- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
Bubu79
addikt
Akkor Neked az astabil multivibrátor lehetett a kedvenced - az folyton billeg
Más volt a szakirányod - nálunk rendesen rámentek az alapvető elektronikára - azóta sem nagyon futottam össze a tranzisztor h21 paraméterével az utcán
Szekvenciális hálózatok minden mennyiségben, egy rakás egyszerűsítési feladat Boole-algebrával
Hát igen - szép dolog a digitális technika
elmoraan (r): Mondd ki nyugodtan - áramerősítési tényező
-
-
Bubu79
addikt
válasz
Bubu79 #35594 üzenetére
B+ és nem - végfok, előfok a bemenet választó kapcsolással, tápegység és kivezérlésjelző a hangszínszabályzó körrel együtt
A klasszikus kapcsolástechnika, de már integrált előfokkal és kontakthibamentes bemenet választó sorral és a 6383-ból már jól ismert vákuumfluoreszcens kivezérlésjelzővel
Mindezt pediglen innen
A végfoknál ami elsőre különbségnek tűnik, az a bemenetről hiányzó BF244-es FET, amely a némító áramkör részét képezte - bekapcsoláskor és a váltó gombok használatakor ez a tranyó húzta le földre a végfok bemenetéta kapcsoláskor keletkező kattanó zaj hangszóróra kerülésének megakadályozására
Ebbe már nem került be
-
Bubu79
addikt
Üdv
A 6383 nekem is álom gép volt, sokat vadásztam rá - időnként még fel-fel bukkan és nagyon tartja az árát. Évek óta 12000 körül van kirakva, ha felőfordul valahol
Van pár elektronikai kereskedés a városban, ahol bizományba átvesznek ilyesmit és zálogházakban is előfordul néha
A másik képen lévő az saját, a 6363-as
Nagyon ritkán van bekapcsolva, de nem lenne szívem megszabadulni tőle
A Marantz azért egy kicsit más tészta
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #35582 üzenetére
Azért nem gyenge, ahogyan a generátor zúg a hátán
Komikus ahogyan a jégen összekapja magát - nem semmi program lehet mögötte
-
Bubu79
addikt
-
Bubu79
addikt
válasz
Timocicu #35534 üzenetére
Nem tudom hogyan csinálták
Igen, a helyi érzéstelenítésnél ajánlott megfogadni az orvos tanácsát, mert különben olyan kaccenjammerre ( fejfájás ) tehet szert az ember, ami nehezen szűnik...
Nem szokták egyszerre mindkét lábon megcsinálni, mert akkor járásképtelenné válnál jó időre a sebek miatt. Fáslizni kell majd pár napig a lábat - Mariann nemrégen esett túl a varratszedésen és úgy tűnik teljesen jól van, szépen gyógyulgat - cirka két hete műthették
Gondolom az, hogy hány napig tartják bent az embert - de mostanság nem nagyon szokták marasztalni a kuncsaftokat túlzottan
old gray: Lehet, hogy akkor a saját üvöltésemre ébredtem?
Akár amiatt is lehet - bár eddig nemigen volt ilyen gondom
-
Bubu79
addikt
válasz
Timocicu #35527 üzenetére
A szédülés mástól lehet, de a lábfájást könnyen okozhatja
Kollégám Nejének is most műtötték a lábát - két napig tartották bent - szépen gyógyulgat.
Két helyen tevékenykedtek az orvosok, rövidke feltárásokkal - nem lesz baj, ha műteni is kellEgyszerre csak az egyik lábon szokták megcsinálni, a lábadozási időt pedig olyan 4-5 hétre mondták Neki
BE: Nono, a tej is lehet komisz - gondolj csak a kumiszra
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #35525 üzenetére
Nincs-e? Szerinted hogyan találok haza egy-egy átdorbézolt éjszaka után?
Zsinór mentén, mert egyébként elvesznék
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #35521 üzenetére
Mert szende medveként még csak tanulgatom a civilizáció olyan vívmányait, mint a főtt étel
Bizonyára a vili elé ugrott valaki és a sofőr félrerántotta a kormányt
Timocicu: Nem lesz baj
tope: Itt még a nap is süt ( bakker, hogy megint a konyhai tevékenységnél tartok
)
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #35511 üzenetére
A hólyaggal semmi gond - valami felver, de gőzöm sincs, hogy mi.
A macskák mancsát sejtem mögötte, de ha tényleg így van, akkor legalább meglesz a mai ebéd - bőréből kirántott macska
Kephamos: A fűtés üzemel
-
Bubu79
addikt
Madárfüttyös pitymallatot.
Mi a bánatos facér kell nekem cirka két óránként felébrednem éjszaka
Így nehéz pihenni
-
Bubu79
addikt
Kapcsolástechnikailag minimális eltérés van a két erősítő között - természetesen azon felül, hogy az egyikből hiányzik a rádió.
A kis torony végfokai 2X35V-ról mennek 2X35W-ot teljesítve, míg a nagy toronyé 2X45V-ról, így majdnem 2X50W környéki kimenő teljesítménnyel. Tranzisztoros végfokkal, korának egyik legjobb kapcsolástechnikájával
A 6383 ezenkívül megkapott egy nagyon dögös kivezérlésmérőt is, ami akkoriban a nyugati termékek sajátja volt csak jóformánModul rendszerű felépítés, így a javítás egyszerűbb, az egyes részegységek jól megkülönböztethetőek bennük
Imádtam
-
Bubu79
addikt
Valamikor a 80-as évek elején, amikor kirukkolt a Videoton ezekkel a hangfalakkal két konstrukcióban kínálta a termékeit ( ha jól rémlik a '84-es Magnósok Évkönyve hozta először az újdonságot ).
A kis torony állt egy AKAI gyártmányú lemezjátszóból, egy rádió-erősítőből ( ez volt az RA6363 ) és egy szintén AKAI Deck-ből. E mellé kínálta a gyártó a 40/60-as hangfalpárját.
A nagy torony állt egy AKAI lemezjátszóból, egy rádióból ( ha jól rémlik RA6360-as - ez nagyon hasonlított a kistorony rádió erősítőjére ), a már említett EA6383-as erősítőből és egy szintén AKAI gyártmányú Deck-ből
És ehhez járt a 70/110-es nagy hangfalpár is
-
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #35449 üzenetére
Egészségedre
"Sör előttem, sör mögöttem - sör hozott és sör visz el..."
Bon3ss: Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs
Megérdemlem egy ilyen trágya nap után és kész.
Qka: Centrifuga - hogy jól érezd Magad
Jó éjt Neked
-
Bubu79
addikt
Ugye nem arról megy az eszmecsere, hogy a vinyó tányérja készül abból?
Csak mert azt át kéne cseppet gondolni, mert nagyon nem abból van... Max a motoroknál használhatják...
Hajdanán még készültek üveg tányérokkal vinyók, rajta a mágnesezhető réteggel, de mostanság ha jól rémlik alu tányérokon van a réteg...
-
Bubu79
addikt
Jól nyomták, az biztos - a Katonadolog mindent visz nálam
Egyébként meg azér', mer a 24 az kerek szám - kereken két tucat
Tucatjával minden olcsóbb, két tucatjával meg már egyenesen gazdaságos
ádyz: Ne tévesszen meg, hogy az oktató előtt is vannak pedálok, attól még nem kell menetközben átadnod a kormányt
#35366: Egy sör nem sör - két sör fél sör...
-
Bubu79
addikt
Szia
Ez nem lehet véletlen. Mint ahogyan az sem az, hogy egy napban 24 óra van, egy tálcán pediglen 24 sör van
Ahogyan aztatat már Villám Shekasesperae ( © Markos-Nádas ) is kifejtette volt: "Több dolgok vannak földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes."
-
Bubu79
addikt
Némmá - hogy felélénkült a topik egyből
-
Bubu79
addikt
Akkor a vacsorát ma én főzöm - halászlé, ahogyan rendelted, mellé fogas tejszínes mártással, vagy ponty sörös tésztában? Esetleg lazac?
De bármit is kérsz, maci megcsinálja
Ha akarod még a brassóit is - ahogy elnézem lassan kedvem is támad hozzá
Qka: Azt beszéld meg Bon3ss-szal, Ő a nagy szakértője - a két adagot pedig jól érthető, hogy milyen hangsúllyal értette
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #35306 üzenetére
Hát jó - ez esetben eltekintek a dorgálástól
Kicsit Veled örülök én is
Fantasztikus érzés átvenni az első saját autót
Hejcegnő:
Ez esetben még nem metélem el a zöldsapkás nyakát - frissebben eltartható élve pár napig
-
Bubu79
addikt
válasz
Winner_hun #35296 üzenetére
Tessék szépen megjáratni - ne is lássalak a fórum közelében ma már
Balesetmentes kilométer milliókat Nektek
Verus: Hát nem gyönyörű ez a mai nap mégis?
Szia Timoka
tope: Majdnem - ez is egy Civic, de amit leamortizáltak, az biza NoLF-é volt
Mellesleg a vacsorának semmi keresnivalója a nagyok beszélgetésében - a brassói ugyanis Belőled készül majd Hejcegnő által
-
Bubu79
addikt
válasz
kételkedem #35286 üzenetére
Az nem anyagmozgató, hanem átvitel technikus
-
Bubu79
addikt
-
Bubu79
addikt
Na az tette volna be a kiskaput végleg, ha még fizetni is kell érte
NoLF: Ahogy elnéztem a másikat, azzal nem kell már menni többet
Légzsákok kinyílva, szerencsére nem láttunk semmit abból, amit éppen műveltek a mentősök, de még így is rohadtul megrázó volt látni
Gondolom telefonszámot nem hagyott a drága a szélvédődön?
-
Bubu79
addikt
Szabadnap. Elzavarják az embert holmi oktatásra Fehérvárra. Eldumálja az üntyümpüntyüm ne pisilj a konnektorba, mert kirázza az áram idiótaságokkal a jóember az időt, hazafelé meg nézhetjük, amint a 62-esen egy dömper alá futott kitudja hányadik generációs Civicben éppen szerelnek valakit a mentősök - rendőr még a környéken sem volt, olyan friss volt a dolog.
Ez a nap el van b@szva - kérek egy másikat helyette.
-
Bubu79
addikt
Nyelvújító forradalmár vagyok na
Már csak kocka forradalmárnak kéne lennem és felszabadítanom néhány gigát a vinyómon, hogy elférjek végre rendesen a C meghajtómon
Re: Azt tuti nem fogod látni tőlem, meg azt sem sűrűn, hogy szupcsi
Str8 sk8r: Nem zavar különösebben a mozgás és a zene sem, ha nem kell hallgatnom és néznem - mert nekem nem jön be.
Elfogadom, hogy másnak tuti, azt is tudom, amit én szeretek, attól meg mások rókáznak - mert ilyen a világVerus: Te nem szeretsz engem
-
Bubu79
addikt
Öööö. Szerintem nem.
Inkább vissza terelgetlek a helyes útra
Bon3ss: Mit mondjak arra a mozdulatra, amikor mindkét kezükkel úgy kalimpálnak, mint valami elfuserált Jet Li-k - fel, le - közben a tenyerük úgy áll, mint valami karatéjjos figuráé, aki épp most készül keresztülhasítani a Pentele Híd kosárfüles szerkezetét?
Szeletelnek vazze
Str8 sk8r: Kizárt - hidd el
-
Bubu79
addikt
Akkor bizony éjjel érkezem
Őstől örökölt a tűz, amivel átölellek,
Őstől örökölt a szenvedély, amivel követellek.
Vágyom, hogy érezd a szerelmemet,
Vágyom, hogy érezd, hogy szeretlek, hogy érezd.Ki kardot ragad, kard által vész - ki lőfegyvert fog Rád kalasnyikovom által hal
Tope: Jól látom, hogy ez még bölcsis kép?
Legalábbis a ruci pántja azokat az időket juttatja eszembe
-
Bubu79
addikt
Szép - most akkor kirúgtál Hejcegnő?
-
Bubu79
addikt
Hosszú az út míg a kezem a kezedhez ér
Szeretni valakit valamiért
Ne tudja senki ne értse senki, hogy mért
Ezer életen és ezer bajon át
Akkor is, hogyha nem lehet, hogyha fáj
Szeretni valakit valamiért... -
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #34978 üzenetére
Hol itt a probléma?
-
Bubu79
addikt
válasz
elmoraan (r) #34975 üzenetére
Változatos az - azért provokálja ki folyton
-
Bubu79
addikt
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember #34954 üzenetére
Verus: Nem. A színe még csak csak, de pont JVC-t... Ha már egyszer, akkor minimum Blaupunkt
-
Bubu79
addikt
válasz
Bub0rek #34924 üzenetére
Értelme is van, csak másold be a linkelt oldalon a fehér mezőbe és nyomd meg a kennify gombot
Verus: Hát jó - akkor majd holnap jóóól megnézem milyen lett
NoLF: Pmpmppppmépppffm fpmmmmmfmffm, ppmmffpppfmp mmm fpmímpmmffmmm - mpmmpp fpmmffmfmffmáffpffp - mmm fmmppfpmp pmpfmfpmpppfpffmffmmfmmmpmpmppppmépppffmífmpő fmmffpppfpfffmfpmfáfmmfmp ppfpmpppfffpmfpmmmfmp
fm
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max