Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Northlorien

tag

válasz daneel_hu #46688 üzenetére

Ha józan paraszti ésszel gondolkodom, akkor a ref black melletti csíkok is be kéne legyenek buktatva feketébe, nem? :)

Én erre a kérdésedre reagáltam. Elég sok grafikust/fotost, utómunkával foglalkozó embert ismerek, gőzük nincs a kalibrálásról, más csinálja nekik. Én konkrétumokat is írtam, mert azok személyes tapasztalatok voltak, a custom FW-es C9-esek vagy csak éppen a panel elektronika nélkül kapcsán, és az egybevág azzal amit KTTtech mondott. A near black hibának kapcsán csak annyit tudok, hogy a belső 1D/3D-lut korrekciójával lehet csak rendberakni, a workflowt meg a leírást ismerem, én magam soha nem mentem végig rajta. Állítólag valamilyen szinten ezt javítottak, pár helyről azt mondták felhasználók, hogy náluk jelentkezik közöttük Vincent, máshol meg azt hogy nem. Ami biztos, hogy a pár éves LG oledeknél konkrétan azt a tartományt becrusholták, hogy ez ne látszon, és az egyetlen gyártó, ahol nincs ez a gond, az a Pana, ami szintén arra mutat, hogy a panel ugyanaz, az elektronika és vezérlés viszont nem.

Új hozzászólás Aktív témák