- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- Rap, Hip-hop 90'
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_cirmos_
őstag
a ''general'' fülön a minimal/maximal/stratup csak tájékoztató jellegű, a current a lényeg (értsd: aktuális). amíg tesztelgetsz addig mindenképpen hagyd bepipálva a ''restore CPU defaults on exit''-et.
a ''monitoring'' fül sok érdekességgel nem szolgál, lehet nézegetni a szép színes grafikonokat.
''management'': legyen bepipálva a ''use p-state transitions'', ilyen tudod állítani a procit. az Add gombbal tudsz újabb és újabb P-state-eket hozzáadni, a szorzó és fesz a gyári határok között mozoghat. pl. nálam 3x a legalacsonyabb szorzó, ezért ez alá nem is tudtam menni (fsb meg fix, azt nem lehet piszkálni). válaszd ki a legalacsonyabb szorzót amit felajánl, és társítsd hozzá a legalacsonyabb feszültséget.
a középső szekcióban lehet állítani hogy mikor és hogyan lépjenek érvénybe a beállítások. én az ''AC Profile''-ra és a ''Battery Profile''-ra is automatic managementet nyomtam, tehát a progi a terheléstől függően választja ki az optimális órajelet, de szigorúan csak a P-state-ek között meghatározott kereteken belül. a mode-oknál az állítgatás rugalmasságát lehet állítani: akkus résznél érdemes a power saving level-ek közül válogatni, míg az ac mode-nál mehet a performance level.
a profiloknál van minimal és maximal is: ha minden perc számít akkus üzemnél akkor válts minimal-ra, így a legalacsonyabb P-state-en fog futni a proci végig. ha pedig játszol akkor jöhet a maximal.
ha beállítasz egy p-state-et akkor tessék tesztelni tisztességesen: én például kezdtem 3x133 @ 0.925V-al, ráengedtem a Prime 95-öt, de újraindult --> 3x133 @ 0.95V, itt már prime-stabil volt. 4x133, 5x133 stb. nekem 8x-ig ment 0.95V-on, 9x ment 1V-on, tovább nem próbáltam. ahol van rá lehetőség ott haladj fél szorzónként (5.5x, 6.5x stb), hiszen ha akksiról ezt használja 6x/7x helyett akkor már spórol, ha nem is sokat.
az Add vagy Modify gombokkal előjövő kis ablakon van egy ''auto adjust...'' tickbox, az azt jelenti, hogy ha neked van két P-state-ed: 3x133@0.95V és 10x133@1.125V, akkor a pipálással a progi a köztes szorzóknál kiátlagolja szükséges feszt. ez jó esetben sok (és így többet fogyaszt), rossz esetben kevés és instabil lesz a gép. mindenképpen azt ajánlom, hogy minden szoróhoz határozz meg egy P-state-et a lehető legalacsonyabb fesszel ami stabil, így érheted el a legmagasabb akksis üzemidőt és a leghalkabb működést.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ!!! Apple MacBook Air M2/16GB/256SSD/Fekete/Magyar
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- 16" MacBook Pro / M1 Pro - Silver / 512GB SSD / 16GB RAM
- Eladó Makulátlan 16" MacBook Pro M1 Pro 16/1TB (10/16) Dobozában, ajándék tokkal.
- DELL Latitude 5520 i7 GARANCIÁLIS
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest