Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Superman

nagyúr

válasz robyeger #2853 üzenetére

Hidd el, ezen magam is meglepődtem. nem azért futtatok 3D markokat, hogy több pontot kapjak, tudom mire képes a Gainward kártyám. :DDD hanem elsősorban a CPU izzasztására, hogy mire képes és mennyi pontot kap.

Ekkor lettem figyelems arra, hogy ha több feszültséget adtam neki, mint amennyire szükség volt az induláshoz és a stabil működéshez (ez persze csak próbálgatás után, később derült ki), katasztrofális pontszámokat adott a 3D mark 2005 a CPU-ra. Volt olyan, hogy 3000 pontot. Ha visszavettem a feszültségből és ez valamiképpen kompenzált valamit a programban - hogy mit azt csak a programozók tudnák - akkor máris 4000 pont fölé ment a CPU pontszáma.

Más: kiakaszt a HT. Nem kell elmagyarázni, mi is ez, jól tudom, mindent elolvastam róla még anno, amikor megjelent az első 3.06GHZ-es Intel processzorokban.
    De magyarázza már meg nekem valaki a következő jelenséget (szándékosan kiemelem):

az adott feszültségen addig jól működő processzor (konkrétan: 4080MHZ, 1.51Volttal, HT kikapcsolva, minden hibátlanul lefut, benhmarkok, 3D-s programok) rögtön megőrül, mihelyst bekapcsolom a HT-t. Konrétan ez abban mutatkozik meg, hogy ha például lefuttatom a 3D Mark 2005-öt és a processzor tesztelő részhez ér a program, akkor vagy egyszerűen kilép, vagy újraindul a gép. Kipróbáltam néhány elég gépigényes, számításigényes autós szimulátorprogram esetében is, ugyanez a jelenség van. Pár másodperc és kilép a program. Ha több feszültséget adok neki, vagyis radikálisan emelem a prockó feszültségét, akkor meg visszajutunk az eredeti problémához: az fps esik, ez szemmel is látható és a 3D Mark 2005 2000 pontot ad a processzorra a lefutás után (márha nem bukik bele még így is a benchmarkba). :F :F
    Ezek szerint nincs más lehetőség, mint kikapcsolnom a HT-t......

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák