Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Boglya

senior tag

Sziasztok!
    A 3 hónapja vásárolt Asus k53s laptopom elég furcsa hibajelenséget produkál. A Borderlands nevű játékkal szoktunk lanozni, és 2 hónapig tökéletesen ment is, azonban először két hete történt, hogy kékhalállal kifagyott a gép játék közben. Azóta egyre gyakrabban csinálja, van hogy már 10 perc játék után (eddig más játéknál nem tapasztaltam, de nem is játszom mással sokat). A Borderlandsben semmit sem változtattam ami ezt okozhatta volna, de próbáltam már újratenni. A directx-et, vga drivert is újraraktam. Memtestet csak fél óráig futtattam, azalatt nem talált hibát. A hőmérsékleteket is megnéztem everesttel, a cpu (i5-2410) 48 fokos alapból, de 2700mhz-en megy az alap 2300 helyett - gondolom a performance beállítás miatt. A vga (gef 540m) 43 fok alapjáraton. 3dmarkokkal a vga-t 70 fokig, a cpu-t a cpu tesztnél 78 fokig sikerült feltornázni, de a hivatalos leírás szerint 100 fokig bírnia kéne. Gyanakodtam még a routerre, mert be se hozta a setup oldalát a böngésző a gépemen, de MAC-cím megadásával és router resettel ez is elhárult, a hiba pedig megmaradt. Megnéztem azt is mit rakhattam fel a gépre a hiba megjelenése előtt, többek között a microsoft visual c++ 2005 is felkerült (2008 és 2010 már régebb óta fent van), így azt kitöröltem, hátha. Emellett még annyi történt, hogy egy winyóról adatmentővel felmásoltam egy rakás adatot a laptopra, így most csak 10% szabad hely van, de ennek nem kéne galibát okoznia.
    Futtattam vírusirtót és malware-irtót is.
    A hibakód 0x00000124.. az oprendszer win7 ultimate x64.
    Esetleg van még valakinek ötlete, amit kipróbálhatnék? Én kifogytam az ötletekből.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés