Hirdetés
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz optimus34 #4946 üzenetére
Én nem vitatom, mindenkinek más az igénye. Szerintem a nagy többség aki qhd-ban játszik egy alapabb élsimítás elég és akkor mindjárt nem kell több kari. Akinek nagyobb az igénye az épít többkártyás rendszert. Ez nem vitás. A konzolos példa viszont nagyon rossz. Én nagyon szeretem a boxom, de a next gen konzolok közelében nincsenek a PC-s max élsimításhoz meg QHD-hoz. Ahhoz hogy valaki PC-n laggmentsen játsszon vagy 900p 1080p 30-60fps-el ahhoz nem kell 980.
(#4945) akoska07 : Ne mond nekem hogy minden átlag Asetto felhasználó 3x4k-ban játszik.
[ Szerkesztve ]
-
optimus34
csendes tag
-
Asbee
veterán
válasz optimus34 #4954 üzenetére
Ne haragudj de elég komoly értelmezési gondjaid vannak. Légy szíves olvasd inkább el még egyszer amit írok. Konzolról beszéltél. A next gen konzolok ezt tudják 120 ezerért. Szerkesztést pedig használj. Köszi.
Egyébként milyen laggról beszélsz? Valami fogalom zavar lehet...(#4956) akoska07: Szerinted új reg? Inkább újrareg Azt írtad semmi sem fölösleges amíg 3x4k-ban játszanak. Én erre írtam, hogy azok hardcore szimulátorosok. Átlag user nem fogja kimaxolni az élsimítást és csak ezért sli-t építeni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz optimus34 #4954 üzenetére
Teljes 1 hét eltöltése után a Prohardver fórumon,nem ártana beleolvasni a szabályzatokba.
Ahogy tőlem és sok más felhasználótól láthatod,lehet szerkeszteni a hozzászólásodat 5 percen belül.#4953 optimus34 :
Csak a fórum és a szabályzat nem bírja el főleg OFF-ban nem.
Nekem mindegy,én csak jó indulatból szólok mielőtt a moderátorok fognak szólni.#4955 Asbee : Nem tudom,
ha újra reg,akkor meg már tudnia kellene.#4957 optimus34 : Honnan tudhatnád,hogy ez lehetne a fóbiája ?
Ha tett is bármilyen megjegyzést anno újra reg userekre,biztosan volt értelme !!
Ezek szerint újra reg vagy.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Vszinű másképp értelmezzük a hardcore sim-ezést,nincs ezzel semmi baj.
Arra szerettem volna utalni,hogy verseny pályán minden egyes kavics számít,hogy lásd. Ehhez nem kell hardcore-nak lenni.
Fontos az élsimítás,legalábbis aki nem csak poénból körözget,annak fontos.Pont nem rég érdeklődött egy másik sim-es tag 970 teljesítményéről.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
KAMELOT
titán
válasz optimus34 #4958 üzenetére
Lagg az nem kártyától függ! Hanem attól mennyi a pinged!
Igen én próbáltam már 1440p-ben sőt napi szinten 3-4 órát azzal játszok és 45FPS ultrán megy a BF3 stabilan és nem lő szét engem senki sem!
Fos szervereken ahol nagy a lagg ott szétlőnek, de legtöbb szerveren jól megy minden!Megkérünk téged, hogy a hsz-dat 1 hsz-be tömörítsd és ne legyen minden egyes szavad egy külön hsz!
KÖSZÖNJÜK![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
optimus34
csendes tag
Nem ezt próbáltam fejtegetni, 980-am van, csupán azt, hogy tizedannyiért 30FPS-el, konzolon atombiztosan, laggmentesen játszol, míg ugyanezt pc-n megteszed kb 500-600k-ért. Nagy üzlet nem?
És egy 170k-s VGA-tól elvárható lenne, hogy 1440p-ben élsimítással is teljesítsen, holott nem, "milliókat" kellene költeni még rá.cyberkind: A kontrollert az ötéves gyerekeknek találták ki, azért.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz optimus34 #4963 üzenetére
Mire szeretnél milliókat költeni egy gépben ?
Ha konzol kell vegyél azt és játssz lagg mentesen,nincs azzal semmi baj,
de akkor minek neked a 980 ?Nem ártana beleolvasni a topicba ki miért vesz 980-t illetve 970-t és 970 SLI-t.
A kontrollert az ötéves gyerekeknek találták ki, azért.
Amúgy ezt egy konzolos topicba is írd le légyszi és várd a reakciókat.
Ezek szerint te már elmúltál 5 és nem kell neked konzol.
Nem értem miért emlegeted akkor a konzolt.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz optimus34 #4963 üzenetére
Biztos szép a kép a konzolon! Főleg valami gagyi felbontásban és részletezettséggel!
Konzol + TV-t kérünk ne hasonlítani a PC+ valamilyen minőségi monitorhoz!!! Egy TV még közel sem tud annyit mint egy monitor!
Konzolon még az irányítás is nagy rakat xart ér![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
optimus34
csendes tag
válasz akoska07 #4966 üzenetére
Miért szeretnék "milliókat" költeni? Semmiért, költői kérdés, évek óta teszem, mert a hardver rosszabb mint a drog. Te eddig mennyit költöttél, őszintén, évente hány tízezreket, és költünk mindannyian? Van ennek értelme? És 1440p-ben 170k-s kártyával élsimítás nélkül.. Hm? Na miről is szól ez a topic?
KAMELOT : Támogatom, de szaggatás és laggmentes.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz optimus34 #4969 üzenetére
Egy jó gépet egyszer kell megvenni,aztán pótlásokkal lehet upgrade-elni.
Nem kell minden egyes cuccot teljes árban számolni,mert az elődök mennek a piacra,nincs értelme tartogatni őket. Költök rá,de csak ésszel !!! Te vettél 980-t én veszek 970 SLI-t,tehát csak ésszel... Nekem kell a felbontás miatt (5760x1200),és oda a 980 már nem elég. Költünk rá,mert vannak igényeink,ha nem lennének,nyomhatnánk GTX 560 Ti 448,vagy GTX 580 kártyákkal is,mert még azokkal is lehet játszani. Az hogy megveszik a 980-t,az mindenkinek saját döntése,viszont teljesen biztos,hogy nem multimonitor vagy 4K-ra veszik és nem is 3D-re. Szóval 170K-ért el lehet dönteni mit vesz az user. Ahogy leírtam anno amikor a kártyák bejöttek,hogy nem lesz 980-am,mert "nincs értelme",legalábbis nekem nincs.Azt látom,hogy szeretsz erős túlzásokba esni.
Nem kell több millás gépet építeni,mert az tényleg felesleges.
Lehet építeni,de felesleges.
Az is ahogy ~150K-ért építek vizet a procira,és ez már abszolút extra.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz optimus34 #4971 üzenetére
Maradjunk annyiban, kicsit el vagy szállva az igényekkel..1080pben jóval gyengébb kártyákkal is bőven kompromisszummentes az élet. Persze nincs ezzel gond, mindenki oda lapátolja a lóvét, ahová szeretné. Egyébként 1440pben 27"on igen jó szemed van, ha zavar az AA hiánya..vagy az enyém sz@r már, nézőpont kérdése
-
nagyúr
válasz KAMELOT #4974 üzenetére
Azt sztem még hozzá lehetne tenni hogy 4Gb verziót.
Sztem aki bestbuy-t akar,az 780 SLI-re vadászik jó áron.
Én is elgondolkodtam rajta,de inkább vadászok egy másik 970-t.
Vagy 3.-at.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Latom indul a cirkusz itt is.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Crytek
nagyúr
A nemrég bemutatott GTX 970 "mini"-nek van bármi hátránya a rendes 970-el szemben?
Next PC Upgrade: 2022
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz gainwardgs #4864 üzenetére
Nagyjából +4-5% van az új kártyáknál, míg a többi 2-3%-ot javult, de ennyit már kaptak a Radeonok is az új béta driverrel.
Ahhoz, hogy helyre álljon a világ rendje meg kell adni a Cryteknek, amit akarnak, mert ma már nincsenek jó anyagi helyzetben, így nincs kapacitásuk a reserve engineeringre a GeForce-oknál. Ugyanaz a bajuk, mint amit az OGRE motor fejlesztője leírt itt: [link]
A Cryteknek általánosan vissza kellene lépnie az egyik gyártói partnerprogramba. Ha nem akarják az NVIDIA feketedobozait használni, akkor a Gaming Evolved is segítség, mert az AMD tudja hogyan kell a GeForce-okra optimalizálni. Ma nagyon sok játékhoz ők írják az NVIDIA-hoz a kódot, sajnos a Ryse nem tartozott közéjük, azért lassú GeForce-on.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Forestgreen
aktív tag
Sikerült megoldanon a "Nemrég a boltok polcaira került a GTX 900 sorozat. Ha váltottál, melyik márkát választottad?" szavazást [link] , már nem kell regisztrálni. Kérek mindenkit, csak egyszer szavazzon. Aki kíváncsi milyen arányban vettünk GTX 970/980-akat, itt ki fogom írni. Remélem nem égbekiáltó OFF.
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
daveoff
veterán
válasz Forestgreen #4984 üzenetére
rendszerigeny.hu jön be a megadott link-re....Ja, ott van a szavazás....
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #4986 üzenetére
Igen, lesz.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Mate
nagyúr
Na megjött az evga 970. Pár óra míg felmelegszik és mehet is a gépbe
-
Mate
nagyúr
válasz #Morcosmedve #4989 üzenetére
Ami egyből feltűnt, hogy szimpla lapra nyomtatott infó volt a dobozban, miszerint a kártya ventije nem indul el csak 60-65 fok körül. Úgyhogy ezen a biost már lecserélték és gondolom gyorsan beleraktak egy nyomtatott papírt a csomagba.
Járt még hozzá egy jó nagy poszter, fémes evga matrica, 2 másik evga matrica, tápátalakítók, dvi átalakító és kézikönyv. DVD nem jár hozzá, de ez engem nem zavar, miután 3 éve nincs dvd olvasóm.
-
ihunter
újonc
Sziasztok!
Kb az eleje óta olvasgatom a topikot, láttam már páran beszerezték az új GTX-ek egyikét, időközben én is szert tettem egy Giga 970 G1 Gaming-re. Pár napja van meg a kártya, eddigi tapasztalataimat szeretném veletek megosztani:
Előtte egy MSI 780 Gaming-em volt, így kíváncsi voltam mit tud majd az után. Először is én régen nem voltam igazán Gigabyte párti, de meg kell mondjam pozitívan csalódtam ebben a márkában...ez az első Gigabyte termékem de eddig úgy néz ki nem is az utolsó.
Nos amit kártyáról el kell mondjak nagyon meglepett a minősége, nekem nagyon tetszik főleg a Blackplate a hátulján, lehet, hogy a Strix jobb minőségre nem tudom nem volt még nálam mint MSI vagy bármelyik másik 970 sem, de attól függetlenül nagyon egyben van.A teljesítménye nagyon korrekt simán hozza a 780 szintet, többet is és a hőfok 63 foknál megáll (Corsair 540 air házban). A +1GB vram jól fog jönni majd, sőt már most jól jön pl Shadow of Mordor 3,6 gigát eszik meg textúrapak nélkül. A 3 venti nagyon hatékony, bár kicsit hangosabb mint az MSI volt de érthető hisz itt jóval kissebbek a ventik, így többet kell forogniuk, de így sem vészes sőt, én halknak mondanám.
Shadow of Mordorban 81,3 átlag FPS-t hozott Ultrán textúrapak nélkül. Sajnos még csak ezt az egy játékot tudtam tesztelni, illetve az F1 2014et de az is tökéletesen megy 80-100 körüli FPSel.Próbálkopztam egy kis tuningal...hát itt is nagyon meglepődtem, hogy mit megy a kártya 1520Mhz-en fél órás Valley alatt is stabil volt alapveszen, melegedést nem nagyon vettem észre talán 1-2 fok. Memóriát nem húztam azt majd később. Elég meglepő volt a 780 után amire alig lehetett 100Mhz-t rátenni.
Negatívumok: Van egy kis coil whine, de csak Valley betöltő képernyőnél hallottam eddig de nem veszés közel sem, ha fel vannak tekerve a ház ventik nem is hallani. Valamint ami ledekhez megy vezeték gyárilag rendesen kilóg a kártyából és nem igazán szép, de ezt egyszerűen megoldottam, hogy benyomkodtam a nyák és a hűtő közé.
Ennyit tudtam hirtelen elmondani a kártyáról, ha van valakinek valami kérdése szívesen válaszolok.
-
Mate
nagyúr
Kipróbáltam az evgát. Egyfelől kisebb, mint gondoltam. A venti valóban áll normál helyzetben, de ha izzasztva van akkor is halk. Tehát a hűtés teljesen rendben van.
A gond ennél is az, hogy serceg. Teszt alatt 60 FPS-nél már előjött, elég hangos. Gyakorlatilag csak ezt hallani a gépből, semmi mást. Elviselhetetlennek nem nevezném, annyira nem vészes a dolog, de engem zavar. Most majd kipróbálok pár játékot, hogy mennyire jön elő a dolog.
3dmarkot futtattam még csak le.
GTX 770 8.481 pontot kapott, 970 pedig 12.001-et.
-
qad
senior tag
220Volt áruházból kaptam 1 telefont miszerint elnézést kérnek de elírás történt a gtx 980-as árát illetően(116000). Az ára nem ennyi, de kárpótlásul adnak 10% kedvezményt bármelyik kártyájukra. Akit érdekel esetleg annak felaánlok 5%-ot. 180000-nél 18 000 a 10%-a, 5% meg 9000Ft.
Túl szép lett volna ha közel 50 000-el olcsóbban adták volna.
-
t72killer
titán
Köszi az infókat! Ezek alapján lehet várok még egy csendes példányra. Nálam most épp némítási kampány van, vizet teszek a procira és nincs kizárva, h a VGA is vizet kap majd - ergo elég gáz lenne, ha a VGA cicergése lenne a leghangosabb az egész gépben. Ha meg ilyen magasfrekijű nyávogást sikerülne összeszedni, asszem a család gépestül vágna ki az ablakon, nemhogy akkor játszhatnék, amikor mindenki alszik...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Borderlands 3
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Microsoft Excel topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest