két jelszavam, amit sajnos csak az Opera böngészőm tud, én már nem. Hogy tudnám rábírni, hogy megossza velem az infót?
-
Ha már ilyen nagyon akciós dolgokról van szó, ez egy jó ajánlat:
http://www.csak1nap.hu/termek/media/?product_id=28634
Még kb. 4 órán át.
-
Ennek kizárólag a felmosás az oka. Látszik a képen, hogy az illesztéseknél a felomsás után felszívja a vizet, ott kicsit felpúposodik, amit a szék körgői tönkrevágnak, "lekaparják" a púpot. Egyébként ennek sem lenne baja.
Sir Riccio: Ha kis szőnyeget szeretnél alá venni, akkor ajánlom a Diegot. Választasz egy olyan padlószőnyeget, amit direkt görgős székre terveztek, levágatod belőle a megfelelő darabot. Mivel 3 méter a szélességük alapból, a hosszát kell meghatároznod, mennyit vágjanak le. Utána a mondjuk 1,2x3 méteres darabot kettévágatod így rögtön lesz 2 darab 1,2x1,5-ös szőnyeged, amit ott rögtön körbe is szegnek, ha kéred. Így akkora lesz pontosan, amekkora kell, meg tudod cserélgetni, vagy máshova is fel tudod használni. A méret csak példa volt, vehetsz más méretet is
-
Van routerem, a telekomos speedport, abban nem találtam ilyet. Lecserélni sem nagyon szeretném, hiszen ezt adták hozzá ingyen, akkor minek.
Hcl: Köszi, megnézem. Telepítek egy linuxot, megtanulom, hogyan kell használni, és már jó is nekem...
A neten (amin tudok keresni) én is csak az Air által ajánlott Netlimiter-t találtam, de az fizetős, ezért kérdeztem.
-
Egy online programot szeretnék tesztelni. Van olyan egyszerűbb program, amivel a netem sebességét fixen le tudom korlátozni 1-2-3 stb. mbit/s-re?
-
Valószínű azért nem találtál mert tök felesleges helyben pörkölni, ugyanis nem fog feltűnni egy jobb kávénál, hogy 1 napja vagy 1 hónapja pörkölték. Ugyan az lesz a minősége. Inkább a darálás minősége számít, meg, hogy mennyi időn belül iszod meg a lefőzött kávét. Egy jó daráló drágább, mint egy jó kávéfőző. Én a Tchibo-ban szoktam venni az Árkádban az ott darált kávét, az elég jó minőségű, normális árért. Régen, mikor még a belvárosban volt, akkor a Semiramisban, nem tudom fent van-e ilyen lehetőség. A Tchibo kávézó része sem rossz. A daráláskor szépen végig kell próbálni, ha otthonra veszed, melyik fokozat lesz jó.
-
válasz
oPalRx7 #53189 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ! Ez már akkor 3 lehetőség, amiből lehet választani. Végülis csak hazafelé kell kb. 20 főnek egy forduló (lejön, hazavisz), mert lefelé vonattal lemegyünk, csak nem akarunk azzal hazajönni, mert túl korán indul vissza (meg egyszer lekéstük bizonyos mozgáskoordinációs hibák miatt
) úgyhogy majd a 3-mat versenyeztetjük az ajánlatokkal. Köszi mégegyszer!
-
Nagyobb társasággal mennénk Villányba, szeretnénk buszt bérelni a hazaútra. Van valakinek tanácsa, hogy hol érdemes érdeklődni? Normális áron kéne. Köszi.
-
válasz
Nevil2 #53120 üzenetére
Az Ofotértben most a lencsére 50%-os kupont adnak, október 16-ig megrendelt lencsére. Esetleg érdemes számolni vele, még van négy napod.
MÁS: Van egy Canon A520-as jó régi fényképezőgépem, amivel szeretnék párat fotózni nosztalgiából. Van rengeteg memóriakártyám, de mindegyik 2 GB feletti, amit nem ismer fel (Memóriakártya hibát ír ki). Van valami trükk, hogy 2 GB-osnak lássa amit belerakok? A particionálást próbáltam, 1,7 GB-osra, a többi rész unallocated, de a fgép okosabb mint a windows, mert ahogy beteszem, látja, hogy az ténylegesen 3,8 GB és nem hajlandó foglalkozni vele. Ötlet?
-
válasz
saiyajin #52719 üzenetére
A videokártyás ötleted után esetleg az alaplapot is megpróbálhatod kivenni. Akkor biztos nem fog sípolni
Bocs a viccelődésért, de az eddigiek alapján a szervízt ajánlanám neked, mert annyira nem értesz esetleg hozzá. CPT.Pirk által megjelölt oldalon nem találtad meg a hiba okát?
-
Ez egy jónak mondott beltéri antenna. Az erősebbel lehet nem is kell falat furkálnod.
Itt pedig egy és mégegy kültéri antenna elég jó nyereség értékkel, ha mindenképpen kint szeretnéd elhelyezni.
Sajnos ezeknél az antennáknál DB értéket adnak meg a DBi érték helyett a nyereségnél, így csak következtetni lehet a tényleges nyereségre, mert a DBi érték lenne a pontos érték.
Sajnos a monitor/tv-hez nem értek, azt sem tudom, hogy mindegyik kiad-e feszültséget az antenna csatlakozón keresztül, mert ezekhez az aktív antennákhoz az kell, különben konnektorba kell dugni. Ha lesz mellette beltéri dekóder, akkor viszont nem fontos, mert az kiadja a feszülséget az antennának.
-
Már amennyiben robot vagy, és mindig optimálisan használod a gumit, akkor fél liter esetleg, ha hiszel a teszteknek. Én ezekben nem hiszek, főleg, hogy sima úton, de inkább laborban kreált eredmények. Tökéletesen beállított autóval, fix sebességnél stb. Ha ez a fél liter számít, akkor a légkondi is butaság?
-
4 éve használok Hankook Icebear téli gumit télen-nyáron az egyik autón. Ezzel leginkább városban járunk (minden nap viszont), nagyon ritkán megyünk városon kívülre. Most tart ott, hogy idén télre veszek egy új garnitúrát, ha úgy tűni kemény lesz a tél. Télen tökéletes (mondjuk ez egyértelmű), nyáron nagyon csendes
és a fékút sem nőtt extrém módon. Olyat választottam téliből ami jól szerepelt a vizes teszten. Persze nyáron (ami 30 fok feletti hőmérsékletet jelent) óvatosabban használom. A felülete még kiváló, csak azért gondolkodom a cserén, mert mint utánakérdeztem a nyári használat során kimegy belőle a téli gumikhoz adott adalékanyag, ami nem engedi télen bekeményedni, így tényleg egyre merevebb lesz telente. Ettől viszont egyre jobb lesz nyaranta
Ha nem kéne vele hegyen-völgyön menni ebben a városban, még 2 évet bírna télen. Eddig ugye megspóroltam összesen 8 kerékváltás árát és 13k volt darabja.
A másik autón azért nem használnám így, amivel autópályán szoktunk menni legtöbbször. Olyan sebességnél már túl puha lenne a nagy melegben, de aki ritkán megy messze a várostól és tud észnél lenni, annak megoldás lehet. Inkább mint a nyári télen-nyáron.
-
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!! Helyek kikeresve, elindulok és lesz ami lesz
a2d2: Nekem meg ez jutott eszembe.
-
Tud valaki Pécsen olyan szervízt mondani, ahol ma (feltehetően) és normális árért feltöltik a légkondimat a kocsiban? Kicsit elgyengült, amit a mai időjárás korrektül kimutatott
A másik amit keresek, vasöntvény lábos minél olcsóbban. Tudom, hogy az olcsó és a vasöntvény egymást kizáró fogalmak, de hátha van valakinek jó forrása.
-
válasz
CSorBA #51678 üzenetére
Parkolás: Amit érdemes megfigyelni, hogy a Kodály Zoltán utca felett van közvetlenül a Kacsóh Pongrácz utca, ami zsákutca (rögtön a körforgalombóf felfelé kihajtva van a bejátata!). Annak ellenére, hogy gyalog 2 perc tőle a Barbakán, 5 perc a Székesegyház, nem kell fizetni, biztonságos és így nyáron, mikor az ottlakók is nyaralnak, lesz hely. Szombat du. 1-től hétfőig pedig a Rákóczi úton a Törvényszék mellett van egy nagy, üres parkoló közel a központhoz ingyen.
Zsolnay +1, lakatfal és Szent István tér +1
Ja, arra készüljetek, hogy rohadt meleg lesz. Ez Pécsen keményebb még a másik rekorder Szegednél is.
Fregatt -1
-
válasz
CSorBA #51678 üzenetére
Ízlések és pofonok, de nekem hamurgeresben bejön a Bubu Szeráj. Ott sütik meg előtted és 650-1000 forintig megúszod a light burgert. Nagyot szerintem ne kérjél, a light is kb. 3 bigmac méretű. Én mindig dupla hússal kérem nagyétkűként és bőven elég. Tipikus talponállós hamburgeres. Bocs, mobilról csak így megy a link: ( https://m.facebook.com/pages/Bubu-Szeráj/369594576464127?id=369594576464127&refsrc=https%3A%2F%2Fhu-hu.facebook.com%2Fpages%2FBubu-Szer%25C3%25A1j%2F369594576464127&_rdr)
-
válasz
krizmo_ #51320 üzenetére
Ha a szerződésben benne van, hogy a közös költség téged terhel, akkor fizetned kell a magasabb összeget is. Ha meg tudsz állapodni vele, akkor új szerződést kell írni, miszerint a közös költség csak meghatározott összeg erejéig terhel, az esetleges magasabb díjat ő fizeti. Ez az írásbeli szerződés esetére érvényes.
Ha szóbeli szerződést kötöttetek, akkor is ezt a részt írásban rögzíteném (különösen akkor, ha a közös költségben pl. ilyenek vannak, mint szemétszállítási díj) mert később követelheti rajtad, nem fogod tudni bizonyítani a szóban történt eltérő megállapodást egyébként.
Mindenképpen állapodj meg vele valahogy, mert a korábban tanácsolt durciból nem fizetek eljárásból csak neked lehet károd a későbbiekben.
-
Látom mindketten belelkesültetek egy kis csonkításra.
-
Ehhez hasonló cuccot keresek, mini pc-hez kéne. Nem tud valaki Pécsett olyan boltot, ahol lehet kapni? Az Infolexben van USB-Ethernet adapter, de csak 1.1-es és nem hub is egyben.
-
Nálunk a terasz felett igen kicsi (7%-os) dőlésszögű tető van. Osb lap, kátránypapír, bitumenes zsindely. Alulról lambéria, hogy szép legyen. Semmi baja. Ha házba lesz, akkor a legolcsóbb szerintem a 10 centis gerenda, felülre a fent leírt sorrend, gerendák közé 10 centis profi hőszigetelő anyag, alulra gipszkarton vagy lambéria. Nem a legprofibb megoldás, de olcsó és azért szigetel is. Szerintem.
-
Ha kiválasztod az adott termék színét és méretét, akkor ad egy pontos számsort neki, ami alapján azonosítható, pontosan mit rendeltél.
Pólóknál pontos a méret (slazengert és lonsdale-t próbáltam), megfelel a magyar méretnek. A cipőnél érdemes az itthoni sportcipődnél megnézni a centimétert, az alapján belőni ott a táblázatból a méretet.
Mi olyan 5-6-an szoktunk rendelni, általában 500-1000 forint szokott lenni a postaköltség.
Gyors, pontos, sosem hibás, amit küldenek. Egyszer egy cipőm áruvédelmi jelzővel felszerelkezve érkezett, de hál isten drótos volt így el lehetett távolítani.
Egyébként ha félsz a ruha méretezéstől, menj be egy angol turiba, próbálgass és be tudod lőni a méreted. Mi is így kezdtünk neki.
-
Az mtd 2-3 éve adta ki a 4,5 lóerős, automata szivatós motorját. Én akkor vettem, akkor azt olvastam róla, hogy inkább egy honda motor koppintása, mint briggs. A nem automata szivatós mtd motorok valóban briggs motorok lényegében. Nem vagyok szakértő a témában, csak amit olvastam azt írom. Egyébként az automata szivató általában jó dolog, de tud nagy szívás is lenni néha, mert ha nem megy, akkor nem megy, nincs beavatkozási lehetőség.
-
Nekem is automata szivatós mtd-m van. A szabály, hogy tízszer szabad próbálkozni a behúzással, utána 2 perc szünet. Egyszer én is jártam így, mikor hideg helyről hoztam elő és előtte régen használtam. Azt mondták toljam ki a napra egy fél órára és utána próbálkozzak. Bevált.
-
-
válasz
Bigemperor #50555 üzenetére
A NAV-nál kell az ilyet bejelenteni, hogy hiába kérted, nem adott számlát. Ha mesélgetett közben, hogy milyen sok melója van mostanában, azért nem tud otthon sz..ni, azt is mond el nyugodtan. Örömmel vesznek minden ilyen elbeszélést...
-
válasz
Thomas1 #50114 üzenetére
Panel esetén a magasabb adatfolyamot igénylő adások (pl. HD M1) esetlegesen akadozhatnak. Ha ki a falra nem tudod tenni, akkor esetleg az ablakhoz tegyed. A legjobb ha látja a TV tornyot. Ha nem látsz rá a toronyra, akkor a francia emlékmű dombjára irányítsd. Onnan nagy eséllyel kapsz elég visszaverődő jelet. Az enyém is arra néz és jó a vétel.
-
-
Mobilgurukhoz lenne kérdésem. Az ismerősőm keres dualSIM telefont, ami dual active standby módban megy (nem kapcsol le a másik kártya beszéd közben) ÉS egyben billentyűzete is van, valamint wifi és mobilnet is megy rajta. Okostelefont találtam ilyet (ACER), fizikai billentyűzet nélkül. Billentyűzettel csak a BlackBerry 8900TV típust, de itthon nem kapható. Előre is köszi.
-
Klímát szeretnénk beszereltetni otthon. Megbízható beépítőt/szerelőt keresek Pécsen. Tud valaki ajánlani? Elsősorban két márka jönne szóba: Gree vagy Daikin, ha erről is tud valaki, hogy ilyet szerel-e a cég, az még jobb lenne. Köszönöm!
-
Van kenyérsütőnk. Az utóbbi 5 évet a spájzban töltötte egy polcon. Előtte sokat próbálgattuk, de sosem ízlett igazán a kenyér, amit sütött, mert van egy nekem fura mellékíze, amit nem tudtam megszokni. Azóta sütőben készül a kenyér, mindenki teljes megelégedésére. Jobban is néz ki, akkora lesz, amekkorát szeretnél stb. Indulásként a Limara péksége weboldalt ajánlom.
Szóval a kenyérsütő márkák helyett azt ajánlom, hogy ne vegyél. Felesleges pénzkidobás, mert az árából megsütsz kb. 100 kenyeret. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor én a vásárlás előtti utánaolvasásom alapján az Electrolux-ot választottam.
Ha további kérdésed van esetleg, próbálok válaszolni.
-
válasz
tajcsi #49134 üzenetére
Elvileg zárás előtt 1 órával akciózik az Aranycipó. A zárás időpontját meg megmondja az Árkádos infós néni telefonon. Bár én még nem hallottam, hogy az Árkádban is akciózna. A vásárcsarnokkal szembeni boltban van az akció, de csak egyszer próbáltam beállni a kb. fél órás sorba. Azt is végig rettegtem, hogy meglincselnek a nyugdíjasok, amiért a zsömléjükre pályázom öltönyben...
-
-
válasz
Sir Riccio #49002 üzenetére
törölve
-
válasz
Vertigo18 #48944 üzenetére
Most akkor megindul a viccáradat gondolom. Szabad?
Két rendőr helyszínel a durva balesetnél, ahol a sértett teste az árokban, a feje a járdán landolt. A jegyzetelő megkérdezi:
- Figyi, a járda az pontos j, vagy ly?
Mire a másik egy laza mozdulattal belendíti a fejet a záróvonalra:
- Nem tudom. Írd azt, hogy az úttest közepén. -
Kiegészítem még kettő kedvenccel:
Trükkös gyémántrablás (Flawless)
Kánikulai délután (Dog day afternoon) -
válasz
presbazsi #48525 üzenetére
Hétvégén érdemes lenézni a vásárba. Ha nem tudta elsózni akkor ott is lehet megpróbálja majd. Addig a kerékpárboltokban előre jelezni, hogy mikor tűnt el, hogy néz ki. Lehet már bevitték, akkor emlékezni fog rá, ha még nem, hagyd ott a számod, hogy hívjon ha beviszik. Korábban ezen a fórumon volt beszélgetés a kerékpárokról. Felsorolásra került szerintem az összes bolt. Keress vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Nagyrobogósok baráti topikja
- PlayStation 1 / 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RW (593930)
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával