Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #28283 üzenetére
Dehogy semmi gond részemről én is mosolygok, nem idézem be teljesen szavaidat de teljesen igazad van amit írtál.
A mostani szóvicced bocsi idéznék," Állíts be az autószerelőhöz", s.t.b. tényleg király.
Én is rövid viccel köszönök el,Nem indul a gépem brum-brum hol a medvébe.
További szép estét mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
Árpi001
senior tag
válasz RVR400 #28503 üzenetére
Nem feleslegesen cseréltem le,holnap kap egy normális hűtőt,és először nem is a VGA-ra gyanakodtam hanem hogy túl melegedett a processzor a gyenge új hűtő miatt.De mivel megmértem és csak 62-63 fokig ment fel magonként,nem tűnik vészesnek.a VGA melegedés nyilván ettől független dolog lehet.Az előzményeket csak leírtam hogy teljesebb legyen a kép.
[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Árpi001
senior tag
válasz RVR400 #28515 üzenetére
Köszönöm az észrevételt.A hűtőt ma cserélödik erre:[link]
De nem ez lesz a főprobléma sajnos.
A 3D testet simán vitte a kártya.
Esetleg a CPU visszavehet az órajelből valamiért,és akkor laggolok,de nagyon.
A dologhoz hozzá tartozik hogy a jelenlegi hűtő cseréjénél először elég kontárul lett csinálva,több bordája is elgörbült a procinak,tiszta paszta lett a proci és az alaplapi foglalat is,boltban rögtön cserét mondtak a processzorra ,és az alaplapra is,de egy barátom viszahajtogatta a tüskéket,kitisztította a procit és az alaplapot,azóta szuperál,de játék alatt lagol....CsikiRoli: Rögtön észrevetted mi?
[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
senior tag
-
moonguru
őstag
válasz RVR400 #29398 üzenetére
Hát ez az!
5-ször is megbántam hogy nem Sabert vettem! (viszont én 1090T használok, ahhoz a Saber ideális lenne még tuningolva is)
Viszont a fatal1ty nálam 2 x lett gariztatva, és miután eladtam, pár hónap múlva a vevő is gariztatta...
Ui:
Csak az ASRock nem ír semmi korlátozást a 220 Wattos procira!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
icp1970
senior tag
válasz RVR400 #29547 üzenetére
Köszönöm szépen akkor esetleg reménykedhetem hogy nem hardveres a hiba?Csak azt nem értem hogy újra telepítés is volt és,előtte fent volt az alap lapi driverek,és akkor is csinálta.Most mikor újra telepítettem akkor is csinálja pedig még nem raktam fel semmilyen drivert az asus P5QPL-AM
laphoz csak amit win win7 felrakott.Tehát driverekkel,és driverek nélkül és kék halál,és külön álló vga nincs. -
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #29579 üzenetére
Szia! RVR400
Az 5400 fordulatos vincsesztereden van a win és okozhatja azt az 1-1.5 perces töltést simán, korához képest jól teljesít.
A válaszom igen, nézzél egy 7200 fordulatos vincseszter töltési időnél és programjaid inditásánál ésreveszed a gyursulást is.
Üdv, István László
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #29579 üzenetére
Szia! RVR400
Az 5400 fordulatos vincsesztereden van a win és okozhatja azt az 1-1.5 perces töltést simán, korához képest jól teljesít.
A válaszom igen, nézzél egy 7200 fordulatos vincseszter töltési időnél és programjaid inditásánál ésreveszed a gyursulást is.
Üdv, István László
-
davidm920129
csendes újonc
válasz RVR400 #30113 üzenetére
Megnéztem azt is. erre gyanakodtam énis. Felirat szerint rev 1.300, az Asus oldalán azt találtam h 1.200 tól elvileg támogatja a 7600 ast...
Illetve a legújabb amit le lehet tölteni az 1.303 ami 2015.júniusától érhető el.A legnagyobb baj hogy nem tudom tesztelni mert nincs hasonló teszt alaplapom hozzá, illetve másik procim sem.
-
RoSSo3
senior tag
válasz RVR400 #30331 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
Pont néztem, hogy a magyar AUS oldalon nem láttam ezeket frissítéseket, itt viszont szemet szúrt ez a mondat: "5A97 R2.0 BIOS 2501
Enhance compatibility with some USB device."Mit gondolsz/gondoltok, lehet ennek köze ennek ahhoz, amit leírtam az USB-s gondokról? Laikusként gondolkodom, ne nevessetek ki
Köszi! -
Apollo_21
addikt
válasz RVR400 #30749 üzenetére
Nincs lehetőség frissíteni, a legfrissebb verzióval rendelkezik a lap jelenleg.
Ami még + vicces...az xmp profilt ha betöltöm kinyírja a procituningot, egyszerüen anti tuning lesz az egész gép és nemis akarja bevenni ha a procihoz hozzányúlok, instabillá válik..így most az 1866os Corsair-ek 1333on mennek emiatt..[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #30778 üzenetére
Köszönöm a megtisztelő segítségedet.
A lényeget amit írtál nekem értem és köszönöm, én nem használok inte...s gépet főleg as...-os gépet sem.
A miértre hogy miért is nem??
A válaszom következő saját bőrömön tapasztaltam hogy as...ék egyes cuccai igen lájtosak int és am platformon is.
A lényeg saját bőrömön tapasztaltam hogy garancia lejárta után meg nyaklót véglegesen, még alig tudtam használni és ráadásul még nyúzva sem volt.
A tuning és modolás nélkül adta-be a kulcsot, sok pénzt buktam rajta és hetekig nem is volt gépem sajnos.
A másik lényeg ezzel kapcsolatban, mások csupa jókat modanak ass....ék-ról hogy milyen szupi, mindkét platformon is dicsérik.
De hagyjuk a témát ennyiben hogy igazuk is lehet hogy dicsérik. és én magamban már le is zártam most a témát.
Köszönöm ha válaszomat elolvasód.Üdv, István
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz RVR400 #31078 üzenetére
Sem a BIOS-ban, sem a Live rendszben nem látszott a HDD egyszer sem. Lehet. Vagy 30 x indítottam a legkülönfélébb beállításokkal.
(#31080) RedCactus időközben néztem, hogy az egyik BIOS frissítés említ Sata-át, de az tán már rajta van. Viszont azt még megejtem a legújabbra, mert van 4 újabb. Heccből indítottam egy XP install-t, de csak az USB-ket találta. Nem emlékszem, hogy Sata driverrel integrált volt e.
(#31079) jenő45 megpróbálom pre-installal. Van rublika a BIOS-ban a két 1-2 Sata portnak és ott írja 'Not detected'.
Érdekes. Köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
bdio
újonc
válasz RVR400 #31110 üzenetére
Kösz a tippet-sajna már kilőve. Mindkét kimenet tökegyformán viselkedik. Első bekapcskor egyiken sincs kép, tehát nem megy jel semerre.(Bár az egész gép zakatol, ventik pörögnek normálisan, csak kép nincs.) Aztán power gomb ki-be után mindkettőn, mind a tévén, mind a monitoron ott a kép.
-
powerray
tag
válasz RVR400 #31199 üzenetére
Nincs sajnos cseretápom, de itt vannak a feszültségek:
Púpos kondi alatt mit értesz, mit figyeljek meg?
OFF
Kedves IstvánLászló korábban azzal kezdtem, hogy leírtam mindent:
"Sziasztok!
Több mint fél éve keresem a hibára megoldást, eddig sikertelenül sajnos.
Amikor bekapcsolom a gépet, néha NO SIGNAL van a monitoron, még a BIOS POST-ig se jut el, semmi kép.
A gép szépen fut, a vinyók is pörögnek, VGA, CPU hűtő is. De nincs kép és semmire nem reagál, akár meddig várok.
Amikor újra megnyomom a bekapcsoló gombot rögtön le áll a gép, majd újra benyomom... És ezt a folyamatot le kell játsszam kb. 5x-10x, hogy életre keljen. Miután életre kelt minden megy simán, gond nélkül, terhelés alatt is.
Egyre sűrűbben csinálja ezt, szinte már majdnem mindennapos.
VGA-ból kijövő HDMI-vel csatlakozok a monitorhoz.
Konfigom:
Alaplap: Gigabyte H97-HD3 USB 3.0
CPU: Intel Core i5-4460 CPU @ 3.20GHz
Táp: FSP Raider 750W
VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC 4GB
RAM: HyperX 8GB FURY DDR3 1333MHz CL9 KIT HX313C9FK2/8
HDD: 1863GB Seagate ST2000DM001-1ER164 (2TB) és 466GB SAMSUNG HD502IJ (500GB)
Szinte már mindent próbáltam: windows reinstall, driverek(VGA, Alaplap), BIOS-ban az integráltat letiltottam, VGA-ba a tápból másik 8-pines kábelt dugtam. Kiszedtem a VGA-t, RAMokat és kitisztítottam a foglalatokat, ezek után nincs több ötletem.
Remélem valaki tudja rá a választ, mert kezdek elkeseredni.
Köszönöm!" -
IstvánLászló
senior tag
válasz RVR400 #31248 üzenetére
Köszönöm a sok hozzászólást és segítségeteket is.
A rammokkal sakkoztam és siker a vége.
A lényeg most sikerült megoldanom 1-perce, bios upgrade kellet és miden jól működik végre, de hosszú menet vezetett idáig 24-óra kitartó munkám az ára...
Üdvözlettel mindenkinek köszönetem mindenért.
István László[ Szerkesztve ]
-
szami777
addikt
válasz RVR400 #31382 üzenetére
+(#31383) RedCactus
Köszönöm a válaszokat.
"BIOS frissítés megvolt? Gyakran az új VGA megkívánja."
Az előző vga is egy 260x voltAz az érdekes, hogy tegnap délután kb 4-5 órán át végig használatba volt, játszottunk vele, és játék közbe semmi, csak az asztalon fagy le. Most reggel letöröltem a vga drivert 2-3 órája így megy, nem fagy le, tehát 100%, hogy a vga, vagy a driver a ludas. Az alaplap bioszát délután frissíteni fogom, más tippem nekem sincsen már, kezdek belefáradni már.
[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
elfelejtette
veterán
válasz RVR400 #31400 üzenetére
Másik modolt berakva vígan megy. 2db Kingstonnal kikapcsol, de Memtest nem jelez hibát. 2db Kingmax-szal hibátlan.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
válasz RVR400 #31405 üzenetére
Na a legújabb fejlemény az, hogy most indításkor a Kingmax ramok voltak a gépben, és indításkor alig állt fel a win7, lekapcsolt a gép. Tehát akkor nem a ram okozza. Bár érdekes, hogy újraindítás után az Aida64 minialkalmazása az asztalon volt a program indulása előtt, ráadásul "kicsit" érdekes kinézettel:
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Colos1
őstag
válasz RVR400 #31489 üzenetére
Mivel másnál is ezt csinálta, úgy gondoltuk, hogy nagyobb kárt már nem tudunk benne okozni, kisütöttük.
A szemétláda azóta működik
Bár a memóriahűtőt nem tudtuk rá visszatenni mert a gap padok rá voltak sülve, és nem sikerült mindet normálisan levenni, így nem terheltük meg.
Mennyire lesz megbízható ezután?
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Gabesz87
veterán
-
Lablovezel
csendes újonc
válasz RVR400 #31554 üzenetére
Ez a vicc hogy egyszer latja egyszer nem, ha usb-rol bootolok el sem jut addig. mostanra mar cd-rol bootolva sem latja. ha safe mode parancssorbol inditom el a win setupot akkor latja viszont formazni nem tudok mivel hasznalatban van a c. egyebkent AMD fx6300, gigabyte 970a chipset alaplap, 16GB ram, radeon r7 260x. (egyik alkalommal meglattam a hard drive-jaim a telepito aztan gyorsan formani akartam eloszor azt a 1öömegas system reserved sectort de valami hibat irt ki majd azzal a lendulettel ujra eltuntek a hard drive-ok. (1 vinyo van benne 2 reszre osztva.) ha egy kulso vinyot radugog azt latja.
-
Pano
addikt
válasz RVR400 #31599 üzenetére
Jó.
Utána fogok, aztán majd eldöntöm igazad van-e. Az én tapasztalatom mást mond.
Vitatkozni nem fogok, de tartom magam a véleményemhez, ami szerint az AMD melegedésre hajlamos
(Intelhez viszonyítva).
Na de ez más téma, proci fan háborúba sose szabad belemenni.
Témát az én oldalamról lezártnak tekintem[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Matematika topic
- Formula-1
- További aktív témák...
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest