Hirdetés
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? Igen, gyere, mutatom, hogy hol...
- Meggyi001: A kérdés...
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
_cirmos_
őstag
a ''general'' fülön a minimal/maximal/stratup csak tájékoztató jellegű, a current a lényeg (értsd: aktuális). amíg tesztelgetsz addig mindenképpen hagyd bepipálva a ''restore CPU defaults on exit''-et.
a ''monitoring'' fül sok érdekességgel nem szolgál, lehet nézegetni a szép színes grafikonokat.
''management'': legyen bepipálva a ''use p-state transitions'', ilyen tudod állítani a procit. az Add gombbal tudsz újabb és újabb P-state-eket hozzáadni, a szorzó és fesz a gyári határok között mozoghat. pl. nálam 3x a legalacsonyabb szorzó, ezért ez alá nem is tudtam menni (fsb meg fix, azt nem lehet piszkálni). válaszd ki a legalacsonyabb szorzót amit felajánl, és társítsd hozzá a legalacsonyabb feszültséget.
a középső szekcióban lehet állítani hogy mikor és hogyan lépjenek érvénybe a beállítások. én az ''AC Profile''-ra és a ''Battery Profile''-ra is automatic managementet nyomtam, tehát a progi a terheléstől függően választja ki az optimális órajelet, de szigorúan csak a P-state-ek között meghatározott kereteken belül. a mode-oknál az állítgatás rugalmasságát lehet állítani: akkus résznél érdemes a power saving level-ek közül válogatni, míg az ac mode-nál mehet a performance level.
a profiloknál van minimal és maximal is: ha minden perc számít akkus üzemnél akkor válts minimal-ra, így a legalacsonyabb P-state-en fog futni a proci végig. ha pedig játszol akkor jöhet a maximal.
ha beállítasz egy p-state-et akkor tessék tesztelni tisztességesen: én például kezdtem 3x133 @ 0.925V-al, ráengedtem a Prime 95-öt, de újraindult --> 3x133 @ 0.95V, itt már prime-stabil volt. 4x133, 5x133 stb. nekem 8x-ig ment 0.95V-on, 9x ment 1V-on, tovább nem próbáltam. ahol van rá lehetőség ott haladj fél szorzónként (5.5x, 6.5x stb), hiszen ha akksiról ezt használja 6x/7x helyett akkor már spórol, ha nem is sokat.
az Add vagy Modify gombokkal előjövő kis ablakon van egy ''auto adjust...'' tickbox, az azt jelenti, hogy ha neked van két P-state-ed: 3x133@0.95V és 10x133@1.125V, akkor a pipálással a progi a köztes szorzóknál kiátlagolja szükséges feszt. ez jó esetben sok (és így többet fogyaszt), rossz esetben kevés és instabil lesz a gép. mindenképpen azt ajánlom, hogy minden szoróhoz határozz meg egy P-state-et a lehető legalacsonyabb fesszel ami stabil, így érheted el a legmagasabb akksis üzemidőt és a leghalkabb működést.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- MacBook AIR Égkék 13,6 M4 CHIP! 16GB/256GB SSD. Magyar Bill! 2028 Április 28-ig Magyar garancia!
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 15GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 32GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop 10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest