Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Ha magában csak az új kit sem megy 1066-ot (annak ellenére, hogy a kellő feszt és időzítést állítottad be neki), akkor próbálj meg egy bios cserét. Ha az sem segít akkor gari. Vagy ha egy másik gépben is ki tudod próbálni az is elég. Ha ott sem megy 1066-on akkor mehet gariba, mert nagy valószínűséggel a ram a ludas.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PH-User #27654 üzenetére
Nincs két egyforma lap tuning terén sem. Egyik jobb tuningban másik kevésbé. Egyik alá feszel(het) másik meg fölé.
Lehet a tiéd kevésbé tuningos ő meg kifogott egy olyan példányt ami jobban húzható.
Asrock meg nem annyira gagyi mint ahogy szeretik lehúzni őket, az Asus gyártja azt is. -
Qru
MODERÁTOR
Ha tuningolsz akkor egy napon sem lehet említeni a két procit. Ha nem tuningolsz akkor felhasználás függő, hogy jobb-e az i7 (olyan progikat használsz ami magasabb órajelből profitál vagy a több feldolgozási szálból).
Tri chanel esetén sokkal nagyobb a memória sávszélesség, mert DC estén 128bit TC esetén meg már 192bit. Alkalmazás függő is utóbbi előnye. Tesztekben azért nem egyértelmű a TC előnye, mert a hivatalos ram órajel i7 esetén csak 1066MHz. De ha veszel egy ettől gyorsabb kit-et (1600MHz-es bőven elég, nem kell 2000MHz-es), akkor már nyomába sem ér az AMD-s megoldás. Nem véletlenül drágább az i7 de igazából akkor mutatja ki a foga fehérjét, ha tuningolsz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Magnum p.i. #27529 üzenetére
Játékokban nem igazán. Tömörítésnél meg bencmarkok-ban igen.
LordDarkness: Bőven elég egy 1600 CL8/9-es ram kit is. Érezhető különbség nem igazán lesz a tesztprogikon kívül.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
alibaba78 #27522 üzenetére
Patriot. Giga P55/X58-as deszkában nem mennek jól a G.Skillek. És a Patriotnak jobbak is az időzítései.
[E]Storm:
Value az az olcsó széria. Amúgy teljesen jók, megbízhatóak nekem is volt. Ebben az árkategóriában Kingmax esetleg 1866MHz-es Apacer, 1600-as Kingston ami még belefér. Nézd meg a P6 memó támogatási listáját.
-
Qru
MODERÁTOR
Két modulla sem megy? Nekem az OCZ-m csinálta ezt, ott kiderül hogy döglött volt 3-ból az egyik modul.
Ha 3 volt benne az 1600-as CL7-es kit nem ment stabilan csak 1400-et CL9-ben.
Nézz be az i7 topikba is sztem!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
werszomjas #27513 üzenetére
Kérdés a bios tudja-e annyin hajtani, van-e benne olyan szorzó. Amúgy nem érdemes, 800-as noti ram drágább jóval és az a +6-8% gyorsulás nem éri meg szvsz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
.:Kristian:. #27503 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
.:Kristian:. #27485 üzenetére
Két külön KIT-ben rendelnéd? Akkor is kb 95%, hogy menni fog DC-ben ha nem gyárilag quad kit.
Vagtam: Ezért mondtam Mushkint, más is szívott már P55 + G.Skill párosítással.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Georgy_KOF #27489 üzenetére
Megadtad a ramnak az előírt feszt? Ha igen és úgy sem bootol akkor próbáld meg, hogy a CR-et 2T-re állítod.
mod:
Kristian: CL6 elég gatyán hangzik de ha nem benchmarkolásra lesz akkor úgy sem veszed észre hogy CL4 vagy 6-ban megy. 4 modulnál többet dropol a lap (több fesz kellhet a ramnak), több a hőtermelése is 4 modulnak és persze nagyobb eséllyel lesz egy kevésbé húzható darab benne mint ha csak 2 modulod van.
Ennek ellenére én inkább a BD-t venném, mert KIT-be válogatott, tehát annyira vacak nem lehet... Sztem tuningban nem rosszabb mint a Value. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
dvd_R+ #27483 üzenetére
Ha belépsz a BIOS-ba akkor nyomd meg a Ctrl+F1-et, akkor jönnek elő a részletesebb beállíthatósági menük (többek között a memók subtimings-ait is akkor tudod csak állítani). Amúgy nem lesz sok különbség, ezek az értékek alig hoznak vmi pluszt viszont könnyen instabillá válhat a vas tőle... de egy próbát megér a dolog.
Vagtam: Attól is függ milyen lapba teszed. Gigába inkább Mushkin, azt jobban bírják.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #27398 üzenetére
Elég korrekt ramok. Sok tuning tartalék nincs bennük mert gyárilag nagyon kitaposott chipek ezek. A hűtésük is kicsit gyenge melegszik de nem vészesen azért. Nekem a Dominator-ok előtt ilyen kit-em volt és sokkal jobban melegedett mint a mostani, igaz ez magasított bordás az OCZ meg nem.
Nem XMP-s,m tehát majd az időzítéseket kézzel kell belőnöd de ez neked nem hiszem hogy gondot okozna.
7-7-7-20 1T -ben lazán mennek 1600-on 1,65V-al (gyári specifikáció szerint csak 2T-ben tudja a CL7-et), jó pár fórumtársnak van ilyenje szóval nem csak az én ex ramom teljesítményéről beszélek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
alitak #27156 üzenetére
Mind a kettő vissza kell küldened pont azért emrt KIT-ben vetted. Ha csak az egyiket küldenéd vissza lehet olyan modult kapnál vissza ami nem megy DC-ben a régi ram darabbal. Szóval a kit-eket még ha csak egy rossz akkor is 1:1-ben cserélik.
Előző OCZ kitemből is csak 1 döglött volt a másik 2 jó volt és az egészet cserélték.Esetelg vegyél addig vmi olcsó 1GB-os 667-es Kingmaxot, vagy kérj kölcsön vkitől ha tudsz. Viszont ha bolti garis, akkor kérhetsz addig ramot tőlük amíg gariztatják.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
alitak #27153 üzenetére
Bolti gari-val bolt függő, ha gyártói akkor sincs vész'. Nem szoktak sokat rajta ülni. 2 max 3 hét, attól is függ hova kell küldened. Csak csomagold be rendesen, bubis borítékba, meg vissza a dobozába amit még pluszban esetleg vékony szivacsba betekerheted vagy újságpapírba és úgy bele a borítékba.
mod:
Picturemaker: Nem hiszem, ez így egy 512+256 felállásnak tűnik.
Win-ben sajátgép tulajdonságoknál mennyiramot ír? Vagy ha futtatod a dxdiag-ot akkor mennyit ír ki?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
godness #26735 üzenetére
Nem vészes! Még hűtés nélkül is kaphatnak 2,3V-ot a DDR2-es ramok.
Sunyi Sanyi: A két G.Skill között annyira minimális a különbség, hogy tesztprogramokban is alig lenne különbség. Valós alkalmazásokban meg észre sem veszed a különbséget. Tehát elég bőven az olcsóbb G.Skill.
Kingmax is teljesen jó, én azt venném ha jelentősen olcsóbb mint a G.Skill.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Celithrandi #26671 üzenetére
4GHz-nél is 1600 CL8 és 2000-es ram között alig van különbség. Tehát egy 1600 CL8-as ram bőven elég még i7-nél is, nem hogy i5-nek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gooool #26390 üzenetére
CSX Diablo, azzal tuti nem fogsz mellé. Vagy ha találsz:
-SuperTalent T800 (1000-1100 CL4/5-ben)
-Team Xtreem PC9600-os (1200MHz CL5)
-Cellshock DDR2-1000 4-4-4-12 (@ DDR2-1200 @ 4-4-4-5)
-Mushkin Redline, esetleg Crucial Ballistix azokból is lehet jót kifogni.mod:
Érdmees korai darabokra vadászni, általában azt szokták csinálni, hogy korai darabokon jobb chippek vannak hogy beetessék a népet, aztán romlik a minőség, mert már mindenki úgy könyveli el, hogy az milyen jó ram. Érdemes kitesztelt ramot venned...
-
Qru
MODERÁTOR
i7 inkább az órajelemelésre reagál jobban mint az időzítés csökkentésére.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rafreeman #26109 üzenetére
CL7-8-9 az memória modulok időzítést jelenti. Minél kisebb annál gyorsabb elvileg. I7 nem annyira érzékeny erre. Bővebben.
i7 mellé mindenképpen olyan 3 modulos KIT-et válassz aminek az üzemfeszültsége 1,65V, a magasabb feszültségűek nem jók hozzá. Egy 1600 CL8/9-es kit bőven elég még ha tuning is lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Barcelinho #25980 üzenetére
Ha kézzel azonosra állítod, akkor esélyes, hogy mennek de nem 100%.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rover623 #25843 üzenetére
Ezt buktad, X58-nál megadhatsz modulonként eltérő időzítéseket is.
Aminek nincs sok értelme sztem de a lehetőség megvan rá. Illetve mégis van, nem muszáj csontra egyezni a mellékidőzítéseknek ahogy írtad ahhoz hogy menjen az X58 esetén a DC vagy a TC. Így ha maximalista-mazohista vagy még pár + MHz kicsikarható stabilan akkor is ha az egyik-másik modul nem bírná az adott sebességet adott időzítéssel és fesszel.
No igen a saját és a T. userek életü(n)k megkönnyítése végett ajánlatos lehetőleg totál egyforma modulokat vásárolni.
Az asszimatrikus DC-nek meg nem sok értelme van, alig gyorsít valamit de létezik ilyen is ebben is totál igazad van ez tény. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
fgordon #25837 üzenetére
Nem igaz?! Erre leírod azt amit mondtam.
Csak akkor megy a DC ha azonosak az időzítés. Persze az lehet hogy ha különböznek az időzítések a lazább időzítésűre venni a feszesebb időzítést de magán a tényen nem változtat, hogy csak akkor van DC ha egyeznek az időzítések.mod:
bandi0000: DDR ramod van, vagyis Double Data Rate, tehát a 2x-esét kell venned az lesz ez effektív memória órajel. Így már túl is vagy a 800MHz-en.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
spyduck #25834 üzenetére
Hajlamos vok elveszni a részletekben az fix. Szakmai ártalom.
Attól függ, hogy az egyéb eszközök mennyi memóriacímet emésztenek fel. Ugye lehet akármennyi ram a gépben csak 4GB-ot tud megcímezni a 32bit-es OS. Ami ezen a címzési tartományon kívül esik az OS számára használhatatlan/láthatatlan. Pl Mint mikor régi a térképed a gps-en nem lát/nem tud utcát "megcímezni" tehát számára nincs ott út de attól még ott is van élet. Állítólag.
Az integrált karik memória mennyiségét meg nem tudom fejből de ha ilyen "turbo memory up to 1GB" akkor bizony a rendszer memóból foglalja le azt az 1GB-ot, plusz a win szokott kerekíteni is ez is okozhat némi eltérést a valóstól. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
spyduck #25832 üzenetére
Nem ott más a helyzet, tegyük tisztába a dolgokat.
A 32bit-es oprendszer max 4GB memóriát tud megcímezni. Ebből ugye lejön a vga ramja és az összes többi eszköz aminek van saját dedikált memóriája.
Tehát ha van egy 512-es vga-d és 4GB ramod eleve 3,5GB-ot lát a 32bit-es Win vagy annál is kevesebbet. Ha 1GB-os akor már csak 3GB rendszer memóriát tud megcímezni. 64bit-es oprendszer esetén már 18GB-ot tud megcímezni, ebből ma még nehéz kiszaladni. Viszont a 64bit-es oprendszereknek minimálisan ugyan de nagyobb a gépigényük. Tehát pl 32bit-es W7-nek 1GB a minimális ram igénye, a 64bit-esnek már 1,5GB.Ehhez képest a DualChanel teljesen más. DualChanel kvázi azt jelenti, hogy külön-külön is képes írási/olvasási/másolási műveletet végrehajtani az egyes modulokban, ezáltal az elméleti maximális memória sávszélességed 64bit-ről 128bit-re nő. (Értelemszerűen TriChanel-nél (Core i7) meg ez már 192bit, ott 3 modult tud külön kezelni.)
Ahhoz hogy DC legyen úm szimetrikusnak kell lennie a ramok felépítésének és egyéb tulajdonságainak. Tehát egyező méret, időzítések, elrendezés. Minden páros számú (2 vagy 4) párban azonos modulok esetén felépül a DC. Tehát 2x1GB + 2 x 512MB is megy DC-ben, ha egyező az időzítésük.DC hatásossága proci és term. alkalmazás függő. Mivel a DC elméleti maximális sávszélesség növekedést jelent a gyakorlatban ez egy elég tág értékek között mozgó gyorsulást eredményezhet. Kb 0-70%-ig alkalmazás és proci/memvezérlő függő a dolog erősen.
mod:
Ja a kérdésre is válaszoljak, ne csak okoskodjak itt.
Tehát dualban megy a ramod csak a 32bit-es win miatt 4GB-ból 3-at tud csak megcímezni de ettől függetlenül nem buktad a DC-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
millerur #25824 üzenetére
i5 és i7-es procik max 1,65V-ot tudnak adni a ramnak normál esetben. Ezért az i5/i7 ramok drágábbak, mert nekik 1,65V-on kell tudni a (most adott esetben) a 2000MHz-et. Viszont máshol adható több, jellemzően 1,8-1,9V. Azok olcsóbbak, mert kevésbé minőségi memó chipp kell rájuk (nem low-voltage).
Vehetsz i5/i7-es ramot menni fog, csak felesleges megfizetned a low-voltage modul felárát, mert a te lapodban adhatsz több feszt is nekik mint 1,65V.
-
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Khaosz55 #25383 üzenetére
1,65V-os ramok drágábbak mint észrevetted gondolom. Ezekre jobb minőségű chip kell amik 1,65V-on stabilak nem csak 1,8-1,9V-on. Adni adhatsz többet de nem egészséges, nem a memóriára nézve. Ettől függetlenül 1,7V-ot még lehet adni nekik.
Procinál a hivatalos Intel ajánlás OC-re VID+10% fesz, ez a max szerintük, ahol még nem számolhatunk jelentős degradálódással.
mod:
tomekt: A nagyobb időzítésű ramok nem stabilak a kisebb időzítésen általában. Ilyenkor az alaplap automatikusan a lazább időzítést lövi be mindegyiknek. Szóval a nagyobb időzítésűt vedd, mert úgy is a leglassabb határozza meg a sebességet (az a szűk keresztmetszet).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #25372 üzenetére
Nem lesz elég nagyon valószínűleg. 4 modullal nőni fog a drop Így nem kapják meg azt a feszt amit így. Melegedni is jobban fog, mert 4 modul jobban fűt mint csak 2. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja az új kit-ben milyen tuning potenciál lesz... Szóval nagyon valószínű, hogy a mostani stabil beállítást bukod. Persze csodák még vannak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sárpac #25362 üzenetére
Az a gáz, ha a proci marad full alapon (csak ram szorzó és feszt kap) akkor is 3-4 perc terhelés után kékhalál a jutalmam ezzel a KIT-el.
mod: Pedig 7-7-7-re állítom, a többi időzítés auto-n van (tehát jól fellazítja a subtimings-okat és persze 2T). De így sem megy 3-4 percnél tovább.
-
Qru
MODERÁTOR
Apacer belépő modell, ha tényleg nem lesz nagy tuning akkor bőven jó de nem jobb mint a Kingston, Kingmax, Geil. Ez gyárilag CL8-as, 1800-nál ez normál időzítés (tehát nem számít gyengének). Hogy befére... Élőben még nem láttam ilyet de ránézésre elkéne férnie...
tbajozsi: Menni fog csak nem 800-on hanem 667-en. Ha tuningolsz akkor viszont elérhető a 800-as órajel így is.
-
Qru
MODERÁTOR
1600MHz-en akkor a sávszélességed, hogy bőven jó a CL9-es ram is. Nem lesz jelentősen lassabb mint ha CL8/7-et vennél. Ha nem teszt progikra gyúrsz akkor bőven elég az olcsóbb CL9-es kit.
Giga lapok szeretik a Kingmax ramokat. Én hiába vettem 3x annyiért csilivili OCZ ramot, nem megy gyári órajelen a Giga lapban, látod Henk is így járt. Szóval ha Kingmaxot veszel akkor megkíméled magad attól hogy esetleg ilyen helyzetbe kerülj mint mi.
Samsung se rossz, ha nem lesz tuning mindegy melyiket veszed, a gyári specifikációkat tudniuk kell, erre (is) vállal garanciát a gyártó.2 vagy 4 modul:
2 modullal alapból van DC-t, egy modullal nincs ugye. Viszont 4 modulnál már jobban melegszik a cucc és a tunigot is hátráltatja (minimálisan többet is eszik 4 modullal) de ez nem szempont mint olvastam. 2GB ram ma már kevés lesz ha játszol is. Nyugodtan vegyél 2x2GB-ot. Ha meg nem fér bele, vagy úgy gondolod elég lesz elsőre 2GB ram, akkor 2x1GB esetedben jobb felállás.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem is azt mondták, hogy 2 hét mire legariztatják.
Mondjuk nem maradok net nélkül, így én mindenképpen visszaküldöm. Próbáltam F8, F9 és F10H (béta) biossal is. Még az F8-ban a legjobb a helyzet, ott legalább bootol 1600 CL7-ben. A többi biosnál nem is postol be a masina.
Az elmúlt héten többször nyomtam Cmos clear-t mint eddig összesen életemben. Kb minden lehetséges időzítési, fesz (1,7V sem hozott eredményt) és szorzó állítási kombót kipróbáltam de semmi.
Átvittem Zájec-hez, az ő Foxconn lapjában sem ment a ramom, pedig ő is OCZ Platinumot használ (neki 1866-os van) és nálad jól szaladnak (ugyan az a chip van az 1866-on meg az 1600-oson). Szóval az ő lapjában 1400 CL9-ben megy a ramom, de 1440 CL9-ben már nem.
Ma ha lesz időm vissza is dobom gariztatni. -
Qru
MODERÁTOR
Henk öreg barátom akkor kezet foghatunk ismét.
Most küldöm vissza garba az ugyanilyen kit-em, mert nem megy 1600 CL7-ben.
Azonos a konfigunk, nem tudom feltűnt-e...
Ezt próbáld meg: [link], bár nekem így sem ment. Milyen bios-al próbálod?
mod: Gyakrabban kéne jönnöd i7 topikba (azt már telesírtam az OCZ-s szenvedéseimmel, kérdezd meg a többieket ott
), ne csak a cpu hűtős és GTX260/280 topikban mocorogj.
mod2: Nálad mennyit dropol a deszka?
-
Qru
MODERÁTOR
Neked kell kitesztelned, hogy amiket használsz ott melyik felállás a jobb. Ha egy-egy alkalmazást aminek nagy memóriasávszél igénye van akkor gangeddel (pl 3d-s tervezés, renderelés stb) ha pedig egyszerre több memória éhes program fut akkor meg unganged mód lesz a nyerőbb. Igazából maradhatsz utóbbinál, hisz nem csinál mást, mint az egyben lévő 128bit-es mem sávszélességet többfelé bontja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #25109 üzenetére
Bizony az újabb Kingmax 1066-okon már gyengébb chip van és CL6-osok. Tedd a másikat is CL6-ra mert így még a DC-t is bukod ha nem egyező az időzítésük.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bubanc #24725 üzenetére
Valószínűleg a VGA és/vagy proci a szűk keresztmetszet azért nem tapasztalsz gyorsulást a memóia OC ellenére sem játékokban. Everest benchel nézz memó írás/olvasás/másolás értékeket, azzal látnifogod a kölönbséget, mert az kimonodttan a ramot méri. De ugye a valós alkalmazásokban már közel sincs ekkora gyorsulás mint láthatod te is.
zaja8: Nagyjából stimmelnek. Itt egy teszt ebben van CL5-ös 800-as ram. A memó írási és többi tulajdonsága lap és proci függő is. Ezen kívül a különböző verziójú Everest mérések sem összehasonlíthatóak közvetlenül. Szóval kb jó értékeket kaptál.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BlackRaven0 #24611 üzenetére
Tuningnál még jól jöhet, hogy a ramod bírja a magas órajelet...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BlackRaven0 #24609 üzenetére
Semmi, ennek csak marketing értéke van. Teljesen szabványos ramok ezek is, tehát ugyanúgy jók AMD-hez meg Intel-hez is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
aleister #24600 üzenetére
Erősen alkalmazás függő ahogy írtad. AMD procik jók mem kezelésből, de magas órajelű proci kell ahhoz, hogy a ram sávszélességét ki tudd használni. Tehát tuningolt vagy alapból magas órajelű proci esetén jöhet a DDR3 ha belefér a keretbe.
A rejtett 3.-4.-ik mag bekapcsolása meg lutri, nem tuti a buli, szóval erre azért ne vegyél mérget, kivéve ha kitesztelt procit veszel. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
aleister #24597 üzenetére
Akkor menj át a Milyen alaplapot topikba, ott segítenek a döntésben.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
feca.111 #24547 üzenetére
2x2GB jobb felállás. Kevésbé melegszik mert kevesebb modul ból áll, kisebb megterhelés a lapnak is, nagyobb esélyel megy DC-ben (ha kit-benveszel 4x1-et akkor ez nem gond ugye). Tovább fejleszthetőségi szempontból is jobb ha kevesebb slot van elfoglalva, hisz később egyszerű a rambővítés. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb modulok jobban tartják az árukat és tuningban általában jobban mennek mint a 4x1-es felállásban.
mod:
Clark_1: Igen, DDR2 elég. LGA775-ös procik nem gyorsulnak a DDR3-as ramtól, mert nem az a szűkkeresztmetszet.
-
Qru
MODERÁTOR
Lap szempontjából mindegy. Az megától beállítódik szóval ettől nem kell parázni. Ha az előírtnál/automatikusnál szűkebb időzítéseket akarsz beállítani az meg már tuningnak számít.
mod:
Viszont ha párosszámú modult teszel a lapba akkor az időzítésüknek is egyezni kell különben nem DC-ben megy a ram, ami akár 70%-os lassulást is okozhat az elméleti maximális sebességhez mérten.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fireproof #22916 üzenetére
Az utóbbinak magasabb a hűtőbordája de a lényegesebb különbség, hogy az első KIT 2,3V-al tudja az 1066-ot a magas meg 2,2V-al a gyártó szerint. Tehát a másodikként linkelt KIT-en elvileg jobb chipek vannak.
Mod: Giga lapok inkább a Kingmaxot szeretik. Legalábbis ahogy olvastam sok Kingmax 1066-os ment 1200MHz körül is Giga lapokban. De ugye erre sosincs garancia...
-
Qru
MODERÁTOR
Ez hülyeség, nem jobb a 4x1 mint a 2x2 ha azonos a sebességük. 4x1 GB annyival rosszabb, hogy kevésbé jók tuningban általában mint a 2x2. Nagyobb terhelést kap a memória feszellátása ha 4 modul van, 4 modul jobban is melegszik (több modul fűt, kevésbé szellőznek). Nagyobb eséllyel romlik el (2x akkora az esélyed ugye, hogy vmelyik modul elhalálozhat).
Ettől függetlenül 4x1 GB is megy Dual-ban. Lényeg, hogy tökegyforma modulok legyenek (időzítés, méret, sebesség) és páros számúak legyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2400MHz DDR4 kit
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Kingston FURY Beast DDR4 3600 MHz (KF436C18BBK4/128) Garanciális 4x32 gb
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-520M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Huawei P Smart 2019 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest