Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Kalandor: Habemus papam
- Pajac: Átlátszó fém
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Ugyanebból a cikkből:
"This also means we're using the game's highest quality built-in anti-aliasing technology, which is typically TAA. Upscalers like DLSS and FSR replace the game's native anti-aliasing as they perform both upscaling and anti-aliasing in the one package. So for native rendering we are going to use built-in upscaling like TAA"
Szóval ja, a TAA-nál előforgul, hogy valóban jobb eredményt ad egy felskálázó, de ez nem a felskálázó érdeme, hanem a TAA kritikája...
Ahogy Tim is írja a végén: "on a handful of occasions native rendering wasn't great, likely due to a poor TAA implementation"
Másrészt, szerinte: "We also think it's quite rare that native rendering would be preferred over DLSS when factoring in the performance advantage that DLSS provides."
Most akkor objektív vizuális minőséget nézünk, vagy szubjektív overall játékélményt? Persze, ha 40-60fps jön ki felskálázás nélkül, akkor egészében véve sokaknak(különösen Tim-éknek, akik bevallottan rühellnek 90fps alatt játszani) többet számíthat az extra framerate, de attól még nem lesz jobb a natívnál(kivéve persze a fent említett natívban kikapcsolhatatlan TAA esetét).Amúgy ez a cikk egy az egyben Tim YT videójának az írott verziója, aki nem akar olvasni, meg is nézheti.
-
Kansas
addikt
De, kis renderelési felbontás(1080 alatt) láthatóan, 720p alatt látványosan csúnyább az FSR - hogy ezek mennyire realisztikus use case-ek, azt ítelje meg ki-ki maga....
1440p->4K felskálázás esetében csak néhány önjelölt sasszemnek egyértelmű a különbség, főleg pixel peeping nélkül.
Na most ha bekapcsolod a framegen-t, akkor csak a vak nem veszi észre az artifactokat DLSS-en is, de legalább is aki a fenti 1440p->4K beállítás esetében látja, annak látnia kell a framegen esetében is... ha nem hazudott már startból. -
Kansas
addikt
"A 4070ti Super helyett mit kellett volna vennem, ami RT és PT mellett 1440p-ben ultrán viszi a cp2077-et 100+ FPS-sel (DLSS +FG ON)"
Ha ez volt a kritérium, akkor jól választottál.
Én abból indultam ki, amit #35-ben írtál, és ott kifejezetten a VRAM-ra hegyezted ki a dolgot. Maga a CP említése ezen nem változtat implicite, nekem van közeli ismerősöm, aki i5-8500/GTX970 konfigon tolja a CP2077-et FHD-ban, különösebb panasz nélkül, és a VGA-t az én ajánlásomra vette(persze még jóval a CP megjelenése előtt, szűk 40e HUF-ért, mert annyi volt rá a keret) - na neki se RT, se DLSS, max FSR, ha bekapcsolja...Én pl kifejezetten csak és kizárólag a VRAM miatt cseréltem le a RX6700XT-met RX6800-ra. 75e-be került a régi kártyám beszámításával. Ennyiért nem volt 16GB-os NVidia kártya, sőt, a duplájáért se...
-
Kansas
addikt
válasz
Kajoszbobber #81 üzenetére
Ez a cikk és a topic nem off része nem pont erre utal...
-
Kansas
addikt
válasz
Kajoszbobber #76 üzenetére
Ja, látom neked vannak komoly szövegértelmezési problémáid, ha nem fogod fel, mit írtam.
Nyilván szívesen félreértelémezed az "azonos képességűt", mert anélkül nem áll meg semmi az érvelésedből, de egészen magától értetődő, hogy nem arra utaltam, hogy pl. az AMD DLSS-t tudna, vagy bármi egyéb szempontból az NV fénymásolata lenne.
Attól, mert neked az FSR nem tetszik, gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a DLSS... cserébe minden olyan játékban, ahol nincs szükség felskálázásra és nincs lehetőség RT-re(a frissen megjelenő játékok 90%-a, de még AAA fronton is minimum a fele), az AMD azonos áron jobb teljesítményt ad, tipikisan több VRAM-mal.... de ja, ez nem számít neked többet, mint nekem az RT... úgyhogy kb. kvittek vagyunk. -
Kansas
addikt
válasz
Kajoszbobber #72 üzenetére
Tehát egész addig rendben van, hogy mindenki saját maga dönt, amíg NVidia-t választ... értem én, csak azt nen várd el, hogy majd senki nem fog ellentartani a marhaságnak.
Nem kampányolok, csak próbálom visszanyesni a ti "NV RuleZ" kampányotok vadhajtásait/ferdítéseit/hazugságait... nem kis részt ugyanis ezért olyanok az értékesítési adatok, amilyenek.
Ez egész addig öngerjesztő, amíg kontroll nélkül lehet nyomni a kamut.
Nem azt mondom, ls soha nem is azt mondtam, hogy mindenki vegyen AMD-t. De akinek az AMD megfelelő, azt ne tukmáljuk már hamis infókkal arra hogy adott esetben dupla pénzen vegyen +20-30% teljesítményt, mert "az NV az jó, az AMD meg szar".Hagyjuk valódi infók mentén dönteni, és akkor ha NV mellett dönt, azzal sincs semmi probléma.
-
Kansas
addikt
válasz
Kajoszbobber #65 üzenetére
"Fel se merült benned hogy azért veszik mert szimplán jobbnak tartják, összeszedettebbnek, és hasznalhatobbnak. "
De, felmerült. Mi több egész biztos vagyok benne, hogy azért, mert jobbnak tartják.
Az esetleg felmerült benned, hogy az esetek egy részében egész egyszerűen szubjektív/fals információk alapján? Magyarul egyszerűen nincs mindig igazuk, amikor jobbnak tartják. Rengeteg hazugság terjed zöld oldalról a piros oldal kapcsán is, meg a saját oldalukról is. Némelyik soha nem volt igaz, más pedig 10-15-20 éve még talán igaz volt, csak azóta már rég nem úgy van... pl a driverek minőségének a kérdésköre.Az "ostoba"(ha már így aposztrofáltad) az, aki gondolkodás és mérlegelés nélkül vesz VGA-t, különösen ha kamu infók alapján, mindegy melyik oldal mellett dönt végül.
Igen, komolytalan ez így, főleg a tikikus fanboy érvek:
- "olcsó húsnak híg a leve"
- nem elég olcsó(az önellentmondás bája...)
- mindegy mennyibe kerül, mit tud, "csak az NVidia a jó!"
- nincs a CUDA-nak AMD megfelelője(de, ROCm/OpenCl már jó ideje létezik)meg a kicsivel jobban alátámasztott ún. féligazságok:
- "DLSS mellett meg nem mondom, hogy natívban megy-e egy játék. FSR mellett azért érezhetően csúnyább, egyből levágós, hogy ez FSR" bullshit. Ja, 580p-ről 1080p-re skálázva látványos a különbség, 1080p/1440p-ről 4K-ra skálázva már az se mindig mondja meg a különbséget aki amúgy pontosan tudja, mit kell keresni.Valahogy az Intel, és AMD vásárlók nem nagyon mondanak ilyeneket(már a saját kártyájuk gyártója kapcsán)... egy részük pont ezért Intel vagy AMD vásárló, nem azért mert fanboy, hanem mert ár/érték arányra megy, amit az NV már régen elengedett... meg se próbál normális sweet spot kártyát csinálni, vagy ha mégis, akkor abból egy 4060/8GB jön ki, ami ha nem az NV gyártja, kb dead on arrival... rosszabb vétel, mint a 3060/12GB, amitől néhol teljesítményben is elmarad...
Én bevallottan nem vagyon 100% objektív, de fanboy sem vagyok, csak szimpatizáns, egyszerűen nekem jöbban tetszik az AMD hozzáállása sok dologhoz(pl nyílt szabványok). De most is van NV kártyával szerelt gépem, és ha az NV gyártana sweet spotra, az AMD meg nem, akkor NV-t vennék. És mivel az általam PC-n tolt játékok többsége(Euro/American Truck Sim, Cities: Skylines 2, World of Warships, XCOM2, FM2024, Transport Fever 2) semmilyen szinten nem támogat RT-t, ezért az RT nálam nem esik nagy súllyal a számításba, nem beszélve arról, mennyire bétás még mindig...
-
Kansas
addikt
válasz
Kajoszbobber #60 üzenetére
Ha gágog, mint egy kacsa, meg csőre is olyan mint egy kacsának, meg a formája is... kacsa lesz az...
Amúgy a felemlegetett feature-ök majd' fele azért nem terjedt el, mert ahhoz mindshare kellene, és még inkább tényleges market share. Amíg az NV 80%-át adja a piacnak, addig az a de facto szabvány amit ők mondanak(pl. CUDA), ha jobb, ha nem.
Amíg pedig az is NVidiát vesz, mert csak, akinek amúgy az igényeit 100%-ban kielégítené egy AMD kártya is(mert pl. nem vagy kevéssé használja azokat a feature-öket, amik valóban jobbak a zöld oldalon), olcsóbban, addig ez nehezen fog változni. -
Kansas
addikt
Már régóta van "CUDA klón"...
#52dannyl: "Szerinted a 9700XT annyiba fog kerülni, mint az MSRP?"
Igen, szerintem annyiba, ha az AMD nem korlátozza mesterségesen a termelést, mint az NVidia, és nem paper launchot csinál. Ha van mennyiség, a scalperek nem tudják feltolni az árat. Nyilván megpróbálják akkor is, biztos lesz egy átmeneti időszak amikor magasabb lesz az ár, de ha készlet van, MSRP is van. AMD-n múlik nagy részben, lesz-e készlet.
"A radeon Pro nem játékra van, és a 32GB-os 1,3+M Ft. Egy 5080 600k alatt megkapható."
Az AI nem játék, a tartalomgyártás, tervezőprogik szintén nem. Az 5080 hol kapható 600e-ért? Az 5090, a maga 32GB-jával néhol már 6-9000 USD-n megy, ha/ahol egyáltalán kapni...#53Kajoszbobber: szerintem fingod nincs, mi egyenértékű mivel, mert az egyik felét nem próbáltad és nem is akarod, csak fikázni.
-
Kansas
addikt
válasz
HantekDSO #44 üzenetére
Demagóg vagy.
Van versenytársa. Az előző generációban az AMD a 4090 és talán a 4080S kivételével minden teljesítményszinten állított azonos képességű ellenfelet, tipikusan alacsonyabb áron. Nem vette őket a nép.
Most az AMD kimondottan azzal a stratégiával indul, hogy népkártya szinten szeretne versenyezni, mert úgy tűnik, az NV feladta azt a piacot és csak a magas profithányadú területra hajlandó fókuszálni.
Meglátjuk, persze, az AMD ehhez milyen árazást talál ki, sok múlik rajta, de ehhez az a minimum, hogy minden elérhető wafert erre használjon, hogy legyen elég kártya a piacon MSRP körül, ne tudják a scalperek felverni az árat - tehát pont fordítva, mint amit az 5000-es szériában az NV csinál.
Ezért nem tehetik meg, hogy 32GB-os budget AI kártyát csináljanak, amiből ugyan rengeteget el lehetne adni, csak nem azok vennék, akiknek az AMD jelenleg kedvezni akar - plusz ott a Radeon Pro, ami ezeket simán kiszolgálja, és van belőle 32-48GB VRAM-os modell, már az RDNA3-as szériában is... ami még mindig olcsóbb, mint a scalper árú 5090... de talán az 5080-nál is... -
Kansas
addikt
Arra utaltam, hogy valahogy mindig azok akarják a leginkább megmondani, milyen stratégiát kövesen az AMD, akiknek soha eszük ágában se lenne AMD kártyát venni, csak arra kell nekik az AMD, hogy olcsóbban jussanak NVidia kártyához.
Csak épp a piaci verseny nem így működik, a drágább termék gyártója akkor motivált árat csökkenteni, ha ellenkező esetben a vásárlói elpártolnak tőle az olcsóbb konkurenciához... de ez ugyanígy érvényes a VRAM mennyiségére, fogyasztásra vagy bármely más paraméterre is.
Amíg az NV pontosan tudatában van, hogy bármit csinál, a termékeit úgy szívja fel a piac mintha mindig is azokra lett volna szüksége, annyiért amennyiért adja, a világon semmi hajlandósága nem lesz versenyezni. -
Kansas
addikt
Nyilván. Ennek az AMD akár örülhetne is, ha nem piaci részt szeretne nyerni, ami az előre bejelentett, kimondott célja... és ettől a 9070XT még mindig kb. egy 5070Ti szintjén lenne...
Arról nem beszélve, hogy ebből megint csak a scalperek gazdagodnának meg, a gamereknek meg megint nem jutna VGA...
#35dannyl: már bocsi, de neked nem mindegy? Ha csak a VRAM kellett volna, azt vörös oldalon sokkal olcsóbban kaptál volna - ugyan nem tudom, miről váltottál, de egy 7800XT feleárból meglett volna a 4070Ti-hez képest, és csak átlag 15%-kal lassabb... ha csak nem 3080-ról vagy 4070-ről váltottál, persze...
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AMD hiába cáfolta, a hírek továbbra is erről szólnak, így a vállalat is elkezdett vicceskedni.
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Assetto Corsa EVO
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Automata kávégépek
- Milyen monitort vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Synology NAS
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest