Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Jenne

őstag

válasz Qru #14341 üzenetére

Szia!

Azt tudtam, hogy már egy ideje az euróoai picra készült olajakat nem Japánban gyártja az Eneos. A British Petroleum (BP) volt megbízva, de ott az utóbbi években már voltak belső gondok a cégnél (halálesetek a mexikói öbölben a tengeri kitermelésnél, indiai érdekeltség korrupcio, ukrán és orosz befektetők bukása, de ez még a háború előtti, többszöri teljes vezetőség váltás...stb. de nem sorolom). Ezen okok miatt Eneos kihátrált és kivette a gyártást a BP kezéből, az Orlen gyors volt és megszerezte az európai piacra a gyártást.
    Viszont Orlenről több negatív tapasztalatot is hallottam, köztük éppen a szerelőmtől, aki egy ideig velük volt partneri kapcsolatban. Főleg Opel és VW tulajdonosok jelezték vissza, hogy valami lehet az olajjal, mert fura erős kattogó hangokat ad az autó olajcsere után. Mintha a hidraulikus szelepemelő (hidrotőke) nem kapna elég kenést.
    Már nem Orlen partner a szerelőm.
    Közben még ezeket írtam, azon gondolkodtam, hogy tudomásom szerint a Ford gyári olaját is a BP gyártotta már hosszú évek óta, de lehet, hogy már azt is átvette az Orlen? Mert múltkor láttam a Ford Motorcraft 5w30 5 literes flakonon, hogy Made in EU.

Új hozzászólás Aktív témák