- Fűzzük össze a szavakat :)
- R.I.P. Aláírások
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
no ezt asszem elengedem. találtam ugyan kódot és még gombicseket is tudtam hozzá csinálni (mondjuk ez várható volt), de:
1. nem lehet mellékletet törölni (pedig van delete method és applicable az item.attachment-re)
2. a ''for each item in subfolder.item'' ciklus 83 elemből elsőre 46-ot csinál meg, kábé 10-szer kell végignyomogatnom a makrót mire átmozgatja a szutyok 83 elemet más könyvtárba.
szal ez így elsőre elég lol. biztos én csinálok vmit rosszul, de a for each-et csak nem rontom el (nem is tudom elrontani...). mindenesetre ez megerősített abban a hitemben, hogy az outlook megbízhatatlan. -
lapa
veterán
üdv. a következő a helyzet: egy címről jön napi 100 email, mindegyikben van egy xls (persze mindben ugyanaz a neve). valami módot keresek arra, hogy akár szabállyal, akár vmi makróval ezeket el tudjam menteni egy könyvtárba. a név mindegy lenne, lehetne óó_pp_mm.xls vagy advancednek az egyes táblák A2 cellájában található egyedi azonosító.
szabályoknál találtam ''parancsfájl futtatása'' és ''egyedi művelet'' lehetőségeet, de nemtom ezekbe hogyan tudnék életet lehelni. múltkor már más kapcsán nekifutottam a makrózásnak, de nem ezzel kezdeném az outlook vba-zást ha nem muszáj. bár ha van vkinek hasonló scriptje szívesen veszem azt is. tud valaki segíteni? -
lapa
veterán
válasz
Blackmate #358 üzenetére
eszközök --> beállítások --> névjegyalbum beállításai --> kiválasztható mit rakjon előre. (ez most csak közelítő, mert angol xp-ről néztem)
meg ha az outlookban jól néz ki talán inkább a nokia suite-ban kéne babrálni valamit. ebben nemtok segíteni, rituálisan elégettem a cédét korábban... -
lapa
veterán
hát nemtom. nézegettem most az outlook xp szabályait, elméletileg úgy kéne működjön, ahogy te is írod. talán próbáld meg a szabályban bepippantani azt is, hogy ''további szabályok meggátolása''. nemtom magyarul hogyan van. belegondolva lehet direkt van így de ezt talán sose tudjuk meg.
-
lapa
veterán
nemtom másnak megy-e a következő:
0. nem wörd az email-írogató
1. beírom egy új üzenetbe, hogy ''helpdesk '' (körmök nélkül)
2. kimásolom ezt a karaktersorozatot a szóközzel
3. nyomogatom a ctrl + v-t úgy három sornyi szövegig
4. nyomok két enter-t
5. beírom, hogy ''köszi '' (körmök nélkül)
6. kimásolom ezt a karaktersorozatot a szóközzel
7. nyomogatom a ctrl + v-t párszor és már halott is. utána beírsz egy szöveget és 100% cpu van.
(gondolom nem csak a fenti szövegekkel műkszik, de ezekkel tuti rekonstruáltam másik gépen)
prozess beenden.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
ööö... ahogy olvasom ezt az exchange egy publikus mappájába kéne bemásolnom. nemtod véletlenül, hogy lehet-e csak lokálisan telepíteni? nem nyúlnék az exchange-hez ha nem muszály, mer úgy járok mint legutóbb a gp jogokkal. itt viszont komolyabb gáz lenne, ha mittomén holnaptól nem nyílnak meg senkinél a kutyás-meztelennős képek tuti meglincselnek. nekem elég lenne, ha csak egy usernél egy gépen műxene.
-
-
lapa
veterán
sziasztok. van egy olyanom, hogy az excel tábla elküldené magát emailen, de az outlook ablak megjelenik, hogy ''hoppá biztosan te akarsz küldeni ezzel a programmal malit?''. no ez nekem relatíve halálos, mert ütemezett feladatként futna naponta a szerveren. van vkinek ötlete? outlook 2003 / exchange egyébként. köszi előre is.
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
köszi a tippet, de én most feladom. találtam sok minden jópofa dolgot a techneten, de sajnos nem azt, amit kerestem. vagy a kulcsszavakat rontottam el (handling attachments outlook 2003 exchange különböző kombókban) vagy nekem nem túl beszélőek a resultok.
biztos ami biztos bepróbáltam még az officeonlájnt, hátha. erre mit ad isten: itt sem találtam semmit a témáról, viszont megtaláltam az ''aljnövényzet'' nevű levélpapírt, amit még tavaly kértem a jézuskától.
mindegy, az adminoknál nem kérdezősködik, asszem túlteszem magam rajta -
lapa
veterán
van egy olyan problémám, hogy domain környezetben simajúzer hiába kattintgat a ''ne kérdezz többet'' csekkboxra csatolmány nyitásakor, az juszt is elfelejti a kis büdös. ez mi? registry user hive jogok? van vmi egyszerű workaround mondjuk pár gyakran használt kiterjesztésre? vagy kezdjem el regmonozni meg exportálni fájltípusonként?
-
lapa
veterán
hááát nemtom, lehet jobb lenne, ha nem nagyon nyúlkálna a mailekhez inkább. a hsz-edről juteszembe olyan is volt már, hogy a junk-ban találtam meg jóbarátom emailjét, persze tök véletlen. se előtte se utána nem rakta bele. rossz napja volt biztos. ott mondjuk elképzelhetőnek tartom, hogy vmi rettenetes akció közepette behúztam, bár tapipaddal azért nem megy az olyan könnyen. azóta azért néha átnézem a junkot is.
-
lapa
veterán
sztem válaszd ki az általad legkevésbé kedvelt júzert, és nézd meg nem marad-e benne a cucc ha deinstallod fölüle az office xp-t, utána meg rányomod a 2003-at. van egyébként vmi settings export tool az office xp-ben is, ha nem tévedek, azzal mennie kéne. vagy ha nem, akkor írt vki totyikba vmi 3party appot, ami állítólag jó erre.
nemtom mér, de 2003 ellen nálunk is mindenki lázadt (persze esélyük sem volt, de jó volt látni az igyekezetet), pedig sztem nem rossz. talán annyiban gáz az outlook, hogy csoportosításnál egy csoport nem egy sor magas lesz, hanem másfél. rettenetes. viszont pl. ha a levélen jobb gombbal nyomsz egy spamlistára rakás-t, akkor a kis tündér egyből át is helyezi a levelet nemúgy, mint xp. ehhez mondjuk ész kellett...
-
lapa
veterán
hát ilyet akartam, de mindenki biztosított, hogy mennyire rettentően nagy felelőtlenség bármit-akármit is rárakni. a vége az lett, hogy a fájl/nyomtatószerverből backup dc lett. állítólag az egyetlen látható probléma, hogy a 15 perces ad-szinkronizáláskor (?) megáll egykét mp-re. persze ezt nem nagyon látni uccse.
dc túlméretezésről annyit, hogy mittomén. talán 2ghz xeon, mirroros vinyó. meg lapos. nam vágom a rack méretezős terminológiát, ez egy két ujjnyi ibm ?series szerver. megbízható gondolom egyébként is, meg nemtom a barkács hardverre vállalnának-e 8 órás cseregarit...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
veled biztos nem állok le vitatkozni, pláne hogy nem is értek hozzá. én csak annyit tudok, hogy egy postfix az ''úgyisottvan-úgyisazmailez'' linux szerverünkön tök feleslegessé teszi. pláne, hogy a legerősebb hardverünkön kell futtatni. persze magam ellen beszélek, linuxról pláne fingom nincsen. csak szeretem az egyszerű dolgokat.
UPD: mondjuk bebuknám a jó kis instant messaging szervert, amit rajtam kívül szinte senki sem használ...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
''...ez minden, amit a háborúról el tudok mondani...'' vagy hogy volt... nem néztem be, nem pipáltam ''ezt most mégse mentsd el'' csekkboxot, megnéztem a töröltben is, hátha sumákban nyomtam del-t, ilyesmi. halálbiztos vagyok benne, pedig írásban igen óvatosan szoktam fogalmazni.
-
lapa
veterán
pedig rohadtul így van, én is majdnem lefordultam a székről. pst-be nyomom az elküldöttet is, volt vagy 30 mail benne, mert előtte nem sokkal ürítettem. nyomtam a mailt, utána pár perccel vissza akartam keresni mit írtam. persze csak akartam. korábban is volt ilyen, még xp alatt, de akkor aszittem én vagyok a hülye. nagyon gáz.
-
lapa
veterán
hamár itt vagyunk csak beszólok, hogy az outlook 2003 nem mindig ment az elküldött mappába, még akkor sem ha a ''forwardolt meg minden mentése'' be van pippantva. persze ez csak ilyen betegeknek fontos, mint én hogy elmentem az összes céges mailt...
-
lapa
veterán
compactolás in progressz és a méret vadul csökken. kösssssz
ahh. 6,4 mb. ez ugye relatív, mert századakkora, mint előtte, de 0 levélhez képest nam tűnik vmi takarékosnak.
ez vmi olyasmi, mint az exchange-en az offline defrag. végül sikerült megcsinálni, a 13 gb lecsökkent 6-ra. kár hogy ezekhez az alap dolgokhoz user action required. -
lapa
veterán
sziasztok! nemtom ez-e az official totyik, de gyakran van problémám a pst fájlokkal. az éppen aktuális probléma csupán annyi, hogy van két pst-m összesen több, mint 1gb méretben, pedig összesen mindössze 0 elemet tartalmaznak. Bővebben: link (xxx = archív.pst)
most ez mér van? van ott 1 giga emailem vagy nincsen?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok