- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-01 10:51 Téma összefoglaló

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
Na meg van, mi volt a gond.
E:\ meghajtóra volt telepítve(külső meghajtó)
A mappa neve "01.Cyberpunk Telepitett" voltDDU-val már letöröltem minden lehetséges drivert, újratelepítettem tisztatelepítéssel az nv drivert, ugyan az.
Próbaképp átneveztem a mappát "Cyber"-re és most minden ok.
Gondolom a "01." volt a probléma.
Szóval egy mappanév ennyire bekavarhat.Mint régen volt, hogy ékezetes mappanév esetén, pl "játékok" nem indult a játék.
Esetemben indult, csak nem megfelelően. -
laychi
veterán
sottr, metro exodus ee alatt megfelelően működik, 5070ti-vel is, vagyis 2 kártyánál is ez a probléma, de csak cp77 alatt, több verzióval próbáltam, ugyan ez, megpróbálom mégegyszer a ddu-t
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Kérnék egy kis helpet.
CP2077-nél nem jönnek be a dlss funkciók, nem tudom nem e azért, mert amd vga volt telepítve.
AMD driver DDU-val törölve lett.
HAGS ON
Friss NV driver van fenn és mégis csak az XESS és az FSR aktiválható.
5070ti és 5080 esetén is ugyan ez a szitu.Az nvidia app által optimalizálva szintén nem jönnek fel a beállítás lehetőségei. :/
FG is vagy kikapcs vagy FSR 3.1 választható -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
A bench az csak összehasonlításra van, illetve a beállítás egyszerűsítéséhez.
MIvel minden bios más, azonos gyártó különböző kártyáinál eltérő a vf curve, ezért nincs tuti recept.
az egyiknél lehet +300, a másiknál meg +500 offset hozza ugyan azt a fesz/órajel párost.
Azért is szörnyülködök, rajta, mikor ilyen "+400"-at adtam a kártyának szövegeket olvasok.A gyári fesz is eltérő.
Van amelyik kártya csak 1 V körül megy vagy kicsit alatta, hiába engedne többet a bios. Hardveresen le van tiltva, és hiába cserélsz biost, akkor is így marad.Másik kártya meg lazán megy 1,05V-ot vagy akár 1,075V-ot is.
Voltak nálam különböző Zotac kártyák, Gigabyte, asus, eltérőek voltak. -
laychi
veterán
Igen, jó kari volt.
Örülnék, ha a mostani csak megközelítené.
-100Mhz alsóhangon a különbség, de inkább több
#17924GarszaAz akkor visszament, mert olyan felárral volt egy 5070 ti-hez képest, hogy nagyon nem érte meg.
Most se érik meg az árukat, de mivel most szabadul majd el a pokol, így gondoltam hosszabb távra beruházok erre. -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Ilyet használ valaki?
[Corsair XG3 RGB HYBRID GPU-Waterblock] -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
[Steel Nomad]
Venti Fix 50%-on ment, illetve mostmár a házventi és a proci venti is rendesen ment.
A helyiségben ~23fok van.
A gpu természetesen nem ment 3165-el, az csak a max volt.
2900felett ment valamivel, pontosan nem néztem.
Ez fér bele a TGP-be
-
laychi
veterán
Majd lesz steelnomad is, dont worry
Házhűtés nincs beállítva. de nyilvánvaló, hogy a windforce nem a legacélosabb.Most a legalját néztem 0,875V 2767MHz volt beállítás szerint oc-val, GPUZ szerint 2775-re boostolt, ingame bench alatt meg ~2600MHz környékén futkosott.
VRAM +3000 kapott, így közel annyi fps van, mint out of box, de a fogyasztás lényegesen csökken. -
laychi
veterán
az, hogy pl beállítok egy értéket hogy "x" V mellett "y" órajelen menjen, de ehelyett y minusz 150-200 az órajel. Úgy, hogy nincs tdp limit.
az amit a gpu z mutat kb semmit nem ér, az egy pillanatnyi max lehetett.#17341SzlobiG Majd, ha eljön az ideje
Sottr UVOC, max tdp limittel
0.975V-on hasonló értéket kaptam, mint 1,025V mellett, úgyhogy 1V felett el kell engedni, az tuti
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Sziasztok.
RTX 5090 miért boostol töredékére, mint a beállított fesz/érték páros UV/OC-nél?
Valahogy rá lehet erőszakolni a kívánt órajelet?
Out of box vs OC nem nagy a difi, ahogy néztem, így UV/OC+TDP limit beállítással kezdtem el tevékenykedni. -
laychi
veterán
Palit 5080 Gaming Pro- val kinek van tapasztalata?
Milyen a hűtés?(hőmérséklet/hang)
Alsó polcos nyilván, de attól még lehet jó vagy elfogadható, ezért a kérdés. -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Vicces, hogy a magyar alza 700k-ért adja az 5080 prime-ot, eközben a német 1300 euroért.
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Ezek bench beállítások, de curve-ban +480-500 MHz-ek vannak belőve, szóval azért egy
Game teszt nem volt.
VRAM bírná az tuti, gpu is szerintem 450-460-at menne.HA tutira akar mennia za ember ,akkor metro exodus ee-vel és hasonlóval kell tesztelni

-
laychi
veterán
alap vs oc gyári ventigörbe
Alap
OC
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Rendben, később megcsinálom, most szellőztetve van, így nem tükrözné a valóságot.
Ház oldalát már felraktam.
Csak egy 14cm-es venti van elől, abból nem kap a vga, csak a ram és a cpu.
1. teszt akkor out of box lesz
2. 111% tdp limites oc +450 gpu+3000vram
Mindkettő gyári ventigörbével. -
laychi
veterán
és mivel teszteljem?
out of box vagy oc teszt? -
laychi
veterán
Cyberpunk OC-val(virágbóti, nincs mfg
)
-
laychi
veterán
Nem, ez nyitott háznál.
Ez a hirdetett vga, gondoltam letesztelem, megnézem mégis ventik rendben vannak e(olyan fülest kaptam, hogy kerreghetnek, de nem teszik), illetve rops-ok meg vannak e megnéztem. De mint látható minden oké-
De akkor már tudni is lehet, hogy mennyit megy
-
laychi
veterán
Ventit lehet hallani, de ez fixen volt belőve, hogy minél jobban tartsa az órajelet bench alatt
Annyira nem néztem, az átlag 3290 lett. De a bench jobban terhel.
Game biztos nem terheli így és tartja a 3300-at is.(kitolt tdp mellett)jó kis kártya amúgy. 5070ti-ben is volt nálam prime, azzal se volt bajok és a főnökömnek sincs(aki megvette tőlem)
nem értem, hogy a másik topikban Adam miért húzza le ennyire.
Vagy lehet én fogtam ki jókat. -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Asus webshopban es amazonon van 5080 prime 1250-ert
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Nem.
Nekem evga rtx 3080 ftw3 hybrid volt előre berakva 240-es aio-val, úgy tolta be a meleget, hogy izzadt minden benn.
Persze a kártya hűvös volt, mert friss levegőt kapott.de a cpu, ram,lap, minden meleg volt.
Nekem a phanteks enthoo pro m-be fentre bemegy 360-as radi is, így mivel csak 240-es aio volt a procin, betettem egy 12 centis ventit elé, leválasztottam a gép első 1/3-át, így amit a vga radiról lejött meleg, egyből ment is ki fent.
A proci és egyéb alkatrészek nem kaptak így friss levegőt, de meleget se.
De elég kókány megoldás volt [ link
] -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Erről a váltotatról hallott valaki?
Shadow 3x
-
laychi
veterán
Eddig 4090-el nem volt baja, így azért erre nem mernék mérget venni, persze nem kizárható. De ilyenkor alaplap felől is jön ilyen visszajelzés?
#9930deathcrow42
korábbi hsz-ek alapján azon már túl van. Mármint a "CSM probléma". -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
PLZ 74348
csak 160km
kommst du vorbei
nekem is 14700k vanOlvasni lehet 5070 ti-nél is mindenféle nyalánkságot, feketeképernyő meg tudom is én, nálam nincs semmi baj.
Egyedüli anomália akkor merül fel, ha az unlock voltage control aktív MSI AB-ben vagy másik hasonló szoftverben. De ez csak az órajelre és ezáltal a teljesítményre van kihatással. -
laychi
veterán
Van egy kiste Becks, ha az bejön.
De 2 sör között simán lefut pár bench.
Nyitok is egyet, siess, el ne fogyjon.#9829ScomComputer
Nekem kellene egy 4-5000-es, mert csak 5070Ti van(egyenlőre)
Ez csak 34K-ig megy -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
A linkre kattintva nekem most a tuf-ot hozza be, elérhető,de amint kosárba akarom rakni nem elérhető, amúgy se kellene, drága

szerk.: most előrhető 14:41-kor
#9621Laraxior
igen,de múltkor prime volt linkelve msrp áron▖kevike576
Írtam, hogy amúgy se kellene, mert drága. -300 euro aztán meggondolja az ember, de így nem, köszi...közben kiszúrtam, hogy az 5070 ti is msrp áron van 859 euro, elkezdtem a kosarat, kifizetést intézni, na aztán 12gb...what? ja hogy 5070 nem ti, köszi, akkor mégse

-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
GIGABYTE GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G Grafikkarte HDMI/DP kaufen
B-ware visszaküldött
Még jó, hogy van...
GIGABYTE GeForce RTX 5080 AERO OC SFF 16G Grafikkarte HDMI/DP kaufen
-
laychi
veterán
5070 ti OC vs 5080 stock
5080-ban van még tartalék
beállítás ugyan az4k esetén ahogy néztem stock 65 fps, nekem 62-t sikerült hozni
(dlss, fg, rt off) -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Leírta, az árához képest.
Az msrp-ért is sok lenne,de úgy, hogy msrp +50-150%-os árak vannak végképp...
3090 1500usd
4090 1600 usd 3090+80% +100 usd-ért
5090 2000 usd 4090+30% +400 usd-értEleve nevetséges az árazás...
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Benchben igen, de pl játékok esetén ez nem mindig mondható el. Van, hogy gpu OC-ra szépen skálázódik, vram OC-ra meg meg se mozdul az fps számláló, esetleg 1-2 fps-t.
Illetve régen volt tök jó mentett profilom(oc görbe) MSI afterburnerben. Mindent vitt, kivéve egy game-et,( nem tudom már mi volt az.)
Mindent végig próbáltam, hogy mi a problem, miért van crash és csak egy dololg segített, ha a vram OC-t teljesen kilőttem.
Bármely játékkal ment a vram +1500MHz-t, ennél már ha 200 volt állítva, akkor is crash volt.(Ha megfigyeled 3dmark bencheknéll s 20+% különbségek kijönnek 4080-hoz képest ,ingame meg csak 8-11%. alap vs alap- oc vs oc.)
-
laychi
veterán
Nekem az asus tuf anno ez volt out of box[link]
ez meg OC-val [link]Most a proci a gyorsabb és a gpu lassabb

[link] leszedem az akkori drivert, kíváncsi vagyok mennyi változás lesz.
(...A diver nem kompatibilis a windows jelenlegi verziójával....)Igaz a 3dmark összetevői is mások, frissebb.
Mind befolyásol az eredményem.
Némelyik driverrel a cpu megy gyengébben, némelyikkel a gpu.
A napi használat az igazi, ezek a benchek csalókák tudnak lenni. -
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
szépen megy -
laychi
veterán
A képek mellett be lehetne linkelni is az eredményeket, akkor más is hozzá tudná adni az összehasonlításhoz a saját kártyáját, hogy lássa a különbséget.
(A natúr eredményeket belinkelni, nem az összehasonlítás eredményét.)
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Manapság már vízhűtéshez is lehet kapni nyomás/szivárgás ellenőrzőt. [link] itt levegőpumpával: [link]
Mielőtt feltöltené az ember nyomáspróbázza, mint bármilyen vízhálózatot és, amennyiben szivárgás van, elvész a nyomás.
Akkor lehet körbemenni a fittingeken, hogy hol a probléma.
Utána lepróbálni mégegyszer, még 2x, amég jó nem lesz.
És amikor minden oké, akkor mehet bele a foyladék. -
laychi
veterán
4090 volt anno nálam, de csak 10850k mellett.
37k-t gurítottam vele, sokan oc-val 40k+Ez 32-35k, eleg nagy a lemaradás még
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
ha valaki k procit vesz, akkor már lehet vele számolni.
elmegy az wqhd-n is
mondjuk én javarészt singleplayer játszok, online csak néha cs:go, valorant vagy ilyen gyenge hardverigényű lövölde.
de lényegében arról se volt szó, hogy milyen játékokkal játszana.
egyébként meg ha marad is benne valamennyi, akkor se kell kétségbe esni, cpu-t tudja még fejleszteni.
használtpiacról majd upgrade-el, amikor úgy érzi, hogy kevés.
rosszabb esetben platform váltás -
laychi
veterán
Elbírja, mehet mellé. WQHD-tól felfelé jó lehet.
5070Ti 4080 szint lesz kb, picivel gyorsabb nála az 5080.#2412ollie
14700K-val maggal is teszteltem e-core off, game-eket 4080 mellett. Bírnia kell. Dlss-t aktiválva is. Persze minimális OC nem árt(nem tudom mennyi az allcore boost 12700k-nál.
Nálam a 14700K 5,4-en ketyeg(alul órajelezve és feszelve). Így ment a 8 magos teszt is.5070 meg megint lesz kb 4070 super/ti szint, amit csípőből tudna az a proci. Csaka fake frame-mel "gyorsítják". Na ez az a kártya,amit nem szabad megvenni.
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Nézegettem a 90 fokos adaptereket.
Ezdiy fab-tól.
Mi a különbség az RVS és STD közt?
A pinek, hogy 12vhpwr vagy 12V 2x6?
Vagy esetleg a csatlakozó(k) iránya?Bocsi nem neked szántam a kérdést, hanem mindenkinek, akinek van tapasztalata.
12V 2x6 adapter egyébként használható 12vhpwr csatis kártyával?
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
-
laychi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- (kiemelt téma)
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Milyen monitort vegyek?
- Sorozatok
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hétvégére virradóan kiöntött a medréből a hardverfolyó
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- EVGA RTX 3080 10GB GDDR6X XC3 ULTRA GAMING Eladó!
- EVGA RTX 3080 10GB GDDR6X FTW3 ULTRA GAMING Eladó!
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12GB - Garancia - Friss wellness - BESZÁMÍTOK!
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 04.25
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 14" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- Xbox One / Xbox Series játékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

OC