Hirdetés
Aktív témák
-
Bubu79
addikt
válasz Grafiqs #4200 üzenetére
Micimackó strikes back! Csak nem az avatarod rendezi a vérnyomásod?
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
tildy
nagyúr
Csak félig tudod jól: csak végszükség esetén adható bárkinek. egyébként nem. Manapság méár nem szokás A-s, B-s vagy AB-s vércsoportú emberkéknek 0ás vért adni...
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Sianis
addikt
Most néztem, évent 5x mehetek. Az bizony nem rossz! 56 naponta lehet menni, az évi 15 emberi élet megmentését jelenti, feltéve hogy jó-e a vérem...eddig annyit tudok, hogy A-s, de szerintem legtöbb embernek ilyen...
mod: Tildy: akkor ezek szerint érdemes menni, hiszen akkor egyenrangú az én vérem, hiszen csoportazonosat adnak...?
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
válasz Grafiqs #4204 üzenetére
Szíved joga eldönteni, hogy minek veszed ( mernék én kötözködni egy marcona moderátorral? )
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Sianis
addikt
válasz brownus #4207 üzenetére
Hihetetlen! Én azt hittem, hogy csak néhány ember esetén van ilyen, közben meg lassan én leszek a kivétel? Mondtam barátaimnak, hogy menjenek, egyedül 1 mondta, hogy megy, a többi mind azt mondta, ááá nincs időm, közben ugye most is a gép előtt verik a f@szukat, meg ugye 100m-re tőlünk veszik a vért, szóval csak kifogások. Egyikük tényleg allergiás az ilyesmire, nem bírja a vért, de a többiek meg szerintem nem elég férfiak! Komolyan szégyelném magam, hogy a csajok ott állnak sorban, hogy adjnak, én meg fent ülök és fosok, mint valami kiskölyök...hihetetlen ez tényleg! Vagy csak bennem teng túl a segíteni ahol lehet vágy, vagy nem tudom, de én nem leszek rest soha elmenni...ők meg maradhatnak az örökös kifogás keresők. No persze, aki tényleg nem bírja az nem gyenge, de aki tehetné, az szégyen ha nem megy...
-
Bubu79
addikt
válasz Grafiqs #4208 üzenetére
Igenis Marcona! Most is olyan agresszíven nézel rám, ahogy itt könyökölsz velem szemben
szerk.:
Sianis: éppen most gondolkodtam azon hogy megszabadulok a maradék Steffl-től, ami csak a helyet foglalja a hűtőben
[Szerkesztve]"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
tildy
nagyúr
Igen érdemes menni. A legkevesebb azt hiszem az AB negatív -ból van.
Hm hm... Legalábbis nekem nővérkék ezt mondták..
Bár msot azt olvasom, hogy a matematikailag a 0- jönne ki legritkábbra, de KKEu-ban a B- a legritkább...Na midnegy nekem mást mondtak...
Amíg van csoportazonos vér, addig próbálnak azt adni. Tömegbalesetnél, vagy ha nagyon nicns csoportazonos vér , szoktak azt hiszem 0 negatívot adni.
Annyit tudok még , hogy a B-s vércsoportú egyének közt igencsak sok a sötétebb hajú, többnyire fekete vagy barhajú, éles arccsontokkal rendelkező egyén, többnyire mongól - ural környéki vidékekre jellemző tipikus arcforma.
0-ás vércsoport az indiánoknál volt nagyon elterjedt.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Sianis
addikt
Utánna fogok ennek nézni, és amikor lehet hétvégenként irány a kórházba.
Mostanában sok a baleset a megyében, és mintha hallottam volna, hogy kevés a vér...hát akkor veszem is az irányt, megmondom, hogy féltem ezelőtt az első adás előtt, de mondtam magamnak, hogy menni kell...
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
a vérrel és annak látványával semmi bajom, még az ízét is szeretem, de a TŰ az kikészít.
3 éve volt orrsövény műtétem és amikor infúzióra raktak csak egy pici tűt szúrtak a kézfejemen levő érbe, akkor is elájultam ez van, persze ha egy adott szituban életet menthetnék vagy csak gyors segítség kellene akkor oké, elájulok és csapoljanak le!
tetszett az az idióta ms nóta? -
Sianis
addikt
-
Bubu79
addikt
Csak a Puffin ad erőt, és mindent legyőző akaratot...
Tildy: Ezek szerint előfordulhat, hogy én szőke, zöld szemű Dakota vagyok?
[Szerkesztve]"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
ladybug
őstag
válasz Kalandor #4184 üzenetére
Ez pszichés. Én is félek a tűtől, ha felém közelít. Viszont ha más v.kivel teszik ezt, nem tartok úgy tőle. Bár senkibe nem tudnám beleszúrni. Egyébként a várandósság alatt többször is vesznek vért. Az első babavárás alkalmával szinte minden vérvételkor elájultam, a második során szerencsére nincsenek ilyen gondjaim. Ennek ellenére még mindig nem bírom a vérvételt.
Hozzá kell szokni, ennyi. A látványt kell elviselni, és akkor a tested sem reagál rá extrém módon.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tildy
nagyúr
Általában jellemző mármitn amit írtam Kivételek vannak, de gyors gimis osztályfelmérés alapján is kb 8 B-s vércsoportúból 1 volt szőkésbarna hajú,a többi minde fekete/sötétbarna hajú.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Bubu79
addikt
Igen, a kivétel mindíg erősíti a szabályt... De miért mindíg én vagyok a kivétel
szerk.:
Ajjaj, már megint mit indítottam el... Megyek, mielőtt előkerülnek a bannolós kisbalták...
-
ladybug
őstag
válasz Kalandor #4221 üzenetére
Leesett a vérnyomásod. Ez a másik lehetséges eset. Ilyenkor csak az alvás és az evés segít.
Grafiqs: Egyél cukrot, vagy feküdj le, és polcold fel a lábad. Tapasztalatból tudom, hogy ez segít.
[Szerkesztve]Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Grafiqs
őstag
Egen, ez van nálam is ha vért vesznek.
Elég szar ügy, és sajnos nemnagyon tudom hogyan tudnék segíteni rajta.
ladybug: Köszia tippet. Egyébként meg az a fura, hogy elég jó kondiban vagyok köszönhetően a hülyeségemnek (sic!). De mégis mindíg ez a gond.És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
Necrolyte
tag
Vérvétel közben és után segíthet az, ha egy ''helyi'' emberrel, ottdolgozó véradásszervezővel, nővérrel beszélgetsz, és közben nem figyelsz a tűre. Ez sokat segít. Meg ugye vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani vérvétel előtt (kaja, pia stb., ezeket általában elmondják). Ha pedig tudod, hogy biztosan elájulsz, akkor ne menj el. Ha egészségügyi a dolog, akkor meg inkább a fentebb említett instrukciók.
To die, to sleep...
-
-
brownus
veterán
válasz Necrolyte #4229 üzenetére
nálam eddig ez se segített mert utána (is) ájultam el. volt olyan , hogy a vérvétel után felfektettek egy ágyra aztán pár perc pihenő után kikisértek a folyosóra, és leültem. aztán arra lettem figyelmes, hogy emelnek fel, közben meg pofoznak, hogy térjek már magamhoz 2x egymás után... sz@r ügy, ez lesz az én harcom! megszeretni a tűt
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
Most találtam. Ez a jövő!
Bővebben: linkNuclear launch detected
-
Bubu79
addikt
Ajjaj! Ha már most ennyire ért hozzá, mi lesz belőle ha felnő?
Jó lesz tartani a feltörekvő nemzedéktől"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
ladybug
őstag
A 4 éves lányunk úgy kezeli a touchpadet, hogy bárkit leköröz vele.
Eszméletlen mennyire a vérükben van ez az érdeklődés a modern technika iránt. olyan egyértelmű nekik v.mi, amin mi perceket, néha órákat gondolkodunk.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Pópa
senior tag
válasz ladybug #4236 üzenetére
'''''' olyan egyértelmű nekik v.mi, amin mi perceket, néha órákat gondolkodunk. ''''''
najah.
Bővebben: link
[Szerkesztve]Trust is good, control is better!
-
Bubu79
addikt
válasz Rez_Grof #4240 üzenetére
Akkor én még lónak sem lennék jó: Iszonyúan kőfejű vagyok a matekhoz, remélem marhának még így is elmegyek
-
Bubu79
addikt
Agy hiányában az általad vázolt megoldás nálam kivitelezhetetlen
-
ngabor2
nagyúr
válasz Rez_Grof #4240 üzenetére
Maradok a ''vegyészintegrálásnál''. Veszel egy jó minőségű mm-papírt, felrajzolod rá a függvényt. Kivágod a ''görbe alatti területet'', valamint ugyan abból a lapból egy ismert területű téglalapot. Mindkettőt leméred analítikai mérlegen, és aránypárral ki tudod számítani a függvényed integrálját Kell a francnak ez a sok hosszú nyakú s-betű...
-
addikt
Üdv
Szép dolog, nem elég, hogy most érek vissza a suliból, ki akarok kapcsolódni itt a PH!-n erre elkezdtek itt matekozni.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Bubu79
addikt
Még szerencse, hogy csak matekozni kezdtek el, és nem ''matekozni''
Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.