Aktív témák

• thesound

addikt

A pár nappal ezelőtti álmomban a Lidlben vásároltam. Leghátul voltam az egyik volt munkatársammal. Legyen Áki. Vásároltunk. A zöldségek hátul voltak egy hűtőpultban, a "folyosó" közepe is tele volt pakolva.
    Válogattuk a zöldségeket, hogy mit vegyünk, de ládákkal el volt választva úgy a hűtő, hogy csak egy embernyi sor fért el. Egy alkalmazott jelent meg egy békával, amin raklapot húzott, alig fért el. Már kezdtem volna bosszankodni, hogy nem elég, hogy 1 sornyi hely van és még jön a raklappal is. De két másodperc alatt felismertem, hogy ez azért van, hogy elférjen, máshogy nem lehetett volna megoldani és hogy még kitegyenek árut, hogy könnyebb legyen válogatni. Úgy helyezkedek, hogy elférjen, míg mások hőbörögnek a szituáción. Rövidlátóak.
    Egy zöldhagymát néztem ki. Kettő van még. Elveszem az egyiket, de a guminál össze van akadva az utolsó csomóval, így az is felemelkedik. Egy nagydarab félcigó, csíkos eléggé kigombolt inggel, makkoscipőben, fujtatva a kövérségtől és idegességtől, letépi a lelogó hagymát, hogy az kell neki. Csak nézek.
    -Mát megint maga! -mondja nekem. A bejáratnál is volt valami termék, -természetesen pont az amit néztem, hogy megvegyem-e- kellett neki.
    Felmarkol egy nejlonzacskót. Nem tudja szétnyitni a száját. Fújtat, ideges, izzad. Morogva, sietősen elhajítja a földra a nejlont. A kukában van egy kidobott, felkapja azt, kiveszi a kukából és azonnal belerakja a hagymáját.
    Nekem sem kell több, én ezt nem nézem tovább, még belémver csak úgy poénból, elindulok a bolt közepe felé. Jön utánam, mintha csak menne a dolgára idegesen, sietősen. Arra gondolok, hogy talán csak tényleg így van. Vagy kipécézett magának. Megállok a tejes részlegnél és úgy csinálok, mintha ott akarnék valamit a kosaramba tenni. Megáll ő is, nézegeti a tejtermékeket.
    Visszaindulok hátra a zöldséges részleghez. Jön utánam. Odaszólok Ákinak -aki még mindig válogat a mini helyen-, hogy ha gáz lesz, akkor ez a faszi kötött belém először.

Óracsörgés. Ébredés. Hihetetlen az agy, hogy milyen tűpontosan festette le a napok történéseit. Az érzéseket, az elszenvedett károkat.

Burial - In McDonalds

Aktív témák