- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
burtione
tag
közben felvette velem a kapcsolatot a Viesmann szervíz is. Azt mondták, hogy mindenképp olyan vezérlőt kellene választani ami külön tud vezérelni két zónát. Mivel az opentherm porja a kazán szivattyújára küldi a jelet, és arra modulál. Nálam a padlófűtésnél is van egy szivattyú így arra külön zónaként lehetne csak hivatkozni, de azt nem tudta megmondani, hogy ilyenkor a modulálás hogyan nézne ki a kazánnál.
-
burtione
tag
-
burtione
tag
"Ezt pontosan nézd meg mielőtt bármit tervezel. - mindenképp
"Van egy motoros zónaszelep a kazán alatt beépítve igen, bocsi, aztán hőcserélővel van megoldva az alsó szint padlófűtése.
A radiátorokat külön el lehet zárni, attól függetlenül a többit melegíti, úgyhogy gondolom a TRV akkor jó lehet oda.
-
burtione
tag
-
burtione
tag
jelenleg síma onf/off vezérlés van. vagyis a computherm q8rf ezt tudja. De a kazán egy vitodens 100-as elméletben támogatja az opentherm-et de fórumosok nem nagyon elégedettek vele. A termosztátok a vezérlőt kapcsolják az pedig egy relén keresztül küldi a jelet a kazánnak. (gondolom én.
)
A radiátorokon nincs zónaszelep. Van egy radiátoros fűtési kör és egy padlófűtési kör, ezeket kapcsolja két darab termosztát egy vezérlőn keresztül.
Homey-val van okosrendszer, arra van rákötve minden. A fűtést termosztát + TVR-ekre szeretném, annyi elég lenne.
Egy ilyen [link] honeywell központot ajánlottak erre a rendszerre első körben.
De nekem a shelly relé + termosztát + TVR-ek is teljesen járható út.
csak nem tudom mi lenne a jobb -
burtione
tag
igen igen értem. Első körben olyan vezérlőt kerestem ami tudná a két szintet külön kapcsolni. De amit írtatok az alapján akkor lesz egy relé (pl. shelly 1 plus), az után egy termosztát a padlófűtésre (még nem tudom milyen típus lenne jó), illetve akkor trv-k a radiátorokra. (a radiátorok és a padlófűtés is 6-6 körön van, de a padlót azt hagynám, mivel egy nagy tér)
Kérlek erősíts meg, hogy így jó lehet?
-
burtione
tag
bocsi ha félreérthető voltam. Alsó szint padlófűtés, emelet raidátoros. Egy computherm q8rf van most két termosztáttal 1 lent 1 fent.
Ha pl. egy shelly 1 plus relére rákötök egy termosztátot ami kezeli a padlófűtést (az egész lenne egy kör, mert nagyjából egy tér) + a radiátorokra teszek trv-t (az lenne a másik kör amit kapcsol a relé ha valamelyik trv kéri), akkor az működő megoldás lehet?
vagy ettől mi a jobb? -
burtione
tag
Igen igaz. Alsó szinten padlófűtés, emeleten radiátoros fűtés van.
Mivel a padlófűtés jóval lassabban éri el a kívánt hőmérsékletet ezért lett volna jó olyan termosztátvezérlő ami két körön tud vezérelni.
Ettől függetlenül, helyiségenként a radiátorokra szerelhető TVR, sőt terveben is van. De a lényeg az lenne, hogy attól hogy fenn elérte a kívánt hőmrésékletet lehet lenn még működnie kellene. Jelenleg egy computherm q8rf van két termosztáttal így az alsó és felső emeletet is külön vezérli.
(a mostani lakásunkban egy honeywell van síma radiátoros fűtésre tökéletesen üzemelt eddig, de a másik házban most fel van adva a lecke, hogy ezt hogyan lehetne megoldani) -
burtione
tag
Sziasztok, tudnátok-e olyan okostermosztátot ajánlani ami legalább két körös (radiátor + padlófűtés) köszi.

-
burtione
tag
Sziasztok,
van egy Homey okosotthonrendszerem jó néhány okoscuccal.
Volt egy elképzelésem, hogy egy tabletre kiteszek egy dashboard-ot ami sikerült is, az volt a problémám, hogy folyamat meg kellett nyitnom külön (dupla koppintás, elhúzás) mikor szerettem volna valamit onnan kapcsolni. Végül sikerült ezt megoldanom egy mozgásérzékelővel ami homey-n keresztül egy webhook-al megnyitotta nekem a tabletet ha épp előtte voltam.Felbátorodva, azt szerettem volna elérni, hogy ha a telefonom ráteszem tölteni (pl. este 11 után), akkor induljon el egy automatizált folyamat, azonban a Homey rendszeréből, valamiért a webhook nem akar kimenni a telóig. Foglalkozott közületek ilyesmivel vagy hasonlóval?

-
burtione
tag
igazából egy 868Mhz-en működő távirányítót szeretnék integrálni Alexa-ba.
433Mhz-en működ gateway-t találtam (SONOFF RF Bridge R2 433 MHz - ez is egy távirányítónak menne), de 868Mhz-re meg vagyok lőve.
-
burtione
tag
Sziasztok, tud valaki ajánlani olyan univerzális remote controllert, vagy gatewayt, ami tudja kezelni a 868Mhz és 433Mhz-en működő transmittereket?
-
burtione
tag
-
burtione
tag
Sziasztok,
van két Velux-os tetőtéri redőnyöm, illetve most tervezek még venni kettő hővédő-fényzáró külső redőnyt. Ki lehet valamivel váltani a velux-os gatewayt? mivel kommunikálnak a távvezérlővel? Van ezzel valakinek tapasztalata?
-
burtione
tag
-
burtione
tag
Sziasztok,
találkozott már valaki olyannal, hogy Amazon Alexa-n be van állítva az eszköz, működik kb. 1 éve, és valamiért levágta a rendszerről "server is unresponsive" hibával. Először a klímával tette mindezt, mindent letörölve kb. 10. próbálkozásra sikerült újra hozzákapcsolni, de a termosztát (honywell T6) mindegyik újrapróbálkozásnál csatlakozik majd kis idő múlva a fent említett hiba miatt nem elérhető...
-
burtione
tag
-
burtione
tag
-
burtione
tag
-
burtione
tag
-
burtione
tag
-
burtione
tag
Sziasztok, belekóstoltam a smart home-ok világába, teljesen meg is fertőzött a dolog. Világítás, termosztát, klíma, tv, hangfal amiket sikerült eddig vezérlésre bírni illetve automatizálni Alexa-val. Most szeretnék szintet lépni, mivel vettem nyitás és mozgásérzékelő szenzorokat, de ezeket már Alexa-val nem tudom a rendszerbe építeni. Gondolkodtam egy Athom Homey-n, de mire megvettem volna, már sehol sem találni. Tudtok olyan okosotthon központot ami kezeli, a z-wave, zigbee, és a különböző infrás frekvenciákat, mint a homey?

A másik nagy kérdés, van valakinek smart kávéfőzője? ez lenne az utolsó projekt...

-
burtione
tag
értem. Köszi szépen a segítséget. Szerencsére pont van itthon olyan is.
Ugyanitt eladó két shelly 2.5 ha valakit érdekel
-
burtione
tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni, kivsit tanácstalan vagyok. Motoros redőnyök lettek beszerelve, mind a két típus távirányítós vezérlésű, ami ugye nem okos. Ajánlottátok a shelly 2.5-öt azonban nem találtam sehol olyan bekötést ami ilyen motortípuson is működne. Ezeken 3 vezeték van, a kapcsolóval működő típusokon pedig 4,a neten csak ilyen típusú bekötésekkel találkoztam. Lehetséges egyáltalán rákötni a shelly a már eleve távirányítóa redőnyvezérlésre? :(
-
burtione
tag
Sziasztok, kérdeztem már a fórumon, motoros redőny beszerelése előtt állunk. Ajánlottátok a shelly 2.5-öt, be is szereztem. A kérdésem az lenne, hogy ezt távirányítással vezérelhető redőnyökhöz is be lehet kötni vagy csak a kapcsoló alapúakhoz? Köszi

-
burtione
tag
Sziasztok,
Amazon Alexaban jártasokat kérdeznék. A gondom az, hogy egy intelligens infra remote controllerrel betanítattam a soundbaromat, mikor rácsatolnám az eszközt az Alexara akkor mindig "other"-nek titulálja. Ezzel az a bajom, hogy hiába tudom be és kikapcsolni, nem tudom neki olyan rutint adni, hogy pl. arról szóljon a zene, mert nem ismeri fel mint hangszóró. Átállítani nem lehet az eszköz típusát az appban. Van valakinek ötlete, hogy lehetne ezt megoldani?
-
burtione
tag
-
burtione
tag
-
burtione
tag
Sziasztok, redőny beszerelése előtt állunk, és szeretném okossá tenni. A kérdésem az lenne, hogy ehhez elég egy okos kapcsoló amivel ki/be tudom kapcsolni, vagy kell bele egy vezérlő is még? Vagy csak vezérlő kell egy sima kapcsolóhoz? Nem világos ez a része.

-
burtione
tag
sziasztok,
tud valaki ajánlani olyan intelligens infravezérlőt, amivel tényleg felokosítható sok infrás eszköz?
Egy BroadLink RM4C Mini-vel próbálkoztam. A tv-t és a set top boxot sikerült gond nélkül vezérelni, de nekem ami a lényeg lett volna egy Samsung HT-WS1G soundbar, sajnos nem sikerült állandóra. Ugyanazokkal a beállításokkal, van hogy sikerül és aztán bizonyos idő után elfelejti (ez lehet akár pár perc vagy óra is). Valaki találkozott hasonló problémával? Vagy tudtok ajánlani olyan eszközt ami nektek bevált? köszi
-
burtione
tag
köszi a válaszokat, igazatok van, ez valójában tényleg csak vevő. Pedig megnéztem most is, csomó helyen hirdetik, hogy valahogy rá lehet kapcsolni tv-t és arra fülest, de nem értem, mi módon.
szat8: megnéztem köszi, de ennyit nem tervezek. Megpróbálkozok egy adó/vevővel hátha...
PeterPH: igen igazad van, egy csomó olyan van ami adó/vevő is egyben, erre ez pont csak vevő.
amargo: próbáltam úgy is, de nem akart párosodni
jezusom: köszi, most rendeltem már egy másik típust, ha azzal sem jön össze keresni foglak
köszi mindenkinek a segítséget

-
burtione
tag
Sziasztok,
lehet kicsit off topic, de valamennyire csak idevág. A történet röviden az, hogy bővült a család néhány hónapja, és most jutottunk el arra a szintre, hogy kicsit be tudjuk kapcsolni a tv-t persze hang nélkül. Erre vettem egy bluetooth transmittert, hogy majd fülessel hallgatjuk...

Esküszöm, idegbeteg leszek, mert sehogy sem tudom rácsatlakoztatni azt a szart (bls-b21 a típusa) a fülesre. A tv-n már minden be van állítva, a 3,5mm-es jack kimenet van rákötve a transmitterre, de nem tudom párosítani a fülessel. Telefonnal simán tudom a fülest és a transmittert is, de őket egyben nem. Hang is van, ha a jack direktben a fülesre van kötve. Csak a párosítást nem értem egyszerűen. Van ebben valakinek tapasztalata? vagy ötlete? mert engem már szé..asz az ideg
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Nintendo Switch 2
- Xbox Series X|S
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Anime filmek és sorozatok
- Garmin topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"