Aktív témák

• Ba.G

aktív tag

Jobb híján én is itt kérdeznék valamit - ha szabad -, elvégre ez a legfrissebb topik ''notebook billentyű probléma'' témakörben. :)

Van egy tkp. új Arima IDOT CP11 szubnotim [link], amelynek kezdetektől fogva ''süket(néma?)'' a Ctrl billentyűje. Imént jártam a szervizben, illetve ami maradt a cégből, mert egy ideje felszámolás alatt van. (Itt jegyezném meg, maximális tiszteletem, mert bár még bő másfél év garancia van a szerkezetre, de a billentyűzet éppen amúgy is lehetne vita tárgya, főleg, hogy ez kiállítási példány volt, ennek megfelelő áron. Amúgy az is érdekes, hogy a nem egészen hülye Multi Mamutcég miért nem tudatta anno, legalább a garancialevél érvényesítésekor, hogy ezzel lehetnek gondok, a forgalmazó kb. egy éve felszámolás alatt van... mert erről nyilván tudomásuk van.) No mindegy, a billentyűzet cserélve, de a Ctrl - és immár kizárólag az, mert korábban az Enter meg még egy oszlopnyi betűbillentyű is esetleges volt, de csak a szalagkábel csatlakozó volt kilazulva - továbbra sem működik. Ahogy hallom, ezek speciálisan a magyar piacra külön legyártatott billentyűzetek, amiket itt építettek be, volt is valami generáis probléma az ''í''-gombbal korábban, de megoldódott.

Nem tudom lehet-e még hardver hibára gyanakodni, vagy valahol (BIOS-ban?) lehet a gond? Phoenix BIOS-a van, F007, KBC version 3507. Mond ez valamit? A forgalmazóval szemben a gyártó nem látszik valami lelkes supportnak, letöltés csak jelszóval...

Előre is köszönök bárminemű segítséget, elvi iránymutatást! :)

Aktív témák

Hirdetés