Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
ngabor2
üzenetére
''harmadnapon halottaiból feltámada''
''teria die resurrexit a mortuis''
Forrás: Credo (in Deum Patrem omnipotentem, Creatorem coeli et terrae.)
A ''harmadik napon'' nem véletlenül elterjedt kifejezés, a hármas szám elég sok mindent jelent náluk, és megvan az oka a három napnak is, hogy miért ennyit töltött holtan, de ezt már meg nem mondom, hogy pontosan mi volt az.
p -
parandroid
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Én is így kezdtem, aztán elkezdtem utánajárni a dolgoknak, és annyi ellentmondást találtam az egész koncepcióban, amivel kapcsolatban a papok is csak tereltek, meg félrebeszéltek, meg megkértek hogy ne legyek ennyire okos, és főleg ne hangoztassak ilyesmit, meg hogy nyomás gyónni, mert nem elég erős a hitem. Ráadásul mindebben benne volt, hogy 17-18 éves kis taknyos, mit képzel ez, hogy visszakérdez, ha mondunk neki valamit. LOL. Na akkor lett elegem az egészből, aztán otthagytam a csudába. Hozzáteszem, hogy az azóta eltet 20 év csak megerősített, hogy jó döntés volt.
p -
parandroid
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Én tegnap már sonkát vacsiztam. Ebédre is csak véletlenül lett tojásos noki fejessalival, gondolkoztam is, hogy csakazértis benyomok hozzá valami beleszelt felvágottat. Egyébként te elvileg a körmenet után ehetsz csak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meglehetős képzavart látok ebben a kérdésben egyébként, hiszen ma lesz a feltámadási körmenet, holott Jézust nagypénteken feszítették keresztre, és harmadnapon támadt fel. No mindegy, a nép kényelme mindenek felett.
p -
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Mittudomén, én vizet gyártok. Egyébként szerintem nem romlik, de még csak nem is erjedhet, elvégre abból még a cukrot is kispórolták. Szénsav viszont tutira nincs már benne szavidőn túl. Az eldobós palackban pláne. Ellenben a szintetikus cuccok épp arról híresek, hogy bármire képesek. Ha rám hallgatsz, akkor inkább takarításra használjátok, frankón lemar bármit bárhonnan.
p -
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hát, úgy fest anyáink kollégák, mindenesetre. Nyelvtanból pedig anno álltam már bukásra is (nem szerettem szabályokat magolni, így meg aztán nem tudtam szó szerint leírni őket). Szerencsére a megnyert helyesírási verseny miatt átengedtek.

A perverziódhoz gratulálok, én ötévesen leragadtam a Régi magyar mondáknál és az Egri csillagoknál.
p -
parandroid
félisten
válasz
csapos2
üzenetére
Ja, ok. Szép tőled. Köszönöm.
Blacksoul: Tényleg, a szallag is jó példa. A másik típushibához pedig hasonló az egyelőre és az egyenlőre páros esete. Meg amikor az 'egyet' szót 'eggyet'-nek, de az 'eggyel' szót 'egyel'-nek írják. Akár egy hozzászóláson belül is. Ezt az 'órakkor' változatot még nem volt szerencsém látni. Nem is hiányzott...
Vicces dolog ez a magyar nyelvtan, na. Lehet vele szép nagyokat szívni.
Szerkesztve: És tessék. Máris ott van még egyszer a 'Milyenautót' topikban: [link].
p -
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
De a legdurvább akkor is ez a rész:
''az emberek a disznót felhízlalják
nevelgetik, viselik a dolgát
az emberek a disznót felizgatják
levágják, majd felaprítják
az emberek a disznót megdarálják
a belébe töltik és elfogyasztják
az emberek a disznót kihasználják
felnevelik és felzabálják''
A ''fincsi mi?'' pedig mára ugyanolyan szállóige lett, mint az ''az a baaaj'', meg a ''...-e vagy*''.
* a ... nem azért van, mert nem merem leírni hogy buzi, hanem mert mindenfélékkel használják már.
p -
parandroid
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
A katolikus egyház ezt a két napot határozza meg kötelező böjtként (mármint hamvazószerdát és nagypénteket). Minden további böjt egyéni preferenciák alapján választható, általában a szokás az, hogy katolikusoknak nagyböjt ideje alatt (hamvazószerdától nagypéntekig) péntekenként illik tartózkodni a húsfogyasztástól. Legalábbis amennyire tudom, ez az újkori iránymutatás náluk.
p -
parandroid
félisten
Kicsit késve, de jobb későn, mint sose, és legalább korán reggel beszólhatok valakinek:
''tehát akor így kell helyesen írni? meg-egészség-es-edés-ünk-re? Elvégre túl van a 7 szótagon, tehát egybe nem lehet írni, vagy igen?''
Megint hallottál valamit, amiről amúgy fogalmad sincs, hogy működik.
A 7 szótagos szabály csak a többszörösen összetett szavakra vonatkozik. Ez sehol nem összetett szó, csak agyon van toldalékolva.
Következő leckénk a rag, a jel és a képző megkülönböztetése lesz, addig is szervusztok gyerekek, és ne egyetek túl sok csokit.
Leülök magamtól, köszönöm.
p -
parandroid
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
Ágainak egy 1983-as kötetében jelent meg ez a verse. A film mikori? Segítek, az első szám kivételével mind egyforma benne, és 16 év telt el közben. A verset ismertté tevő Kaláka album, és a kapcsolódó daloskönyv Nálatok laknak-e állatok címmel 1998-ban jelent meg, tehát egy évvel a film előtt - azaz akár aktuális is lehetett, és még azt is el tudom képzelni, hogy a forgatókönyvírónak csak úgy a fejében maradt a mondat, mert valahol hallotta.

Ráadásul összecserélted a szórendet. Pfff...

p -
parandroid
félisten
válasz
tiv83us
üzenetére
tiv, király az aláírásod, de egyrészt nem pontos, másrészt érdemes lenne folytatni (mert a második része még viccesebb), harmadrészt akár fel is tüntetheted a szerzőt (nem, nem kapok jogdíjat).

''Ha állat lennék, soha nem tartanék embert a lakásban, mert lármázik, piszkot csinál és egészségtelen.'' (Ágai Ágnes)
Amúgy gratulálok, és üdvözlöm Maci Lacit.
p -
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
Erről jut eszembe a sztori:
''- Te ott, mit csinálsz a radiátor mellett? MIért nem figyelsz a tananyagra? Meg tudod mondani mikor volt a schwechati csata? Tudod ki vezette a csapatokat mindkét oldalon? Tudod egyáltalán, hogy melyik háborúról van szó? Vagy azt se tudod milyen órán vagy? Válaszolj fiacskám!
- Elnézést tanár úr, de őszintén szólva fogalmam sincs, hogy milyen óra van, engem azért küldtek, hogy nézzem meg, miért csöpög a radiátor. ''
p -
parandroid
félisten
Hűűű, mik vannak: [link]. Amindenit...
tbs: Jaja, azt még több valódi papírból hajtogatták, több rétegben.
Csacsi: Ne reménykedj: elviselhetetlenül vicces és rozsdamentes vagyok.
p -
parandroid
félisten
Basszus, tényleg nem könnyű lánchajtásost találni. Bár belegondolva, ez már a mi gyerekkorunkban is ritka volt. Ezek viszont nagyon állat jószágok: [link].
Ez a kedvencem:![[kép] [kép]](http://www.radioflyer.hu/trikes/images/34_hero.jpg)
De most gondold végig: a triciklinek nem az a lényege, hogy az első kereket hajtod és kormányzod? Egyáltalán: hol lenne a pedál, ha nem az első kerék tengelyén? Amire te gondolsz, az már szinte támasztókerekes bringa, hiszen mindenképpen valami fogaskerék kell legyen a hátsó tengelyen is, meg a pedáloknál is.
p -
parandroid
félisten
Székesfehérvárig levisz az M7, ott le kell menned a pályáról, kicsit kavarogni Székesfehérvár körül (elég jó a kitáblázás), és a 8-ason tovább Veszprémig. Nagyrészt négysávos, helyenként még el is vannak választva az útpályák, de becsapós, mert többnyire még csak nem is autóút, tehát szigoróan 90, mert rengeteg helyen mérnek. Szerencsére a falvak egy részénél viszont már megépült az elkerülő. Lábtól függően 1-1,5 óra alatt lent vagy.
p -
parandroid
félisten
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Kipróbáltad a DVD-ket, máshol mentek?
p -
parandroid
félisten
válasz
Racecam
üzenetére
Ezzel mindent elmondtál az idei szezonról (?). Bár én már az időmérőt sem igazán értettem. Ez most valami többfordulós kiesős rendszer rájátszással? Hülyék ezek?
Az új gumiszabály egyébként mi? Mert eddig mindenhol csak azt hallottam, hogy hülyeség, keresni meg lusta vagyok.
Tudom, mehetnék az F1 topikba is kérdezni, de az nem a Forma1-ről szól, hanem hogy Alonso mekkor köcsög és bunkó, és hogy mennyire utáljuk, úgyhogy egy ilyen kérdés eléggé offtopik lenne.
p -
parandroid
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Nem a Mikulás volt, úgyhogy vagy a szarvas sunyít, vagy Joker röhögte szét a posztod.
p -
parandroid
félisten
Véletlenül botlottam bele: [link].
És ott a kérdés a végén: Ön hisz az online szavazásokban?
Igennel válaszoltam, mert bízok benne, hogy többségüket rendesen megcsinálták, és nem lehet műkedvelő tizenévesek által írt szkriptekkel átverni őket.
Szegény kislányok belecsöppentek a nagybetűs internetbe, és megdöbbentek azon, hogy vicceskedvű ügyes fiatalemberek miket nem tudnak csinálni a védelem nélküli szavazógépükkel.
Valaki mesélje el nekik azt is, hogy tűzfal nélkül ki se merészkedjenek az internetre, és hogy ne nyissanak meg ismeretlen feladótól származó email csatolmányt.
p -
parandroid
félisten
válasz
Kalandor
üzenetére
A Don Pepékben viszont elvileg van free net, ha rendelsz kaját. A honlapon fent van, hogy melyikekben pontosan. Rettentő pozitív kezdeményezés.
Kolombusz: a DVD Decrypter - DVD Shrink páros kb mindenre elég, amire hétköznapi ember DVD-t használ. Ja, meg adatok kiírásához még egy régebbi Nero - dobozos DVD-khez úgyis adják néha. Egyik sem mai program amúgy, de jobb későn, mint soha.
p -
parandroid
félisten
Na, eljutottunk Cincinnátusig meg az eke szarváig?
p -
parandroid
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kifizetik, vagy átutalják, ahova kéred. Természetesen a megszüntetésnek is van díja. Sőt, általában átfutási ideje is, azaz nem úgy van, hogy bemész, és vége, ahnem majd a következő hónapban valamikor. Addig természetesen felszámolja a számlavezetési díjat is, meg a miegyebet is. Persze ez már bankfüggő.
p -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Ha valakinek napi egy-két üveg sör hosszú távon maradandó károsodást okoz, ott más probléma is van. És itt az egy-két üveget tényleg úgy értem, hogy egy vagy kettő, nem úgy, hogy 1-2-3-4-5-6...
A különböző alkoholos italok rettenetesen hasznos jószágok tudnak lenni, csak tudni kell őket a megfelelő időben és mennyiségben fogyasztani. Lásd még a röviditalok és a nehéz ételek, illetve a megfázásos torokgyulladás és a mézes-pálinkás tea kapcsolata.
p -
parandroid
félisten
Nagy mennyiségben igen. De nem annyi, amennyi a sörben van. Megkockáztatom, hogy kb napi 1 üveg sörrel használsz az egészségednek. A bor megint más kérdés, de ésszel fogyasztva annak is van jótékony hatása - például a vérképzésre, vagy az emésztésre. De hogy bármelyik jóval egészségesebb, mint a mesterséges anyagokkal telepumpált cukros üdítőitalok, az tuti. A titka az a dolognak, hogy nem szabad mértéktelenül fogyasztani.
p -
parandroid
félisten
Te sem túl sok közüzemi szolgáltatóval voltál kapcsolatban az utóbbi időben. Bármit megtehetnek, bármilyen csekket kiküldhetnek, te csak egyvalamit tehetsz: fizetsz. A lakásbővítés költségvetéséből pl most többszázezres nagyságrendben hízlaltuk az áramszolgáltatót, mert háromfázisos áramot köttettünk be (bővítés, villanytűzhely, klímaelőkészítés, éjszakai áram bekötése) A villanyóradoboz nem lehet a falon, ahogy eddig volt, ők beállnak vele a kerítésen belülre, és ott kell állnia egy állványon (szép állat, az utcafronti kerítés mellett, elhiheted
), aminek az ára kapásból több tízezer forint, a rávaló dobozé megintcsak annyi, és csak tőlük veheted meg, mert más dobozt biztonsági szempontból nem tudnak elfogadni, csak amit ők jóváhagynak méregdrágán. Ráadásul a kerítésen belül minden munkáról neked kell gondoskodnod (persze megmondja, hogy milyen mély árokban kell elvinned a kábelt a falig, és hogy mi a módszertana - kábelre homokréteg, arra jelzőfólia, mittudomén). Pár éve ez még úgy volt, hogy a villanyoszlopról behúztak egy kábelt a falig 5 perc alatt, és csókolom, a többi a villanyszerelő dolga, ők már csak az órát leplombálni jöttek. Most ezt a néhány éve behúzott kábelt leszerelni sem voltak hajlandóak, merthogy ez a fogyasztó dolga. Mire mondtuk, hogy rendben van, akkor ezt adja írásba, felmászok a villanyoszlopra és flex-szel levágom. Na ekkor nagy morogva ezt a részét megcsinálta ő, aztán otthagyta lógni, hogy akkor a házon lévő részét már levághatom. Ja, a kábel drága, az az ő tulajdonuk, azt tegyük el, azért mjad jönni fognak.
Persze ha bármivel nem érrtesz egyet, amit kitalálnak vagy kiszámláznak neked,akkor akár le is mondhatod a szolgáltatást, egyáltalán nem kötelező az ő ügyfelünkek lenni...
p -
parandroid
félisten
815GM-mel? Alapvetően híve vagyok annak az elméletnek, hogy egy integált lapkészlettel és megfelelő kompromisszumkészséggel sok mindennel el lehet játszani, de ez a P3-akhoz készült integrált Intel grafikus vezérlő tényleg valami mocskos módon erőtlen bármilyen alap 3D-s megejelnítési feladatban. Ha a 855GM-re gondolsz, azt még hajlamos vagyok elfogadni, bár ez már olyan kompromisszum lehet, ami a játékélményt is erősen befolyásolja. Játszottam én NFS Underground 2-t notebookon 16MB-os GeF MX420 Go-val, de kb úgy nézett ki a dolog, hoyg nagy színes kockák között irányítottál egy kisebb színes kockát.

p -
parandroid
félisten
válasz
Kalandor
üzenetére
Lakásfelúításnál ezért kezdtük az elektromos és vízhálózat újrahúzásával. No meg azért, mert nem bíztunk a több évtizede a falban rozsdásodó vascsövekben (amik amúgy is rossz helyen voltak), és a vakolat alatt a falban húzódó szigeteletlen kábelekben. Utóbbiak kb az elektromosság országos elterjedésével egyidősek lehettek.

Igaz, hogy sokba került, viszont most mindenről pontosan tudjuk, hogy milyen állapotban van, és hol van egyáltalán.
p -
parandroid
félisten
válasz
neduddki
üzenetére
Intel Extreme Graphics. Extrém pocsék. De rég láttam ilyet. Egy jól szituált TNT2 ronggyá veri bármilyen alkalmazásban is, beleértve a kártyák mozgatását passziánszban. Az Extreme Graphics 2 sem sokkal jobb a 855GM-es chipsetben, bár az talán már egy Gef2MX szintjét tudja hozni.
p -
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Diákmelóról, ideiglenes munkáról, alkalmi munkáról is kellett kapnod igazolásokat (jövedelemigazolást elsősorban), ezt mindenképpen prezentálnod kell, hiszen a cégnek meg kell tudnia állapítani az aktuális adóévben az eddigi jövedelem- és adójóváírásaidat. Ha alkalmi munkavállalói kiskönyvvel foglalkoztattak, vagy regisztrált munkanélküli voltál, akkor az illetékes munkaügyi központ kirendeltség ad neked ilyen igazolást. Egyébként mindezt a személyzetis el fogja neked részletesen mondani, hétfőn, amikor kezdesz.

Annyit még el kell mondanom, hogy no para, ha valami hiányzik, minden papír pótolható utólag is - nálunk egyedül orvosi igazolás nélkül nem vehetnek senkit állományba, az összes töbi papír utólag is beadható.
p -
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Előző munkahelyről hozott:
- munkáltatói igazoló lapot,
- jövedelemigazolást az aktuális adóévben kapott jövedelmedről,
- OEP igazolványt (rózsaszín füzetecske).
Emellett kérnek még:
- magán- és önkéntes nyugdíjpénztári tagsági okirat másolatát, ha van,
- adószámot, tb-számot, igazolvánszámot, lakcímkártya számot, adott esetben jogosítványszámot (szokták kérni ezen iratok fénymásolatát is, bár elvileg nem szabadna),
- legmagasabb iskolai végzettség igazolásának fénymásolatát,
- bankszámlaszámot a munkabér átutalásához,
- 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt (igazolható az igénylőlap bilétájával, s később leadható).
Meg még esetleg egy-két cég-specifikus papírt még alá kell írnod. A legtöbb helyen szükség van még üzemorvosi vizsgálatra is, ehhez ők adnak beutalót, a háziorvoshoz pedig vinned kell a
- TB-kártyádat,
- 1 hónapnál nem régebbi tüdőszűrő igazolást,
- háziorvosi igazolást az esetleges krónikus betegségeidről, vagy rendszeres gyógyszerszedésedről - jó esetben arról, hogy nincs ilyened,
- illetve itt is kérhetnek speciális vizsgálatokat.
p -
parandroid
félisten
Én most nézegetem az LCD tévéket. Karácsonyra lehet benevezek egy HD felbontású 60-70 centis jószágba. Feltéve ha addigra beigazolódnak a reményeim, és alaposan le is esik az ára. A szemem kifolyik, amikor egy-egy filmet megpróbálok megnézni rajta, pedig tök jó filmjeim vannak DVD-n, csak időt kéne szakítanom rá, hogy végre nézzem is őket.

Tévéműsornak meg úgyis Animal Planet megy csak újabban, aprónép csudára odavan érte. Még Minimaxot sem igen néznek, mindig csak az állatok...
p -
parandroid
félisten
válasz
VladimirR
üzenetére
''...melyben a mosogep meghibasodasanak titokzatos korulmenyeirol enekel az eloadomuvesz (''why did you fucked my washing machine?'')''
Újfent megalapozva azt a nézetemet, miszerint notórius iskolakerülő lehetett az illető, de legalábis az angol nyelvtan órákat biztosan ellógta.
Viktor: Ha jól emlékszem, be is ígértünk néhány hozzászólásnyi levonást hasonló esetekre. Ideje lenne foganatosítani ezt a lépést, nem?
p -
parandroid
félisten
És akkor a traktorgyár igazgatója személyesen fog rám megharagudni? Juj, de izgi.

Egyébként meg mi bajod a traktorgyárral. Az tök jó dolog. Gyerekkoromban mindig Rába Steigert akartam vezetni. Ötévesen egy egész gyárra való Rába Steigerért odaadtam volna a tízóraimat, az ebédemet, de még az uzsonnámat is, megfejelve az ajánlatot a két legkedvencebb matchboxommal.
p -
parandroid
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Meg gondolom hozzátette, hogy ha nem tetszik, akkor kapd be, ugye?
p -
parandroid
félisten
''Regisztrált 2004-02-13 21:54, azaz 1111 napja''
Ha binárisan nézzük, akkor 15 napos újonc vagyok.
Vlad: Az aláírásodban a hurt végére kéne még egy s.
p
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)