Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
Sziasztok!
Lenne itt egy probléma. Megköszönném a segítséget.
Van én nékem egy jó és szép 2003-as disel, manuális klímás Thalia-m. Ma reggel kitalálta, hogy akkor Ő most nem fűt pontosabban nemmúkodj a venti, hiába kapcsolgatom a tekerős kapcsolóját 4-0-4 közül bárhová.Amiben segíthetnétek:
1. Mit nézzek meg a biztosítékon kívül még hogy rájöjjek mi a bibi?
2. Hol van ez a fránya ventilátor? Műszer fal alatt vagy kint a pollenszűrő előtt?
3. Ha lehet tudni, hogy hol van akkor azt is elárulná valaki amolyan szamárvezető formában, hogy hogyan kell kivenni?Előre is hálás köszönetem...!!!!!
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
Egyrészt köszönöm a gyors választ. Másrészt kérdeznék még...
A jelenséget annyiban egészíteném ki, hogy a klímát sem lehet bekapcsolni. (hiába nyomkodom a gombját nem történik semmi, nem világít...)
Létezik, hogy a klímát nem lehet bekapcsolni ha nem működik a ventilátor? Vagy ez a jelenség még inkább az előtét ellenállásra tereli a gyanút?
Amúgy ezt az ellenállást hol találom? Az elektronikai egységnél jól értem?[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
A bizti volt az első amit megnéztem. a venti 30-as biztije ép és makulátlan.
A klímát pedig sem 0-ás sem 1-es 2-es 3-as 4-es állásban nem tudom bekapcsolni... És nem inaktív hanem nem kapcsol be és a bekapcsoló gombon a bekapcsolást visszajelző fény sem gyullad ki...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
Kapcsolót fogom elsőnek megnézni. Köszi!
A biztit természetesen kicseréltem egy másikra, a hátsó szélvédő fűtésének is 30-as biztije van és mivel az működik, azzal megcseréltem de sajnos nem jártam sikerrel...
[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
Pénteken megoldódott a probléma, csak net hiányában nem tudtam jelezni és megköszönni nektek.
Idő, fűtött garázs, szerszámok és tapasztalat hiányában én nem álltam neki a bütykölésnek. Végül autóvillamossági szakihoz vittem.
Ezt jól sejtettétek, a kapcsoló volt a hibás.Még1x köszi mindenkinek a segítséget!
-
DonDragonka
őstag
Sziasztok,
Lett egy 2001-es Clio-m 1.4 16V...
Ami jó, hogy viszonylag egyben van, gondos gazdáé volt 200e KM van benne VIN-en még stimmel is...
Persze van pár baja amiket lassan rendbe is hozok, (Repedt leömlő, kuplung bovden, kissé beállt központi zár motor a hátsó ajtóknál, koszos, de működő, csak bizonytalan főtengely sensor... stb).
Ami viszont kifog rajtam az a klíma...
Lövésem sincs honnan kezdjem a megoldást de lássuk mi a probléma...
Szóval digit klímás. Szépen működött is, frankó hideg jött belőle. Gondoltam nem volna baj ha tudnám, hogy fűt e is... Feltoltam a maximum fűtésre, dőlt belőle a meleg, de úgymaradt... Értsd hiába viszem le hideg minimumra ott is a dögmeleget nyomatja. A kattanást hallom egy adott ponton amikor viszem lefelé de nem kezd jönni belőle a hideg... Elvileg nemrég lett feltöltve.... És a furi hogy nem az volt hogy szépen meghalt a hideg hanem "úgymaradt" egy maximum fűtésre húzást követően...
Tudnátok ebben segíteni? Megoldom ha lehet csak az se tudom hol kezdjem ez a rész ismeretlen számomra...
Jah meg még egy furiság, a külső hőmérséklet jelző állandóan 52fokot mutat, oksa lekapom a búrát a visszapillantóról és megnézem az érzékelőt de mi lehet még?Nagy köszi a válaszért!
-
DonDragonka
őstag
válasz rob210 #61346 üzenetére
Ok. Érteni értem, de mint mondtam a klíma bütykölés még kimaradt az életemből. Honnan hajoljak be a motorhoz ha ezt az állító motort szeretném elcsípni?
[És ha minden igaz ezt keresem... Ugyi?]
Nagy köszi amúgy a gyors válaszért...[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz DonDragonka #61347 üzenetére
Mondjuk az is lehet, hogy ez konkrétan a utastérben van a műszerfalnál?
-
DonDragonka
őstag
válasz rob210 #61366 üzenetére
Jegyzeteim, átnézendő rovatába be is raktam...
Köszi a hasznos tippet!!!!
Hangyányit bizonytalan az alapjárat, talán ez, talán üzemanyag szűrő, vagy bármi más miatt ami e kettő között van, de a jelenséggel kapcsolatban ezt a két dolgot csekkolom...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
Okulás végett... Mert azt hittem okosabb vagyok mint egy ötödikes... pedig nem...
Szóval nem működött se az első se hátsó ködlámpa...
Már rommá szereltem magam. Mindennek nekimentem aminek csak lehet, de igazából nem jöttem rá mi lehet a baj... Már éppen azon filóztam hogy fogalmazom meg az itteni segítőkész szakiknak a kérdést, hogy mi lehet a megoldás...
Aztán most kerestem valamit a kézikönyvben és ebbe a mondatba futottam bele:
"A hátsó és első ködlámpák nem működnek automata üzemmódban."
Természetesen nekem automata a világítás kapcsolóm...
Mentségemre had mondjam el, hogy van egy másik autóm is amiben szintén automata a világítás kapcsoló de ott nem gon ha automatában van, ködlámpa attól még kapcsolható...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz rob210 #61470 üzenetére
Hm.
Ez a jelenség nálam is előjön, de ritkán...
Akkor lehet nekem csak valahol a kábelkötegnél és/vagy csatlakozónál van kontakt hibám?
Mert sejtem ha maga a kapcsoló lenne quka akkor ugyan az lenne mint sodokan-nak, hogy sosem lenne jó...
Vagy hibás az elmélet?A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
Lassan összeáll a Clio... Ami jó mert már elég sok időm elment rá... De most már legalább elvileg csak szépészeti beavatkozásokra vár...
Ilyen pl a lógó mennyezeti kárpit... Van egy elméleti megoldási ötletem... Ha egy kicsit felmelegítem mondjuk hajszárítóval, akkor azzal megoldható vagy ezt csak újrakárpitozással lehet orvosolni?A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Besen Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával
- Loveramics Urban Glass 70ml Twisted Espresso - átlátszó pohár, 4 darab
- Santa Cruz Hightower 2021 AL (XL)
- Uj IKEA Strandmon Nordvalla szürke füles fotel
- ÚJ Gledopto 5in1 LED mini controller - Philips Hue és Apple Home kompatibilis - GARIS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest