Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger
üzenetére
Hidd el, ezen magam is meglepődtem. nem azért futtatok 3D markokat, hogy több pontot kapjak, tudom mire képes a Gainward kártyám.
hanem elsősorban a CPU izzasztására, hogy mire képes és mennyi pontot kap.
Ekkor lettem figyelems arra, hogy ha több feszültséget adtam neki, mint amennyire szükség volt az induláshoz és a stabil működéshez (ez persze csak próbálgatás után, később derült ki), katasztrofális pontszámokat adott a 3D mark 2005 a CPU-ra. Volt olyan, hogy 3000 pontot. Ha visszavettem a feszültségből és ez valamiképpen kompenzált valamit a programban - hogy mit azt csak a programozók tudnák - akkor máris 4000 pont fölé ment a CPU pontszáma.
Más: kiakaszt a HT. Nem kell elmagyarázni, mi is ez, jól tudom, mindent elolvastam róla még anno, amikor megjelent az első 3.06GHZ-es Intel processzorokban.
De magyarázza már meg nekem valaki a következő jelenséget (szándékosan kiemelem):
az adott feszültségen addig jól működő processzor (konkrétan: 4080MHZ, 1.51Volttal, HT kikapcsolva, minden hibátlanul lefut, benhmarkok, 3D-s programok) rögtön megőrül, mihelyst bekapcsolom a HT-t. Konrétan ez abban mutatkozik meg, hogy ha például lefuttatom a 3D Mark 2005-öt és a processzor tesztelő részhez ér a program, akkor vagy egyszerűen kilép, vagy újraindul a gép. Kipróbáltam néhány elég gépigényes, számításigényes autós szimulátorprogram esetében is, ugyanez a jelenség van. Pár másodperc és kilép a program. Ha több feszültséget adok neki, vagyis radikálisan emelem a prockó feszültségét, akkor meg visszajutunk az eredeti problémához: az fps esik, ez szemmel is látható és a 3D Mark 2005 2000 pontot ad a processzorra a lefutás után (márha nem bukik bele még így is a benchmarkba).

Ezek szerint nincs más lehetőség, mint kikapcsolnom a HT-t......
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
hanem elsősorban a CPU izzasztására, hogy mire képes és mennyi pontot kap.